(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.552
    Допаѓања:
    180.906
    после една недела -0,5 кг на вага
    се разочарав ем пешачење ем режим
    ама идемо дање за исте пареее

На Justicija, Espadrila и kikkki им се допаѓа ова.
  2. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    А јас после 4 недели само 3 килограми што да кажам, само така продолжи да напредуваш и резултатите ќе си дојдат. Ама реално многу фактори влијаат на слабеењето не е само физичката активност и исхраната.

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.552
    Допаѓања:
    180.906
    знам шо е имав добиено баш цела оваа недела
    ке се изедначе наредната недела ке има повеке резултати

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Не се разочарувај, тоа е здраво слабење. Јас со години бев на некакви диети скоро без ефект. Единствено имам симнато со УН диетата и бев задоволна од килажата ама еве после 3 години полека се вратија. Пред еден месец се вратив пак на вежбање (вежбам цел живот со кратки паузи). Сега не сум на "диета" туку гледам да сум во калориски дефицит секој ден, а да не се оптеретувам со точен план за јадење. Првата недела вагата дури и повеќе покажа, многу се разочарав... Втората недела не мрдаше, мислев се расипала ;( е сега тек после скоро еден месец пазење (со исклучени, грицки, благо, исклучен леб само двопек јадам ретко итн) покажа 1 кг помалку. Од друга страна па за еден месец телото си покажа промени, позатегнато и намалено во обем.

На zhap4e и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.255
    Решив и јас да ви се придружам.
    Летото имав 55 кила, зимава накачив 2-3, а сега имам 60. Ниска сум, и би сакала барем да се вратам на 55.
    Не јадам леб, но слаба сум на грицки и благо :(
    Решив да почнам со еден режим кој се надевам дека ќе ми одговара. За доручек ќе јадам оризови галети со павлака, потоа за ручек варени јајца/компир со моркови/златна мешавина, и вечера некаква салата, може со нешто ако останало од ручекот. За грики ќе си правам пуканки и тоа.
    Се надевам ќе издржам, и дека ќе успеам. :drunk:

На Касија, kikkki, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Јас имам скоро 2 пати по толку колку што имаш ти и немаш потреба да држиш диети. Нормално е ако си висока околу 160-170 да ја имаш таа тежина. Инаку со пуканките нема да ослабиш многу , ако се индустриски, јас со пуканки диетата симнав 1 килограм за 2 недели, ама имав проблем со дигестивниот систем цело време. Важно е да немаш здравствени проблеми, јас слабеев поради проблем со колената ама не можев да ја симнам тежината под 100 килограми со ниту една диета.

7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.255
    Ти благодарам за мислењето. Немам здравствени проблеми, само се осеќам како да ми е потешко вака од кога ми се зголеми килажата, и знае да ми се лоши на периоди така. И плус сакам повеќе да внесувам витамини, бидејќи зеленчук многу слабо јадам :?: Пред се да го подобрам начинот на живот, плус и да симнам некое килце :)

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Најубаво си знаеш дали имаш потреба да слабееш или не. Што се однесува до витамините конзумирај: зелка, спанаќ, морков, цвекло од зеленчукот, а од овошјето киви го поттикнува слабеењето исто така веднаш откако ќе станеш од спиење во млака вода исцеди лимон и стави мед и испиј го пред јадење за да ти се смири желудникот и да започне нормално да работи. Среќно ...

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.773
    Почнувам одново пак детосикација , овој пат вода и лимон (лимонада) , само тоа ми ја намалува подуеноста и не осекам замор .... Се надевам дека ке издржам 14 дена

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Леее, и јас сакам од утре. Да се разбудам со желба за строга диета. Жими се. Доста ми е со замарање со демек, режими од страв да не ми попаѓа косава. Во ред не можам да се доведам и само се нервирам повеќе ради тоа. Почни застани. Не ми иде ич.:envy:
    Утре ќе гледам да вртам само овошје. Задутре ќе се префрлам на моркови и цвекло салата и нешто слично ко засилување.
    Дај веќе да се спастрам ко чоек. На ништо не личам да му се невиде.:envy:

На Касија, Espadrila, Justicija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Ти препорачувам зелка, спанаќ, кромид, лук и слично, а од овошје: киви и портокали. Можеш доколку немаш свежо овошје да ги замениш со компоти доколку имаш. :)

На Justicija и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Зелка сакам да избегнувам оти ме дуе, ми ствара неубаво чувство. Дури и компир овој пат ќе прескокнам цела недела. :) Ќе гледам некои лесни, ептем лесни кои не ме дујат зеленчуци и овошки што се за џвакање. Портокали имам. Киви немам а и не сум толкав љубител на нив. Јадам дали две во цела година :)
    Јаболка, портокал. Тоа. :)
    Благодарам сепак :)

На Justicija и RAF Camora им се допаѓа ова.
  13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Киви најмногу помага во слабеењето, а компирот можеш да го конзумираш варен. Инаку ако треба некој совет слободно пиши.

На kikkki и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Тнх. Една недела ама и варен ќе го избегавам. Потоа ќе му се вратам. Компир-мен сум јас. :D И го претерав периодов.

На RAF Camora и Justicija им се допаѓа ова.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.104
    Дечки, симињање килажа не значи дека треба да станете вегетеријанец или веган. [​IMG] Не дека имам нешто против вегетеријанството и веганството, само зошто слабеење да биде причина за таков потег. Зошто исклучиво овошје и салати? Не дека пробувам да идам во конфликт кон нечиј лајфстајл, но симнување килажа не значи издржување пар недели на овошје и зеленчук.
    Слободно додадете пилешко, туна, јајца, нискокалорични млечни производи како кефир и урда, овес, ориз, малку семиња и јаткасти плодови, итн.

На Касија, Espadrila, kikkki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.552
    Допаѓања:
    180.906
    Денес терав овошен ден
    лимон цеден +млака вода +банана
    ручек
    салата огромна цвекло марула рукола два цедени лимони +маслинов и сенф
    оваа недела ке видам колку ке симнам
    следно мерење четврток

недела намерно ке згрешам ке јадам парче баклава

Баш ми е мило со се собравме повеке за да се дружиме и подржуваме
    мерите се и пишете барем како намалувате килажа
    мотивација е ептен

На Касија, Espadrila, kikkki и 3 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Круша, јаболко и кафе за добро утро.
    Цвеклото се бари.
    Од другите занимливости... видеќемо. Рано е.

На RAF Camora, kikkki и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.255
    Го пролистав форумов вчера, читајќи ги диетите, чисто онака информативно, и одлучив од денес да почнам со диетата на irenna. Поточно не би ја нарекла диета, повеќе е како режим кој ми звучи многу логично, па да пробаме :D

На Ema.Sk, kikkki и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Posle dietata,teloto e kako sunger,upiva se sto ke se vnesi a posebno jaglenihidrati. Cel zivot nemozi da se drzi dieta. Taja dieta na irena e cista glupost. Cut diet +L carnetin najdobra varianta. High medium i low carb za sokiranje na teloto dokolku ne reagira na dieti.
    48sati se jadi samo riba bez oriz skrob ovosje sejkeri. Isto taka ne se jadi nikakva druga hrana osven riba ili oslic ili panga ili losos. Se pie samo varena voda ali ne vo golemo
    kolicestvo,popravo kazano samo plaknenje na organizmot.se gubat do 3kg. Posle se pocnuva so low carb,se vnesuva mnogu mala kolicina na jgh kolku da se oporavi organizmot. Proteini mora sekoj den bez proteini nemozi da se oslabi. Batalete to ovosjeto. Dodadete veganska hrana vo vaseto meni i ke vidite razlika. Za 4 dena 2kg skinav :)

На kikkki, Adriana.O и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.104
    Реално 2 кг не се ништо. Можеш да седнеш и да изедеш 2 кило портокали во еден оброк што автоматски во тој момент ќе се здебелиш 2 кг. Исто, можеш пола кг до кг да симнеш со одење во тоалет. Реално.

У принцип, не мора ништо посебно да вадат од диета, освен ако се брзаат. Ако апсолутно мораат во многу брз рок да симнат одредена килажа, океј, веројатно се би направиле. Но ако не се брзаат и си дадат време, можат да ослабат САМО СО ВНИМАВАЊЕ НА КАЛОРИИ. Внесувај максимално 1500 на ден подолг период и 100% ќе ослабеш. Всушност, според мене уште поубаво ако си дадеш време и јадеш разновидна храна (НО ВНИМАВАШ ДА НЕ ГО ПРЕКОРАЧИШ КАЛОРИСКИОТ ВНЕС) бидејќи така ќе се научиш и навикнеш засекогаш поздраво и поконтролирано да се храниш.

На kikkki и martin01 им се допаѓа ова.