(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Од дома немаш подршка бидејќи те сметаат за несериозна од овој аспект, со сигурност. Се откажуваш пред да почнеш, или почнуваш 2-3 дена и се откажуваш.

И кај мене беше така. Многу пати пробав- се откажав. Односно и немав намера да ослабам. Само сакав да имам алиби, за повеќе да внесам храна во текот на денот.
    Седнав, размислив, ме седна сестра ми на разговор. Реков доста е, овој пат е ТОЈ.
    Од домашните немав подршка напочеток, сестра ми си замина во странство и останав сама во мојата борба со килограмите. Скоро секој ден пишував во оваа тема, детални извештаи и ми беше доволно.

Сега после -50 кг се променив и физички и во секој друг аспект.
    Пред тоа не бев јас, се криев.
    Сега сум Јас и сега живеам.

На Daleron, crazylady, sofijanoka и 7 други им се допаѓа ова.
  2. tanjamkd

tanjamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    mnogu pati si velam od utre pocnuvam so dieta na rab dorucok mi e ovosje koga ke se priberam doma stanuvam nervozna i se po nervozna se dodeka ne se zasitam kaj mene tuka e problemot opsednata so so hranata i samo mislam sto da zgotvam a i da pravam na site drustvo na masa sega kazi mi mila zeka od koe utre da pocnam i primer kako da go pocnam prviot den koga doma sakaat gotvena hrana a jas sum taa sto ja sprema:((facepalm);(

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Епа и да готвиш ќе внимаваш на порциите. Ќе си јадеш се, ама во помала количина. Или ќе готвиш нешто поздраво. Повеќе печено, зеленчук, никако прженици. Има милион рецепти на интернетов за поздрава храна само треба да се потрудиш да ги најдеш. И не може да доручкуваш овошје. Доручекот треба да ти е нешто пообилно за кога ќе дојдеш дома да не бидеш ко „гладен волк“ па да јадеш се што гледаш пред себе. Не може да очекуваш овошје да те најаде за цел ден.

4. Korlevskaa

Korlevskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    8
    Се ближи почетокот на учебната година и нее знам итно ми треба некоја диета за ефикасно и брзо ослабнување за една неедела... Некој предлог, совет, посеббна диета... Било што ќе ми е од помош..

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Брзо и ефикасно слабеење не постои :) Диета која за кратко период се губат повеќе килограми има многу побрз јојо ефект :)

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Секоја чест :):):)

На tanjamkd му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Браво. :bow:
    Голема мотивација си ми.
    Ама јас не сум како тебе издржлива, а и знам дека не би успеала.

8. Црвче

Црвче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    563
    Ќе успееш! И точка :) Нема откажување уште пред да почнеш!!! Има да се бориш за СЕБЕ! ИМА ДА ИМ ПОКАЖЕШ НА СИТЕ КОЈА СИ! Ќе направиш еден план кој ќе ги промениш навиките, а со тоа и животот. На почетокот можеби ќе ти биде тешко, ама потоа сама ќе приметиш дека можеш повеќе и повеќе секој ден! И без нервоза. :)

На tanjamkd и Hajdi22 им се допаѓа ова.
  9. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Дај бе мајку му до кога ќе кукате вака дека нема да можете или не знам што. Тука ви зборат што да правите и другиве пак истиот муабет „леле ја не сум упорна како тебе, нема да успеам“. Треба некој да ви дојде дома и да ве натера? Ви се јаде? Океј, на секој му се јадат грицки, хамбургери, пици, сладоледи итн само треба под контрола. Проблемот е во главата. Стајте си една цел и готово. Тргнете ја храната што ви ја зголемува килажата а добро знаете која. Се потценувате самите себе си дека не можете, а сепак мислам дека е тоа само изговор. Сите во животот ќе се соочиме со вакво нешто. На крај краева зберете пари, имате добри приватни тренери кои ќе ви помогнат многу. Трикот е да внесувате помалку од што трошите дневно.
    И верувајте дека можете.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Пак тие глупави приказни.
    Како, КОГА СИТЕ ЗБОРАТ????????

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Што зборат бе девојче?

12. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373

Ти ваква ти онаква, ти не си ништо и никој, преку глава ми е дојдено од се. А што можам? Само да гледам и ќутам од страна.

13. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    А што ти смета тоа во слабеење? Нели ти доаѓа инат да им покажеш дека можеш да ослабеш?

14. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Што сум можела јас па да можам да ослабам, дај не ме смеј те молам. При сета мака не ми е дојдено до смеење.

15. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.967
    @Hajdi22 а зошто се замараш коj што кажал? Лугето секогаш ке зборат. А тебе ти влиjае секоj збор, па лугето уште повеке ти зборат зошто си им дозволила да те газат. И на краj за нив слабееш или за тебе?

16. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    Не дај Боже да се најдеш во моја ситуација ќе ме сфатиш тек тогаш.

17. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    После два и пол месеци со режим на исхрана (без леб , без благо , без газирано) конечно се мерев во обем околу колковите -12 см , бут-7см, стомак -4см , тоа се сега за сега резултатите а на вага сеуште немам храброст да се качам , почнете со овој режим и бидете упорни , а и не е тешко ,само нека ви биде во мозокот ЈАС МОЖАМ - И ЌЕ УСПЕАМ ! :D

На kjukli, CrazyOne и Hajdi22 им се допаѓа ова.
  18. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Odete vo drekster nez dali vaka se pisuva pravilno da videte kako odma ke oslabnete,site sto otidoja tamu em plata em slang se napravija :D ene ja i majkami za eden mesec 9kg :D

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.967
    @anakonda88 Знаев дека можеш. Продолжи така и ке доjдеш до посакуваната цел. Терам и jас сличен режим, се осекам подобро. Понатака ке се мерам рано е сега.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tanjamkd

tanjamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    da se pofalam denes mi e vtor den kako prvo dorucok ovosje pa po 2 casa uizinka nesto malku rucek bez prejaduvanje a vecera nikakooo a motivacijata mi e od vas feminki dietalki:)

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.