(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. tanjamkd

tanjamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    citajki po forumot naidov da istata maka tesko mi odi nemam motivacija sekoj den si velam od utre i pak nisto a imam mnogu visok duri 20kg pomagajteeeeee

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    хахахаха супер чим е само фрижидерот. :D
    многу ме потсети на ова :D 2 минути е, изгледај го (y) баш за проблемот фрижидер зборува :wasntme:

На Victorian, zhap4e, diorsa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Girl4e

Girl4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    После долга неактивност на форумов, здраво на сите!
    Иако сум 17 години, мојата историја со борбата со килограмите е многу долга, нешто за кое воопшто не се гордеам и нешто за кое ми е тешко да зборувам со моите пријатели.
    После многу, многу испробани диети и начини за слабеење одлучив да си направам своја персонализирана диета ( подолу во сликите) која се надевам ќе ми биде успешна и која ќе претставува еден среќен крај за мене после долгата борба со овие 10тина кг.
    Знам дека не е ништо посебно, но мене повеќе ми помага кога имам некој лист пред себе барем со некои инструкции запишано.
    Се надевам дека ќе ја добијам вашата подршка а воедно можеби овој план ќе помогне на некоја за и таа да си создаде свој посебен план.
    Сликите се во спојлер

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    Стигнав минус 4кг за 2 недели кај нутриционист. Не е лошо. Наредната недела сум на мерење. Искрено не ни сакам повеке да намалам за плус недела. -5 кг за месец би било идеално. Бавно ама славно :) според програмата од неа. 1. Утрото се почнува со 2 чаши вода млака. Потоа чаша сода бикарбона без алуминиум (може и медицинска). 2. Чаша цаден сок од потрокал или цитрон, или мешано, со лажица ленено масло+лажица гумбир. Потоа иде овошје за ДОРУЧЕК најчесто со чиа семе. Пред ручек а) цеден сок од морков; б) вода со чиа. РУЧЕК. Пај чаша сода пред вечера. ВЕЧЕРА САЛАТА. Хималајска сол и маслиново масло и лимон за салатата.

На diorsa, sofijanoka и Сунѓерот Боб им се допаѓа ова.
  5. Сунѓерот Боб

Сунѓерот Боб Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    Сакав да ја почнам УН диетата ама еве се предомислив. Мислам дека е премногу нагло тоа за мене, не можам од вчера јадев хамбургер, чипс, чоколадо и сладолед а денес на две праски, мало варено парче стек, краставица и да речеме чаша млеко за вечера. Ќе почнам со диетата на Ирена, еден или два месеци, зависи од тоа како ќе има резултати (се надевам позитивни :) ) а потоа се префрлам на УН. И друго ме предомисли, следниот месец одиме на одмор и таму полесно би ми било да ја држам диетата на Ирена, за УН таму немам многу услови.

6. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Kakva vi e taa dieta na irena?prv pat slusam.

7. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Pa se trudam da smalam nekoe kilce,od bremenosta imam uste nekolku i eve razgleduvam da vidam dali ima efekti sto kako.ke probam nesto i od ova pa ke vidime,eve utre ponedelnicki moze da se pocne,sepak nekaku sum skeptik okolu rezultatite..

9. Сунѓерот Боб

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    329
    И јас првиот пат кога ја прочитав диетава малку бев скептична. Си реков, зарем со оваа диета се слабее? Ама верувам дека ќе има позитивни разултати. :) Бавно ама ќе биде. Не очекувам магични резултати, преку ноќ да ослабам. И јас ти велам ич не се мисли.

Со среќа! :)

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Незнам дали е соодветна тема да пишам, но да си прашам. Дали bake rolls-ot е диетален или не.. Некаден читам да некаден не... А јас го јадам без осет... непцата лом си ги праам :D

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Па не може да биде диетален, мене самиот назив ,,диетален,, ми звучи малку иритантно. |(
    Бејк ролсот има милион додатоци и емулгатори што значи дека не е баш најздрава опција, веројатно подобро би било да искомбинираш обичен интегрален двопек со нешто, или интегрален леб.

Диетално мене ме асоцира на нешто што може да ме ослабне, а ниедна храна не го прави тоа но нејсе, не е тема на муабетот зборот.

Мислам дека е во ред да си јадеш и обичен бејк ролс со сол, иако солта не е многу здрава опција, сметам дека доколку и тој се јаде умерено може да се постигне нормален ефект на ситост без дебелеење. Мене лично ме заситува со оглед на тоа што е јаглехидрат, но не ти препорачувам да го јадеш прекумерено.

Се што е премногу не е добро. Balance is the key, so. :D:D

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Јас Жан Митрев ја почнав денеска, ке видиме до кај ке истерам, инстант слабеење ми треба за на одмор, а само оваа е ефикасна за тоа.:D

На Victorian и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Ја завршив Ун..Резултат : -15 кг

На diorsa, zeka, Lilianna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
  15. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Ја држеше точно 3 месеци? и честито патем :D

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.000
    Допаѓања:
    5.339
    Имам BMI 19.6, што е повеќе накај долната граница и немам проблеми со килограмите. Проблемот е како да ослабам околу стомакот? Навистина не претерувам туку имам форма баш како делишес јаболко :D Не јадам сувомеснато и јадам многу малку леб, чипс, грицки и газирано исто така не (освен коктел-два за викенд и чоколатце повремено). Навистина внимавам на исхраната и гледам да се хранам здраво, ама нема ефект. Очигледно некаде грешам или има нешто што треба да применувам. Севет?

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Ќе ти пратам неколку линкчиња.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.067
    Ако може и мене. :)

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Не знам колку многу сум ја зборела веќе! Незаменлива ми е. Има и некои нови видеа, треба да ги пробам.

На tina-63 и s&s им се допаѓа ова.
  20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    da