И јас ке ве дружам од денес Имам некои 10кг +- за симнување,и сега кога се стопли страшно ми сметаат.Во суштина се хранам здраво,ама не внесувам многу протеини,поготово месо,а со 70% ЈХ и без тренинг,нема мрдање надоле. Си најдов рецепти од кето-диета,високо протеински,ке пробам деновиве да ги вметнам,и да исфрлам шеќер дури и од кафе. Доручекот ми е скоро секогаш ист,грчки јогурт со 2Лаж овес(полнозрнест) и berries(малини/боровинки/јаготки).. Ужина шака бадеми,или банана ако ми се тресе снагата... Денес ручев капрезе салата плус маслинки,со парче р’жан леб. Вечера ке е макарони од црвена леќа,со доматен сос и многу босилек
Keto dietata ti e odlicna za brzo kinenje na kilaza samo nesmees hidrati da vnesuvas a proteinite i mastite mora da bidat na visoko nivo koga si vo keto dieta. Teloto treba da vlezi vo ketoza i da pocni da kini telesni masti. Ako ne ti parira ta dieta probaj so rotacia na hidrati high medium low. Dosta efikasna.
Мене ми е лош вкусот на мрсно кафе,штознам чудно е,еднаш му дадов шанса и повеќе не... Во какао е многу подобро @martin01 искрено се мислев меѓу хроно и кето,горе доле исти се,со тоа што во хроно има плус полнозрнести житарки т.е леб. Почнав со кето пред некој ден,ке видам како ке терам,сакам еден месец скроз без шеќер да издржам,за да се исчистам,и јадам многу многу зеленчук,дека кетозата е нели штетна за бубрезите,многу масти се внесуваат/исфрлаат:/ Поздрав
ne e nisto loso to se samo muabeti teloto dobiva energia od mastite,mastite mu se osnoven elemnt za energia posto ne vnesuvas hidrati. dietata traj max mesec dena pa vredi da se proba. moras da jades meso jajca riba inace nema efekt. sepak vredi da se proba. ako imas rezultati pisi na forumov bubrezite stradat ako se vesuva kreatin,pregolema kolicina na proteini,kalcium i cink,se oteznuva rabotata na bubrezite i najcesto se dobiva pesok vo bubrezite ali kaj mladi lica plus aktivni nema nikakov negativen efekt
Женски, јас ослабнав 8 кг до сега, за еден месец. Со целосно тргање на благо, газирани и негазирани сокови, бечи пецива и грицки. Без некоја подебна диета. Повеќе јадам овошје, зеленчук и месо и риба. Се чувствувам многу подобро, ама имам уште многу работа. Со лесно на сите, се ближи лето.
После подолго време да елаборирам. Во измнитатиот период нажалост не бев многу дисциплинирана. Додуше не се хранев така како што ми вика мозокот, ами си ја слушав душичката . мала шала. не се опуштив ептен, иако си дозволив по некоја екскурзија за сетилата за вкус. од претходното мерење вагата вика 1кг во минус, 2 цм во задник и 1цм во струк. Од некаде јануари месец пазам во исхраната. До кај средина на март бев построга. Не се водам по некоја диета(кето, хроно ун, жан митрев), туку баш исфрлање или намалување на благо на скоро ич, газирано скоро ич, а леб црн, интегрален ретко и по малку. Задолжителен појадок, ужинка, и ручек. За вечера најчесто салата. Зголемен, ама баш за мене зголемен внес на зелечук и овошје. Сега веќе си допуштам пропусти, а не би сакала да вратам кг. До сега ефектот ми 6-7 кг во минус (ова е кило горе кило долу, затоа така пишав ), 5 см во минус во стомак, 10 см во задник, 5 см во струк, гради 0. Задоволна сум, но морам да продолжам. Кога си размислувам си викам 10 см во задник, мерам отприлика колку е 10 см...тоа е скоро една педа...., значи колкава ли сум била . @ALISA0000 , @WarriorAngel , @zhap4e , @Ariel ...до каде сте? Како терате?
Резил... на стенд бај. Ни грам немам симнато. Мислам, како јадам, добро е што немам качено. Не можам да се поднесам веќе ваква. Едит: и фала ти @Espadrila што ме прозва - го прочитав мислењето во моментот кога се мислев дали да јадам торта или сладолед. Решив да не јадам ништо. Се надевам дека нема да се премислам
И јас сум за резил.Исто како Ариел немам ништо симнато.Иако терам УН со мали грешки. Се тешам дека сум во продолжен пмс ,па затоа ...
@Espadrila јас последните две недели добро терам, со некои исклучоци што си ги оправдувам со ПМС Околу кило ипол сум во минус, последните два дена стагнирам оти претерав со благо и леб, викендов исто нема да водам ред така да од понеделник со нови сили
5 ти ден без грам шеќер,и минимален внес на јх,мислев дека никогаш нема да истерам ден без малку црна чоколада,ама еве се можело.Криво ми е за кафето само,горко ми е одвратно,а уживање ми беа две еспреса со шеќер дневно Храната ми е таа,месо,риба,јајца,зреен кашкавал,грчки јогурт,и многу многу зеленчук,никако скробен,само оној што расте над земја,и претежно зелен... Инаку имам 76кг а висока сум 176 Значи имам 11 вишок.Среќа добро ми се распоредени па не изгледам ко буце
@LiliBoz мила купив некој вештачки засладувач,Еритрол или сл,одвратен е слаб збор да го опишам,грлото ми го исуши партал ми беше,а поскап беше од Стевијата,демек поарен.Тикви Ке видам ке пробам и со неа,ако не ке се навикам.Се за помали спољери и бутчиња
јас откако памтам пијам кафе со стевиа и бидејки сум зависник од газирано пијам кока кола зеро. навика ми е. не дека не јадам торти де... хахах
Стивија е стварно одватна, би ти препорачала Спленда од сите вештачки засладувачи оваа ми е нај поднослива. Незнам да ли спленда има во мкд. но знам дека не живееш во мкд и се надевам дека ќе најдеш таму каде што си.
Мене па не ми е проблем шеќерот во кафето, туку млекото. Пијам кафе со многу млеко, во денот и по пола литар ми се собира. Тоа се некои 300 калории од прилика, со оглед на тоа што под 4 кафиња на ден не сум. Многу сум неорганизирана за храна во последно време, ме мрзи да правам салата и плус се прејадувам. Се ова треба да се смени. Конкретна диета не мислам да држам. Многу сум неактивна физички, само до работа што одам со точак, ама и тоа ми е помалку од 2км во правец, ништо особено.
Се осекам ко цаjкани ко да ме фатиja баш дур джвачкав ко прасе тотално аут од секакви диети. Нервоза еден тон, премалку време (во последно време) за да се погледнам на што личам веке и нула волja и енергиjaa за физичка активност. У другиот живот обекам ке сум поуба, по...фит )))))
Почнувам Жан Митрев втор циклус да ве обавестамРазлика во стомак приметна за 5 дена, на вага не сум застанала уште (не знам колку имав претходно за да застанам) глад веќе не осеќам само што јајцава ќе почнам да ги квачам веќе, секој ден јајца
hello цел живот мака мачам со вишок кг. и цело време по диети зошто ако се опуштам можам за еден ден 5 кг.да добијам....до толку мн.варирав. Пред 6 месеци открив дека имам билест на тироидната и почнав да пијам лекарства еутирокс ама цела бев потресена дека ќе сездебелам , стока дека ќе се направам пошто се хормони во прашање иначе тогаш имав 78-79 отприлика....верувале или не ама јас откако пијам апчиња и откако хормоните ми се изрегулирани не варирам во килажа и башка сум поднамалила...сега имам 72 и од вчера почнав диета сакам до 6-ка да стигнам пошто од основно не сум видела 6-ка прва цифра . За една недела ќе пишам резултаи...макар биле 69,9 Ај здраво сега и останете витки