(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    Пред 3 дена почнав после 18 час.ништо да нејадам.Со диети само се прегладнував вака имам убав доручек убав ручек а за вечера овошје бадеми...
    -0.6 кг до сега.гледам по форумиве и други успеале вака да ослабат.
    Порано се изгладнував со овошје сабајле и навечер ме фаќаа кризи.така само си таложев сало.
    Плус сега ми се забрза метаболизмот.

2. Ecka1999

Ecka1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    430
    Од 96кг успеав да намалам на 80кг,продолжуваме понатаму само верба во себе :)

На *Лорена* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    kako???

4. Ecka1999

Ecka1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    430
    Го сменив начинот на исхрана за 360 степени (се откажав од лебот,благото,вегетаријанец сум,газирано,чипсови и такви други работи не) и сака активност пешачење,велосипедизам.

5. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    jas ja drzam dietata na irena ,oslabev 3,5 kila za 1 ned.Deneska mi e 11 den i podole vagata ne odi ,a i ne se pridrzavav bas ovie 2 dena ,jadev bezveza nesto navecer.Nekoj ako ja drzi neka mi kaze rezultati i malku podrska za da prodolzam

6. Melek4e

Melek4e Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    75
    kakva e taa dieta?

На Makita му/ѝ се допаѓа ова.
  7. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Za da se simne kilazata netreba da se vnesuvat jaglenihidrati. Treba da se vnesuva pogolema kolicina na proteini,malku jaglenohidrati i malku masti. Jgh. Se izvor na energia i mora da se vnimava soniv da ne se preteruva. Gravot sodrzi bavno apsorbiracki jagleni hidrati i e dovolno da se jadi samo za rucek okolu 100grama so 150 grama pilesko. Najcesto postavuvano prasanje: dali da se jadi navecer posle 6 ili posle 8 satot. Sekako deka treba da se jadi. Najgolema greska e so ne se jadi navecer mislejki deka ako se jadi deka ke se debeleeme. Toe naj golemata greska. Navecer se jadi ali umereno, se vnesuvat proteini so mnogu malku jaglenihidrati i malku masti zdravi masti(badem lesnik fstak kikiri maslinovo maslo parce sirenje ili pavlaka.) Proteini- pilesko meso,riba ili tuna ili vareni jajca. Jgh. Oves,malku oriz ili varen kompir. 30gr.protein, 20gr. Jgh,10-15gr. zdravi masti. Se slabej ito kako. Ako odite vo teretana,obavezno kardio. Pred trening nikako ovosje koe sodrzi sejker kako sto e banana,jabolko,krusa,grozje,portokal,kivi. Isto energetcki pijaloci nikako. Mozi 1 tursko gorko kafe za pred trening i pola litro voda. Odma posle trening se zema ovosje za da se zadovolat energetckite potrebi.

8. Вивиен5

Вивиен5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
  9. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Muskulnata masa nemalo da opadni koga sne na dieta??? Ovaj ili e nenormalen ili amater. Koga se gubi telesna tezina se gubi i muskul!!! So takva dieta so eden obrok vo deno mozi da dovedi opajganje totalno na energiata pad na pritisokot i mozi da dovedi do pajganje vo nesvest. Se slabej so ishrana kombinirana ishrana bez masti i jagleni hidrati a proteinot mora da bidi na visoko nivo. 3 grama protein na 1 kg. Telesna tezina.

10. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    ima na forumov tema ,bas zaka se vika ‘’ditetata na irena’’

11. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Sakam da oslabna 4 -5 kg no nikako ne mozam iskustvo nekoj da pise :)

12. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Namali so jaglenohidratite zgolemigo vnesot na protein i ke ima rezultati. Tie 5 kg za 2 nedeli se kinat

13. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Dv
    Dve nedeli ne jadev ni leb ni blago ni kilogram ne oslabmav ny nisto ne me sobira :(

14. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Pa imas greska nekade. Pocni so kardio vo teretana,pocni so oves da jadis,riba tuna pilesko varen kompir i ke ina rezultati. So nejadenje teloto samo ke e umorno i se osejka omalaksanost zato smenija celosno ishranata. Mozis da dodades L karnitin topac na masti. Ako ti treba uste nesto ke ti pisam so kako po kolku grama pozz

15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    56.973
    Ми треба голема поддршка за слабеење. Скоро цел живот имам вишок и цел живот се занимавам со некои диети. Кои сум ги држела подолго кои пократко. Кои дале резултат кои не. Сум губела килограми и сум ги враќала. Но овој пат стварно треба да се заозбилам и да ги земам работите во свои раце. Морам ако сакам да изгледам нормално, да имам нормално здравје (иако сега немам проблеми може тоа да се јави подоцна во животот), за да не ми биде криво кога ќе видам преубаво парче облека и да го одминам со воздишка само затоа што сум дебела за тоа, да можам да истрчам без да се заморам брзо, да можам да облечам каков фустан сакам а не тој што ме собира, да заборавам на сите погрдни коментари што сум ги добивала за мојата тежина од семејството, роднини, пријатели, непријатели и познаници, и да ги натерам да се воодушеват. Но најмногу за мене. За јас да се чувствувам добро во своето тело. Бидејќи само ова тело го имам и јас контролирам како тоа ќе изгледа. Признавам дека поголемиот дел е моја вина што ми е тешко да се одвикнам од штетните навики, но никогаш не е предоцна.
    Во наредниот период планирам белиот леб да го заменам со тонус, соковите со (зелен) незасладен чај, благото да го сведам на минимум, чекор по чекор за да не го шокирам организмот, и физичка активност барем 30тина минути во денот. Имам за симнување барем 20 килограми (не ми е згодно да ја кажувам точната тежина) најидеално 25. Се смееме со дечко ми кога ќе ослабам само в раце ќе ме креваш му велам. :)
    Некој совет сепак би бил добредојден за како да се подобрам во исхраната и како да се одржи мотивацијата.

На WarriorAngel, Larichka8, Maleno и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Odi nagore i procitaj so imam pisano ke ti pomozi :) ne e nesto posebno samo se izbegava hrana koja sodrzi golemo kolicesvo na jagleni hidrati i masti.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bolest

bolest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    јас сум исто ко тебе, цел живот маки симнувај па качувај. мислам дека клучот е да се определиш за нешто што ќе ти одговара, ама пак да е здраво и да бидеш истрајна во тоа. добро е тоа што си го пишала, постепено менувај ги штетните навики со нови, подобри. не мора да е конкретна диета ама пак некаква структура да имаш, да не јадеш безвезе. секако ако можеш да внесеш и физичка активност тоа би било супер. јас последно се одлучив за нешто ко УН ама малце модифицирано според тоа мене како ми одговара нормално, па ќе видиме дали и колку ќе издржам, а моментално се занимавам со испити така што физичка активност ми е 0 :D се зачленив на форумов за поддршка. ако сакаш слободно пиши ми ќе се мотивираме некако заедно:angel: само напред и со среќа, ќе успееме !!! :clap:

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    56.973
    И јас имам пробувано со УН убава диета е ама многу тешки ми беа овошните денови особено кога требаше да одам на факултет изгладнував буквално, и на крајот ќе се откажев. Сега си планирам без некоја посебна диета само наместо бел леб и печива да јадам тонус, да не пијам газирано и благо скоро ич, еднаш во две недели најмногу. За вежбање имам дома орбитрек па планирав на него барем 30 минути дневно.
    Можиме да си се мотивираме, полесно е кога има друг што се стреми кон истата цел.:D

На cupicupicake и bolest им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.375
    Допаѓања:
    179.627
    Се вракам и јас
    завршив со нутриоцинистот се отпуштив и некои си 4-5 г вратив
    од пред некоја ден пак си фанав по тој нејзиниот редослед појадок овошје насабајле цедел лимон вода многу еднаш неделно овошен ден еднаш неделно скроб и другите денови ручек и вечера протеини без леб благо грицки Одма имам -2кг шо мислам се течности и храна ама не е битно ке си тераме додека не симниме уште3-4

На Касија, zhap4e и Maleno им се допаѓа ова.
  20. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    interesna dieta:)