(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. kaatty

kaatty Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    397
    Go dostignav dnoto nikogas ne sum bila teska kolku sega, razocarana i nemam motivacija sekoj den od sabajle pocnuvam so dieta pa do vecerta jadam se sto ke vidam pred mene ne znam sto da pravam za da se motiviram :(

2. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Kako oslabna kako ja namali kilazat

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.147
    Допаѓања:
    175.035
    Јас лично се мотивирам со тоа што си разгледувам фустанчиња зошто дури и мајка ми вети дека доколку ги скратам вишокот килограми (+/- 10кг) ќе ми купи фустанче и мене толку ми треба да се фатам во мрежата. :lol: Држам диета препишана од нутриционист, не е тешка, но имам потреба од сок. Не сум човек кој пие многу сок, но често дома знам да се напијам по пола чаша негазиран сок, газирано не пијам ни вода, не па сок. За кафе се навикнав да го пијам без млеко, секој пат се помалку ми горчи. Иронично е зошто бев многу против диети, но ова е повеќе како режим на исхрана кој го практикувам зошто имам целосна слобода кога ќе јадам и што ќе јадам тој ден, само мора да е од тоа што смеам да јадам, а не од листата на јадења кои не смеам.
    Така да ако некогаш си најдите да ви е тешко дур држите диета само потсетете се дека ќе можите да си купите ново фустанче кога ќе завршите. :$

4. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Ти препорачувам Да ја држиш ун диета стварно има доста добар ефект ,... јас почнав да ја држам денес ми е 6 ти ден ,но + вежбам зумба и во обем сум намалена 1.5cm а за кг не се мерев на почетокот .... но стварно се заприметува во обем :D :D :D
    Многу ме мотивира на фб страната што скоро секој дневно обајвуваат слики од постигнати резултати.

Иначе пиење апчина и сл. за мене е залудно трошење на пари и време ....
    Познавам една блиска пријателка која продаваше апчина за слабеење (а и самата ги пиеше ) но не ослаби , а сега ја почна ун диетата и стварно има добри резултати.

5. Iliev233

Iliev233 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    znaci jas da ne se nerviram oslabev samo 3 kg za eden mesec od rezim mislev da ne e malku !! :*

6. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    кромберт работев 4 месеци 3 смени а дома ме чекаше хиперактивен син кој ретко кога седнуваше на газ. не препорачувам, тогаш немав каде самохрана мајка сум и морав. само се молев да не паднам онесвестена покрај некоја машина. после ојдов со договор на дело да работам.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас сум веќе втора недела на диетата на жан митрев. До сега ослабев 3 кг,имам уште 6 за некоја нормална тежина. Диетата не ми е воопшто тешка,викендов требаше 2 дена пауза да направам,но јас направив само 1 ден пауза. Сега размислувам за долготраен режим на исхрана за после диетава.

8. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Denes mi e 10 den od kaj sto pocnav da drzam dieta so nutricionist. Namaleno imam 2,5kg. Ne znam dali e malku, ama mene mi e malku.. sto mislite? :worried:

На melnicanecot му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.250
    Допаѓања:
    34.641
    Супер е, има некои што ги гледам за 10 дена 5 ослабнуваат, дури и повеќе, но тоа не е здраво така.
    Јас сум ти пример за тоа, накачив некои 10 кила од 55 на 65, сега сум си 55, но тогаш стигнав до 48 и бев исушена како дрво, затоа што во многу краток период ослабнав наеднаш. И крв и се ми ослабна.
    Полека, не се брзај, ако си упорна, ќе си видиш резултати за неколку месеци, но наеднаш немој.

10. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Taa tvrdi deka za eden mesec se slabeat 10kg. Ako vaka prodolzam jas po 100gr denot mozi i ke stignam do -10kg za cel mesec. :D

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Bravo za tebe za 55 i moja omilena kilaza mi e no nikako da dojdam do tie 55 hah

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    За 24дена сум на матурска на близок а сакам.да симнам уште 6кг.Дајте некоја построга диета а и ете во теретана вежбам и пешачам.Имав мој режим на исхрана се слабее ама поспоро оди

13. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Со УН диетата ослабев 5.5кг за 13 дена.Ако сакаш пробај ја.Можеби ќе вроди со плод

На TheEkaterina, P.SIloveyou и Donatela.W им се допаѓа ова.
  14. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Диеталци кажете ми некоја диета што би имала ефект , имам мн бавен метаболизам како полжав .... И диетата да е без јајца бидејки не ги поднесувам

15. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20

Ете како што пишав погоре.УН диета .Кај неа јајцата се во протеински ден а протеинска храна има многу што значи за тебе јајца во УН диетата НЕМА :):):)
    А резултат сигурно ќе има ;)

Заборавив да ти пишам дека полжавче имам и јас :D

На Sara mila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Девојќи малце помош....Од секогаш сум била слаба,даска рамна ама сега многу јадам во последно време и се поправив малце:$Малце во стомакот ама не многу колку што горе во рамењата во рацете|(Дали само со вежби можам да се вратам како што си бев или има и некоја исхрана да ги намалам стварно не знам веќе:?:

17. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Ја имам држано а не е лоша идејата да се обидам за овие 19дена ако не 6,4кг сигурно ќе симнам

На ZoCaK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    jas lani ja drzev un dietata i oslabnav mnogu e dobra no povejke i pobrzo slabeat oniea koi se malku povejke debelki :) ovoj pat se osmeluvam da gi probam cajot i sejkot na herbalife dosta citav komentari i iskustva pa sakam malku mastite da si gi namalam

19. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Имаш желба.Тоа е најбитно :)
    Поздравче па пиши ни

20. ZoCaK

ZoCaK Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Незнам дали ке ти звучи реално но јас ја држам УН диетата и во рамења и раце се стопив иако целам да ги ослабам нозете и задникот :) истото и се случи и на моја другарка но се надеваме дека до 90от ден ќе ги снема и нив.