(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

за мерак се знае. .. со прсти макање лебот :D

Espadrila likes this.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

А, бе, у тема за диети вие тука расправате за мераци :D Дај не зезајте, еј.:D
    Ќе ја побарам крем манџичката од тиквички на МисДиор, деновиве. Фала ти, Лили. Денес сум за нешто полесно и од тоа. Па... само кисело млеко денеска за мене. Друго у форма на салата ќе се јаде. 0 апетит, 0 интерес за било што што се сецка, дроби, џвака, вари предолго у стомак:bug:
    На добар пат сум бе:rofl: нека е вака секој ден. До крајот на живота ми:rofl: и океј сум.:makeup:

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И синоќа малку повежбав, и утрово исто...мислам дека ќе ми се врати таа навика. Не се бог-ти-знае какви вежби и нешто што трае многу,ама, доволно е да се раздвижи телото и да проструи енергијата ко за старт и финиш на денот.
    Последици од фиестата што си ја имав скоро...глеам дека немам. Спласна подуеноста.
    Треба можда да припазувам на солта.
    Ќе победиме.

Doozy, dunika, theowndemon and 2 others like this.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

31ви ден денес! :muscle:

Цел месец помина како почнав да вежбам, се чувствувам супер!

Утре ќе биде детокс ден, само на вода и зелен чај. Минатиот пат издржав без поголеми потешкотии, па се надевам и утре ќе помине без проблем.

Во недела планирам само овошје да јадам, евентуално некоја лесна супа, бидејќи минатиот пат иако прво јадев овошје па дури после 3 часа потежок оброк, ме заболе желудникот и наредните ден-два чувствував блага болка секој пат при јадење нешто посложено. Самата сум си виновна, знам. :wasntme:

Експериментирам :D

@zhap4e браво! :clap: :muscle:

Doozy, dunika, Carolin. and 2 others like this.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Денес некако посекси си се осеќам од други денови. Пак нозете ми намалуваат најмногу.
    Денес заборајв да јадам пак, а не ни осеќам некој глад па се думам за праска. Цел месец по еден оброк скоксм зошто вториот сум го заборајла и закаснала. Ни на ужинка не ми текнува. Ама и до жешкото е реално, си го прај своето.

Doozy, zhap4e, dunika and 2 others like this.
  6. Maleno

Maleno Истакнат член

Od utre ke probam pa ke vidam dali do 24 ke skimnam bar 3 kg za na odmor hah

Sekoja ces ako mozes bez blago jas nz kolku pati ne probav bez blago i ne odi. Lebot moz .malku go namaliv a blagoto nikako

Last edited by a moderator: Jun 24, 2018
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

^Не да не каснувам благо, но споредбено со тоа кооолку јадев, сега многу малку.Порано немаше ден без благо,чоколатце,леб и крем,пак чоколатце...Па палачинки ќе правам за децата 5 ќе изедам...до слошување...Сега не секој ден,пак ќе кажам, каснувам, ама не по некоја шема дека така треба , ама еве на 2-3дена ќе каснам1/4шо се вика од тоа шо ми беше дневна доза...
    Сега летото најчесто преку сладолед.
    Обиди се барем да намалиш.Факт е дека благото освен моментално блаженство ништо добро не носи...

SV1911 and dunika like this.
  8. zeka

zeka Популарен член

5tti den deneska so rezim :)

Za pojadok dve praski.
    Rucek
    Domati - salata
    Edno parce stek
    Dve piperki I nekolku parcinja tikvicki.
    Edna rezanka crn leb so 6 seminja.
    Vecera
    Sopska salata

Vo princip I izminatite denovi slicno kombinirav.

Mi nedostiga temata. Sakam da vodam dnevnik bidejki znam deka ke uspeam da oslabnam 15 kg.
    Se custvuvam psihicki spremna.
    Doma se pravi torta, piti , Pici. Uspesno kazuvam Ne.
    Na rabota isto me ponuduvaat so se nesto... No, zeka znae Sto treba I Se` nesto NEMA kaj nea...

Principielna sum, znam. Fala!
    Pred 4 god oslabnav 47 kg. Vo ovaa tema se mi e zapisano. Ovie 15 kg mi se od bremenosta. Ke gi namalam.

SV1911 and dunika like this.
  9. Maleno

Maleno Истакнат член

16dena bez blago i leb ni kilogram ne oslabnav

Oscar Lady likes this.
  10. theowndemon

Дали зголеми количините на храна од кога остави благо, леб? Дали грицкаш и пиеш сокови?

Јас зборам од аспект на броење калории зошто има шанси да исфрлиш благо ама пак да не слабееш. Со самото тоа шо не внесваш благо, не внесваш голем број калории. Ако се држиш до зеленчук можиш количински да јадиш поќе - а да слабееш, за разлика од ред чоколадо кој ќе го изедиш.
    Следно, течните калории имаат многу калории: жестоко, сокови безразлика газирани или не, и најчесто најлесно е да се изгуби контрола дур пиеш сок, па дури и да има 50тина калории на 100мл, кога ќе испиеш две чаши (пол кило), се бери.
    Понатаму, можеби исфрли благо, лаб, макар и сок ама значително многу крена количина на храна? Баш пред некој ден решив повеќе храна по малку да ставам. Да ме верваш испаднаа 700+ калории, а јас внесувам околу 400-450 на оброк. И тоа по малку, едно лепче, зачини, јаткасто и суво овошје пола рака, јајце, значи такви смешни количини ама повеќе различни работи.
    Исто така грицкање сосем без врска, без да можиш да внесиш, несвесно ама сигурно можи да се помини дневниот лимит за храна.
    Во еден оброк гледај внеси се што е потребно во еден ден ама гледај која храна можиш да ја јадиш повеќе (зелени зеленчуци), и друга во форма на ужинки или контролирано (црвени зеленчуци и овошје).

Така да мој совет е броење калории, макар недела дена да видиш колку внесуваш и горе- долу да знаеш колку да кратиш.

Ај сега и јас еден репорт. Деновиве сум под стрес и вчера цел ден немав салам оброк туку грицкав чипс, оние со вкус на хот дог, благи пуканки, чоколадо. Не се качвам неделава на вага зошто имам мака и од мака си грицкам, има шанси и денес да е така. Додуша само благо преминав над лимитот на калории кои ми е поставен ама толку нездраво одамна се немам хрането, особено не во еден ден. Обично преферирам она шо се вика 80% здрава храна спроти 20% нездрава храна во еден ден зошто знам дека без второво воопшто не можам и не би издржала колку што издржав ако не си дозволвав по малку слатки задоволства.

SV1911, zhap4e, dunika and 2 others like this.
  11. Maleno

Maleno Истакнат член

Treba menzis da mi dojde nenormalno jadam za 5 dena 2 kg kaciv ludilo. Kako gi brosi kaloriite dali imate nekoja aplilacija ili a nekoja strana gledate .

12. theowndemon

Да имаш страни и апликации како my fitness pal & my net diary. Многу полесно е со апликација.

13. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Има некои денови кога ништо не јадам,освен малку овошје и вода.И кога се мерам гледам килограми, килограми сум намалила.
    Си велам, џабе вежбањето, во нејадењето му било мајката. Хахахх, :D

Ама сепак си вежбам :muscle:

theowndemon and zhap4e like this.
  14. Maleno

Maleno Истакнат член

Oofff i jas da bidam kako tebe sega se najadov 2 cinii makaroni taka dietalno hah

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Тука сме и ќе победим, кад-тад :bug::D
    И на мене вчера ми беше безвезен ден и само грицкав глупости. Денес одма се осеќам ко воз да ме прегазил,небаре сум се алхохолизирала, а не мезела чипс и глупости.
    Строг ќе е денов.

SV1911, Maleno and theowndemon like this.
  16. zeka

zeka Популарен член

6ti den deneska :)

Za pojadok
    Banana I praska
    Za rucek
    Edno parce stek
    Salata od domati
    Lazica letna mangja
    Dve jajca I nekolku .pecurki.
    Za vecera sopska salata I edno jajce.

Taka dragi moi.. I.. po nekoi 10 km pesacenje sekoj den...
    IMA slang slang slang slangggggggg da se napravam...

dunika, hermosa and SV1911 like this.
  17. zeka

zeka Популарен член

Zeni kade ste??? :D

Ajde malku aktivnost

Ja eve go pominav denot
    Bez krizi
    Vo glavata si zapisav deka treba da oslabnam I da izdrzam odprilika 3 meseca. Za cudo pominuvaat dodeka trepnes.. zatoa ajde, bez izgovori site!!!!

dunika and SV1911 like this.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

34ти ден успешно завршен ^_^

Станувам се посилна во рацете и нозете, телото полека полека се собира :D ќе ме биде. Прв пат во животов волку да издржам без да ме фати период на мрза.

Се случува да не можам да вежбам во обичното време, ама после ме фаќа некоја мака и само на тоа мислам.

Криза за благо не сум имала одамна. Можеби бидејќи јадам многу овошје и по некоја урма секој ден, па ми ја задоволуваат потребата.

Имам неколку кутии Линт 90% какао чоколади, да ви ги пратам, сака некој? :D Стојат веќе некој месец, ич не ме влечат.

Ќе се мерам наскоро, да видам колку покажува вагата. (fingers)

dunika, Ariel, hermosa and 4 others like this.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Мене урмите секогаш страшно многу ми ја задоволуваат потребата за благо.

Она чоколадото, јас го сакам. Посебно ако е 90% какао :mm:

20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Да, баш тие најмногу ми останаа. Имам и 70ка и 85ка, дали по едно-две, ама овие 90киве се толку горки што ми се чини дека кафето без шеќер ми е поблаго од самото чоколадо. :lol:

dunika, Ariel, DAngel and 1 other person like this.