(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Само салата обавезно мораш да јадеш!!!! :)

На Tanja. Boshkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Пиши ни што ќе јадеш :), ако сакаш;)

На christinnn и Tanja. Boshkoska им се допаѓа ова.
  3. Tanja. Boshkoska

Tanja. Boshkoska Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Znam znam kje postanam trevopasno zivotno :))))))))))))))

На diorsa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Обавезно.Ќе пробам така со пишење мислам повеќе ќе успеам да не паднам во искушение хаха :)
    За денес, шоља зелен чај со лимон, салата од краставици, печено лепче и варено јајце.Ручек една чинија манџа со компири и за вечера мусли со млеко.Цел, три литра вода за денес :)

На diorsa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    само -7 кг :(

6. women17

women17 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    26
    Јас уште 2кг симнав за две недели.. Уште 3-4 ми требаат.. Од утре ќе почнам да ја пијам и таа саси вода.. Неможам воопшто вода да пијам вака барем со неа ем трчности ќе внесувам ем здрава е, плус нели викаат ѓумбирот намалува маснотии.. Па ќе видиме како ќе ми оди..

7. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    А да си сподели некој што јаде денес :) па да не се чувствувам толку лошо што јадов грицки Туч:(
    Ова ми е втор ден на диета и оправдано е додека да се научам дека не смеам :D.
    Како и да е..денот го започнав со 1 портокал и банана, потоа малку кифла со сирење
    Ручек грав
    Вечера салата... :sun:

8. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Им давам на сите потполна подршка кои сакат да ослабнат!Ајде иде лето и мора да се слабее,со сите вас сум и вие бидете со мене да се бориме против нашиот непријател-килограмите.Само имам еден проблем кога не јадам како обично(кога сум на диета) многу ме боли главата што да правам дали е оти не сам навикната на диета,така ќе биде само првите дена или?

9. Колаче123

Колаче123 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    18
    Jas pocnuvam use od denes da vninavam.Imam 65 kila i sakam 15 kila da odlabam.Si ostavam pred mene 2 meseci

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    И мене ми се случва да ме боли глава ако заборавам да јадам урми, покрај другото овошје, изгледа ми паѓа шеќерот :)... и да мнг вода треба да се пие..

11. кристина_јк

кристина_јк Нов член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    здраво! јас имам 13 години и имам 65килограми :whew: ве молам ако знаете некои диети препорачајте ми! сакам мојата тежина да ја доведав во нормала би сакала да имам 62килограма! (и висока сум 160cm)(hollest)

12. ЕДНА убавица

ЕДНА убавица Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    797
    Не мислам дека треба да почнеш некоја строга диета, мала си за такви работи. Едноставно почни да се храниш здраво и редовно да вежбаш. А и најди си мотивација, важно е за време на целиот овој процес да останеш мотивирана и упорна.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lidu6

lidu6 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    55
    Некако темава го менува својот рејтинг. Послаба посетеност. Да не се откажавте шо ве нема? Aјде пишувајте, да пишуваме :D празнете се од вашите мисли, ослободете го умот и споделете како напредувате и што јадете. Баш ми бевте мотивација.

Да си кажам јас за мене. Висока 170, тежина 72кг. Три недели на правилна исхрана и внес на калории не повеке од 1300 на ден. Од кога почнав да внимавам, односно од пред 3 недели се немам измерено. Моето дневно мени денека беше вакво:

Една банана веднаш по станување, кај 12h јадев мусли со млек една чаша, а за ручек-вечера со која што завршив кај 16 и 30 макарони малце и 130гр туна парчиња со исцедено масло. Поздрав и без откажување, животот е во наши раце, ако сакаме подобар изглед и поголема самодовербе, сето тоа што следни заедно со изгледот мораме да се потрудиме. :*

На Ema.Sk и sofijanoka им се допаѓа ова.
  14. AleksandraG

AleksandraG Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    јас ја држев оваа диета и за 2 недели -6кг бев http://forum.femina.mk/threads/Ефикасна-седумдневна-диета.6464/

и искрено ја препорачувам ако имате мн бавен метаболизам како мене.Ја прекинав од здравствена причина но од денес повторно ја почнувам. Висока сум 172 а тешка 74 до лето сакам 65 кг па се надевам ке успеам

15. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Девојки и јас од денес почнав. Нема веке јадење. За една година свадба ме чека, а имам 86 кг, висока сум 174 цм. Овој пат нема откажување, со лесно нека ни е на сите ! :*

16. Gk25@

Gk25@ Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nova sum na forumov znacı mı treba slabenjee so sve ıznaprobav ınısto na kraj go najdov cajot krıkolına ı mı e mng top se osekam po lesna ama nekako pak ne e toa toa sakav da ve prasam dalı se slabee od sekoj den trcanje po 30mın max do 1 h fala

17. AleksandraG

AleksandraG Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13

se slabee no moras da vnimavas i na ishranata

18. pato

pato Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    100
    За можеш да ослабеш телото треба да согорува повеќе калории отколку што внесува. Со трчање да согоруваш калории но помалку отколку кога би вежбала високо интензивни вежби. Мој предлог една до две недели внимавај колку калории внесуваш имаш доста апликации за тоа.
    За да се намали 1кг. потребно е да се согорат 7500 калории.

19. Gk25@

Gk25@ Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Znacı vnımavam ısto taka ı posle 18h ne veceram ne jadam ı toa veke unazad 1 mesec neznam sto se slucuva so mene ama ne sımnuvan nı 1 kg

20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    не јади леб и благо и грицки , повеке варена храна

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.