(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    I jas bi sakala da znam kako da se odkazam ::^)

2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Идете на google,пишете цимет како лек,и ќе водите дека циметот со мед,помага за слабеење:hai:

На sofijanoka и Olimpija17 им се допаѓа ова.
  3. Olimpija17

Olimpija17 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    108
    кој цимет ?

4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Цејлонски

На Olimpija17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Jas denes pocnav da koristam dvopek vo ishranata :)
    Morav nekako da go namalam lebot
    Dali nekoj od vas koristite dvopek i po kolku parcinja na jadenje jadete ?
    Jas jadov denes dve parcinja za pojadok samo,za rucek ne, oti imav kompir so pilesko.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    448
    Во рок од 2 години, се имам поправено скоро 15 кг.
    До 20 год не мрдав од 45 до 47 кг. А до скоро имав 59кг. А сега ,баш пред 2 дена се мерев, имав 54.
    Не ми е проблем килажата до толку, пошто сепак за моја висина (како бројка) е ок. Проблем е во тоа што во пределот на рацете и стомакот јас сум слаба, и за жал целата тежина ми е во бутовите и газот. А нон стоп се движам, активна сум, не сум лежерна. И најмногу ме нервира тоа што не јадам благо, не пијам сокови, и не јадам месо. :^)
    Имате некој предлог како да дојдам макар до 50кг ? Имајте убава вечер.

7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Devoki znaci visoka sum 163 cm a imam 80 kg znam deka imam visok ne jadam mnogu kolku i da kasnam posle se custvuvam prejadeno jadam dva pati denot blago mnogu retko, gazirani sokovi ne, seker samo vo kafe :(
    sakam da probam nekoja dieta ama i da ja pocnam nemozam da ja zavrsam ziveeme sami so mazot mi a nego mu treba zdebeluvanje :!: koga gotvam za nego ne mozam i jas da ne kasnam (a gotvam mn vkusno :?:)
    ufff barem da mozev edno 10 kila da imam pomalku :@

8. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Јас имам предлог: Да не се оптеретуваш со бројката на вагата, туку со тоа како изгледаш, што значи да почнеш да вежбаш, да избациш млечни производи( ако јадеш) и пилешко и говедско месо да воведеш у исхрана. Друго терај си по старо. И јас се дебелеам во бутови и задник, а горе сум послаба, но откако почнав редовно да вежбам гледам резултати- бутовите затегнати, горен дел проширен= сразмерно тело 8) Вагата си покажува иста килажа, а ја подобро не сум изгледала :)

На macufce и sofijanoka им се допаѓа ова.
  9. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    Zdravo na site eve sum pak jas tuka nekade nikako da mrdnam od mesto davajte motivacii soveti nemam nikakva volja za da pocnam proletva bev na nekoja si dieta i za 2 meseci oslabev 10 kg.letovo ako ne slabeev barem uspevav da ja odrzuvam tezinata a poslednive 2 meseci jadam kako ne normalna i veke gi vrativ kg od zimata ocajna sum nikako ne mozam da se kontroliram ve molam pomagajteee ...

10. Capricorn96

Capricorn96 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    412
    Исфрли прво благо од исхрана а се останато со мерка и вежбај секој ден имаш на YouTube од FitnessBlender 37 minute cardio workout. Кај мене делува одлично :)

На sofijanoka, diorsa и kaatty им се допаѓа ова.
  11. GirlsUnknown

GirlsUnknown Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Хелоу. Висока сум 159 а имам 56 кила. Сакам барем 51 да бидам, ФАи тоа што пијам млеко, по една кришка максимум леб може да ме здебели? Ако ми се јаде благо јадам некои Go nutri така да тоа мислам е ок

12. Belina

Belina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    113
    Здраво, сакам да споделам искуство :) имав период во кој се здебелив 7 кг за многу кратко време. Така што еден ден решив да си ги вратам 55кг (но бев многу сериозна :) ). Си направив свој режим на исхрана со претходно искуство (поранешна спортистка) : Секое утро и навечер една чаша (250мл) млака вода мешано со 1- лажичка мед и прстофат ѓумбир, почесто пиење чај од коприва но и друг вид на чаеви, зеленчук-салати, овошје, целосно ми се исфрлени соковите освен природни направени, пијам по околу 3-3,5Л на ден вода(задолжително), пешачење многу често, кога ми се јаде благо нормално неможам без чоколадо(гледам да биде што можно црна чоколада но и млечна си јадам). Белиот леб го заменив со црн но многу слабо јадам било каков леб. Месо јадам (риба, пилешко, телешко). Избегавам да бидат пржени работи повеќе сум на варено или печено. Си ги вратив килограмите а и сеуште си се хранам на ваков начин, и еве веќе 3 год. немам покачено килограми. :)

На Rose-tulip и sofijanoka им се допаѓа ова.
  13. Aneska23

Aneska23 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.316
    Допаѓања:
    179.220
  15. Aneska23

Aneska23 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Da, pred 2 meseci. Izgubiv 8 kilogrami . Koga ja dostignav posakuvanata tezina dobiv soveti za oddrzuvanje, i nemam vrateno nisto do sega.

16. s988

s988 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    18
    Дали има искуство некој со Дуканова диета?

17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Se izvinuvam za latinicata..
    Gledam temata ne e mnogu aktivna, porano imam pishuvano i imam kazhano deka pred 4-5 godini imam oslabeno 15 kilogrami so isfrlanje na leb, blago i gazirano. No, sega poslednata godina gi vrativ site kilogrami i nakachiv plus ushte nekoj. So dechko mi nonstop bevme po kafeani i samo se jadeshe iskreno , vekje na nisto ne licham.
    E sega od 22 Noemvri jas reshiv povtorno da gi isfrlam lebot i blagoto i vnimavam sto jadam i kolku kolichinski vnesuvam. Greshki imam napraveno so vnesuvanje na alkohol i so suvo meso ama samo po edno parche na den chisto kako strvot da mi pomine. Bidejkji sum spanka spijam dokaj 11h stanuvam pijam limmon so topla voda i potoa si pravam za jadenje. Primer vi davamm za eden den sto jadam, parche stek go delam na pola i ja varam ednata poolovina koga se svari so malku urda go mesham kolku da ne mi e grozen vkusot i salata, za uzhina jadam po edno ovoshje mozhe i 2 nekogash koga sum gladna i za vecher povtorno istoto stek i posle 6-7h ne jadam.
    E sega se chuvstvuvam polesno ama ne gledam rezultati. Ednash si velam nema da gladuvam i poleka se nadevam na rezultati na podolg period sakam do maj mesec da bidam oslabena. Deneska jadev Soja so domashen kechap, potoa jabolko i sega za vechera jadev malku proprzheni piperki so praz i 2 jajca so malku kiselo mleko. Izbegavam przheno denes prv pat taka napraviv i mnogu se sega nerviram. Poslednite 5 dena voopshto nee sum optimist i se mislam deka nema da imam rezultati. Nekoj sovet da mi dadete vie sto ste poiskusni dali da teram vaka na podolg period ili da drzham nekoja postroga dieta. Sovett, motivacija od vas bi mi bila mnogu od polza.
    Blagodaram i izvinete za dolggiot post.

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Сама си имаш кажано мила...Прави како што си правело во минатото кога си ослабела, а и сегашниотв метод не ти е лош. И почни да вежбаш, потребно му е на телото движење :D

19. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Od utre planiram da probam bez blago i malku da namalam leb samo za dorucek koj e za neka pise pa da vidime kolku ke izdrzime hahha ma da tesko odi bez blago kaj mene

На diorsa и sofijanoka им се допаѓа ова.
  20. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Jas sum slicna na tebe, a imam i dve deca za koi moram da gotvam, pocnav da ja drzam Un dieta rezultati imav vednas ;) poradi gosti ja prekinav denes pocnav pak,,a da najtesko e da se vozdrzhish, ama mora...

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.