Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    брза диета: три дена само обично млеко по 1 кг разделено и чај - три кг и несмееш да ја повторуваш 15 дена за тие денови нејадиш само леб се друго јади си ама ограничено

2. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Лудо, дај кажи ми колку калории има една штрудла (мислам на слатка)?
    Онака, 2,5цм на 4 цм.

3. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    И јас се приклучувам на таборот диеталци :) Внимавам на исхраната, пијам мноу вода, јадам повеќе салати и овошје, избегнувам леб, гледам да не вечерам ( е сега ако ми се пријаде многу каснувам некое овошје или пак салата) и внимавам да не ја мешам храна ( протеини со јаглени хидрати итн) - како некој вид на УН диетата ми доаѓа. Планирам од утре малце построго. Возам велосипед приквечер, од утре ќе почнам да правам вежби - ветувам и да зумбам, а вечерва наместо зумба ( зашто слаб ми беше нетот и не ми ги отвораше видеата) си пуштив ора на компјутер, се замотав во најлонска фолија и се разиграв. Еден час активно скокање - опа иха и жива вода се сторив, но се чувствувам полесно и попријатно во кожава. Ајде, сигурна сум дека ќе биде и ова-некое килце минус. Ви држам среќа и вам! :* Поздрав!

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    како мислиш 2,5 цм? долга?? па мала е таа, повеќе од 100 не верувам да има :)
    ако е долга 2,5 цм, а широка 4цм колку што сфатив :D

5. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Широка 2,5 цм и долга 4 цм. Вкусна со мармалад, купечка.
    Утре планирам да купам 3-4 али некако многу ми е 100 калории за 1, така да ќе се задоволам со нешто помалку калорично.

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.186
    Допаѓања:
    156.698
    Гага,сеуште го малтретираш твоето веќе измалтретирано тело?! Ти си знаеш,ама ова не е ок.

7. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Диеталки имате поддршка од мене.
    Немојте да се откажувате по првиот обид ако немате разултати, пробувајте, пробувајте и пробувајте затоа што на крајот трудот се исплати и се наградува(со една палачинка, Милка чоколадо.. :lol: )

И јас се решив(не знам колку цврство) од утре да станам тревопасно животно.
    оВај да се хранам со салати и да вежбам зумба. Не е некоја посебна диета, туку е прегладнување. Знам дека е штетно, ако кога е дојдено нож до гуша..
    Шта се мора - мора се.

Ви посакувам среќа да не се откажете, пуштете една шака среќа и кај мене да не се предомислам од утре.
    :x

На Dulce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Небитна си [Брендон стајл, се зезам].
    PS:Не се малтертирам, внимавам на исхраната.

9. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ауу абе оваа диетата на Ирена многу добра била :o

Јас првпат ја гледам, зошто обично кога сакам да слабеам не држам пишани диети, имам лошо искуство со таквите. Ама оваа на Ирена е супер! Па јас јадам многу помалку од ова што е пишано да се јаде, не само количински, туку и си скратувам многу, пример благо мнооогу ретко јадам. И сето ова само за одржување на тежината го правам |( . Е готово. Од утре ја почнувам оваа диета, па можеби конечно ќе го поминам мојот минимум на килограми, кој инаку е 55 :) . Ова мојата психолошка граница де :D

Едит: Имам две прашања во врска со диетава:
    1. Дали разликата помеѓу оброци може да биде подолга од 5 саати?
    2. Бидејќи имам небалансиран начин на живеење( еден ден може да станам во 7 сабајле, друг во 3 попладне :tmi: ) , дали тоа влијае на резултатите од диетата? Т.е. Има ли врска ако денес појадокот ми е во 8 пример, а утре во 14 часот? И дали може пример денес разликата помеѓу оброци ми била 5 саати, а друга ден разликата е пример, 7-8 саати?

10. Celest

Celest Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Лудо не си единствена со таа мака, еве и јас 42 дена како што сум на УН диетата и само 2 кила и тоа едвај, не се ни приметува на мене дека нешто се стопило и со вежбање и се и веќе ми здосади право да ти кажам и ова јадењево не е само еден ден, секој ден треба да се мислам што да јадам. Така да немој да тажиш, јас се тешам со тоа дека ете мојот организам не е ист како останатите на форумов, дека му треба време да се распали :lol: и да почне да се топи. Фала му на Бога што има уште некој како мене на форумов :^) , почнав да се осекам осамено и дека си имам некој проблем што не можам да слабеам и покрај сите маки :!:

11. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Девојки ајде малку поживо;d
    Ја имате целата моја подршка!

На Dafinka0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dafinka0909

Dafinka0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Нешто ве нема денес девојки :) Не дека многу коментирам ама секој ден ве читам а денес баш ми фалите некако ;)

13. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    ^Баш фалат.
    PS:Лудо[expert for calories]едно готово тесто за пица колку калории би имало?
    [онакво од 20 ден.:D]

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    епа би имало многу калории, 150гр е тоа, така да, накај 350 мислам дека има :) не сум многу сигурна. :)

15. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Фала женска!
    Задутре ќе се прави предлогот од Фемина - блага пица со крем и банани, па да прашам.
    Значи 350+200(крем)+100(банана)=650(целосно).
    650/10=65 по парче.

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Вчера изедов две сендвичиња со оние четвртастите сечени парчиња леб, кои имаат некаков благ вкус според мене.
    Немаше друг избор, бев во Маврово и поминав со двете сендвичиња и банана за појадок. Испешачив некои 6-7 км, се качив во пештерата и денеска нозете мислам дека ќе ми експлодираа од болка.

Немам што да се пофалам, менито ми е стандардно, 2 цедени лимон со лен и чинија јаготки наутро.

Чаша млеко од соја.

5 ќебапчиња (again) :D и салата од краставица, домат и пиперка.

И тоа е, се чувствувам преполнета.

Ова пред две недели ќе ми беше само третина од изеденото за цел ден...

17. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Цел ден се убив од вежбање а сеа им седнав на макаронине ко да немам видено никад :fubar: :fubar: :fubar: Мнооогу паметно!!! И исто не ми е јасно како на оваа килажа што ја стигнав сеа коа бев помала боље изгледав?? Или се трипам??
    Ич незнам дали сум објективна ја се гледам у огледало и гледам камион :( :(
    Али ај ќе биде...

18. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Жалам што ќе го кажам ова, ама јас почнав да потфрлувам со слабеењево.
    Немам вежбано три дена по ред, а и како повеќе да јадам.
    Сабајле изедов голем тањир јуфки со сирење ;( и околу 6 саат домашно пире со салата од марула.
    Некако тешко ми е, не се осеќам така лесно како пред некој ден.
    Доста се жалев, морам одма сега да се фрлам на вежбање!

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :^) кремот на 100 грама има 500 и кусур калории, а тебе ко ништо ќе ти отидат 100 грама за таа твоја пица 8)
    гага не се лути, ама дефинитивно премногу си го замараш мозочето, а немаш со што!
    Kога си слаба, и се уште си дете, ја не знам што се замараш толку

20. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Станав со помислата дека од денес сум на диета, односно не јадење ништо и направив лоша работа.

Прво отидов кај другарка па кафе, па сок, колаче и тука готово прекршив диета, потоа си спржив компири за ручек па ајде со сирење, кечам и мајонез. Потоа некако се почувствував виновно и ја исфрлив сета храна со :puke: .
    Па накај 7 часот си направив мало сендвиче, го изедов и пак јас виновна и пак си ја гушнав ВЦ-школката.

Не знам бре што ми е, ама од утре ке почнам количнски да намалам храна, прво со тоа да почнам, а не одма со прегладнување. ;(