(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Од утре почнувам со мој режим на исхрана со 3 оброци скрос исклучено благото,лебот,мешање на скроб со јх или сл. (Нешто како ун) сега 1 чоколатце во 3-4 дена ќе си дозволам а ќе гледам и да не јадам благо газирани сокови или пак густи купечки и шеќер 1полна лажица да нема во чај ќе се обидам без шеќер да пијам.Физичка активност утре имам фзо и после од школо до дома пешки (има едни добри3км одење можеби и повеќе)Утре вечер ќе ви пишам што како сум издржила.Од утре и јас се вклучувам во тимот за сите оние тинејџери со вишок кг.Ако терам вака до 31декември ќе постигнам до целта.Позз до сите и добра ви ноќ :*

На anakonda88, Marija Macci и macence4 им се допаѓа ова.
  2. Lana06

Lana06 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    23
    Јас планирам од понеделник да почнам посериозно со некоја си моја диета и дека до нова година да ослабнам барем 10 кила од јуни мај имам ослабано 5 6 кила со тоа што во мај ослабнав 3 кила и после цел распуст ни едно кило не симнав и после во септември кога почнавме со школо успеав да ослабнам уште 2 3 кила сега се обидувам да се држам до диетата и да веѓбам ама не ми е лесно бидејки кога сум прва смена доручкувам во 7 часот па после дури ручам во 14 или кога сум втора смена ручам дома околу 13 па после вечерам во 20 и додека да дојде време за ручек/вечера сум многу гладна и често јадам повеке од потребното тоа ми е проблем ако има некој предлог што да јадам помегу ричекот и вечератс нека ни пише и се надевам од понеделник ке почнам убаво со диета и со вежбање па да успеам и јас веке да ги симнам овие 12 13 кила :wasntme::)

3. AnA909

AnA909 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
  4. Marija1517

Marija1517 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    ako moze nekoj da mi kaze kolku kalorii ima vo 1 banicka so salama i kaskaval?

5. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    пред 1 година ослабев, супер си реков сум можела ....но после една операција со која морав да лежам и си се нафрлив на густите сокови и благца што ги носеа тетките во посета, па се нафрлив пак и се вратив на истата килажа. Ужас ! Се освестив кога летото добивав погледи и смеа бидејќи двете мои другарки слаби а јас дебелата.....
    Многу сум си среќна што се освестив (да на неубав начин, да те критикуваат со погледи и не баш пријатно-кога тие одеа во шопинг јас само седев додека тие пробуваа тон маички и фармерки....и слично)

Да, се свестив и се одлучив за режим на исхрана....... пробав со апчиња - оние слим мислам беа, на третиот ден тахикардија добив, четвртиот петиот и ги откажав.....
    Сепак реков режим на исхрана, јадам 5 пати на ден, ограничени оброци, внимавам да пијам многу вода, да јадам според режимот, и јас која јадев тони чоколадо сама, сега не сум каснала чоколадо 2 месеци бидејќи сфатив дека ова го правам за себе, не го правам за туѓите погледи.
    Сакам и јас да купувам тесни маички, сакам и јас да си купам фармерки па да побарам помал број ........
    И да, си ветив парче (едно парче) торта за нова година, тогаш ќе се почестам со торта но до тогаш и после тоа одам со режимов и газам напред во минус со килограмите.

Само треба мозокот да се програмира, и јас мислев дека неможам да живеам без чоколадо, но еве сум можела. И се само за мене, за себе лично и за никој друг.

На TheTribe, Victorian, anakonda88 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Одамна немам пишано во темава.Морам да ослабам едно 10кг.Немам мотивација за вежбање,немам мотивација за држење диета.Само имам желба да ослабам.Се будам наутро со план за диета и 2-3часа подоцна се откажувам.Си замислувам како сум слаба и се ме бери хајаха Ми нема спас.Ако има некој совет нека пиши.

На simoncelicius и veren им се допаѓа ова.
  7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Имам да ослабам мнг малку, до 4-5 кила максимум. Е сега вежбам и се хранам здраво т.е. доста протеински. Околу два месеци трае ова се разбира не водам ништо престрого но мнг вода овошје зеленчук и протеини јадам. Е сега се мерам гледам 1 кило минус??? Значи се осеќам повито, стегнато ( вежбам 3 пати неделно без исклучок, кардио и мали тегови) но 1 кило минус само? |(

8. BellaRagazza91

BellaRagazza91 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Не се ослонувајте на диети,за да бидете витки и здрави-долгорочно! Сменете го начинот на живот за да имате здрава и витка фигура долгорочно БЕЗ јојо ефект и враќање кон безвезните диети со рестрикција на калории,истоштување на организмот и дехидратација со кое имате привремени ефекти додека не се вратите на старите навики или да го одржувате посакуваниот изглед со константно изгладнување или намален внес на калории.Пробајте да јадее што е можно помалку храна од животинско потекло,тука спагјаат месото,јајцата и млекото,или доколку не можете да се откажете од некои продукти побарајте ги здравите варијјанти(како што правам јас) во продавниците за здрава храна ли новоотворените зегин хелфи фудс-млеко од ориз,бадем,..и многу други замени на храната на која сме навикнати. Јадете што е можно повеке зеленчук и овоше , ориз,компир печен или варен,оризови галети кои не содржат глутен,тестенини без глутен,доматно пире,д пченка како и самата пченка која е многу здрава и нема да предизвика надуеност, грав,леќа,секакви мешунки,јаткасти плодови...и сто е најважно НЕсе плашите од калориите доколку се здрави калории јадете додека не се чувствувате сити без да си ги ограничувате порциите.За да имате претстава за што зборам ке ви опичам едно мое мени ккао одприлика изгледа - одсабајле доручкувам корн флекс кој не содржи глутен со оризово или бадемово млеко,или некои други житарки и мусли кои ја имаат ознаката дека се вегански,потоа јадам овошје колку што сакам ,мозам да изедам на пример 3 -4 банани или било што друго,урми јадам редовно,мешунки без разлика дали се тоа бадеми,лешници и други без сол.За ручек мозам да јадам тава ориз со зеленчук доколку сакам 2-3 нутри лепчиња,потоа си правам смути со шумско овошје.Едно од омилените закуски кои сто повеке наликуваат на оброк ми се оризовите галети со путер од кикиритки и мармалад.И за вечера можам да јадам испечен компир без масло со кечап,доматно пире или некој друг вегански сос..или да испечам тиква со црн шекер, или да да јадам костени.Знам дека звучи како многу,но ова е вистината;) Јас сум пример за тоа дека ова навистина функционира и дава резултати со огледа на тоа дека никогаш не сум гладна и јадам кога и да чувствувам потреба за тоа и колку сакам во било кое време од денот без разлика дали е 2 по полноќ :),без да качам ниту грам.Да не заборавам да напоменам дека и јас доаѓам од минато со разни и диети со кој морав да внимавам колку јадам за да го одржувам посакуваниот изглед! Тоа беше зива тортура и мака..јади два дена како сакаш-ајде три кила плус на вагата-од утре на диета и така до недоглед!Се додека не го открив овој начин на живот и сега сум сита и полна со енергија со килажата која ми одговара. Физички се обидувам да бидам активна колку што можам со огледа и на обврските,така да успевам да отидам во теретана барем еднаш неделно,доколку сум во можност и два три пати:muscle:.Не велам дека физичката активност не е важна но пресудна е исхраната :) Повремено јадам и нешто што не би требало односно од животинско потекло но пробувам да го минимализирам тоа. Исто така пробувајте да внесувате без глутенски производи затоачто тие се многу лесно сварливи и не предизвикуваат надуеност,помалку сол поради задршката на вода која ја предизвикува,и тоа е во глобала.Поздрав девојки,се надевам дека ке ви помогне мојов совет :)

На rokiroksana, Rose-tulip и VladeMila им се допаѓа ова.
  9. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Srcka mora malku inaetot da poraboti,ista bev i jas,ama koga rekov ke drzam dieta,me fati inaet i od togas pocnav so dieta

На Tajnaotrovna, macence4 и minne992 им се допаѓа ова.
  10. Sweetyy123

Sweetyy123 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Јадам како... Значи висока сум 1.59 а тешка сум 65-66 кг... ИТНО ИТНО ИТНО ми треба диета со која ќе изгубам 20 килограми или барем 15. Фалаа ♥

11. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Prodolzi so isto tempo , toa e zdravo slabenje sto nema JoJo efekt , jas sum 4 meseci na vakov rezim I sum oslabena 8 kg , ke prodolzam do slednata godina , zapomni deka dolgorocniot pat so zdrava ishrana e najdobar nacin ,bidejki ne se vrakaat kg , :)

На Tajnaotrovna и minne992 им се допаѓа ова.
  12. Sweetyy123

Sweetyy123 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Итно слабеење. Мотивција? НЕ МОЖАМ ДА ОСЛАБАМ! МОТИВАЦИЈА=0!!! :@(n)(facepalm):sweat:;(

13. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.270
    Евее јaaс ќе ве мoтивирaaм
    Излaјкнувaјте стрaни oд фитнес мoдели нa фб , слики oд дестинaции зa летен oдмoр некa ви се пoјaвувaaт слики oд убaви згoдни девoјки , сигурнo ќе ве мoтивирa
    Инaaче сoвет зa пoбрзo слaбеење oделете 2 чaсa зa oдење дневнo некoјa пoдoлгa дестинaцијa мнoгу дoбрo влијaе нa психичкa сoстoјбa нaјпрвин се чувствувaш oдгoвoрнo кaкo дa кaжaм дa јaдеш здрaвa хрaнa , не сaкaш дa си гo уништиш oдењетo сo некoјa висoкoкaлoричнa хрaнa
    Пoчни и зaврши гo денoт сo 250 мл вoдa млaкa сo лимoн, цимет и мед

На endlesslove, b.u.tt.e.r.F.L.Y и macence4 им се допаѓа ова.
  14. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Дечки, INSANITY на Shaun T! Toa, и без јадење по 20 часот! Посигурен резултат, амин!

На Victorian, kjukli и anakonda88 им се допаѓа ова.
  15. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Режим на исхрана и позитивни мисли, мисла дека не се слабеат 10 кг за 10 дена туку треба многу работа и многу откажување.
    Успеав ете за 2 месеци 11-12 кг сум долу.....но ме фати криза вчера, неможев незнам ...... го скокнав режимот и каснав сендвич кој не треба да го јадам за ручек. Згрешив и свесна сум за тоа....но денес продолжувам со режимот....

сама себе си сум мотивација....моите широки панталони ми даваат мотивација....широката блуза ми дава мотивација....дека на пролет и јас ќе носам потесни панталони :))

На Victorian, kjukli, simoncelicius и 6 други им се допаѓа ова.
  16. mawena

mawena Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    17
    Na kakov rezim bese ? :)

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Луѓе мои, стварно ми треба помош..сакам да ослабнам, се знам од диети,исхрана,вежби..имам позитивни мисли..ама...ама никако да тргнам...натртена сум на стартна линија ама како закована за раце и нозе, никако неможам да тргнам....дали треба некој да ми пукне над глва за старт или да ми ја фукне што посилно може???:(
    Лежам, јадам и читам и никако да почнам...како да добијам воља за старт ми е маката;(

18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Imas li podrska od nekoj od tvoite? Baraj nekoja drugarka da te druzi , zaedno da pocnite I da se podrzavate Edna so druga , zalepi slika na friziderot od debela zenska I od slaba zenska I koga ke posegnes po friziderot ke ja vidis slikata I nema da ti tekne da go otvoris friziderot! Srekno

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    2.270
    Здрaвo..епa вaкa незнaм тукa дaли дa пишaм , aмa aјде...
    Минaтaтa гoдинa бев 54 и јaдев сaмo јaбoлки и цитруснo oвoшјњ и зa месец денa стaнaв 50 тaмaн..,a сегa летoскa бев нa сезoнскa рaб и пaк стaнaв 54 ии пoјдoв нa фитнес еве oдaм 2 месеци a се хрaнaм сaмo сo сaлaти и oвoшје и рибa oд месo , и сегa сум пaк истa тежинa, a јaс кaкo се чувствувaм сo прoменa. Знaчи лaни без вежбaње нaмaлив сегa незнaм зoштo немoжaм ? Некooј сoвет ? Извинете зa дoлг пoст и у случaј aкo сум утнaлa темa!
    Имaјте убaв вечер , пoздрaв !

20. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377

Мислам дека ќе ја најдеш во режим на исхрана ..... се јаде 5 пати на ден, се пие многу многуу вода
    побарај ја во таа група ако не пиши ми