(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Vidi Vini

Vidi Vini Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Mnogu napisano, za zal vo revolt. Godinite i pominatite stresovi kako porodot, klimaksot i nekoja operaija poveke si go pravat svoeto. Ne moze sekoj so istata dieta i kolicina da go postigne istiot rezultat. Ako veke sakate da napisete nesto neka bide toa verodostojno i so sigurnost. Mozam da zamislam kolku mims89 jadete, bidejki jas do svojata 40 godina bev bez nitu edna dieta :) Sega taka ziveat zdravo moite 3 deca. Pozdrav i dovolno kazano!

На LiliMari му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    @Vidi Vini :o Навистина незнам што толку лошо виде во моите поустови па што ме цитираш и пишуваш неосновани и неповрзани работи во врска со моите коментари, како да сакаш да ми наметнеш дека сум пишала нешто страшно во револти и слично... Што ти е проблемот? Убаво те замолив да ми објасниш што погрешно имам напишано, но очигледно немаш намера да го направиш тоа, зошто е прилично јасно напишано и правилно што е најбитно.
    Јас дојдов на темава да дадам совет и поддршка, а ти очигледно си дошла да демотивираш! Мешаш климакси, години, болести и незнам што, тоа не е предмет на дискусија во оваа тема, за тие работи си постои соодветен третман и начин на исхрана. Прочитај го уште еднаш насловот на темата.
    Каде виде дека јас пишувам диета? Јас напишав кои нездрави продукти да ги елиминирате од исхраната, а верувај дека резултати се постигнуваат само така, тоа не е диета, ем придобивки за здравјето, ем губиток на вишокот килограми. И да, тоа фукнционира кај секој, никој не изгубил килограми ладејќи лебови, паштети и мајонези, така да секое тело позитивно реагира на здрава храна. ;)

Нареден пат пред да изнапишеш неповрзани работи те молам прочитај го уште еднаш насловот на темата. :hai:

На simoncelicius и blueberry93 им се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Во целост се согласувам со mims-89 , во ниту еден даден збор нема искажано револт. Едно и единствено квалитетно мислење во изминатите неколку месеци.

Јас 1,5 година се придржувам на начин на исхрана, идентичен на оној што најдобронамерно го напиша мимс. Постигнав многу добар резултат. Ослабнав цели 47 кг. уште 8 кг ме делат од целта. Сакам да дојдам до 55 кг и работам вредно на тоа. Вложувам во себе, тренирам, џогирам. Внимавам во целост на исхраната. И мин 2 пати месечно си дозволувам нешто ,,забрането,, во нормална, умерена количина.
    Резултати има.
    Да не се повторувам со мимс, девојчето многу убаво објасно.

Зависи само кој, колку е подготвен за промена. Сугестија, критика.

Јас не се срамам бидејки сум дозволила да бидам +50 кг од нормалната. Горда сум на себе што успеав да го елеменирав вишокот килограми по здрав пат. И секако успеав да ослабнам без последици по моето лично здравје и естетски проблеми на кожата.

Воопшто не е битно по кои причини сум дозволила да дојдам до таа килажа, воопшто не е битно што било во минатото, кои фактори , улоги играат. Битно е она што се случува сега и во иднина.

Порано темата беше многу мотивациски настроена. Цела година пишував секојдневно, но 5 месеци избегнувам бидејќи вистинскиот смисол на темата е изгубен.

Толку имам да кажам.

На LiliMari, sofijanoka, anakonda88 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Лошо ли е сенф да се јаде? Сега, секако не многу, ни една лажица не јадам, ама..
    Некако логично ми е дека не е многу здраво, ама ми се јаде сенф - ќе си пукнам!

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Во сенфот не се здрави само конзервансите, инаку тој се прави од синапово семе, лимон, вода, сол и други зачини...
    Види колку калории има на 100гр, прочитај го и составот. Според мене нема ништо страшно ако го јадеш како додаток.

6. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    Незнам за вас,ги разгледувам вашите постови и горе доле тука сите варираат.На некој му иде топ и тера на некој му иде и после накачува више од тоа што бил пред да започне.Нашиот да го наречам механизам на психа е онаков каков што ќе го навикнеш и натераш..Колку ни е силна вољата и всушност колку ние сакаме да смениме и да се надминеме од она што некогаш сме биле.Велат забрантото е најслатко и така е колку браниш толку потешко идат диетите или си јадел благо и наеднаш се убедуваш дека јаболкото е убаво исто колку да чматаш една убава секси чоколада во уста па тој чоко вкус како ти се превртува од горна во долна вилица мх мх.Значи јас од мое искуство да ви кажам дека диетата ,диети од ваш збор пробајте да исфрлите ,пробајте да почнете да тоа си го нарекувата здрава исхрана полесно ке ви иде,затоа што самиот збор кажува лелел сега диета леле сега со ако почнам и прекинам и сеа чек чек да се видам на оглчедало на вага више ви иде на психа него ли на организам бар од мое искуство ова ви го споделувам.Мн лутав многу трагав за тоа како да напраиш да си задоволиш и се да ти биде таман ама тука во тоа сватив дека пред да вметнам здрава исхрана потребно е и силен карактер и исктрајност значи ако сум се решила идам и газам се пред себе а не почни залажи се и врати се и оплескај си го телото .
    Значи битен е силен карактер воља па и некоја мотивација бар по интернетов ги има сигурно сте изналајкнале на фб некој секси девојки и нивни ворк аут вежби и коа ке ги видите ви се плаче ,да да и мене тоа истото ми се случувало и сеуште ги имам и ги гледам.
    Е сега ако кажувам ја освен се ова што изнапишав битен е и мн сонот битен е прав и здрав начин на исхрана помалку стрес зашто и тој влијае и тие диети со брзо симнување е лошо затоа шпто ке симнеш трае период и после накачуваш мн мн лесно значи ПОДОБРО ПОЛЕКА НО СИГУРНО ,НЕГО ЛИ ПОБРЗО И НА КРАЈ СИ ЈА ОПЛЕСКАЛ РАБОТАТА И НЕ ТРЕБА НИШТО СО ФОРСИРАЊЕ.И Заборавете на фактот ке држам диета без физичка активност и коа ке висне се на вас се тоа вишокот уштееее потешко ке ви биде тоа да го тргнете виснатото сало за ваше добро.

Јас практикувам добар сон од максимум 6-7 часа,пото сабајле пијам врела чаша со вода и лимон или можете со вински оцет една супена лажица (ги топи мастите и исфрла токсините)
    после 30 мин правам вежби за задник и стомак со задникот вклучувам и нозе лесни но ефикасни вежби после се мијам и каснувам овошје какво год да е бар лето е имаме мн на располагање.
    идам на работа тука пијам кафе без шеќер и после 30 мин каснувам геврек јогурт баланс или тие соленки вртени после продолчувам со работа и измегу јадам повторно овошје ленено семе со мед си носам од дома како благо (тоа е мојот сникерс за енергија) бадеми во чанта имам секогаш.
    За ручек добро е супа добро е ориз риба тестенина (шпагети и туна )(тестенините не се лоши тие најбрзо се варат во стомак верувајте стек со пиере варен компир ,компир манџа,и сите остали манџи само за ручек манџи да јадете одма ке има промена кај вас верувајте проверено 100000% после одмор кеј можете пешачење можете трчање ролери точак или дома зумба или пишете на нет work out за 30 мин еден туш истегнете се убаво една салата рпед легнување и ова секој ден практикување дозволено е чаша вино дозволено бар ја си дозволував секој 2 ден благо од тие нездравите тоа вие колку да го залажеш организмот дека нешто јадеш полека после ке се одвкунувате и добро е 1 неделно пример петок да ви биде ден за штетни работи си дозволувате чоколада сладолед дири и фитнес фит девојките имаат еден ден за тие работи најчесто им е петок јас тоа го имам пробано и помага напочетокот јадев петок ко стока невидена благо како прогаше време како гледав резултат кај себе ми се свигаше обликот на тело више пд обликот и мирисот на балгите и успеав ,иако тоа бесе после 1 месец успеав и ден денес човек ке ме фати стрвност за благо ке земам една крембанана и фулл сум се е тоа како му издиктираш на организмот прво тешко после водите битка ама неможе еден организам да е посилен бе од вас он треба вас да ве слуша не вие него
    тоа е се од мене
    ВИ ПОСАКУВАМ МН СРЕЌА !!

На mims-89, christinnn, Vidi Vini и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Screenshot_2015-07-29-19-04-05.jpg

На Tove Lo и blueberry93 им се допаѓа ова.
  8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    зека , ке можеш да напишеш целодневно твое мени ? и кои работи ги одбегнуваш ?

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Состав имаше ама немаше калории, затоа и прашав овде, се надевав некој знае повеќе. Пред се не ги ни разбрав состојките, а не знам зошто немаше калории напишано. :?: Фала за одговорот.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    Google вели дека 1 лажиче или 5 грама сенф има само 3 калории.
    Jaс знам дека мајонезот е најкалоричен, сенфот не е воопшто „опасен“ во однос на тоа прашање.

На ssweety, x.Daisy.x и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. RecklessGirl

RecklessGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    75
    За слабеење единствено само здрава умерена исхрана, не некои строги ограничувања зашто факт е дека тешко ќе се придржуваш и вежбање, многу вежбање :D

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Не сакам да дискутирам за тоа колку мислења порано имам испишано во темава и пак сум иста - ни грам ослабена, всушност уште повеќе сум здебелена. :$

Откако ги симнав тие 6-7 килограми за 10-12 дена, имав здравствени проблеми поради тоа т.е. многу ниско железо и ми рекоа да внесувам повеќе храна со железо и да ја прекинам диетата - ги послушав, но, премногу се опуштив и си ги вратив истите килограми + уште толку.

Последниве неколку дена си јадам нормално и нездраво, но пиев многу вода и еве ме, за 6 дена изгубив 4 килограми (имам организам кој и со најмала промена во исхраната слабее брзо). Тоа ми даде мотивација за слабеење.

Решив да не се форсирам премногу, но, ке се трудам да прешкртам леб, благо, газиран сок, грицки. За вежбање исто така, ке пробам да сум што повеќе активна.

Имам само еден страв:
    Имам во план да одам споро со слабеењето, плус сеуште сум во развој односно пубертет, но сепак имам бајаги за симнување - па, колкав е ризикот да ми висне кожата после слабеењето бидејќи навистина не го сакам тоа... ?

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ако не вежбаш ништо секако дека ќе ти висне, а и без физичка активност само со диети нема да постигнеш многу верувај. Кожата мора да се зацврсти и затегне некако...

На RecklessGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Ај да се пријавам од денес почнувам повторно со. Диета сега да ги симнам тие кг кои ги наталожив за оваа помината година од јадење леб, грицки и многу благо. Почнувам со 63кг цел. 59кг( па небибило лошо и 56) Ке кобинирам ун со протеинска(доручек овошје неограничено, ручек протеини и салати, исто и вечера само половина од ручекот најдоцна до 8часот)

15. Korlevskaa

Korlevskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    8
    Имам 16 год и сакам да пробам некоја диета која сигурно ке даде видливи резултати
    Некој предлог од некој ззадоволен од својата диета

Последна измена: 30 јули 2015
    На Vidi Vini му/ѝ се допаѓа ова.
  16. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Прашањево не е за тука, ама ај... Колку време е потребно за целосна детоксикација на организмот? Во последно време јадам премногу благо, чоколади, кремови, колачи, торти, така да шеќерот ми е сигурно покачен (може и над границите).

На Vidi Vini му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Аматиел14

Аматиел14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    175
    Se izvinuvam za latinicava, ne sum vo moznost da pisuvam na kirilica.

Ete i odmorot pomina i se i dojde vreme za dieta. Ama, na sto uma sum. Koja dieta da ja zapocnam? Se mislam pomegu UN dieta i medicinska (dietata na Zan Mitrev). Bi ja zapocnala medicinskata ama mi e strav od jojo efekt. A brzite rezultati tolku me privlekuvaat. Edno e 15 kg za 15 dena, drugo 15 kg za 90 dena. A pak so UN ke bidam najadena i mislam deka ke nema jojo efekti. Nikako da se odlucam.. Bev resena za UN ama uste se mislam...

18. Vidi Vini

Vidi Vini Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Pozdrav do tebe mila, moe licno mislenje kako dr. e deka tebe voopsto za tvojata vozrast ne ti e potrebna dieta, bez ogled kolku i da imas visok kilogrami. Pricinata e sledna, dokolku sega pocnes so dieti toa ke se povtoruva vo tekot na tvojot zivot mnogu cesto. Pred se moras da go smenis nacinot na ishranata, pa i nekoi zivotni naviki. Sega e vreme da go sredis toa kako ne bi imala problemi podocna. Zapocni go utroto so ceden portokal ili limon, namali gi sekerite, kasni parce ovosje, seto ova pravi go sekoe utro, bidi aktivna pronajdi nesto sto ke te ispolni i ke te oddaleci od hranata, rucekot menuvaj go sekojdnevno no sekogas da ima supa i salata, izbegni go lebot, samo po edna nedela ke vidis i samata deka nemas potreba od nego. Prosetaj ili vozi velosiped ili roleri, vecerata sekogas da bide lesna so mnogu zelencuk, parce riba ili pak stek so zelencuk. Caevi bez seker moze kolku sakas, no da gi menuvas vo tekot na denot, da ne bide istiot caj. Pozdrav uste ednas i se nadevam deka ke gi vidis pridobivkite od nacinot i promenite. Se nadevam deka ke go posetis svojot dr. i se nadevam na uspeh.

На Korlevskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Korlevskaa

Korlevskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    8
    Ti blagodaram mnogu za sovetive i od deneska ke pocnam da gi sledam se nadevam na dobri i vidlivi rezultaati, pozdrav ☺

На Vidi Vini и LiliMari им се допаѓа ова.
  20. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Вчера супер успешно издржан ден, ама денес цел ден јадам и неможам да се заситам. Сабајле -лубеница
    потоа батак со поткопан, па салата со домати и една краставица уште сум многу гладна. А довечер... :(