(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Туната, вареното пилешко, варениот ослиќ ти се супер извор на протеини, само исцеди го маслото. Јас си јадам 100грама туна на оброк. :)

На MMReb и Deadhalf им се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Ви пишав пред едно 3 недели, дека почнав да се хранам според ЛЦХФ исхрана, + внесов лимон и грејпфрут , и ленено семе со мед наутро. Се немам мерено , затоа што немам вага, но во сабота ќе пишам резултати. Ослабена сум еден конфекциски број до 2. Она што имам да го кажам е дека, многу пријатно , енергично и задоволно се чувствувам. Исхраната е супер и ја препорачувам на секому , дури немора и да имате вишок килограми. А а за оние што имаат , е апсолутно измислена.

На blueberry93, MMReb и Tatjana95 им се допаѓа ова.
  3. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    И јас бев истата приказна. Не слабеев толку тешко, ама секогаш ги враќав килограмите. Сфатив дека единствен начин да ослабам ефикасно и трајно е да го сменам начинот на исхрана. Мојот организам не трпи многу благо, ниту многу мрсна храна. Не само што ми предизвикува дебелеење, туку и губам енергија, се чуствувам тешко. Наспроти тоа, кога јадам многу овошје, зеленчук, житарици, риба, се чуствувам полесно и истовремено слабеам. Тешко ми беше и ми требаше многу време додека научив да одолеам на оваа „штетната“ храна. Кога ќе си го најдеш совршениот баланс, кога ќе откриеш што ти одговара, што те дебелее ќе ти биде полесно. Не се слабее од нејадење... поточно се слабее, ама се враќаат килата, плус лесно се расипува здравјето. Гледај повеќе да јадеш лесна храна и да се движиш. Вежбањето е препорачано, секако. Дури и подолго пешачење би ти помогнало, макар што пливањето е многу подобро, ќе ти го обликува целото тело.

Не се плаши, изменувањето на начинот на исхрана не значи дека цел живот ќе бидеш на диета. Треба само да пазиш да не консумираш често и многу од тоа што ти штети. Јас на пример, држев диета околу 3-4 месеци (диета со здрава исхрана, како што ти зборував, ништо строго) и ослабев 15 кила. Последниве 4-5 месеци ја одржувам килажата, јадам се ама не се прејадувам. Одма забележувам ако качам некое кило, почнува да ми смета и се трудам што побрзо да се вратам на старата килажа. Единствен „проблем“, ако може така да се нарече, на ваквото слабеење е што бара повеќе време, повеќе труд, принципиелност додека да премине во навика таквиот начин на исхрана.

Секој организам е различен, не мора да значи дека ти ќе слабееш со истото темпо како јас, или дека ќе ти одговара истото што и мене. Јас не вежбав воопшто, можеби тебе ќе ти треба баш тоа. Поработи на себе, откриј што ти одговара и прилагоди се. Лесно ќе се навикнеш затоа што на организмот ќе му биде добро од таквата храна.

Поздрав, ти посакувам одлични резултати.. :D

На MMReb и anakonda88 им се допаѓа ова.
  4. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas povtorno vi se pridruzuvam :) pocesto ce se druzime vo temata.

На LiliMari и anakonda88 им се допаѓа ова.
  5. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Добро луѓе дај кажете ми како да ја надминам потребава од храна во вистинската смисла на зборот?:@
    Ете, терам некако.Црно лепче, салати, овошје, млечни производи, малку мевце,црно чоколадо,мусли, риба ова она ама не сум јас за ова, не можам.Ајде, на вежбање ќе се навикнам некако, го имам цело време сервирано само за мене и нормално дека можам барем еден саат во денот да одвојам за физичка активност.Секој ден ја вртам темата поинаков фемина инстаграм, и цело време имам еден нагон на омраза дека не можам да го каснам тоа, или ако можам, само еднаш неделно да си се задоволам.Ама неќаам бре,идиотка сум.Мислам да би имала едно 100 евра во мене пола од нив на храна ќе ги потрошам.Не се живее вака, и патем кој рекол дека здравата храна е повкусна од нездравата?(facepalm)

Последна измена: 5 јули 2015
  6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Kade ste dietalki?

Ima li nekoj sto vnimava na ishranata so cel da oslabne, odrzuva.

Mojata cel e 10 kg za 3 meseci.
    Me vodi zelbata za toa kakva sakam da bidam. Sopstveno telo od sonista. Postignav mnogu za 1 godina. Mi fali uste edno delce, malo, za da bidam kompletna. I ke go dostignav.

Izminatite 4 meseci si dozvoluvav i nesto 'zabraneto' , uspeav da ja odrzam tezinata. Na organizamot mu dadov vreme da se odmori. Da vidam kolku i sto se promenilo realno kaj mene.

Sum dostignala mnogu. Ponosna sum na toa. A sega e vreme da prodolzam da cekoram do vrvot.

Od mobilen sum, se izvinuvam za latinica.

На IronLady, Annath, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    (fingers)
    2265e59cfc55f6948d850458c72a6aaf.jpg

На realGirl, Momichka и Wahnsinn им се допаѓа ова.
  8. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    И мене ми се случуваше истото порано и тоа секогаш кога почнував нова диета, и баш заради тоа не успеав да ослабам толку долго време, не можев да одолеам на ништо што ми изгледаше вкусно.

Со последната диета работата беше поинаква. Прво нешто што беше предусно за да издржам и да ослабам беше силната воља и мотивација што ги имав, тоа што одлучив, пресеков и знаев дека нема враќање назад. Тогаш прв пат толку силно посакав да ослабам, да има резултати, дебелината повеќе да не ми биде пречка за ништо.
    Второ нешто што беше битно е тоа што успеав да издржам првата недела - мене секогаш ми е најстрашна.. Во тој период баш ми се јасни и блиски вкусовите на овие „забранетите“ јадења, најмногу ме привлекуваат и најтешко ми е да одолеам. Знам дека ако во тој период си дозволам нешто што не треба, отиде диетата. Кога веќе поминало некое време (недела - две) полесно ми е да се придржувам до диетата, веќе престанувам и да чуствувам потреба за храната што ја јадат другите околу мене, не ми е проблем да седам на маса со луѓе што јадат лазањи а јас јадам јаболко. Полесно ми е и затоа што во тој период обично се и првите резултати, па тие ме мотивираат да не се препуштам на искушението. Најдолг период што сум го издржала вака е 3 месеци. После првото каснување на нешто што не треба, диетата ми се расипува затоа што си дозволувам и второ, трето... до бескрај.

Сума сумарум: од лично искуство, за да успееш да се воздржиш и да не ја чувствуваш постојано таа „потребата за храна“ што ја зборуваш, битни се мотивацијата, решеноста и издржливоста во првите неколку дена/недели, зависи. Кога ќе најдеш доволно добра мотивација, нешто што ќе те води напред, што помислата на него ќе те спречи да земеш парче торта, ќе ти биде полесно. Ова барем од моја гледна точка и мое искуство. За тебе можеби нема ни да важи, ама можеби и ќе ти помогне, па вреди што го пишував постот.. си викам :mm:

На Ammy.Lee и christinnn им се допаѓа ова.
  9. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Еве да ги споделам резултатите... имам изгубено 7 килограми за 3 недели. Погоре имам напишано неколку поста за режимот на исхраната. Супер ми е , продолжувам и натаму :)

На Momichka и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. Nona13

Nona13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    aj kazi kako postigna bidejki jas se boram so 5 kg i nikako da uspeam :)

11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    7 kg. Za 3 nedeli e premnogu.
    Mesecno do 4-5 kg e zdravo. Jas tolku slabeev, od sam pocetok i oslabnav bez posledici.

Pozdrava ishrana plus vezbanje. Imam na dolgo pisuvano vo temata, da ne se povtoruvam.

Denes ubavo teram.

Pred rabota lubenica. Sega jogurt balans , edna tuna.
    Posle rabota losos so zelencuk.
    Za vecera stek na skara i sopska.

На bucimir му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Здраво.
    Јас денес ја започнав ефикасната седумдневна диета, планирам да ја држам два пати по 7 дена, па после и медицинската диета. Се надевам на позитивни резултати и дека ќе успеам да симнам барем 7 кг (а би сакала да бидат 10 кг би била презадоволна). Поздрав. :)

13. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Девојки здраво, ме интересира дали е можно да ослабееш во обем, а килограмите да останат исти ??? Јас веке месец дена држам некој ред со јадењето , се ерев килограмите исти, а се чуствувам ослабната, па дури и еден број помала мајца си купив хаха, и си гледам на себе по панталоните ... Ама некако килограмите исти .... ваше мислење ??

14. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Таман се решив диета да почнам, втор ден сум и добро ми оди сега засега. Ама мајка ми купила хамбургери од седмица и ги стави на маса, ручајте. |( Јас ќе јадам варен компир а они хамбурегери. ]:) :$ Е мака ми е. Едвај се воздржувам да не каснам.

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не се толку битни килограмите колку што е изгледот. Има девојки кои со 55 кг изгледале полошо отколку со 65кг, со оглед на тоа дека се накачува мускулна маса, а се губи салото. Не се оптеретувај за бројот на вагата се додека губиш обем.

На Tove Lo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Мој проблем е многу хардкор идам кога се решам за диета. Ете вчера почнав и цел ден на краставица само. Денес шопска јадам и од мрза којзнае дали после и ќе јадам нешто, ме мрзи страшно да правам, да мислам што да јадам. А онака само нездраво јадам, тестенини и сл, мојта вечна љубов :). Не знам колку долго ќе издржам на режимов, ама не се враќам уште подолг период на благо, смоки и сл.
    Ќе се мерам во недела, после една недела, едно килце да сум намалила ќе биде добро за почеток.

17. septemberinparis

septemberinparis Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    56
    @BlackSwan5 вметни и протеин во диетата - јајца, пилешко, риба. Со тоа подолго време ќе бидеш сита и повеќе ќе можеш да одолееш на грицките и благото.

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Да ова обавезно, за да не падне на мускул само и после да врати дупло кг откако ќе заврши со режимот. Тоа изгладнување и не е здраво, требаат калории за работа на телото.
    Еве попрецизно калкулирано каков треба да биде дневниот внес и дефицит на калории
    http://mojtrener.mk/kolku-kalorii-dnevno-treba-da-vnesuvate-za-da-oslabite/zdrava-ishrana/855

19. bucimir

bucimir Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    65
    zavisi koja tuna ja jades , ima nekoi koi se so pogolem procent ziva, a i tuna se preporacyva do 2 konzervi nedelno i taa sto e vo voda. Sojata i soinite proizvodi se pod golem udar za zdrastvenite posledici koi gi predizvikuvaat...bidejki najgolemiot del soja e GMO pa taka baraj tuna vo voda

20. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Нема корист од брзите "ефикасни диети", како 3 кг за 3 дена или 7 кг за 7 дена. Не залажувајте се бидејки тука е и јојо ефектот. Никој не ме брза. Бавно ама сигурно. Затоа ги прекинав сите диети што ме уништуваа само и од утре почнувам со УН диета. Се надевам на позитивни резултати.