Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Ај јас прашање. Онака, чисто општо.
    Значи за 7 дена треба да изедам 9800 калории (1400 на ден) и сеа ако јадам по 900 калории (6300 калории за 7 дена) за една недела ќе ослабнам пола кило. Епа сеа вака, пример 1, 2 и 3 ден јадам по 900 калории и спастрам неискористени 1500 калории (у минус) и следните 2 дена ако јадам по 1900 калории (по 500 калории + додавам од дневните потреби до 1400; додавам од калориите во минус) нема да се здебелам?

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ливинг, за слабеење е да, ама па има и други теми во фитнес за информации и прашања поврзани со вежбањето, ако пишуваме овде и за зумба и за тоа што сме вежбале денес, отиде темата со подпрашања, затоа има и други теми, тоа ми беше муабетот за да се задржиме на основното во темава, за заедничкава поддршка и споделување успешни/неуспешни резултати .
    __
    Гага бе :D помалку оптеретувајсе со овие калории, само некои пресметки правиш, па ти ептен си се замарала со броењево на калории, те замислувам како седиш и броиш, пресметуваш .

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    па водата нема врска со салото!
    точно е дека ако се качиш на вага додека имаш добиено, ќе имаш +2 кила (барем кај мене е така) ама нема врска дека не слабееш :D Kој ти кажал- те прелажал
    ти секако си на диета, и секако си слабееш ;)

4. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Сепак прашувам :|
    Бива теоријата или не е така?

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ^Откако ни е позната твојата тежина, не верувам дека некој ќе се потруди да ти одговори.

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.397
    Допаѓања:
    250.241
    Не те мрзи нон-стоп да сметаш, а слаба си. Дај бе дете уживај, доста си го мачеш мозокот и телото. Нема потреба. Јас сум со вишок кг, и пак не се опседнувам како тебе со оваа калориите. Немој, лошо е :D . Ме потсеќаш на некоја анорексична девојка која мисли дека е дебела и цел животот е на диета.

7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ќе се здебелиш. Тие 500 плус што ќе ги внесеш денес организмот не вели: еј абе чекај, овие се за пред 8 дена коа внесе помалку....туку автоматски ти идат во сало :) нема каде да ги потроши организмот оние плус. Не работи според неделни потреби, туку според дневни. Калориите плус се трошат само со вежбање, не се чуваат за одредени дати :D
    Ова чисто математички. Инаку се согласувам и јас да не се оптеретуваш вака со бројки
    И стрварно изгледаш глупо со ова замарање, пресметки и чуда. Извини стварано, ама има некои со вистински проблем со тежината, ти тука си правиш екскурзии со мозокот

На teddybear, Trendafilka и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
  9. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Ааа, кај мене има резултати. Не многу големи, но сепак има. Се гледам сабајле, мешево - намалено, некако порамно ми изгледаше, се фаќам за половинава - некако послаба ми се виде, рацеве - задоволуваат, нозеве и така ми беа ок. Продолжувам со исто темпо, малку построго од утре зашто денес се подопуштив. Убаво си се најадов, ама имам многу апетит бе луѓе денеска, не знам што ми стана. Затоа од утре - на работа, на труд! :D Ќе се вратам во нормала. :hai:

10. tigeress

tigeress Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Odlicna ideja,moralna podrshka lele kolku ni treba koga sme na dieti.
    Mi treba sovet, sakam da oslabnam 5-7 kilogrami , no bi sakala vo period 10 dena. Koja dieta bi mi ja preporacale? Inaku sum visoka 168 a imam 58 - 69 kg. Ne izgleda mnogu znam ,no imam problem, polovinata mi e tesna t.e. strukot vleguvam vo maicki i kosuli 36/38 br no kolkovite t.e. butovite mi se podebeli.Ve molam ne mi kazuvajte za vezbanje bidejki probav i taka samo mi se zajaknaa muskulite na nozete i ne mi se smeni obemot na butovite.
    me interesira sto moze da kazete za dietata so zelka, dali e delotvorna. Veke probav so medicinskata no nekako mi bese maka i ja orekinav vtorata nedela.

11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Лолита, да не ти е таква конструкцијата на телото? Јас па прво во појасот се смалив, струкче што да ви кажувам, ама никогаш не можам да имам рамен стомак затоа што ми е наследно долново стомаче, па се тешам дека ми е малечко :) . Дневно правам 4 серии по 25 стомачни ама кога нејќе- нејќе.

За рацете би ти препорачала да правиш вежби. Ако немаш тегови наполни две шишиња со вода и побарај вежби за раце на јутјуб. И масажите доста помагаат, можеш и сама да си се масираш.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    ^^Не е до конструкцијата, сум имала и мазно стомаче :lol: ...во октомври бев даскичка...
    Мислам дека е од крставиците подуваноста, факт е дека претерав, секој ден јадам и за ручек (нели салатка покрај ручекот), а и кога вечерав краставицата беше придружник на секој вид салата.
    И денес ја скокнав, планирам утре и задутре да ја изоставам, па ќе видиме :?:
    Правам стомачни-3 серии по 15-20, зависи како кога.

За рацеве... и јас му ја думав за вежби, ама па ме фати страв да не набијам некој бицепс, трицепс...па уште полошо да биде :rofl:

13. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    lolyta777,пробај да не јадеш зеленчук после18ч па види дали ќе има резултати.Мислам дека многу влијае зеленчукот во подувување на стомакот,ама кога се јаде навечер.
    За сите како мене,кои не можат без благо,ви ги препорачувам овие, ако можат да се наречат чоколатца :D од Виталија.Вчера јас за прв пат пробав,и за чудо едно многу ми се допадна.

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Би сакала да ви предложам нешто во врска со домашната имитација на тегови.

Водата во шишињата може лошо да влијае врз оформувањето на мускулите, како и да придонесе до повреди. Тежината со движењата инстантно се пренесува врз другата страна поради течната состојба, односно гланца, па завлекува на страна.

Наместо со вода, наполнете шишиња со песок или земја, до горе.

На JuLleE, zhap4e, Trendafilka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    И јас исто. Превкусно е!
    btw. слабеете ли девојки?

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    денес станав во 11, сега ставив 2 јајца да се варат со салата без зејтин и сол, и чаша јогурт во 14 часот :) после ќе јадам истото и за вечера само салата :) денес мислев да трчам да вежбам, ама стомакот ме боли од оваа пуста менструација :worried: ! уффф, не очекував зашто вчера немав болки, а обично 1от ден имам веќе 2от немам, ама сега изгледа е обратно! |(
    Aјде нека помине и ова срање веќе |(
    прво испитиве, сега ова, што е следно :geek: !
    инаку, официјално после менструацијава (3-4дена) ќе се мерам, и се надевам дека нема да се разочарам веќе! :devil:

17. tigeress

tigeress Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    И јас ја почнувам медицинската диета од денеска, се надевам дека ќе ја издржам и успеам да стасам од 59 на 53 килограми.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денеска изедов мало парченце чајна сабајле и ручав кришка леб со чаша јогурт. :)

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Јас гревното девојче денес сум на вода и чај само.
    Ми се оди вагата да ја фрлам, или она не е тачна, или јас сум нетачна!
    Битно она не мрднува, јас се мрднувам... нема да се мерам повеќе, кој го е*е! :emo:

А грбот, во делот кај плешките ме боли до точка на убивање... да живее тае бо! :(

На Bibko и ludoto19 им се допаѓа ова.
  20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Luge jas od koga pocnav da rabotam oslabev 4 kila za dve nedeli, taka da majkata mu e teska fizicka rabota i ke videte kako ke oslabete, a baska sve si jadam. :D taman za mesec i pol uste ima da se napravam suska, mada sakam uste 5 kila i gotovo. 8)

На gaga.rocks и ludoto19 им се допаѓа ова.