Витановата е полна со шекери, изгледот лаже. Можеби делува здраво затоа што е врз база на житарици, ама и Витановата и другите енерџи барови се полни шекери. Според мене најдобра опција да се задоволи желбата за слатко е лажиче мед, ред темно чоколадо со висок процент на какао (полни се со антиоксиданси, ја креваат енергијата, здрави се и поволно влијаат на дигестијата) или овошје како природен извор на шекери.
Мотива на денот - конечно сум 70 килограми и тоа неколку месеци...секој ден е борба да ја задржам и оваа тежина....ама сум ќефој што конечно купив фармерки од бутик од каде немаше шанси да купам - само заради големината. И заради големината сега можам да си видам и некои фустани кои што немаше теоретски шанси да најдам - само заради големината. Сега само е борба меѓу мене и мене, нормално....колку благо да јадам, колку не, што да вечерам а да биди нискокалорично, и плус вкусно...затоа вака јадам младо кромитче исечкано со масло и сирење, една чинија....знам знам после мирисам на километар, ама бааги заситува...затоа само како вечера тоа го јадам...денес за ручек пастрмка...а вечерата ќе биди пак нешто отприлика хахаха тостот отиде во историјата, мајонезот само во тартар сосот го јадам....слатко, шеќер во кафе, кечап, а додуше и месото отидоа во неповрат....знам дека месото би требало да го јадам по малку, ама ич немам ќеф...не дека сум веганка, ама така ми е....само заради благото сум оваа тежина...здравје боже другата година - да намалам уште 5 кила, па ќе одам за плус сајз манакенка - секси женка
Се лажиш со пропаганда дека се поздрави. А имаат шеќер. И мислам дека поарно е сепак малку црно чоколадо да касниш - веќе кога ти се јади. Се друго има јо-јо ефект
Здр на сите . Ми треба помош значи сакам да ослабам (бев слаба 45кг) во последните две години ме фати депресија и стасав до 75 кг . И еве два месеца не јадам.леб ,благо ,газирано .3 пати одам во терерана и вежбам по 70-80 мин и општо мн се движам. Насабајле јадам банана ,за ручек салата неш или јаболко ,кива ,за вечера пак салата неш и одвај ослабнав во 71 , нз како да ослабнам
Само кажвам пример, пешачи и тоа многу....1 км за почеток....ама и тоа 3 пати неделно....ако ти е залепено повеќе околу задникот одма ќе намалиш...и постепено намалвај, одма се става - ама за слабеење тешко е...и провери си хормони, толку слаба па одма мн дебела мене ми е сумњиво...нејкам да те плашам ама за секој случај. и раскрсти си со себе - хахахах за да не си депресивна појќе никогаш. и пешачи, пешачи секогаш кога можиш. оди по скали наместо лифт, оди наместо до најблиската продавница - до таа потака. ќе си речиш - абе како не ќе ослабам така. еве ти математика - 400 метри до продавницата и назад, колку пати одиш месечно? 15 пати? колку е сега тоа малку а?
Jas na vakov nacin oslabiv 5 kg za eden mesec i edna nedela.Prodolzi taka veruvajmi ke uspees samo nemoj da veceras ne misli na hrana koga si gladna grickaj soncogled na primer site tie dietalni raboti kako vitanova ili sto bilo drugo blago a dietalno isfrligo leb ne kasnuvaj voopsto sokovi ako ti se pie iscedi portokali na primer izbegnuvaj przeno,mrsni raboti i meseno i se sto e testo nemoj da jades.voopsto ne e tesko jas na primer za porucek mnogu pati jadam bake rolls so jogurt,probaj vaka i mnogu ke se cuvstvuvas olesneto
Bake rolls + јогурт = околу 500 калории не знам баш дали не се калорични, треба добро да се гледа табелата одпозади а не двопек е ова ај ќе го јадам диетално е
Da no tie 500 kalorii ne se kako onie 500 kalorii od cokolado.Za eden obrok se dovolno,dnevno se vnesuvaat 2000 kalorii i vazno e kakvi kalorii vnesuvas
I uste da dopolnam, ne e isto da izedis 500 kalorii so cipsi ili 500 kalorii od nekaloricna i zdrava hrana. A kolicinski e i poveke ako jadis nesto zdravo a kaloriski ne e pak isto. Plus ne go trosis organizmot, i ne go umorvas i nemas tolku slobodni radikali. 500 kalorii = 1 banana golema + casha jogurt + malecko parce crno cokolado....Baj d vej, PSIHOLOSKI NE SE OTKAZUVAJTE OD BLAGOTO! Toa e saboter na sekoe slabeenje. Probav eden mesec bez blago da konzumiram da ziveam - jas ne uspeav posle toa. Jas epten morav - sekerot mi bese na gorna granica i skapav placenje doma. Ne mislev deka tolku mn bil kacen. Zatoa morav da namalam so jadenje i so blagoto, jas sum na zal posleden stepen pred ona sho velat - bolest od debelina. I toa na 31 god. Sega mi e sto pati poubo, se osekam polesno i poveke mozam da disam i ne me bolat nozete ni racete
Ве читам погоре за bake rolls и јогурт.На еден мој другар тоа му беше главен оброк и за 1 година ослабнат 50 кг.Тој имаше многу вишок но со физичка активност и правилна исхрана ослабна.Не се ставајте на мн строги диети,повеќе физичка активност и вода а помалку леб,преработена храна,грицки,благо и газирани пијалоци.Јас овие денови забушавав па вратив 2 кг и тоа бидејќи се вратив на старата исхрана но послето отидов на теретана и се изнавежбав и си ветиб дека ќе издржам уште 5месеци а и ако не слабеам барем нема да се дебелеам бидејќи од активностс не се откажувам тоа ептен ме исполнува.Тос е втора варијанта ако не успеам со слабеење.Сега се контролирав намотивирав и продолжуваме уште се додека не стасам до целта а си имам и време на располагање 5месеци.Јас јадам овес со кисело млеко за доручек.Ручек или компири печени или ориз со златна мешавина,риба туна,леќа,грав со спањак,ориз со спањак,компир манџа,леќа,варени јајца со сирење, а кога сум 2смена или вилнес колачиња,витанова,bake rolls јадам нешто од тоа но мн внимавам да не мешам(како во ундиета не мешам јх со скроб,или скроб со протеин и сл)а за вечера нешто слично како ручекот.Многу внимавам да не внесувсм леб а исто така јадам мн салати зелка или марула а сега и краставици.За ужина или овошје или некои јатки или сушено овошје или брусница зависи од денот и расположението.Физичка активност пешачам 1час и1ипол час во теретана 5или6пати во неделата.Само сега морам уште -8кг за 1ипол месец и ќе треба многу повеќе да внимавам.Планирам да ја исфрлам витановата и вилнес од менито и помалку да се нервирам.
Zdr nikako nemozev da ja najdam proteinskata ili mesna dieta imam slusano deka bila mnogu efikasna i spored mojata krvna grupa najmnogu se slabee so proteini moze li nekoja od vas da mi kaze sto smee vo ovaa dieta i dali ako ja imate drzano e stvarno so dobar efekt
ne ne e ovaa ja pronajdov sega vo tetratka mi bila zapisana se jade cisto meso na sekakov nacin prigotveno mnogu zelencuk isto taka smee jajca,mineralna voda slicna e na ovaa sto mi ja prati samo bez ovosje
znaci vaka se jade sekakvo meso na sekakov nacin prigotveno osven posebna salama,virsli,cajna i kulen sekakov zelencuk pa duri i ajvar,jajca smees vareni przeni kako sakas mineralna voda,sumlivi tableti,dnevno e dozvoleno samo edna casa belo vino ako sakas,kafe bez seker ili so natren se drzi 21den pa se pauzira 14dena povtorno ako sakas da ja drzis na meni ke stavis i ovosje,sirenje no ne ti napomenav vo prvite 21den smees i limon najmnogu rezultati ima kaj krvna grupa 0 aj so sreka od ure i jas ja zapocnuvam pa ke pisam za rezultat
@Lavicaaa, @anilorakkarolina, диетава што ја зборите звучи како некоја ултра ригорозна варијанта на актинс. Напишаното звучи брутално, само чисти протеини и скоро нула јаглехидрати и јас ви ме советувала да не си играте со здравјето. Ако сметате дека полесно ќе издржите режим на исхрана кој претежно се состои од месо, пробајте со аткинс или хроно.
Здраво девојки, би сакала да ве замолам за совет. Во рок од една година се здебелив околу 10 кг, најверојатно заради недоволна активност и дека сум студент, па цело време над книга, од столица на столица, и килограмите си се собраја... Не се вагам често, од секогаш сум ја мразела вагата ради вишокот килограми и кога се вагав пред некој месец ме шокира дека цели 10 кг сум се здебелила. Почнав да одам на аеробик (3 пати неделно) пред 2 месеци, внимавам на исхраната ама не можам да ослабам ни 1 кг и страшно ме разочарва то шо не гледам никакви резултати, губам мотивација и за вежбање и за се. Дали некоја од вас би можела да ми препорача нешто, некаква диета или некаков производ, сум слушнала и за апчиња и јаболкова киселина, но ми е страв да не имаат негативни последици на желудникот/здравјето. Свесна сум дека за се треба време, затоа ве молам ако некоја од вас имала слично искуство да го сподели...
jas oslabiv 4 kg za 3 nedeli so proteinskiot sejk na herbalife i imam i licen trener iako ne vezbam se sovetuvam so nego za se dokolku e zainteresiran nekoj ke vi dadam kontakt i ke vi kaze sto kako sepak za sekogo e razlicno