(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. kaatty

kaatty Истакнат член

Go dostignav dnoto nikogas ne sum bila teska kolku sega, razocarana i nemam motivacija sekoj den od sabajle pocnuvam so dieta pa do vecerta jadam se sto ke vidam pred mene ne znam sto da pravam za da se motiviram :(

2. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Kako oslabna kako ja namali kilazat

3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Јас лично се мотивирам со тоа што си разгледувам фустанчиња зошто дури и мајка ми вети дека доколку ги скратам вишокот килограми (+/- 10кг) ќе ми купи фустанче и мене толку ми треба да се фатам во мрежата. :lol: Држам диета препишана од нутриционист, не е тешка, но имам потреба од сок. Не сум човек кој пие многу сок, но често дома знам да се напијам по пола чаша негазиран сок, газирано не пијам ни вода, не па сок. За кафе се навикнав да го пијам без млеко, секој пат се помалку ми горчи. Иронично е зошто бев многу против диети, но ова е повеќе како режим на исхрана кој го практикувам зошто имам целосна слобода кога ќе јадам и што ќе јадам тој ден, само мора да е од тоа што смеам да јадам, а не од листата на јадења кои не смеам.
    Така да ако некогаш си најдите да ви е тешко дур држите диета само потсетете се дека ќе можите да си купите ново фустанче кога ќе завршите. :$

4. ssweety

ssweety Популарен член

Ти препорачувам Да ја држиш ун диета стварно има доста добар ефект ,... јас почнав да ја држам денес ми е 6 ти ден ,но + вежбам зумба и во обем сум намалена 1.5cm а за кг не се мерев на почетокот .... но стварно се заприметува во обем :D :D :D
    Многу ме мотивира на фб страната што скоро секој дневно обајвуваат слики од постигнати резултати.

Иначе пиење апчина и сл. за мене е залудно трошење на пари и време ....
    Познавам една блиска пријателка која продаваше апчина за слабеење (а и самата ги пиеше ) но не ослаби , а сега ја почна ун диетата и стварно има добри резултати.

5. Iliev233

Iliev233 Истакнат член

znaci jas da ne se nerviram oslabev samo 3 kg za eden mesec od rezim mislev da ne e malku !! :*

6. macencef

macencef Популарен член

кромберт работев 4 месеци 3 смени а дома ме чекаше хиперактивен син кој ретко кога седнуваше на газ. не препорачувам, тогаш немав каде самохрана мајка сум и морав. само се молев да не паднам онесвестена покрај некоја машина. после ојдов со договор на дело да работам.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Јас сум веќе втора недела на диетата на жан митрев. До сега ослабев 3 кг,имам уште 6 за некоја нормална тежина. Диетата не ми е воопшто тешка,викендов требаше 2 дена пауза да направам,но јас направив само 1 ден пауза. Сега размислувам за долготраен режим на исхрана за после диетава.

8. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Denes mi e 10 den od kaj sto pocnav da drzam dieta so nutricionist. Namaleno imam 2,5kg. Ne znam dali e malku, ama mene mi e malku.. sto mislite? :worried:

melnicanecot likes this.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Супер е, има некои што ги гледам за 10 дена 5 ослабнуваат, дури и повеќе, но тоа не е здраво така.
    Јас сум ти пример за тоа, накачив некои 10 кила од 55 на 65, сега сум си 55, но тогаш стигнав до 48 и бев исушена како дрво, затоа што во многу краток период ослабнав наеднаш. И крв и се ми ослабна.
    Полека, не се брзај, ако си упорна, ќе си видиш резултати за неколку месеци, но наеднаш немој.

10. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Taa tvrdi deka za eden mesec se slabeat 10kg. Ako vaka prodolzam jas po 100gr denot mozi i ke stignam do -10kg za cel mesec. :D

QweenSM likes this.
  11. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Bravo za tebe za 55 i moja omilena kilaza mi e no nikako da dojdam do tie 55 hah

QweenSM likes this.
  12. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

За 24дена сум на матурска на близок а сакам.да симнам уште 6кг.Дајте некоја построга диета а и ете во теретана вежбам и пешачам.Имав мој режим на исхрана се слабее ама поспоро оди

13. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Со УН диетата ослабев 5.5кг за 13 дена.Ако сакаш пробај ја.Можеби ќе вроди со плод

14. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Диеталци кажете ми некоја диета што би имала ефект , имам мн бавен метаболизам како полжав .... И диетата да е без јајца бидејки не ги поднесувам

15. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Ете како што пишав погоре.УН диета .Кај неа јајцата се во протеински ден а протеинска храна има многу што значи за тебе јајца во УН диетата НЕМА :):):)
    А резултат сигурно ќе има ;)

Заборавив да ти пишам дека полжавче имам и јас :D

Sara mila likes this.
  16. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Девојќи малце помош....Од секогаш сум била слаба,даска рамна ама сега многу јадам во последно време и се поправив малце:$Малце во стомакот ама не многу колку што горе во рамењата во рацете|(Дали само со вежби можам да се вратам како што си бев или има и некоја исхрана да ги намалам стварно не знам веќе:?:

17. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Ја имам држано а не е лоша идејата да се обидам за овие 19дена ако не 6,4кг сигурно ќе симнам

ZoCaK likes this.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

jas lani ja drzev un dietata i oslabnav mnogu e dobra no povejke i pobrzo slabeat oniea koi se malku povejke debelki :) ovoj pat se osmeluvam da gi probam cajot i sejkot na herbalife dosta citav komentari i iskustva pa sakam malku mastite da si gi namalam

19. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Имаш желба.Тоа е најбитно :)
    Поздравче па пиши ни

20. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Незнам дали ке ти звучи реално но јас ја држам УН диетата и во рамења и раце се стопив иако целам да ги ослабам нозете и задникот :) истото и се случи и на моја другарка но се надеваме дека до 90от ден ќе ги снема и нив.