citajki po forumot naidov da istata maka tesko mi odi nemam motivacija sekoj den si velam od utre i pak nisto a imam mnogu visok duri 20kg pomagajteeeeee
хахахаха супер чим е само фрижидерот. многу ме потсети на ова 2 минути е, изгледај го баш за проблемот фрижидер зборува
После долга неактивност на форумов, здраво на сите! Иако сум 17 години, мојата историја со борбата со килограмите е многу долга, нешто за кое воопшто не се гордеам и нешто за кое ми е тешко да зборувам со моите пријатели. После многу, многу испробани диети и начини за слабеење одлучив да си направам своја персонализирана диета ( подолу во сликите) која се надевам ќе ми биде успешна и која ќе претставува еден среќен крај за мене после долгата борба со овие 10тина кг. Знам дека не е ништо посебно, но мене повеќе ми помага кога имам некој лист пред себе барем со некои инструкции запишано. Се надевам дека ќе ја добијам вашата подршка а воедно можеби овој план ќе помогне на некоја за и таа да си создаде свој посебен план. Сликите се во спојлер Spoiler: спојлер
Стигнав минус 4кг за 2 недели кај нутриционист. Не е лошо. Наредната недела сум на мерење. Искрено не ни сакам повеке да намалам за плус недела. -5 кг за месец би било идеално. Бавно ама славно според програмата од неа. 1. Утрото се почнува со 2 чаши вода млака. Потоа чаша сода бикарбона без алуминиум (може и медицинска). 2. Чаша цаден сок од потрокал или цитрон, или мешано, со лажица ленено масло+лажица гумбир. Потоа иде овошје за ДОРУЧЕК најчесто со чиа семе. Пред ручек а) цеден сок од морков; б) вода со чиа. РУЧЕК. Пај чаша сода пред вечера. ВЕЧЕРА САЛАТА. Хималајска сол и маслиново масло и лимон за салатата.
Сакав да ја почнам УН диетата ама еве се предомислив. Мислам дека е премногу нагло тоа за мене, не можам од вчера јадев хамбургер, чипс, чоколадо и сладолед а денес на две праски, мало варено парче стек, краставица и да речеме чаша млеко за вечера. Ќе почнам со диетата на Ирена, еден или два месеци, зависи од тоа како ќе има резултати (се надевам позитивни ) а потоа се префрлам на УН. И друго ме предомисли, следниот месец одиме на одмор и таму полесно би ми било да ја држам диетата на Ирена, за УН таму немам многу услови.
Pa se trudam da smalam nekoe kilce,od bremenosta imam uste nekolku i eve razgleduvam da vidam dali ima efekti sto kako.ke probam nesto i od ova pa ke vidime,eve utre ponedelnicki moze da se pocne,sepak nekaku sum skeptik okolu rezultatite..
И јас првиот пат кога ја прочитав диетава малку бев скептична. Си реков, зарем со оваа диета се слабее? Ама верувам дека ќе има позитивни разултати. Бавно ама ќе биде. Не очекувам магични резултати, преку ноќ да ослабам. И јас ти велам ич не се мисли. Со среќа!
Незнам дали е соодветна тема да пишам, но да си прашам. Дали bake rolls-ot е диетален или не.. Некаден читам да некаден не... А јас го јадам без осет... непцата лом си ги праам
Па не може да биде диетален, мене самиот назив ,,диетален,, ми звучи малку иритантно. Бејк ролсот има милион додатоци и емулгатори што значи дека не е баш најздрава опција, веројатно подобро би било да искомбинираш обичен интегрален двопек со нешто, или интегрален леб. Диетално мене ме асоцира на нешто што може да ме ослабне, а ниедна храна не го прави тоа но нејсе, не е тема на муабетот зборот. Мислам дека е во ред да си јадеш и обичен бејк ролс со сол, иако солта не е многу здрава опција, сметам дека доколку и тој се јаде умерено може да се постигне нормален ефект на ситост без дебелеење. Мене лично ме заситува со оглед на тоа што е јаглехидрат, но не ти препорачувам да го јадеш прекумерено. Се што е премногу не е добро. Balance is the key, so.
Јас Жан Митрев ја почнав денеска, ке видиме до кај ке истерам, инстант слабеење ми треба за на одмор, а само оваа е ефикасна за тоа.
Имам BMI 19.6, што е повеќе накај долната граница и немам проблеми со килограмите. Проблемот е како да ослабам околу стомакот? Навистина не претерувам туку имам форма баш како делишес јаболко Не јадам сувомеснато и јадам многу малку леб, чипс, грицки и газирано исто така не (освен коктел-два за викенд и чоколатце повремено). Навистина внимавам на исхраната и гледам да се хранам здраво, ама нема ефект. Очигледно некаде грешам или има нешто што треба да применувам. Севет?
Не знам колку многу сум ја зборела веќе! Незаменлива ми е. Има и некои нови видеа, треба да ги пробам.