(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. sandra01

sandra01 Истакнат член

Здраво.:)
    Веќе еве една година се мачам да го симнам вишокот килограми.Имам 15 години, висока 165, тежина 60.Од почетокот на година се хранев здраво , но со мали грешки.Имав резултати ама не беа посакуваните.Претходниве 2 месеци си се опуштив и се си мислам дека сум многу здебелена.Целта ми е 7 килограми.Секој ден си викам од утре почнувам да се хранам здраво ама никако да почнам.Еве сега за брзо ми е и полуматура па и лето и сакам да си сум тип топ :D. За вежбање некако немам мотивација,кондиција, а сум поранешен спортист.Што е до диета сум пробала неколку, но сум ги прекинувала поради изнемоштеност.Па девојки препорачајте ми некоја диета или планови за исхрана со што би можела да дојдам до посакуваната тежина.
    Фала однапред.:*

JessieT and Nona13 like this.
  2. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Имам 14 години имам 50 килограми воопшто не сметам за себе дека сум дебела држам и некоја диета онака за да не претерам со килажата но сепак сметам дека сум убава

3. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

циганката умре ли?

LollySky, mamma, Dgirlll and 2 others like this.
  4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

и сега што??? Те праша некој??

diorsa likes this.
  5. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Не ме праша никој но кога ги читав другите постови како што смееле они да пишат така и јас имам право на свое мислење и тебе никој не те прашува што јас да напишам срцка

6. maca cvet

maca cvet Истакнат член

?

7. Nona13

Nona13 Истакнат член

истиот проблем ми е како и на тебе сега за полуматура исто сум и во висина и во тежина диетите ми се многу тешки па планирам да одбегнувам леб и благо а другото полека натаму па ти препорачувам има резултати со среќа :D ;)

8. Orianna

Orianna Истакнат член

Секој ден си велам дека „од утре сум на диета“ и никако да ми се случи тој ден,односно тој почеток. Понекогаш немам контрола кога јадам. Мотивација за да се одлучам на диета помош!!!

tanjamkd likes this.
  9. Anja98

Anja98 Популарен член

Јас сум матурантка оваа година немам уште многу време,ама сакам и тоа малку најдобро да го искористам. 8 минус висина сум ама сакам уште некако баш не сум си задоволна. Од 7-мо одд цело време на диети со помал резултат пошо сум си мераклика. Утре со другарка ќе одиме во Софија да купиме фустани за матура малку помали,па се надевам од понеделник тоа ќе биде мојата најголема мотивација за слабеење. Wish me luck :D

10. tace73

tace73 Популарен член

Одбегнувај благо со процесиран шеќер, но немој сосема да го отфрлиш лебот од исхраната. Во лебот има многу минерали и витамини кои ја помагаат и работата на мозокот. Можеш да користиш интегрални и р’жани лебови, кои имаат и многу растителни влакна и го помагаат метаболизмот!

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

of topiц шо убавооо (fingers) да си купиш најубав, немој мнг помал да земаш и да ни го покажеш.

Anja98 likes this.
  12. Viki 99

Viki 99 Активен член

Здраво на сите. Еве една прочуена диета, која е добра за сите. Општо за сите.

СО САМО ДВЕ СОСТОЈКИ: Магичен напиток кој ќе ги стопи вашите килограмите!
    Доктор Оз на кој му верува цела Америка, но и многу гледачи на неговата емисија од целиот свет, безброј пати ја пофалил моќта и благотворните дејства на зелениот чај, особено за чистење на организмот и одржување на виталноста. Затоа воопшто не е чудно што токму зелениот чај е главната состојка во овој напиток за слабеење кој го измисли овој популарен доктор.

Како што веќе напоменавме доктор Оз често истакнува како само една шоља зелен чај е доволна да направи чудо – го забрзува метаболизмот за 12 проценти, го регулира шеќерот во крвта, го намалува ризикот од срцев удар и разни видови на тумор, го зголемува имунитетот, но и расположението. Ако не го сакате вкусот на зелениот чај, вкусните додатоци како портокал или нане, ќе ви помогнат да го засакате овој напиток.

Состојки:

– 1л. вода

– 5 вреќички зелен чај

– 1 портокал

– една шака свежо нане

Подготовка:

Во еден литар врела вода додадете ги петте вреќички зелен чај. Оставете ги така околу 3 минути, па оставете ја течноста да се олади. Еден портокал исецкајте го на кришки, доколку портокалите се прскани, олупете ја кората но оставете го белиот дел од кората. Во течноста додадете го и свежото нане. Затворете го садот со подготвениот напиток и оставете го една ноќ да отстои за состојките добро да се соединат и консумирајте го напитокот наредниот ден. Половина литар од течноста е доволна за едно лице.

Доктор Оз препорачува една шоља од овој напиток пред секое јадење и ви ветува победа во битката со килограмите.

Кој ќе ја почне диетава, ако има резултати нека пише. Од утре ќе ја почнам и јас.

theowndemon likes this.
  13. Tanja. Boshkoska

Tanja. Boshkoska Нов член

Istite tie apcinja koga gi kupiv prv pat jas oslabev 8kg koi gi vrativ odma koga prestanav potoa se zdebeliv uste povekje naracav 4 kutii ubedena deka pravam ispravno veruvaj mi ne simnav ni 200gr svekrva mi koja trebase da oslabe damo 2kg od niv kaci 4kg koga se javiv i im kazav bea kako ova prvpat se slucuva neznaeme sto e zs da posle doznaam deka toa e i poentata na apcinjata da go zabrza organizmot namali apetitot prviot pat a potoa voopsto da ne gi prepoznava zatoa samo pravilen nacin zdrav na ishrana namaleni pocesti obroci zgolemeni so vitamini. Toa e pravilno a se slabee zavisno od organizmot bel leb gazirani sokovi testa slatko nikako i kje bide vo red

14. diorsa

diorsa Истакнат член

Епа ајде почнуваме од денес и јас сум со тебе , почнуваме ????

15. Tanja. Boshkoska

Eve ti podrska ja uspeav da nalupam tolku mnogu kg sto mi e strav i da gi spomnam megjutoa go narusiv zdravjeto i mi naredia da oslabam pa ajde pocnuvame zdrava umerena nisko kaloricna hrana cel mesec dena najmalju minus5 moto mozeme sakame i idee leto

diorsa likes this.
  16. diorsa

diorsa Истакнат член

До каде си мила ?
    Уште колку имаш за слабеење ? Зошто знам дека бевме заедно во 90 дневен предизвик :)

anakonda88 likes this.
  17. diorsa

diorsa Истакнат член

Супеерр заедно ќе успееме јас уште 10 имам :( не се малце ..
    Убаво би било да споделуваме што јадеме, зошто така повеќе , барем јас, се контролирам.Кога знам дека треба да напишам што сум јадела, како да ми е страв дека некој ќе ме кара за оа :D :D
    Епа ајде 1 месец предизвик...
    Денес не сум била мнг спремна за диета..лимон немав. ама почнав со две јаболка.. и ќе си пиам вода до 12 часот.
    Планирам, како и првиот пат, благо да исфрлам, и леб по 1 или две кришки.
    Навечер обавезно салата ..
    Поздрав...

Tanja. Boshkoska likes this.
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Ијас ви се приклучвам, морам за два месеци барем 6 да симнам.
    Со среќа нека ни е, без откажување овај пат. :D

diorsa and Tanja. Boshkoska like this.
  19. Tanja. Boshkoska

Ete moze jas kje doruckuvam kornfleks so jogurt 1casa koga stanav obavezno dve casi voda ispiv i kafe rucek riba na skara so dve kapki maslinovo i zelena salata vecera ako premnogu mi se jade samo salata ajde devojki neka ni e so srekja najzgodni na plaza :)))

christinnn and diorsa like this.
  20. Tanja. Boshkoska

Moze !!! :)