(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

медот содржи шеќер , не би го конзумирала , ке пробам да јадам за доручек мн овошје , можеби и до тоа е јас секогаш јадам овошје за ручек или вечера , ке те послушам и ке ти кажам за резз , фала :D

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Posle 6h ne konzumiraj ovosje, bidejki sodrzi sekjeri. Inaku medot e super, dodeka e domasen sekako, ic da nemas gajle za koristenje. Jas so topla limonada so med najmnogu promeni vidov so metabolizmot. Ama sekako ti si znaes najdobro :)

anakonda88 likes this.
  3. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Medot sodrzi priroden seker koj vednas se razlozuva i ne debeeleeee!!! namesto blago jadi med edna lazica so leneno seme ..toj sodrzi moze 0.01% seker za razilka ako jades cokolado ...ima razlika od vestacko i prirodno nesto i sekako sto i da jades imaj aktivnost zasto ti najzdravo da se hranis ako ne torsis dzabe ti e se..

kjukli likes this.
  4. anakonda88

немам каснато благо 3 месеци ниту леб ниту било каков сок , не знам зошто сум истошена , немам никаква енергија немам сила за физичка активност , пробвам сега секое сабалје да јадам многу овошје да видам дали ке ми се врати енергијата .....

Tove Lo likes this.
  5. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Mila pravis mnogu pogresni rabot i... energija nemas zatoa sto ti ne vnesuvas tokmuu toa nesto na sto organizmot mu treba za da ti vozvrati so energija..znaci vo red e ovosje i zelencuk nema potreba od sokovi i od leb odlicno... no za energija ti se potrebni drugi raboti.. suvo grozje... ti se za odlicna koncentracija suvi slivi... bademi lesnici zemi si slatko od smokvi... i tie sto ne jadat blago a im treba energija zboram od licno iskustvo.. jadat med edna lazica i vo nego stavaat leneno seme ,semki od tikva i soncogled lupeni gi imas site namirnici vo kam amrket... verivaj mi nasabajle probaj da pies vrela casa voda so jabolkov ocet.. gi procistuva toksinite preku cela vecer sto ti se sobirale...i otako ke go procistis organizmot jadi si bilo kakvo ovosje ,posle 1 saat kasni go medot kako sto ti pisav pogore... i posle pak kasni si posle 40 min do 1 saat ovosje do pred rucek bidi taka ... mozes da jades kiselo mleko isto taka zdravo e so susam ...(za navecer ) i mozes nasabajle musli od vitalia imas koi mozes da gi jades so jogurt ..i mleko (ama nasabajle.. ) zatoa sto muslite sodrzat se so e potrebno od sabajle organizmot da te drzi so energija ova jas go rpavam uspat iam rveme iza 30 min work out...:)) i sekako pij mnoguu voda po najmnogu 2-3 L voda napuni si sisence i kaj i da si pij voda.. i veruvale ili ne dokolku ne ste znaele najmnogu stetni raboti od organizmot ne gi isfrlame preku golemata nuzda tuku preku mokracata zatoa mocajte haha sto povekje..
    A za rucekot neznam kako pravis ama jas jadam naj normalno bez leb i vo normalni kolicini i sekako so salata pred pocetok na ajdenjeto i 1 casa voda pred voopsto da go zapocnam rucekot... namesto sok mozes da si cedis i piev prirodni sokovi odlicni se... :) mnogu pzodrav !

anakonda88 likes this.
  6. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

eve pogore ti objasniv se kako treba se nadevam pomognav :))

anakonda88 likes this.
  7. ulal.laa

ulal.laa Нов член

дали некој знае одприлика колку калории има еден перек? :)

8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Не е исто да внесете 200 калории од чаша кока кола, или пак да речеме оброк со виршли ( :puke: )во споредба со чаша природен сок од јаболко/портокал/морковчиња, оброк со печен/варен стек со салата, овесни снегулки (кои се доста калорични), ама здрави калории потребни на телото.
    Цела поента на диетата е квалитетен внес на калории, коишто му се потребни на телото. Ова се однесува на сите тие коишто сакаат да го поминат денот само со салати, а на телото му требаат и протеини, и оние коишто мислат дека со парче толумби и кока коли се слабее, или дека се слабее од солени работи, а солта се врзува со вода, водата со сало.
    Лажиче мед е исто супер, некој погоре спомна шеќери, меѓутоа на телото му се потребни и шеќери и масти и сето тоа дури и кога слабее, само во помали количини и нормално да бидат здрави масти, здрави природни шеќери. Тоа значи и природен мед.

kjukli and Tove Lo like this.
  9. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

FINNALYYY the truth has been spoken !!!!!!! ALELUJAAA

blueberry93 likes this.
  10. Girl4e

Girl4e Истакнат член

Здраво, најпрво поддршка за сите девојки кои се борат со сите сили за она што го посакуваат со сето срце.
    Јас имам 16ипол години и сакам да ослабнам 8-9 килограми висока сум 168 цм и тешка околу 69 килограми. Сакам до крајот на оваа година да ја постигнам мојата идеална тежина поточно да го симнам салото околу стомакот и да ги ослабнам нозете.
    Уште од помала почнав со диети и имам многу диети испробано што сега веќе не сакам да помислам на оние стриктни диети што смеам и колку калории смеам да внесам. Навистина ми е преку глава да стојам над кујнската вага и да мерам дали јаболкото е точно 200 грами или сепак треба да земам некое помало јаболко.
    Дали има некој режим според кој ќе можам да се придржувам или некоја не толку строга диета со која ќе ги симнам вишокот килограми до Нова Година? Ја разгледував диетата на иренна и таа диета ми го привлече вниманието и таму читав некои мислења и повеќето беа позитивни, што вие мислете? Исто така планирам да почнам да одам на фитнес, таму има лента за трчање, орбитрејк, тегови и разни справи. Друга идеја за вежбање немам.
    Ви благодарам на читањето!

11. 2013

2013 Активен член

Недостаток на енергија и омалаксеност може да се резултат на ниско железо во крвта.Со диетите (без разлика каква) понекогаш доаѓа до пад на железото.Направи си крвна слика.Зборам од искуство, поздрав

12. 2013

2013 Активен член

Диетата на ирена е идеална за тебе или хроно исхраната ама со нетолку јак доручек како што е таму опишено,среќно

13. anakonda88

имам проверено пред 3 недели, конзумирам значи све од овошје , од зеленчук , лешници , манџи , месо , соја , ке се вагам кун октомври месец, ке почнам да земам мерц таблети витамини , без сила сум , како тешка мрза :(

2013 likes this.
  14. girl.09

girl.09 Истакнат член

Знам дека темава е за поддршка за тие што сакаат да ослабат, а не да им се даваат предлози, начини и идеи како тоа да го направат, но ќе ви кажам еден начин кој едноставно е лесен да се каже но навистина голем и здрав предизвик кој носи посакувани резултати, и сум прилично сигурна дека повеќето сме свесни за истово што ќе го напишам. Како и да е, да започнам. Прво и најважно 2-3 литри вода на ден и ако можете и повеќе, понатака исхраната, не ви се потребни којзнае какви финансии, парите кои ги дадете за хамбургерот, помфритот, или топлиот бурек наутро, потрошете ги за некое овошје, подоцна за ручекот е најдобро зеленчук или нешто некалорично бидејки не е добро да се претерува со овошјето кое содржи шеќери, како за ужина најдобро е Баланс+ јогуртче (мало или големо, nevermind ) и вечерата да не биде покасно од 7 односно 19часот. Никако не помислувајте да ги прескокнувате оброците, бидејки не намалувате, само прегладнувате, и кога би биле во близина на бел леб, и благо би немало нешто што би ве спречило да не се посегнете. Ова е во главно, јас вака почнав 2-3 дена еве, и би додала неколку нешта што ги применувам исто така. Зелен чај, саси вода и мало шишенце 0.5л вода, пред јадење веднаш по будење, и пред спиење, да точно наутро до појадокот ми клункаат течностите во стомакот, но тоа и не е така лошо, затоа што зелениот чај на празен стомак делува подобро во слабеењето, исто и саси водата која е и наменета за слабеење. Тоа е се, би сакала да му биде на некого од помош ова, доколку се одлучи да го проба. :)

15. kim.k

kim.k Популарен член

Јас како ослабев 6 кила, уште се чудам. Имав 54 сега имам 48. Баш правев се што не треба :D
    Кога ќе станев сабајле, не јадев. Пиев нес, многу јако, благо и со многу млеко хаха.
    И така неколку чаши на ден :| јадев 1 - 2 ептен до степен на прејадување...и моиве дома фала богу се потресоа, не сум јадела ич и сум ослабела и ајде на крвна слика :D
    Крвта врв, ни ослабена ни ништо..што поддршка беше ова :?:
    Ама затоа негативната страна, ако не испијам кафе колку што "треба" глава ме боли многу цел ден, ко наркоман сум :drunk:

16. 8282

8282 Нов член

Здраво. :) Нова сум на форумов. Долго ве читав посебно низ темите за диети па решив и јас да се зачленам.
    Јас имам вишок 24 килограми. :( :$ Знам, премногу е, а и воопшто не е здраво. Лично мене премногу ми сметаат вишоков килограми. Затоа решив да превземам нешто. Подготвена сум за промени. :) Се решив за УН диета и од утре зпочнувам, па нека ми е со среќа.

VladeMila likes this.
  17. VladeMila

VladeMila Популарен член

браво,немој да се отказувас,јас еве 2 недели сум на УН-диета,сум ја дрзела неколку пати и има ефект,сега имам за симнуване 20кг сто ги кацив во бременост,ти дрзам срека

8282 likes this.
  18. anakonda88

Феминки повторно јас :)
    Веќе го трошам и третиот месец , немам ништо нездраво каснато , ослабена сум но очекував повеќе , некако како задников да ми е растресен и бутовите а тука сум најдебела , стомак немам ич , некако монотоно ми е сега од диетава , јадам соја , месо , салати овошје неограничено и пак споро ми оди , некои за 3 месеци се топат како мраз на сонце а јас си се мачам :/ во последно не вежбам бидејки мн сум без енергија , пробав со све и не иде , денес ке купам пивски квасец таблети да ми дадат малку енергија ... Се надевам дека темава повеќе ке живне и ке има голема мотивација :)

19. AryaStark

AryaStark Нов член

anakonda88 пази таблетките отвараат апетит

20. anakonda88

otvaraat ?? zosto mi rekoja deka se za slabenje i deka ne otvaraat apetit deka go nema b12 ??? mozit sum greska