Aj dajte sovet kako se otkazavte oe blago i leb . Sakam da skimnam 6kg i nikako da gi skimnam se taa i taa tezina. Najvece mi e problemot dorucekot sto da jadam nemozam bez leb .
доручек овошје количински колку сакаш а леботи и благото ако не ги изфрлиш наскоро не 6 туку 16 ке имаш за симнување
@ALISA0000 јас моментално стагнирам, а шо би се рекло фала и на тоа, не качив нагоре. Не с еопуштив кој знае колку, но и немав баш некој ред. Полека продолжувам, или барем планирам. Најчесто кога имам потреба за со леб нешто да касанм, убацив двопек. Си кажав, без зорт, строги правила, зголемен внес на овојше и зеленчук.Благо скоро ич, газирано такоџе.
Јас насабајле јадам накај 7 часот овесна каша и после оти сум на школо пијам чај а кога ќе се вратам јадам што има дома пр. спанаќ, ориз, грав , грашак, крем супа од брокула.. и после трчам по 5 километри. Кога ќе се вратам ако ме фати криза за благо си рендам јаболко и ставам какао нешто најјубаво ако сакате можите да додадете и мед но мене вака ми е поубаво и после накај 19 часот јадам или морков или салат сега за сега вака се хранам 2 недели во кг не сум ослабена ама во обем 4 цм Лани бев на ун и ослабев 14 кг ама накачив 4 и бидејќи мајка ми бе ми дава да држам повеќе диети решив вака да се хранам
Само овие две ги дава во златна книга, ако се истите на кои и ти мислиш најверојатно нема други теретани во Штип кои се регистрирани според дејноста.
Секое благо штети на диетата. Особено ако јадеш мнигу количински. Ако не можеш да се воздржиш земи чоколадо кое е 70% какао и јади но ред до два. Џабе е црно ако ти секој ден јадеш по цело чоколадо.
еве после 7дена протеини резултат -2кг на вага не сум баш нај нај задоволна ама ок е тераме уште една недела
Дали веј протеините и сурутката содржат масти и јагленохидрати? Дали е добро да се земе веј или сурутка за време на диета.
шо да мотивирам коа вагата не ми мрда ама ме фати инат ке си терам кога тогаш мора да почне да пага аткинс/протеинска држам
Не ве дружев јас,до каде сте женски? Мене малку времево ме зеза,де е топло,де ладно,де врни...притисок те низок,висок. Немам сила да станам од кревет кога е тмурно ради проблеми со притосок,ама сепак некако наоѓам мотивација да ги направам барем вежбите планирани за тој ден. За жал трчањето,пошто е надвор покрај кеј,ми зависи од временските услови. Воздухот мие многу оштар,јас проблеми со синуси Во однос на храна,се подопуштив малку,почнав со благичко скоро секоја вечер али ПМС(жени)...со тостче,ово оно...имам грижа на совест. Едвај чекам да се среди времево,ми се зголемува мотивацијата
Мене ун диета ми помогна многу ама за 3 месеци и ослабев 16 кг со некој мали отстапки а за еден месец 7 многу е ефективна и лесна ја држев без воден ден оти кога пробав да го држам ми се слоши
Од денес и јас и се придружувам на здравата исхрана. Како за почеток без бел леб и печива и без благо и напитоци што содржат шеќер. Две работи најмногу ме мотивираа: еден познаник што цел живот беше дебел (далеку повеќе од мене) и сега има симнато над 30кг, и фактот што утрово се мерев и ова е најголемата тежина што сум ја имала досега. Мора да се оди надолу. Сега имам за јадење мусли без шеќер со јогурт. За следниот оброк најверојатно ќе си испржам јајца. Прашање: Дали мислите ваквите мусли и интегрални тестенини се здрави за конзумирање? Ако не со што можам да ги заменам?
@Amellie13 A какви се овие мусли? Најздрави се овесните снегулки, при подготовка можеш да им додадеш што сакаш суво овошје, семиња, банана, бобичасто овошје...Инаку готовите мусли што ги продаваат во кутија со разни вкусови се полни со шекери. Не се баш диетален и здрав избор. Понекогаш да се конзумираат не е страшно, ама секојдневно подолг период не.