(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Сврти една страна две назад имам пишано пост за тоа,ако нешто не е јасно пиши лп

2. g.o.c.a

g.o.c.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    Го чекам денот кога ќе седнам да јадам и да не мислам дека сум дебела и треба да бидам на диета. Последниве 2 год само со слабеење се замарам и пак ништо секакви диети сум пробала ама после кг се враќаат. Сега решив целопсно да го исфрлам лебот од исхраната а постепено и благото. Би сакала совет бидејќи сум прва смена во школо што да јадам насабајле? После за ручек ќе јадам од тоа што ќе има дома ама секако без леб, а за вечера салата. Измеѓу доручекот и ручекот ако ми се јаде ќе јадам овошје и ќе пијам повеќе вода и зелен чај.

Последна измена: 22 ноември 2015
  3. endlesslove

endlesslove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    76
    МОЈАТА МОТИВАЦИЈА:

ВАЖНА Е СРЕЌАТА,НАПРАВЕТЕ ГО ОНА ШТО ЌЕ ВЕ НАПРАВИ СРЕЌНИ,ЗАДОВОЛНИ ОД СЕБЕ! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ САМО КОЛКУ МОЌНО ЌЕ ЧЕКОРИТЕ ПОКРАЈ ЛУЃЕТО КОИ ВЕ ИСМЕВАЛЕ И ВИ ВЕЛЕЛЕ ДЕКА НЕМОЖЕТЕ! МОЖЕМЕ ЛУЃЕЕЕ САМО НАПРЕД! Ве сакам сите... :D :*

На CrazyOne, AnA909, g.o.c.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. endlesslove

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    76
    Купи си интегрално ѓеврече или сусамка..не се стегај до толку! Вежбај пиј многу вода..само исфли ја брзата храна,газирано сокови,ќечап мајонезз салами и такви глупости,а да и благо! Поздравв :*

5. g.o.c.a

g.o.c.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    мислев да јадам bake rolls или elvita или можеби јаболко, а поретко ѓеврек и сл.

6. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Еден мој совет до сите што држите диета:Појадокот ви е најважен и не го прескокнувајте никогаш,исто така гледајте да ви биде пообилен јадете додека не се заситите.Подобро насабајле да јадете повеќе отколку да се прејадете за ручек и вечера,затоа што имате цел ден да ги потрошите тие калории од појадокот.Избегнувајте бел леб и слатки.Пијте до 2 литри вода и јадете што повеќе зеленчук и ќе имате ефект

На Ctete му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AnA909

AnA909 Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Епа девојки понеделнички јас се враќам на мојот режим, нема веќе стрвост мора тие два три килограми :devil:што штрчат да ги нема.:sweat:
    Поздрав :*:D

8. endlesslove

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    76
    Поентата ми беше,да не се стегаш толку затоа што кога ќе се опуштиш ќе си ги вратиш килограмите

9. g.o.c.a

g.o.c.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    37
    нема да се стегам толку многу, ама сепаќ ќе внимавам. И пред да почнам вака построго, јадев на училиште elvita или bake rolls со balans+ама после јадев повеќе, така да сега ќе внимавам. Денес за појадок elvita и balans+, за ручек пржено јајце и ајвар со 1 парче црн леб и не вечерав ништо, а и не чувствувам глад. :muscle:
    Се надевам дека и сега нема да се одкажам како што правев досега..

10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Јас од денес се стегнаувам :) па си викам добро бе 20 кила ослабе сега не можеш две, јас не знам што е изгледа годините ме стасале :^). Доручек овошје и мусли, ручек салата со туна и грав, вечер од истото за ручек.
    бај д веј вежбам 4 дена по ред денес правам пауза, па среда пак.

На anakonda88, Ctete и AnA909 им се допаѓа ова.
  11. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Знаете ли дека цело време се диети диети а околку мене сите ми викат дека сам поправена и во право се.Почнам на дета 3-4 дена тмн мешето се повлече 5 ден прејадам се и се така..Е сеа ко почнам диета и некогаш ко не јадам главате се ме боле...кога одам на школо секогаш е така,а на пример за време на летото не ме боле главата.Ама иде нова година и и реков на мајка ми несакам црна роба иако знам дека црното праве послабо,а за да носам нешто друго треба 6-7кг да намалам(треба дури 15 ама ќе бидам и со толку задоволена).Знам дека можам да издржам ама главата се ме боле..дали треба со тек на време да го исфрлам лебот а не наедншка.Физичка актовност 2пати неделно на од понеделник до петок пешачам...Дајте ми совети што да јадам за да бидам посита а главата да не ме боле?

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.533
    Допаѓања:
    180.832
    јухиии се мерев сабајлево -3кг за една недела супер е уште 3 ми требаат

13. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    На диета си?сподели како ослабе и што јадеш

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.533
    Допаѓања:
    180.832
    протеинска

На Ctete му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Ајде да си кажам дека имав 95 кг , па од летото сум на режим имам пишано погоре , резултати 76 кг имам сега , продолжувам уште , сега почнав активно да вежбам да го средам малце телово и мојата крајна цел е 58 кг , очекувам дека до следното лето ке ја имам таа килажа , и што да кажам друго ... идемо напред и не се предаваме :D

На CrazyOne, Victorian, Ctete и 3 други им се допаѓа ова.
  16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787

Bravo za tebe anakonda a kolku si visoka ?

17. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Браво,каков е тој режим твој,јас имам 82,моментално на УН-диета т.е.на крај ама не ослабев нешто многу башка многу прекршоци,а план ми е барем до 67кг да стасам,

18. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.070
    Прво да кажам огромно браво за @anakonda88 и за сите други девојки што успеале во својата борба со килограмите :clap::bow:
    Најискрено во последните неколку месеци ама ич не ми беше гајле за килажата и јадев под изговор дека од понеделник сум на диета или строг режим ама тој понеделник никако да дојдеше :worried:
    Секогаш наоѓав по некој изговор за да јадам и затоа сега се познаваат сите изедени пици и чоколади :sweat:
    Мислам дека единствениот проблем кој го имав беше немањето на мотивација, но бидејќи сум премногу компетитивна единствено нешто што ме натера да се ставам на режим пак е кладбата со една другарка.
    Па решив да и докажам и нејзе (а и себе си) дека можам да ослабнам.
    И знаете што после една недела јадење само салати и овошје (+пешачење по 1 час) веќе ми нема 1кг :party:
    (И замислете од инат успеав да кажам не на пица :sweat:)
    Од утре бидејќи започнуваат божиќните пости ќе станам веган за 40 дена:lol: Бидејќи се познавам и знам дека многу повеќе ќе се придржувам до постот отколку до режимот :$
    Ви посакувам на сите успех и уште мноооогу намалени килограми :muscle:

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    неможам да те најдам погоре,пиши ако сакаш пак за твојот режим,или диета...ПЛС

20. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Скоро исто, имам 80 кг почнувам со УН неколку пати цело време со прекршоци, планирам барем до 68 да стасам, ама веќе построго со диетава.