Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. tanjamkd

tanjamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    citajki po forumot naidov da istata maka tesko mi odi nemam motivacija sekoj den si velam od utre i pak nisto a imam mnogu visok duri 20kg pomagajteeeeee

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    6.765
    хахахаха супер чим е само фрижидерот. :D
    многу ме потсети на ова :D 2 минути е, изгледај го (y) баш за проблемот фрижидер зборува :wasntme:

На Victorian, zhap4e, diorsa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Girl4e

Girl4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    После долга неактивност на форумов, здраво на сите!
    Иако сум 17 години, мојата историја со борбата со килограмите е многу долга, нешто за кое воопшто не се гордеам и нешто за кое ми е тешко да зборувам со моите пријатели.
    После многу, многу испробани диети и начини за слабеење одлучив да си направам своја персонализирана диета ( подолу во сликите) која се надевам ќе ми биде успешна и која ќе претставува еден среќен крај за мене после долгата борба со овие 10тина кг.
    Знам дека не е ништо посебно, но мене повеќе ми помага кога имам некој лист пред себе барем со некои инструкции запишано.
    Се надевам дека ќе ја добијам вашата подршка а воедно можеби овој план ќе помогне на некоја за и таа да си создаде свој посебен план.
    Сликите се во спојлер

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    6.765
    Стигнав минус 4кг за 2 недели кај нутриционист. Не е лошо. Наредната недела сум на мерење. Искрено не ни сакам повеке да намалам за плус недела. -5 кг за месец би било идеално. Бавно ама славно :) според програмата од неа. 1. Утрото се почнува со 2 чаши вода млака. Потоа чаша сода бикарбона без алуминиум (може и медицинска). 2. Чаша цаден сок од потрокал или цитрон, или мешано, со лажица ленено масло+лажица гумбир. Потоа иде овошје за ДОРУЧЕК најчесто со чиа семе. Пред ручек а) цеден сок од морков; б) вода со чиа. РУЧЕК. Пај чаша сода пред вечера. ВЕЧЕРА САЛАТА. Хималајска сол и маслиново масло и лимон за салатата.

На diorsa, sofijanoka и Сунѓерот Боб им се допаѓа ова.
  5. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    Сакав да ја почнам УН диетата ама еве се предомислив. Мислам дека е премногу нагло тоа за мене, не можам од вчера јадев хамбургер, чипс, чоколадо и сладолед а денес на две праски, мало варено парче стек, краставица и да речеме чаша млеко за вечера. Ќе почнам со диетата на Ирена, еден или два месеци, зависи од тоа како ќе има резултати (се надевам позитивни :) ) а потоа се префрлам на УН. И друго ме предомисли, следниот месец одиме на одмор и таму полесно би ми било да ја држам диетата на Ирена, за УН таму немам многу услови.

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Kakva vi e taa dieta na irena?prv pat slusam.

7. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Pa se trudam da smalam nekoe kilce,od bremenosta imam uste nekolku i eve razgleduvam da vidam dali ima efekti sto kako.ke probam nesto i od ova pa ke vidime,eve utre ponedelnicki moze da se pocne,sepak nekaku sum skeptik okolu rezultatite..

9. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    И јас првиот пат кога ја прочитав диетава малку бев скептична. Си реков, зарем со оваа диета се слабее? Ама верувам дека ќе има позитивни разултати. :) Бавно ама ќе биде. Не очекувам магични резултати, преку ноќ да ослабам. И јас ти велам ич не се мисли.

Со среќа! :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    1.279
    Незнам дали е соодветна тема да пишам, но да си прашам. Дали bake rolls-ot е диетален или не.. Некаден читам да некаден не... А јас го јадам без осет... непцата лом си ги праам :D

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.513
    Па не може да биде диетален, мене самиот назив ,,диетален,, ми звучи малку иритантно. |(
    Бејк ролсот има милион додатоци и емулгатори што значи дека не е баш најздрава опција, веројатно подобро би било да искомбинираш обичен интегрален двопек со нешто, или интегрален леб.

Диетално мене ме асоцира на нешто што може да ме ослабне, а ниедна храна не го прави тоа но нејсе, не е тема на муабетот зборот.

Мислам дека е во ред да си јадеш и обичен бејк ролс со сол, иако солта не е многу здрава опција, сметам дека доколку и тој се јаде умерено може да се постигне нормален ефект на ситост без дебелеење. Мене лично ме заситува со оглед на тоа што е јаглехидрат, но не ти препорачувам да го јадеш прекумерено.

Се што е премногу не е добро. Balance is the key, so. :D:D

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Јас Жан Митрев ја почнав денеска, ке видиме до кај ке истерам, инстант слабеење ми треба за на одмор, а само оваа е ефикасна за тоа.:D

На Victorian и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Ја завршив Ун..Резултат : -15 кг

На diorsa, zeka, Lilianna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
  15. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Ја држеше точно 3 месеци? и честито патем :D

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    5.736
    Имам BMI 19.6, што е повеќе накај долната граница и немам проблеми со килограмите. Проблемот е како да ослабам околу стомакот? Навистина не претерувам туку имам форма баш како делишес јаболко :D Не јадам сувомеснато и јадам многу малку леб, чипс, грицки и газирано исто така не (освен коктел-два за викенд и чоколатце повремено). Навистина внимавам на исхраната и гледам да се хранам здраво, ама нема ефект. Очигледно некаде грешам или има нешто што треба да применувам. Севет?

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ќе ти пратам неколку линкчиња.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Ако може и мене. :)

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не знам колку многу сум ја зборела веќе! Незаменлива ми е. Има и некои нови видеа, треба да ги пробам.

На tina-63 и s&s им се допаѓа ова.
  20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    da