(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Orhi

Orhi Нов член

Се зачлени на:
    5 февруари 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  2. Larichka8

Larichka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    144
    Имам пробано повеќе пати да ослабнам, и секогаш тоа резултирало со неколку изгубени кг и откажување со подоцнежно враќање на истите. :( Започнав со диета и активно вежбање пред една недела, добро ми оди само се плашам да не со тек на време пак се откажам. Многу ми значи ова, си имам за цел да изгубам повеќе кг. Знам дека се зависи само од мене и дека е потребно трпение, истрајност и карактер за да успеам овој пат. :$Поздрав до сите со слична или иста цел и до сите на темава. :)

3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.773
    Вака , секој ден застанувај пред огледало гола :) со незадоволството на изгледот повеке ке се мотивираш да издржиш , мене ова ми помогна да ги издржам диетите и вежбањето кое ми беа тешки издржливи..... :)

На macence994, Larichka8, Troi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    Држиш некоја стриктна диета или ?

5. Larichka8

Larichka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    144
    Ун :)

На Justicija и Adriana.O им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.900
    Ке се бориме пак а?
    ајде кој е за друштво со мене
    јас си го почнувам режимот мој пак од почеток
    овој пат цел -5 кг

На Касија, minne992, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Aјде, еве јас
    Додуше започнав пред околу месец дена, ама ништо ригорозно. Не знам, не се сеќавам дали наназад имаш елаборирано некоја твоја диета?
    Кој е твоот режим?
    Јас кај мене избацив газирано 98%. Благото и лебот го редуцирав на минимум. Убацив мноогу повеќе салати и овошје. Засега сум 3-4 кг во миниус, а и во сантиметри во обем намалив.
    Сепак не ми се избацени скрос погоренаведените намирници. Имам низок притисок, па к.кола ме враќа у живот. Затоа е ретко ама не е секојдневно како порано. Благото гледам да го заменам со суво грозје, овошје, ама на 10 дена и парче торта може да каснам.
    За сега сум задоволна.
    Планирам да продолжам да не застанм тука, пошто ако застанам сега, ќе си повратам назад кг. Би сакала уште минимум 5 кг. полека полека во следните месеци да симнам.
    Немам гладување и строги диети. Ама многу поише цеден лимон, портокал, зелка салата со морков, марула и варено јајце. Ручек за ручек комплет што и да има.
    Шо викаш?

На Касија, green.eyes, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.900
    имам режим од нутриоцинист го терав два месеци симнав околу 8-9 кг и мнооогу во обем
    прекинав јадев се и свашта и вратив 3 од тие ама стварно јадев се и сешто без осет ко мечка
    сега почнав пак
    денес
    појадок овошје ручек и вечера пилешко со зелена салата огромна

На green.eyes, Justicija и Espadrila им се допаѓа ова.
  9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Јас почнав нов режим. Исфрлив леб и благо целосно. И овошје исто слабо јадам. Се што јадам во еден ден е по нешто од ова: краставици, патлиџани, јајца, моркови, цвекло, компир, грашок, ориз, понекогаш бадеми, ореви или ф'стаци. Газирано никако. Шеќер никако. Сокови никакво освен шумлива таблета понекогаш. Вода, се трудам да пијам повеќе. Млеко, сирење и јогурт, да, речиси секој ден. Првата недела вака ослабнав околу кило ипол. Не бројам калории, јадам кога сум гладна. Немам огромни оброци, кога огладнам а не можам да готвам јадам бадеми или нешто такво. Сега ја почнав втората недела. Ако можам ќе издржам да не се измерам па ќе пишам дали има резултати за една недела.
    Ако некој има совет за што да подобрам или изменам, супер би било :)
    Едит: Тие работи што ги имам набројано не ги јадам во еден ден сите, туку меѓу оваа храна бирам. Испадна како цел ден да се гнетам се и свашта. :D

Последна измена: 9 февруари 2018
    На BabyStyle, Касија, kikkki и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.773
    Тука сум и јас девојчиња заедно со вас да се бориме против килограмите :)

На Larichka8 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.900
    Ех што ми е мило шо си имам дружина брееее :inlove::inlove:
    @WarriorAngel тука некаде бев и јас првиот пат коа го терав режимот 1,3--1,5 симнував неделно а најдена

ке се дрзнам да ви пишам што научув до сега
    грав ориз и компир мн редко јадете многу не дујат во стомак
    лека боранија и грашок еднаш неделно е ок
    овошје до ручек слободно колку сакате исто суво овошје до 100гр и семки до 100 гр можете ама сеа тоа во појадок спаѓа
    цеден цитрон и цеден лимон+1л вода страшно се топе обемот од нив исто со овошјето сабајле за појадок
    и многу битно знам излишно е се тоа па тоа ама да ВОДА 2-3л на ден
    јас воведов и пешачење 10тина километри неделно 3-4 пати ми се фака ја би и секој ден ама друштвото ми е така слободно

На Justicija, WarriorAngel, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Вчера
    појадок јогурт со овесни мусли, со дадени семки од сончоглед, ленено семе и сува брусница. Ова воопшто н еми е гадно и ми е јадливо . Го применувам. Но ако го затерам цела недела само тоа за појадок- ми се здосадува
    ужина- портокал
    ужина- непечен несолен сончоглед
    ручек- парче телешко месо со мешана зелка и морков салата, искрено - една лажица руска салата. Леб- не консумирав
    вечера- пошто касно ме најде ручекот , околу 5 и кусур, не чувствував глад. Вечерав околу 21-22 часот, и тоа салата поприлично голема.
    За друго мозоков не ми покажа барање :D:D.
    Денес за сега
    - појадок 2 мали коцки домашна пита спанаќ со сирење со интегрално брашно
    - портокал кој баш сега го лупам
    - за ручек предвидено компир манџа, за како ќе заврши денот....ќе видиме.
    Ваљда ќе стигнам утре да раскажам
    :)
    Вака кога го напишав изгледа и малку комплицирано, демек интегрално, несолено непечено....ама за мене тие се артикли кои си ги конзумирам и не е нешто кое треба допрва да го убацувам во јеловник.
    Не знам, на пример да треба сега да конзумирам козји сирење,.. не би :?:

Да дополнонам. Слабо пијам вода, знам дека ми е маана. Наутро 0д 7 дена, 4-5 пијам топла вода со лимон и ѓумбир или цеден лимон со маслиново масло 1-2 лажички

Последна измена: 9 февруари 2018
    На Касија, Justicija и green.eyes им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.900
    за подобри резултати изклучи млечни
    односно од млечни урда и к млеко кравјо се друго мавни
    ке имаш мн подобри резултати ти гарантирам

На Espadrila, green.eyes и Justicija им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @ALISA0000 , јогурт место кисело млеко бива ли? Млеко само за во кафе? :(

Инаку, да се надоврзам на твојот пост од претходно-јас лично на себе приметив дека компирот и оризот многу ми прават проблем. Пролетта и летото лани не ги јадев, односно за ручек јадев само месо и салата и многу подобро се осеќав, настрана тоа што изгубив 5 кг за 2 месеци.

Јас сега покушавам да се доведам во некој ред, да вежбам истовремено, се надевам нешто ќе намалам барем :( Лошото е што пијам и таблети на база на Б витамин за косата зашто ужасно ми паѓаше и тие ми отвараат апетит :envy: Ама ај се надевам ќе се навикнам некако.

На Касија и Espadrila им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.551
    Допаѓања:
    180.900
    незнам шо да ти кажам
    нутриоцинистката кај шо одев јогурт и сирење не ми даде ни еднаш
    од млечно само кравјо кисело или урда
    а кај вас таму можеш ајран

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Леле не можам ајран, цревата ми ги поткрева :x
    Знам за млекото дека треба да го исфрлам, ќе се потрудам. Ќе пијам турско место нес :D
    За јогуртот ќе ми треба најсилна волја, обожавам јогурт од дете :worried:

17. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Мислам дека не мора да се откажуваат јогуртот и компирот. Барем кај секој е различно, разбирам дека секој метаболизам е различен. Јас најголеми резултати имав кога вечерав компир сварен и туна, речиси секој ден го јадев во август кога бев на диета и супер резултати имав, ама прекинав и си ги вратив килограмите. Претходната недела дури и си пржев компир, нацицан во масло, само со сол и оригано и пак успеав да ослабнам. :D За оризот не знам толку бидејќи не го јадам често, ама компирот најадува многу и не ме дува. Најверојатно кај секој е различно. Исто и јогуртот, секој ден речиси пијам по една чаша на гладно пред да јадам, да ме засити додека да си спремам храна. Млекото обично што е мене ме дува многу повеќе и ми е многу потешко, додека јогуртот ми е многу полесен. Пробајте па ќе си видите сепак :)

На Касија, green.eyes и LoveHope им се допаѓа ова.
  18. blonde17

blonde17 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    15
    девојки и јас сум со васс,иако немам преголем проблем со килограмите не би било лошо да се намалат барем 5..ајде заедно да почнеме кажувајте совети па секој ден да споделуваме позитивни резултати

На kikkki и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  19. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Бидејки читав мноогу на темава и главата ми е хаос од информации во однос на слабеење, посебно многу информации прочитав од тебе кои се супер и доста издржани!
    Те молам доколку можеш да ми дадеш насоки во исхраната за здраво и трајно слабеење со оглед на тоа што имам голем вишок за симнување околу 15 кг .
    дали има врска овошјето во кој дел од денот треба да се јаде ?
    Дали оброците ти се по некој редослед на пр. Овошје наутро или добар доручек кој ке те држи сит подолго време? Тебе ти се обратив а ако има и некој друг со препораки добро би ми дошле

20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.104
    Според мене, не е важно кога што конзумираш, туку КОЛКУ конзумираш. Важен е дневниот внес на калории да биде во дефицит, телото не препознава час, туку калории. Во контекст на ова, не е важен ниту бројот на оброци, туку колку вкупно калории имаат тие оброци. Јас сметам дека треба да пробаш со 1500/1600 калории на ден. Тие можеш да ги поделиш во 3 оброци со 500 калории, а можеш и по 5 оброци со 300. Или комбинирано. Битно на крајот на денот, максимум да внесеш 1500 до 1600 калории.

Нешто што најмногу советувам е свежа и варена храна, на тој начин не само што ќе јадеш поздраво, туку ќе одбегнуваш да додаваш додатоци кои речиси се и непотребни, а би ти додале калории во оброкот. На пример, масло. Само една лажица има 120-130 калории! Доколку ја јадеш храната свежа и ја вариш, ќе одбегнуваш да користиш масло.
    Така да, фокусирај се на свеж зеленчук и варен зеленчук, варени мешунки и семиња. Повеќе свежа зелка, цвекло, морков, брокула, карфиол, пиперки, марула, ротквица, печурки, маслинки; варени компири, брокула, карфиол, морков, грашок, пченка, грав; варен ориз, варен овес! Барем со 2 оброка во денот, комбинирај свеж зеленчук!

Месо, јајца. Туна.

За повеќе да се најадеш, а да не внесеш многу калории, можеш да пиеш кефир/ајран. Или да ги искомбинираш со нешто за ужинка. Мислам дека тие се понекалорични од јогуртот. Активиа неутрал наместо павлака. Батали мајонез/кечап/тартар, можеш сенф и лут сос. Моцарела и урда.

Барем во фаза на слабеење батали благо. Или кога ќе ти се пријаде благо, тогаш јадиш овошје. Остави го овошјето за моменти кога ќе ти се јаде благо. Од една причина зошто најверојатно ќе ти се јаде благо, од друга причина зошто иако е здраво, има многу шеќер, а во фаза на слабеење тоа ни е битно.

Исклучиво вода, незасладени кафе/чај/какао. Пиј неколку шолји за подолго сита да бидеш.

Гледај храната да ти е со повеќе протеини, за да останеш подолго сита. Односно, месо, јајца, кефир, моцарела, урда, ориз, овес, туна, грав, банана, итн.

Значи, на крајот на денот најважен е вкупниот број на внесени калории. Со среќа!

На Касија, cupicupicake, molikaMk и 6 други им се допаѓа ова.