(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    13.381
    мене поддржувајте ме, убаво ми оди слабеењето (y), ама сакам некако што побрзо да дојдам до нормална тежина, ослабена сум некое килце ама ми треба некој напиток за слабеење да ми препорачате или некој начин на исхрана која доведува до побрзо слабеење. :)

2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Не вежбам. Знам оти не е оправдување, ама сум со две мали деца и тоа ми е речиси невозможна мисија. А и нејќам во сала, претпочитам брзо одење во природа. Но и затоа некако тешко со времето. Здравје на лето, подолг ден, нема школо и секции и домашни... Барм така мислам де. Режим, не некој посебен. Благо сведено на минимум на 3-4дена некое чоколатце мало, газирано ич. Лебот намален. Бурек кифли избацено од појадок, ретко ѓеврек. Ручек стандард шо има, вечера претежно салата. Овошје јадам кога ми се јаде овошје, не битно наутро, ручек или нсвечер, а понекогаш и кога сум гладна а се уште не ми е време за оброк. Понекогаш салата јадам и на работа. Викендите обично се грешам ама терам полека.

На WarriorAngel и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  3. Ecka1999

Ecka1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    430
    Update успеав сега на 75 барем уште едно 10-15 кг да симнам и мислам дека е таманка што мислисте вие ?

На ALISA0000 и martin01 им се допаѓа ова.
  4. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Bravo! Ako ti e celta uste 10kg. prodolzi ponataka bez zastoj :) koja dieta ja praktukuvas :)

На Ecka1999 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. spetar

spetar Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Dobar protein, eftin.

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Kazimi uste od koja firma koristis proteini :)

7. spetar

spetar Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Scitec, isolatot go koristam isto.

8. Ecka1999

Ecka1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    430
    Не е некоја диета туку само начинот на исхрана го сменив.
    Ти благодарам многу :mm:

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Имам околу 15 кг вишок. Планирам да започнам со вежбање, е сега никако не можам да се одлучам за исхраната. Што мислите, да ја започнам УН диетата или да исфрлам се што е нездраво и да бројам калории? Која би била подобра опција? Не можам да се одлучам, па да слушнам ваше мислење. :)

10. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Cut diet. Trening i nacin na ishrana. Mnogu pobrz rezultat. Un ditea+ trening ke ti kolabrira teloto. Un dietata e podobra bez treninzi. Celden da jades ovosje i da odis na trening osven vrtoglavica nisto nema da ima drugo.

Sto ke ti e izolat ? :)

Последна измена од модератор: 7 март 2018
    На waterllady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. spetar

spetar Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Pocist protein

12. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Ne e pocist tuku ima pobrza apsorbacia. :) probaj beef protein i e mnogu podobar i pocist. Go piev izolatot do pred nekoj period ne e nisto podobar od koncetratot. Se e laga :)

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Дали некој знае други теретана во Штип, освен таа во трговски и освен таа во ТопИнвест? :)
    Едната ми е далеку, другата ми е скапа.

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Вчера се мерев после долог време и имам изгубено 15 килограми од некаде 1-ви фебруари. :party:

Со многу прекршоци ама ете се симнале килограмите. :whew:

На ALISA0000 и hermosa им се допаѓа ова.
  15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.773
    Со каков режим ги изгуби килограмите?

Инаку честитки за изгубените килограми , срекна сум кога ке слушнам ваков успех :hug:

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Ништо посебно, само помалку јадев и малку поздраво.

Насабајле обично јадам кифли, некогаш интегрални, некогаш лиснати, а кога имам можност да бидам дома сабајле, за појадок си правам нешто поздраво - варени јајца, овес и слично, но се на се, не се многу замарам што ке јадам за појадок.

За ручек избегнувам јаглени хидрати - јадам скоро се освен тестенини и брза храна (само пржени компирчиња еднаш јадев) и тоа јадам со една кришка црн леб или без леб. На пример не ми е проблем да јадам само месо без леб. Исто така ако можеш компир, ориз не јади со леб. Ако не сакаш црн леб препорачувам да го истостираш. Мноооогу поубав е така. Да не беше тостерот со црн леб не би успеала ни 2 дена.

За вечера не сакам да давам совети бидејќи не ги препорачувам моите јадења за навечер, барем според тоа што сум читала моите начини се погрешни. :shake:Јадам најчесто овошје, некогаш салата, а најчесто ке си куснам 2-3 залчиња сирење или ке испијам чаша јогурт. Не сум сигурна дека ова е најпаметно ама тоа правев.

Од благо само интегралните на виталиа облеани со црно чоколадо.

Вежбам 4-5 дена неделно. Вртам орбитрек 30-45мин. + некои вежби на јутуб што најдам.

Но мислам дека главната причина поради која изгубив килограми е златното правило - не јадам бел леб (освен кифли, насабајле) и не јадам благо.

Со среќа. :*

На Ecka1999 и Justicija им се допаѓа ова.
  17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.256
    Сакам да ги споделам моите резултати. Се придржував на режимот „Диетата на irenna“ речиси еден месец, со почести пропусти кога станува збор за благо (кога ке ми се пријаде ќе си каснам по една коцка темно чоколадо пример). Од вежбање, пешачам нормално, се движам, и два три пати неделно трчам, ништо друго.
    Резултатите се следни: изгубив по 6-7 сантиметри во стомакот и струкот, и 4 во бутовите.
    Имав проблеми со подуеност на стомакот и сфатив дека тоа ми се случува поради голем внес на јаглехидрати. Со режимот пак ги внесувам, но наутро, максимум до пладне пример, потоа се обидувам да се насочам повеќе на протеини, ручекот и вечерата.
    Задоволна сум и од досегашните резултати, но режимот ми стана навика, и многу поубаво се осеќам од кога применувам таков начин на исхрана, па мислам дека ќе продолжам со тоа, секако со дозволени утки.:D
    Вагата од друга страна покажува само минус 2 килограми, но тоа и не ми е некое големо мерило. Сепак на изглед се забележуваат изгубените сантиметри.
    Тие што сте на некаков режим или диета, не се откажувајте, треба време за да се видат резултатите. :)

На Ecka1999, hermosa и smooch им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    180.932
    2 ден на аткинсон
    Последна шанса пред да станам дебела мечка
    ке се мерам после недела време
    јадам само протеини и салати
    првична цел -5кг

На kikkki и martin01 им се допаѓа ова.
  19. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    Девојки, малку ќе бидам оф топик бидеќи неможам да најдам соодветма тема. Дали доколу се јаде 50% црно чоколадо штети на диетата (било каква диета)?

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    180.932
    4 ден на протеини
    добро е најадена и сита углавном
    друштво???