(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Поддршка и од мене. Јас сум во процес на слабеење, цел ми е да ослабам околу 10 кила и сега засега почнав да вежбам секој ден по пола саат за почеток и од утре почнувам со УН диета па ќе видиме. Wish me luck. :)

Ivo Na and Nausicaa like this.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Ве поддржувам и јас :)
    Повеќе шетајте, помалку на јадење да ви оди умот.
    И УН е најубавата диета:)

Ivo Na likes this.
  3. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Ne se otkazuvaj uste e rano i jas ovaa dieta ja imam drzeno nekolku pati i drugi sto gi poznavam isto ja ima drzeno mnogu se oslabuva na pocetokot ti izgleda taka ama posle naednas ke oslabis i imaj po moznost nekoja fizicka aktivnost pozz i ne se otkazuvaj i jas pak ja drzav vo momentov treta nedela mi e :hai:(highfive)

dimkovksa likes this.
  4. Mayk

Mayk Нов член

Здраво на сите сакам да прашам која храна не содржи скроб ве молам набројте ми во коментар, благодарам.

5. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Jas dve nedeli ja drzev ni gram ne oslabnav pa ja prekinav posle kolki vreme oslabna

6. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Поддршка од мене. Еве ако нешто ве мотивира да ви споделам моја приказна. Пред 4 години појадок ми беше кифла, па благо па кафе па пак нешто лебесто, месо обавезно 6 од 7 дена, мн малку салати и овошје навечер. Од оваа "прекрасна" исхрана си направив проблеми со менструацијата ми беше нередовна, целата се подував и преминав на хормонални апчиња. Ги пиев 2 години, уште толку се исполнив со течности бев како балонче +8,9 кила и 20 цм во обем.....си реков дека доста е труење и отидов кај Цеце Динева ЦД диет клуб. Тоа злато од жена. Од неа ми се роди желбата за подетално проучување на нутриционизмот. Ве читам погоре УН диета, хроно диета, банана диета не се лажете. Нема ништо поефикасно од природното слабеење.Се знае функционираме во 3 фаџи, од 04-12 часот фаза на чистење тогаш се јаде овошје, се пие вода (многу) ленено семе, спирулина, зелена пченица и други прочистувачи после од 12-20 часот фаза на апсорбција, во овој период треба да го имаме изедено главниот оброк и вечерата, и од 20-04 преработка. Пијте вода, јадете овошје зеленчук, бидете позитивни, спијте 8 часа, намлете го стресот и вашиот живот ќе стане прекрасен. По само еден месец следење на советите на Цеце добивам секој месец на 28миот ден, лицето ми се исчисти, отоци немам и полна сум со енергија.
    Ако некој го интересира нешто повеќе за што она советува, а не може во момнтов да оди слободно пишете ми. :* :* :*

7. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Mozebi pomalku od eden mesev ama potoa naednas kje oslabis

dimkovksa likes this.
  8. AURUA

AURUA Истакнат член

И вежбање барем пола саат дали возење точак,дали орбитрек,за оние со подобра кондиција и трчање.

9. toogood

toogood Популарен член

Mi treba dieta za 2 kg da izgubam.
    Seriozna sum, zosto ako sega ne deluvam rabotite ke otidat na 4 , pa na 6......do zabeguvanje.

Last edited: Mar 24, 2017
  10. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Еден ден направи супа од зеленчук, биди на свежа храна, друг ден откажи се скроз од солта, само еден ден, ни вегета ни ништо :) ќе си се воодушевиш од резултатите :)

toogood likes this.
  11. lilo

lilo Популарен член

Објасни ни го менитоподетално што јадеш? И колку количински. Колку што знам од мои пријателки кои оделе кај нутрициониски се е тоа варено, малку количински и малку калории.
    Па кажи ни пример за еднонеделен режим

12. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Појадок овошје (кило на ден) , зависи каков ви е денот или работата, можеби кај 12,13 часот ако се почуствува глад сендвичие од квалитетен леб со путер, мед, хумус и зеленчук, маслинки итн. До ручек 1,5-2 литри вода, исто пожелно е цеден сок, смути. Ручек време - манџички, риба, или месо само не ПИЛЕШКО со премногу салата ама ПРЕМНОГУ, количински колку сакате, кога ќе изедеш толку многу салата во стомакот малку место останува за друго :) во секое јадење додавајте просо и хељда!! Вечера - пуканки без сол, салата, таратур од цвекло и морков, канче кисело млеко со исецкана банана, потпечен сладок компир, пола од ручекот. Важно солта да е на минимум или ич да не се ни става. Со ручек никако вода или друг пијалок и барем 3,4 часа после ручек не. Нема страшни ограничувања, само воведување на здрави намирници :) за повеке рецепти можете книгата да и ја купите, овој месец е 380 денари.

TheEkaterina and lilo like this.
  13. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Девојки јас го почнав 4 дена еве веќе и сум - 2 цм :o заменувам доручек и вечера и ич ич немам апетит не ми се јаде а и чајот го зедов екстра е ни кафе не пијам веќе немам потреба

14. Angeladarija

Angeladarija Истакнат член

Da prasam dali se pridrzuvate do menito kako da se prigotvuvaat site jadenja ..pobarav i slucajno mi izleze meni za site denovi

15. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Bez blago sok i leb -4 kg simnav za eden mesec

16. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Здраво дечки, сакам да ослабам 10 кила.. мора да ослабам матурантка сум нема да ме збира никој фустан :worried: препорачајте ми некоја диета, но имајте на ум дека постам :!:

17. BayernKa

BayernKa Популарен член

https://forum.femina.mk/threads/Хроно-исхрана.19188/

shooter.0801 likes this.
  18. lilo

lilo Популарен член

Samo UN

shooter.0801 likes this.
  19. d(r)ama

d(r)ama Истакнат член

Dali vitanovata e dobra ili i taa e kaloricna???????

20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Според она што памтам дека сум прочитала колку калории има, не е ништо подобра од обично чоколатце. Тука се некаде со калории.

d(r)ama and macencef like this.