(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Пробај ги вежбите и видеата Insanity, има премногу на јутуб, пиши и Insanity cardio, и пробај некое одбери си.

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.157
    Мој совет ти се focus T25 вежбите, на Шон Т, истиот што ги направи и прослави инсенити вежбите. Полесни се, секој ден по 25 минути, за викенди истегнување. За кратко ќе видиш резултати, јас сум многу задоволна од нив.

На blondinka0530, bucimir и do-re-mi им се допаѓа ова.
  3. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Ги има ли на Јутјуб тие вежби? Не можам никако да ги најдам.

4. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    T25 e super i jas gi izvezbav prvite dve nedeli od alfa programata bez problem, osven eden...vezbite se od tipot na cardio programa so skokanje i mnogu dvizenje, i za nekoj sto ne e fizivki vo dobra forma, moze da imaat posledici. Mene mi predixvikaa krvav iscedok, i koga konsultirav beachbody trener mi kaza deka bidejki se cardio vezbi od visok interval, nivoto na estrogfn kaj zenite sd menuva ( ova za onie koi ne se vo dobra forma). I po preporaka ja pocnzv 21 day fix. Mnogu mnogu podobra od T25. Se raboyi so tegovi i vo pogled na skokanje ima pomalku udar vrz kolenata i zglobovite.
    nemoj da me svatis pogresno, T25 e super...ima 3 nivoa, apfa, beta i omega ama e za luge vo podobra fizicka forma, iako jas ete mozev...i sekogas koga ke zavrswv mi davase prekrasno cuvstvo. Saun T e super i mnogu motiviracki.
    A insanity e hard core....dokolku ne se zapoznaena so HICW (high interval cardio sorkout) bi ti preporacala nesto polesno.
    21 day fix e super, traat 30 min i ne e bas lesen program no e podobar za nozete i zglobovite. Isto Slim in 6 e super. Jas imav super rezultati so toj program.
    Ilii sekogas ja imas Jilian michaels 30 day shred sto e toop vezba :)
    Gi ima na youtube.

На simoncelicius и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  5. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    T25 gi nema...ima samo reklami. Mada baraj onaka pod razlicni prebaryvanja poso znaat da smenat sekoj den.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.157
    Ги нема на јутјуб, ај да побарам дали може да ти најдам торент да ги симнеш, одамна ги имам јас.

@bucimir, има логика и ова твоево (ме замисли да знаеш) ама за луѓе што не се во форма, има и полесна варијанта. На видеата има една девојка што изведува полесна форма на истите вежби, па за почеток може и тоа да се вежба. Навистина имаат ефект, а со правилна исхрана и брзо губење на масните наслаги.

7. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    @bucimir Јас пред неколку месеци правев трансплантација на срце, па до сега се опоравував, стекнував кондиција по малку, т.е. ми дадоа план за физичка активност и се раководев по него. Пред 2 недели правев преглед во Белград и ми кажа дека сум 100% спремна за било каква напорна физичка работа. :) Се надевам нема да имам проблеми. :)
    Инаку, после колку време се јавуваат резултатите со Focus T25 вежбите?

8. Summer009

Summer009 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Moon Child можеш да ми кажеш нешто повеќе за ВТ диет програмот? И јас сум заинтересирана па ако можеш сподели некоја информација. Поздрав. :)

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.157
    Брзо се појавуваат, за две-три недели ќе се осетиш ептен во форма и затегната. Ама од ова што го прочитав, дека си правела трансплантација на срце, не знам колку овие кардио вежби се соодветни за тебе. Иако имаш потврда од доктор за било каков физички напор, терај со полесната варијанта од вежбиве, барем месец дена. После ќе видиш дали ќе можеш да го издржиш појакото темпо.

На bucimir му/ѝ се допаѓа ова.
  10. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    9.169
    Јас да си кажам како ослабив. Ве читам и си велам: Тешки јас да имав неколку вишок килограми:$ Мака мачам да се здебелам...цееел живот.:lol: И уште "царската диета" ми е капак.Резултатите покажаа нетолерантност на глутен,лактоза,шеќер,јајца....и уште еден куп работи.За една недела одма слизнав.Еве веќе 2-ра недела ќе помини,уште повеќе;( Треба уште 2 недели да издржам(waiting)-детоксикација,после ќе видиме. Значи,се шо е со брашно-не! + шеќер не......На почетокот,претешко ми беше...сега се навикнав.
    Само цврста волја! Пробајте:muscle:

11. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    34.599
    За 3 недели, 9кг намалено со здрава храна и плус пред тоа 5 кг што ослабев со физичка активност..вкупно 14 кг.
    Сега немам време се во детали да пишувам, затоа денојве ќе дојдам и ќе напишам детали :)

На bucimir му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    So T25, doaga i plan za ishrana po koj kao treba da se drzis. No, bidejki go imam.procitano, dovolno e da jades zdravo i nema da imas gajle. Bas mi e milo sto celosno si oporavena i mi ti posakuvam golem uspeh so vezbite.
    Dobrata rabota e sto odat vo intervali...po 30 sekundi obicno pa menuvad strana. Ima i za pocetnici devojka koja pokazyva varijacija sto e polesna. Jas bi ti preporacala sepak konsultacija so doktor bidejki navistina ritamot na srceto se zabrzyva do nemanje zdiv. Cuvstvoto e ubavo bidejki se osekas deka si postignal nesto ubavo. Ama imase momenti koga bukvalno zdiv ne mozev da zemam. Sekoj den e razlicna vezba, vremetraenje na alfa ciklusot e 5 nedeli, so toa sto posledniot den (petok ako pocnes vo ponedelnik) se pravat dve vezbi, znaci pisuva koja kombinacija...vremetraenje ke bide 60 min. 30 min sekoe.
    Kaj saun t nema vreme nity za voda. Jas iskreno sakav da prodolzam...ali ete, dokolku se konsultiras so beachbody trener, gi ima na oficijalniot sajt...mislam deka nema da ti go preporacaat ovoj program bidejki go smetaat za luge so dobra atletska stava (so jas ne sum...) i zatoa kaj mene izteagira kako sto izreagira. Sovetyvaj se, prasaj medicinsko lice zosto sepak ete si imala operacija. Objasni ja tvojata situacija i ke ti kazat. Ne moras da platis za prasyvanje.....imaat forumi i trwneri i navistina lugeto odgovaraat.
    A za rezultayi ke vidis sigurno. Tegovi vo alfa faza ne trebaat zatoa sto ke rabptis so celo telo...od planks do push ups .... ima :) od se po malku :)
    Ti posakuvam uspeh!

13. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    Denes Jas resiv da vezbam i se rasipa vremeto ...pu j'zk! Vcera pocnav so 21fix pak i sto deka....maliot se rastrca niz stan , pravese krugcinja....i tolku :) otide ritamot :) a napolnav frizider so razlicni boi :)

14. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    полека со кефирот првин одиш минус, се навикнуваш го сакаш неможеш без него, но потоа се поправаш полека но сигуено, бидејки е доста калоричен и кога ке се навикне организмот веќе неслабееш. Јас така се поправив ослабнав т5 а потоа се поправив 7 за 5месеци.

15. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Пред една цела вечност сум пишала во темава последно, 26ти ноември...
    Епа феминки, тогашните ослабени 5 кила, сега се 15 :) Имав некои здравствени проблеми (и уште имам), па не можам да ја продолжам диетата одма (и онака не е некоја диета, здрава храна...), ама планирам да ослабам уште 4-5 кила.. Колку да го снема стомакот ;) А најдов и едни вежбички интересни тука на фемина, баш за обликување на стомаче.. Да оздравам и почнувам :D

На Ginger^ и bucimir им се допаѓа ова.
  16. Deadhalf

Deadhalf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    65
    дечки на диета сум и идам во теретана..сеа да ве прашам дали е добро да јадам 50 гр туна во сојно масло или да ја исфрлам?

17. Mammina

Mammina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите :) а јас пак си мислам за 3 месеци 10 кг дека е премногу :rofl::rofl::rofl: значи ке успеам. меѓутоа со Ун диета поздрав.

18. MMReb

MMReb Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    15
    Слободно си ја јади ако си на диета не значи дека ништо не смееш да јадеш,туку напротив никогаш не треба да гладна.

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Кај мене психата игра мнгоу голема улога кога се решам за диета, сигурно сум и кај повеќе ама кај мене е посебно, поради тоа што не сум толку гладна како што сум стрвна. Вака дома не јадам ниту леб, ниту оброци големи за да се најадам. Ама затоа сум многу по благо, особено сега сладолед, и онаа брза храна, се тоа обожавам, и тука ми е најтешко да се откажам. Веднаш си тргнам со помисла дека ништо такво нема да пробам, и светот чиниш ми пропаднал :).
    Ама мора да се решам веќе, за мене 66 кила е аларманта ситуација веќе. Брзо слабеам ама како да се решам е прашањето, ни мотивациски слики ни ништо не помага :)

Дај активирајте ја малку темата, да слушнеме успешни стории, па ако треба и слика, да се мотивираме малку :).

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    јас сум од неуспешните стории , цел живот мака мачам со моите килограми , ослаби здебели се , цел живот битка водам , зимава пак се здебелив и мака мачам пак , сега мн малку јадам али резултати немам , да се стоплит времево ке одам да пливам везеро, мн се нервирам кога ке ми рече некој малку јади и ке ослабиш мн се нервирам бидејки мн тешко слабеам :/ ако има некој добра диета нека ми прати можит ке ми се насмевне среќата