(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Bravo za tebe . Sto isfrli od ishranata a sto jades sega

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Здраво сакам совет имам доста за симнување после пораѓај па сум во дилема дали ун диета или хроно мислење и совет некој да ми даде од која има поголеми резултати

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.374
    Шеќер. Сокови. Леб.
    Најминимално што може.

На simoncelicius и dimkovksa им се допаѓа ова.
  4. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Би ти ја препорачала диетата на Жан Митрев :)

5. 66-mo-1r

66-mo-1r Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    43
    Zdravo na site. Treniram veke dolgo vreme, 4 do 5pati na nedela odam vo teretana. Imam dobro telo, no sakam da se hranam najzdravo sto mozam, bidejki momentalno ne se mnogu ograncuvam, jadam blago (bidejki ne mozam da izdrzam), no ne jadam leb, svinsko meso i testenini. Ke ve zamolam za sovet, vie sto se hranite zdravo, nekoj rezim na ishrana za dolg rok, ne samo dieta za nekolku denovi. Mnogu bi mi pomognale ako mi dadete ideja, so sto da ja namalam taa zelba za blago, zdravi recepti itn. Blagodaram odnapred.

6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Здраво на сите :hai:
    Ме интересира дали сум на добар пат да ослабнам, почнав пред 8 дена со еден режим на исхрана а тоа е следниов;насабајле кога ќе станам пијам млака вода со лимон, потоа после 2/3 часови јадам на пр. еден домат, јајце,морков (ова ми беше за денес) инаку јадам и на пр.претходниве денови ориз со копан,грашок,домат со сирење и слично.Вечерата ми е во 7 саат,нешто помалце количински,повеќе на салати.Без леб, мада не планирам скроз да го исфрлам бидејќи прочитав дека може косата да опаѓа па малце ми е страв.Ме интересира, дали е дозволено какао за време на диета со млеко? Тоа пиев плус деновиве, а и кафе,ме држат сита,но да не грешам млеко што ставам? И дали може какото да го пијам навечер пред спиење? :)

7. d(r)ama

d(r)ama Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Житарки и мусли е најдобро да се јадат наутро или навечер?Или воопшто?

8. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Јас пијав од време на време и млеко и јогурт јадев па од јануари само со внимавање на исхраната ослабев цели 8 кг сега веќе почнав да јадам нормално се пошто не смеам да бидам веќе на диета.. Не е диета да исфрлиш се од употреба туку да намалиш се.... благо ептенн ретко да јадиш!!!! Сега барем е лесно се има и поефтино е салати јади многу и башка ако ставаш во кафето млеко не е количински многу, а искрено не го препорачувам многу многу млекото оти е КАНЦЕРОГЕНО особено ова што го пијаме трајново да речам од продавница и свежото. Млекото и млечните производи ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ ГО ХРАНАТ РАКОТ јас почнав да ги избегнувам тие работи како и месото повеќе на овошје и зеленчук и без гладување 8 кг !!! На добар пат си само немој ни случајно да се излажиш ко ќе видиш дека поспоро ти оди ослабувањето дека не е наеднаш одма да купиш апчиња за слабеење или да се изгладнуваш или да се разочараш и да прекиниш.. ЈАС ПРВИОТ МЕСЕЦ ОСЛАБЕВ САМО 2КГ...Апчињата за слабеење прават хормонско пореметување и можат да ти го нарушат 100% здравјето и привремно да ослабиш а да ги вратиш кг дупло ОД ЛИЧНО ИСКУСТВО ТИ КАЖУВАМ ЈАС ЗА 10 КГ ШТО ГИ ОСЛАБЕВ ИМАМ ПРОБЛЕМИ ГОЛЕМИ И СЕ ПОПРАВИВ 20 А ОД ТИЕ 20 САМО 8 ИМАМ ОСЛАБЕНО!!

9. Nutrigirl

Nutrigirl Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Од лично искуство го препорачувам ѓумбирот на виталиа... јас го пијам на утро во чаша вода со лимон и лажичка ѓумбир... со овој напиток и плус пред секое јадење пијам по една лажица од јаболковиот оцет на виталиа 100% природен и не ми прави проблем на желудникот, за два месеци ослабнав 6кг GingerPowder-new.jpg

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Како тоа ослабе 6 кг? Што јадеш кажи ни го менито. Доручек, ручек, десерт има нема, вечера во колку јадеш?:?: П:С: Водата нели топла е со лимонот и ѓумбирот? А оцетот го пиеш еднаш на ден за ручек или ?

11. Nutrigirl

Nutrigirl Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    секој ден одкако се будам пијам 1 чаша вода со 1 цеден лимон и 1 лажичка ѓумбир... Потоа спремам 1 литар чај Slim&fit кој го пијам наредните неколку часа. Во меѓу време правам доручек од кокосово млеко, микс семиња и овесни снегулки. пред ручек и вечера пијам од јаболковиот оцет на виталиа по 1 лажица и што е многу битно џвакам бавно околу 20 мин еден оброк. Некогаш ги користам и безглутенските тестенини на Виталиа ги комбинирам со морски плодови или со брокула... а за вечера најчесто салата со една до две лажици киноа или хељда и тоа пред 8 саатот.... се надевам ќе успееш, што и да те интересира ќе ти одговорам... Јас сеуште ги користам овие мали измени и ќе ве известувам како ми оди

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Може ли да ми кажеш све во врска со ова Ун диета те молам ??

13. HealtyIsNewSexy

HealtyIsNewSexy Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Jas bi ti preporacala sportska programa so proteinski suplementi. Jas konkretno gi koristam onie na Herbalife zatoa sto mi go drzat sekerot vo krvta vo balans i ne dobivam napadi na blago.

На 66-mo-1r му/ѝ се допаѓа ова.
  14. HealtyIsNewSexy

HealtyIsNewSexy Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Isto i jas porano. Sega nemam gajle. Od noemvri do april namaliv 6 kg od kou se cisto salo zatoa sto namaliv mnoooogu vo obem. I eve sega gi odrzavam. Sega sum na piinakva programa so koga so vezbanje i ishrana sakam da si go preoblikuvam teloto

15. 66-mo-1r

66-mo-1r Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    43
    Rabotata e sto jas sega ja sfativ pricinata zosto tesko ja namaluvam tezinata. Bidejki imam policisticen jajnik, I sega moram da se prehranuvam po poseben rezim. Ako ima nekoj slicen problem, mnogu bi bila blagodarna da mi dade sovet. Pozdrav

16. nine 9991

nine 9991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    дали имате некој користено ?

Прикачени фајлови:

17. teteks

teteks Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    788
    И јас сакам да ослабнам неколку килограми.Малку ми е тешко наеднаш да се ставам на строг режим на исхрана(на некоја диета),ама затоа ќе се трудам да бидам поактивна и да вежбам секој ден.За почеток,нема да јадам толку многу грицки т.е. нив ќе ги заменам со овошје или салати.И нема воопшто да пијам газирани сокови,ќе пијам повеќе вода и зелен чај.

18. nine 9991

nine 9991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    od coffeslim osekam apetitot mi se namali 4 den a ima rezultat <3

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.929
    Un dieta vs Irenna ?

Треба да ослабам 7 кг. Која ја препорачувате?

20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    19.923
    @SunnyGirl2 jас би Ун. Ама jас сабаjле не jадам толку па таман би ми било две овошja. Види коja би ти одговарало на тебе повеке. Има некои кои jадат сабаjле повеке па диетата на Ирена би им одговарала повеке. Се зависи од човекот

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.