(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.197
    Допаѓања:
    175.827
    Која диета, за ако ти предложиме нешто, предлогот да е на место?

Јас само што се сетив дека сум од 6.30 станата и имам изедено еден ѓеврек со парче сирење само. Одам да прочепкам по фрижидерот. Утре, најкасно задутре ќе се мерам не бев во можност деновиве. Се надевам уште сум во 60.

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Забушавам деновиве. Ама, коа тргнува се на лабаво, и стрес ми опага, и контролата врз се', па и исхрана опага. Ако се обуздам денес-утре, оки ке е. А мора се. ]:)
    ке победиме!
    Дуника :))))))) у право си, ко политичко е..сам-себе-кураж-давало. :))))

На SV1911 и dunika им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    ^ Диеталките да ја земат судбината во свои раце... :D:D

На Ariel, theowndemon, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И да земат помали тањири у свои раце:rofl:

На Ariel, theowndemon, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.308
    Допаѓања:
    259.446
    Треба да добијам, а вагата покажува 73:party:.
    А јадам и леб црн, и путер со кикирики и сладолед понекогаш. Но помали оброци и вечера после 19-20 не. Си легнувам после полноќ.
    Од март навака -5 кг, ама знаев и да си апнам:D.
    На сондите ми испадна 58 кг идеална тежина, но мене прва цел ми е 68, па 64. Се друго е бонус:party:.

На Doozy, SV1911, waterllady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Тука некаде сме биле со килажата.
    Мене прва цел ми беше да видам друга прва бројка на двоцифрената килажа, да се симнам во друга десетка. Успеав.
    Сега следна цел ми е 64. Ми фалат 2,5-3 кг до тоа.
    Со тоа ќе направам - 10 кг.
    А следна килажа 60 кг....ама да не се филмам до толку ... :D:D
    Си каснувам и јас понекогаш благо, во зависност од манџата и леб каснувам (го обожавам белиот, стандардниот леб, но правам компромис со црн, интегрален, ржов итн..), ради нискиот притисок и кока кола некогаш.
    Кај мене баш пороци беа трите работи. Бел леб, кока кола и благо, многу благо. Ден без благо немаше, а туку речи и без газирано, најчесто во форма на кока кола или слично.

Ќе успееш, ќе видиш :clap::clap:

На Doozy, SV1911, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.308
    Допаѓања:
    259.446
    Ама јас сум висока 166 см.
    Кока кола знам и јас по неколку голтки. Во принцип пробувам од се, ама во мала количина. Пред 2 години на тој начин со вежбање ослабев исто 78 на 68 кг. Ама реално долг период треба, но диетите ми се напорни веќе.

На Doozy, SV1911 и dunika им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Јас сум пониска... ;):D:D
    А и мојава борба со кг трае пола година. Си кажав од старт, брзо симнување нејќам, ем за здравје ем за враќање. Гладување не можам да траам, од причина што се растресувам а и сум си по јадењето, искрено. Само малку побалансирано, и повоздржано.
    А и нејќам од типот денес ќе јадам грав 3 дена, утре само макарони, задутре овошје цел ден.Особено воден ден и овошен ден нема шанси да ги применувам (освен не дај боже у болница)

На zhap4e, theowndemon, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.308
    Допаѓања:
    259.446
    И овде да го пишам откритието за прочистување и детокс. Ништо ново, ама од една чаша кај мене одма дејствува.
    Сварете чај од свеж магданос, изрендете ѓумбир, оставете да отстои околу 15 минути, додадете лимон и мед и трчајте во тоалет:D. Изладен е поубав чајот.
    Не е лош и на вкус.
    Јас ќе пијам до 2 чаши дневно, околу недела-две.

На SV1911 и smooch им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Колку магданос, колку вода, колку ѓумбир?
    Ова не ми личи на гадно и захтевно па го практикувала :D:D

11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    23ти ден! :dance:

Не ми се верува дека издржав до тука и не планирам да се откажувам.. прв пат волку долго :D

Метрото покажа два см во минус! :party: Не е кој знае колку, ама не одам во калориски дефицит, па затоа не ни можам да очекувам брзи резултати.. не ми ни требаат такви, да бидам искрена.

Вежбам шест дена во неделата, а еден ми е пауза или само јога/пилатес. Вежбите ми траат од пола час, па до цел час.

Освен што почнав да слабеам, стомачните мускули почнаа да се оформуваат по малку.. микроскопски промени, ама ептен сум горда на самата себе 8) Рацете ми се зајакнати, кондиција подобрена. Се чувствувам добро и тоа ми е битно.

Планираме со маж ми да постиме две-три дена без храна, само на вода за да постигнеме autophagy ефект на организмот. Добро е за здравјето, се прочистуваат слабите клетки и се слабее бидејќи организмот користи резерви на сало за да опстане. Звучи добро, да видам како ќе биде на пракса. (fingers)

Тие денови ќе вежбам само јога, не се советува да се вежбаат напорни вежби.

Некој/а од вас има постено вака?

На the.vampire.girl, zhap4e, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.308
    Допаѓања:
    259.446
    Ставив помалку од пола магданос што има во еден топ, пола литро вода и мало парче ѓумбир. Лимон пола и мед.
    Ама ми кажаа дека многу го спушта притисокот и се мислам дали да заменам со зелен чај оти јас имам низок до нормален притисок.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Јуле баш ова сакав да те предупредам за чајот од магдонос,го имам пиено,а и со низок притисок сум природно,па ко пијана кокошка бев:drunk:
    Супер е инаку за исфрлање токсини.Види пиј го,и пиј електролити во меѓувреме.

На zhap4e, JuLleE и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  14. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    12.552
    Не знам кој ден од како повторно намалив шеќер. Пар кила сум испод од пред 1 месец, мислам дека има доста подуеност да се тргне. Ќе си биде.

На zhap4e и dunika им се допаѓа ова.
  15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Намали млечно за подуеноста,или пробај бар кафе без млеко,тоа е ептен тралала сутуација во желудникот:D
    И насабајле после утрински ритуали во вц,префрли се во кујна по вода со лимон,супер е за алкализација на организмот.И глеј да ти стане навика;)

На Scott Weiland и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    969
    Постење само на вода е ептен hardcore и немам слушнато до сега :) Познавам што постеле со течности ама со внес и на сокови.

А последно што е доста ’ин’ е 3-дневна детоксикација со смути. Се купува пакет со готови шишиња за 3те дена или ги подготвуваш сам со рецепти од инт. Во моја околина неколку ја правеа оваа детоксикација и се доста задоволни. Првиот ден е малку тешко. На третиот ден имаш значително повеќе енергија од пред тоа. Пред и после детоксикацијата се внесува помалку и полесна храна. На инт. има доста за ова. Јас сакав да ја правам ама моментално одам 5/7 на кардиоспорт и не можам.

На dunika и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ден 25ти ќе му дојде. Со тоа што од саботата до денес бев отпишана од свет и од внимавање на исхрана :bug: Али, не жалам и не се жалам. Убаво ми беше:D
    До сега, само кафе и праска. Не оти принудно, ами, фиестата уште ме држи (се вари бавно,бавно,бавничко од вчера):drunk:
    Се надевам не ќе има брз квасец ефект.
    Ќе победиме бе!

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    12.552
    Фала за советот, млекото и млечните продукти селективно ги потиснав :D Ке мора да ги ограничам бар, вон контрола се. За водата со лимон, една членка спомна па практикувам насабајле чаша потопла вода со лимон. Ме потсеќа на кинезите, они практикуваат топла вода, сега ради хигиена или исхрана не би знаел точно.8-| Немам нешто многу прекумерна тежина, но се што е вишок ми пречи на кичмата.

Веродостојна е темава за поддршка :bow:

На theowndemon и dunika им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Трудно иде :) и еве, циклус бил у питанje.
    Маjку му.

20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Ден 24ти! Идеме напред :party:

Денес почнав со постите, ќе видиме дали еден или два дена ќе издржам. (fingers)

Ваквиот начин на прочистување на организмот е доста популарен со години наназад, има групи на социјалните мрежи со стотици илјади следбеници. Повеќето од нив претпочитаат да постат 16:8, 16 часа не јадеш, а во тие 8 можеш да јадеш или 5:2, кога пет дена во неделата јадеш, а два се воздржуваш целосно од храна.

Во 2016, јапонскиот научник Yoshinori Ohsumi добил нобелова награда баш поради неговиот придонес во истражувањето на овој начин на постење и неговата корист за организмот. Повеќе на линкот тука.