Чисто да се прујавам дека сум тука. Имам мотивација, држам некоја диациплина во исхраната. Само ми фали повеќе физичка активност. Да ја завршам втората недела и ќе се мерам
сега планирма да си ги изтерам листите само наназад како со ги терав до сеа така и усте 3-4недели наназад мислам оти ке успеам
Денес мислам да терам детокс. Можда и утре, исто. Отровно, потруено се осекам пост-Митровден. Вода, смути, joгурт + краставица, jaболки, лимон.
-update eve go i obemot za dva meseci struk vkupno 16sm kolk -vkupno 12 sm raka vkupno 6sm noze vkupno 14 sm gradi vkupno 10sm
Денешно мени Појадок:лимонада и банана Ручек: лосос со кофтинја од брокула и каранфиол и малку сос Вечера: обилна салата и околу 100 гр бадеми
Детокс ден. Сабајлево, дури и какаото ми сметаше. Ко бетер од кафе ми дојде. Изгледа и од него треба да одморам некој ден. Лимон и едно јаболко за сега. Ќе видиме за подоцна. Некој компот - без шеќер, ќе си направам..јогурт и така. Не можам да се мотивирам за вежбање. А, треба.Вечер пешачење и тоа.
намалив 5 кг за еден месец и ме фатија вртоглавици, главоболки и морав малку сила да повратам - каснав еден домашен сендвиќ, малку чоколадо што не беше во план и одма 2 кг се вратија ми иде да треснам и режим и се, се нервирам вака .............уф колку е тешко да се намалат кг уф уф уфффффффффф
-4 kg 5 km gjogiranje denes .. uspesno zavrseno Denes supa I salata so magdanos Supa I pire Isto I vecera so pilesko
Јас мислам дека е доволно месечно тамн 5кг ќе испаднат.Ми велеа дека вода со лимон помагало но јас не обрнував внимание.Но последните 10дена пијам по пола литар вода со пола исцеден лимон и ослабнсв 3кг.Односно оние кои ги накачив пред да ми дојде.И со ова ми се намалува гладта.Фала и многу на @Dream-Girl која ми кажа да не се откажувам и на сите вас што дававте подршка.Сега се хранам здраво леб на минимун навечер салатки не мешам протеини со скроб или јх.Да де надеваме до нова година уште намалени 7-8кг.Иако има луѓе кои ме демотивираат јас нема да де откажам.Водата со лимон навистина помага.
Што е тоа строга диета? Внесувај докај 1500/1600 калории на ден и со тек на време ќе има резултати. Еве забавни клипчиња каде што пар работи се добро објаснети. 1. Не, не е важно колку е часот, важно е колку калории си внел во сите 24 часа. 2. Не, не е важно дали си јадел еднаш во денот или 5 пати, важно е колку калории си внел во сите 24 часа. 3. Не, не е важно да одбегнуваш јаглехидрати, важно е колку калории си внел во сите 24 часа. Кога ќе се разбере тоа, многу полесно ќе се намалува килажата. Бидејќи нема да се малтретираш со глупости и да губиш фокус, едноставно ќе си го пазиш внесот на калории и тоа е тоа. Не комплицирајте работи.
Девојки ај совет за мене. Дали би било добро да водам еден детокс ден? Еден ден само на течности? И што би можела да пијам тој ден? Како што кажав теба да зголемам и физичка активност.Дали орбитрек, пешачење или зумба? За слабеење што највеќе помага?
Каков режим Алиске е тој? Трпение и дисциплина, но пред се режим кој лично тебе ти одговара! Зошто измачување со гладување?? Ништо не е преку ноќ! Или диети од типот 10 кила за 10 дена или со листа : појадок - двопече и чајче Огромно НЕ за вакви шокови!!!
Немаш потреба од детокс ден што ќе го тераш секоја недела. Единствено,ако си претерала со некои работи и следен ден ти се гади дури од храна или слично... имаш проблем со варењето и сл., јас тогаш го правам тој детокс..ама, не е само течности - јогурт, чај, кафе, какао, смути...+ овошје и свеж зеленчук За физичка активност, кардио вежби ти се најдобри...ти избери што твоето тело може да прави. Моево пример, порано можеше и имаше потреба од најтешките микс (комбинирани) аеробик вежби...сега, обично пешачење и некои елементарни вежби од по 10тина минути, некогаш ни толку...плуси не баш редовно. Ама па, гледам дека и тие се доволни
Денес вака беше менито Појадок: една шака суво грозје, една шака ореви Ручек: пилешко копан и подкопан и салата Вечера: пилешки гради
Прва работа: слабеење не значи еднаш да ослабеш, и после пак да се вратиш на старите навики со помислата дека си ослабела па ајде сега ќе се наградувам со нездрав начин на исхрана. Слабеењето, односно здравиот начин на исхрана и секојдневното вежбање треба да ти станат навика и начин на живеење. Втора работа: биди искрен према себе си. Трета работа: постави си цели кои ќе можеш да ги следиш, не се преценувај. Со среќа.