(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Daj kazi kako uspea da se otkazes i sto se ne jadese. Kaj mene ne pomaga nisto dve nedeli ne jadev ni blago ni leb ni 100g ne oslabnav .

2. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Kazete mi nekoj nacin na ishrana sakam da oslabnam bar 3kg. Se i seto probav a nemozam imam problem koga ke ogladnam vednas imam macnina i mi se vrti .sakam da si ja povratam starat linija ama tesko FB_IMG_1468503187146.jpg ova mi e slikata koga si ja imav dobrata linija . Ama sega ni pola nema od toa.

3. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    A ova sum sega i stonacni i se pravam i nisto i kilo celulit imam hah

Прикачени фајлови:

4. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    412
    Јас од утре ќе си почнам да внимавам на исхрана и да вежбам кардио прво за слабеење, овде ќе пишувам често за да не изгубам мотивација :)

Ајде ако сака некој нека ми се придружи :*

На Doris123, LolytaS и diorsa им се допаѓа ова.
  5. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Кoгa слaбеaм, слaбеaм сaмo вo пoлoвинaтa знaчи 61 ми е :( штo дa нaпрaвaм и другиве делoви oд телoвo дa ги нaмaлaм

6. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Нудам персонализирани режими на исхрана, совети за вежби и тренинг, само треба да напишете вашата тежина, висина, возраст, вашето просечно мени и на која храна најмногу сте навлечени. Све без пари. Џабе! :D

7. Lefk

Lefk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Ajde be lugje navalete samo dvajca.. da recev mesecno 50 evra site ke sakavte...:\ :\ :D :D

8. radnaѕkela

radnaѕkela Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    20
    Ако се плашите дека ќе се здебелите, пред секој оброк пијте по една чашка ракија.
    Ракијат ве опушта и го брка стравот од дебелеење.

9. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Paaa mrazam mastiki hahaha

10. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Da taka treba, I jadam ovoshje , so salatite poslabo :( ....definitivno denes ke probam da ne jadam sladoled, imam urmi I orevi pa ke kombiniram, zarem ima nesto poubavo od toa :) . Utrovo pocnav so ljubenica I voda.. pa ke vidime kako ke odi denot. POzdrav I fala za sovet. :hai:

11. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    412
    @diorsa појадокот треба секогаш да ти е покалоричен од другите два оброци. Она што ќе го изедеш за појадок, ќе го потрошиш до ручек, секако внимаваш колку и што јадеш. Затоа мој совет лубеница за вечера и во нормални количини оти е вода, па да не ти смета на бубрезите. Поздрав :)

На diorsa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Da no kolku sto imam citano, ovoshjeto dava energija I se jade nautro ne za vecera, normalno mozhesh I navecer no podobro na utro, e sega jas denes za pojadok i drg podkasnav sto ne smeev ama pokraj decata ... :x
    Se nadevam denes so salata da zaavrsham nakaj 7 ili 8 casot barem toa :)

На Capricorn96 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Dobro Utro
    Denes pocnuvam poseriozno :)
    Smuti : banana, morkov, praska, aronija orevi urma
    Posle 12 casot shpageti
    Kaj 17:00 odprilika toa shto ke pravam za rucek so 1 krishka lebce
    I zavrshuvame so salata : zelka I krastavica...vaka mi e planot pa da vidime, I normalno voda vo tekot na denot shto poveke I po nekoja urma koga ke mi se prijade blago

На Nona13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nona13

Nona13 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    може ли во диетата да се пие сок од цевитина со витамини? :D

15. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Цедевитaтa имa мнoгу мaлку кaлoрии, пиј си слoбoднo 8)

16. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Cevitanite se polni so seker kako i sokovite, neka ne ve lazat... Samo Voda pij!!

17. LolytaS

LolytaS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Минатото лето ги вежбав баш овие вежби и можам да кажам само позитивни работи. Сега бидејќи почнав и на зумба, но само 3 пати неделно одам затоа останатите денови ќе си продолжам со истиве вежби и откако ќе ги завршам повторно почнувам со вежбање на овие вежби . Што значи најпрвин кардио со среден интензитет и потоа со побрз. Со здрава исхрана и со редовна физичка активност резултатите се загарантирани. :)

На Capricorn96 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kallina

Kallina Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    42
    Се надевам сите сте упорни и не сте се откажале од целта, јасно ми е дека патот до неа е тежок, дека понекогаш ќе се разочараш од себе, најважно е да веруваш дека ќе успееш, буквално секој може да успее да си го добие телото што го посакува, не зависи од друг, од мене зависи дали ќе продолжам да се прејадувам се и сешто не гледајќи дали е ден или ноќ или ќе се ставам на некој (мој) режим и малку ќе се испотам за да го добијам тоа што го сакам. Од ова тргнав пред месец и сигурна дека ќе успеам, затоа што знам дека нема некој кој не издржал до крај а не успеал.
    И пред тоа неколку пати сум пробувала да се ставам на некој си режим ама никогаш не успевав, желбата за храна беше поголема од таа за телото што го сакам, тогаш таа желба беше и во заднина, не обрнував внимание, важно ми беше убаво да се најадам и да си бидам среќна. Еве сега, не знам што ми светна ама се запнав и можам да речам дека и тој еден месец не попуштив. Веројатно беше помислата дека можам да успеам и ќе успеам.
    Околу тоа, немам голем вишок, ама го имам каков таков, цел ми е да го снема целосно, само тогаш ќе бидам задоволна од себе.
    На вага се 4-5 кила за намалување, точно не знам, последно се мерев пред две недели, 13 јули беше памтам, и бев ослабена 1кг од 30ти јуни кога почнав. Не се како оние 5 кила за 5 дена, што и од прво имав намера да правам, сакав за најкраток можен рок да ги симнам се јадејќи само салата и ништо друго. Добро е што сфатив дека тоа не би ми било трајно решение, најмалку сакам дупло да ги вратам тие 4-5 кила :shake:
    Па решив да се ставам на некој мој режим од кој исфрлив леб, чипс и другите грицки, благо, пржено, се што е нездрава храна и храна со многу калории исфрлив.И издржав, леб немам каснато овие месец дена, чоколада и такво благо, кога сакав земав витанова или тие на виталиа со житарки, ама решив и нив да ги исфрлам од секојдневна исхрана, ретко ќе си дозволам да земам од тие на виталиа, подобри ми се од витановите. Порано не ми беше ич важно колку и какви калории на ден ќе внесам, ама кога ќе ми текне, сигурно биле над пожелните 1200 што треба да се внесат дневно. И тоа многу многу над. Ии да, лошо ми е кога ќе помислам како сум го труела телово и какво ќе стануваше ако продолжев така во наредниве години.
    Можев и понавреме да се освестам, ама и сега не е касно:angel:
    Што да кажам друго (за гигантскиов пост:rofl:), пред појадок пијам млака вода со лимон. Од физичка активност, не се посветувам многу на тоа, не ја ни запоставувам скроз, повеќе внимавам на исхрана, ама скокам на јаже и правам една вежба слична на стомачни, многу подбра според мене:$
    Уште само ова:D Од резултати, последно како што кажав не сум се мерела, ама забележувам дека стомаков ми е намален, колку толку, за нецел месец, добро е:mm: Продолжувам, до крај, дур не го вида на мене посакуваниот рамен стомак не се откажувам:muscle:

На minne992, Nona13, lunchy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. missgretta

missgretta Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    122
    156cm visoka i 53kg i nikako da oslabam :(

20. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Сигурнa сум декa не си дебелa

На kjukli, КикиМаус и missgretta им се допаѓа ова.