(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Пак јас :D

Денес 38ми ден!

Вежбање за денес завршено, ма да можеби подоцна ќе вежбам и кикбокс кардио пола саат. Ќе видиме. (fingers)

На мени:
    Д: не јадев ништо, само вода
    У: после вежбање смуди од две манго и неколку кришки лубеница
    Р: многу салата + ориз со зеленчук во соја сос и лук
    У: лубеница
    В: најверојатно ништо или пак смуди од манго

Многу сум неорганизирана со јадењата преку викенд, ич не ми се мисли на тоа. :wasntme:

На theowndemon, dunika и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ќе го рачунам вчера ко прв ден. Ми фали броење а, забравив до кај стасав. Ем и фиеста х2 имав во периодов.
    Освен вареното јајце, шака пуканки, шака макарони печени со домат пиперка и лук и чаша сок од рибизла- вчера тоа. Пешачење,исто. Па и утрово со пешачење го почнав. Покасно и вежби.
    Денес -- јајце исто...домати и сирење.. такви нешта.

На theowndemon, dunika и SV1911 им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Кај сте згодни:)

Денови не бројам,ама добро се држам.
    Се разбудив во 10 мртва гладна.па квалитетно си доручкував омлет со многу домати,меко сирење и две кришки интегрален леб,оној протеинскиот со вкус на картон:D

Сега сум на езеро,си понесов вода и пекан ореви,до следно јадење кај 6 вечер.Во план ми се спелтини макарони со песто и свеж домат се разбира,ги утепав доматите:tmi:

На Ariel, zhap4e, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Za pojadok
    Dve banani : ( vo razlicen vremenski interval bidejki vo 4 stanuvam za na rabota.
    Rucek
    Domat salata so rendano sirence. ( Minimal no) I dve lazici letna mangja so dve kriski crn leb
    Vecera
    Eden kutlac makaroni
    Ke pravam za malata I moram da iskoristam :D
    .. cekaj:!:
    .. da go zbunam organizamot. Da ne stagnira

Odam sega da spijam. Projdov nekoi 10 km deneska.. se ubiv.
    Zivot. Uste da oslabnam, sakav da se meram, nedela denes , megjutoa denes , utre treba da mi dojde.
    ... So.... Ednostavno e

Brojam denovi, se slikav pred da pocnam, ke se slikam na sekoi 14 dena. Da znam so pravam I do kade sum. Najdobar rezultat I od brojkite na vagata.
    Primer. Koga bi pomislila posle 40 dena deka si stojam vo mesto bi gi otvorila slikite. MOTIVACIJA....

Primer. Ako nemam sliki I ja Prasam drugarka mi : - da oslabnata si.. nie: aiu.. ovaa me laze|(
    Primer 2 .. - ne ne si oslabnata .. - Abe ovaa mi ljubomori, vidi ja!

Da ziveat dokazite.. ovaj slikite dear...

На dunika, zhap4e, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  5. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Вака кога сум на работа ептен ми е полесно значи. Дома кога сум располагам со се и сешто, па се прелажувам да каснам, а и често излегував и од досада јадев. Сега нема така, што ќе си однесеш од дома - тоа ќе јадеш и нема друго.
    Коцките ми се наредија, само јас да сум упорна треба.:lol: Иако нозете ептен ме болат и сум преморена, вечер ќе вежбам. Одиме храбро.

На dunika, kikin, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ден три, 2-циклус ... Ко коj-ти-знае-каков експеримент звучи.
    Вчера вечер исто пеш. Оброци исти ко завчера,место пуканки сончоглед една шака.
    Утро со малку вежби почна више ..кафе и праска. Стомакот ми е издуен нешто..нозеве плачат за поозбилни вежби за да.се затегнат,а и половинава.
    Ке победиме.

На dunika, waterllady и SV1911 им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.851
    Вчера утрото не дојадов порција чоколино, дента неколку гризинки, вечерта каснав пица парче, и утрово пред да легнам брцнав неколку пати во толчени пиперки со домат, печена пиперка и пола краставица бар сигурно изедов. Друго ништо од се шо имав изваено.

Дали е до жешкото или конечно скроз расипав желуднико - не знам. И имам и ми се јади ама никако не можам залак в уста да ставам. Сега знам имам кајсија една ќе земам и ќе пробам и една банана зошто деновиве ни една банана не можам да изедам.

Денес скокам вежбање, од утре се враќам на него.

На dunika, SV1911 и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Денес почнувам
    Ми треба морална поддршка :^)
    Сакам да намалам т.е да исклучам леб, а да намалам благо...За физичка активност немам многу време (facepalm) (ако се рачуна трчање по дете тоа ми е едина физичка активност)...
    Доручкував 1 банана и бејкролс со јогурт
    За ручек планирам многу салата, варено јајце и едно парче тонус
    Вечера ќе земам млеко со бисквити. Измеѓу ќе грицкам сончоглед и лешничиwа, оревчиња - такво нешто, плус ако ме фати стрв за благо - еден ред црна чоколада.

Одиме, храбро. :)

Последна измена: 2 јули 2018
    На dunika, SV1911, waterllady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Мислам дека треба нешто да смениш.
    ова ми личи на 2000 кцал. 100 гр бејкролс е над 400 кцал. 100 гр бадем лешник орев над 500. ам џст сеин
    ...

На dunika, Espadrila и theowndemon им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Не бројам калории...не навлегувам дотолку во режимот. Сакам да налам леб, значи леб како леб, бел , со бело брашно и тестенини. Мислам дека тоа ме дуе, особено што на работа секое сабајле тоа доручкував. А и како за почеток, оваа опција ми е подобра отколку да гризкам нешто покалорично, а не здраво :)

Oтворена сум за сугестии, фала на забелешката ;)

На theowndemon и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    те сфаќам. Ако ти е за поздраво да се храниш ок. Ама ако ти е за слабеење не ти е. Но како што кажа и ова е некаков старт. Мислам имам пишано дека ја вратив тежината пред да останам бремена и плус 3 кг повеќе ослабев. Ако е за совет тука сум.

На theowndemon и kikin им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ауу браво. ЌЕ те консултирам обавезно, само да тргнам од некаде, со смалување на количнски оброци, тестенини и благо, па кога ќе влезам во шема - те барам
    Tnx ;)

На theowndemon и LiliBoz им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.851
    Ако можи мал предлог?
    Морам да се согласам со Лили погоре.
    Ова мислам ако ти е цел да ослабиш. Зошто најчесто со намалвање на леб, благо, газирано се намалва и тежина е зошто тие се калорични јадења, сите грицки исто така, плус се губи многу брзо контрола врз нив и се внесва многу поќе (пр. Пиеш сок, и една чаша е малку, и пробваме да прекиниме жед на тој начин пиејќи поќе сок, и така се берат калории, место да заситиме жед со вода и сокот да е чаша за рекреација, или пајнца грицки пред телевизор). За жал тука се и јаткастите плодови, прекалорични се и многу лесно се губи контрола врз нив. Пробај количините на јаткасти плодови да ти се поконтролирани, 30-40 грама за цел ден, како ужинки, ама 100 грама се веќе 500+ калории. Просечен оброк е 500+ калории.
    Сепак, секој најдобро си го познава телото и начин на кој сака да се храни, ова беше само мал предлог.

Јас уште еднаш да пишам, успеав и банана да изедам, и она од ФИ на три пати го дојадов по малку. Денес бар знам дека сум најнајадена деновиве. :D За вечер мислам да се частам шопска, секогаш ми отвора апетит таа салата. За измеѓу оброци некогаш грицкам по зрно- две несолени, печени кикири ама и тие некако не одат.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јаткасти не јадам поише од 20грама, :) колку да замезам и пишав дека нема со сигурност, туку ако ме фатат кризи ;)
    До сега не мезнам фатиле.
    Фала на сугестија ;*

15. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Овошниот ден успешно поминат со само 2 мали јаболчиња, 1 банана и малку цреши (4-5). Од сабајле не ми се јадеше воопшто, после немав можност за да јадам повеќе.

Не вежбав ама цел ден сум на нозе на работа, трчам лево-десно и кревам. :)

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Веќе една недела добро се држам. На одморот е ок, благо не сум јадела една недела. Денес прв пат пливав 45 мин, од утре планирам 3 пати по 45 мин, иако само неколку дена се. Се чувствувам некако спласнато, минатата недела бев подуена како балон.

Од вторникот почнав да внимавам, кога една пријателка којашто не сум ја видела 2-3 месеци прво не ме препозна, па потоа ме праша што ми се случува што сум толку здебелена. Најдобронамерно беше, и благодарна сум и затоа што ми помогна да се освестам. Во истиот моментот решив да се средам.

Денес:
    2 кафиња со млеко
    2 праски, пола јаболко
    Риба со мешан зеленчук, супа, салата
    2 чаши сок, парче кашкавал (последниве две ич не ми требаа).

На dunika и SV1911 им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.612
    Допаѓања:
    181.603
    еве ме назад у дружината овој пат со -6 за симнување
    сепак сум качила 3 кг е сеа дали е течности и храна само останува да видиме

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Slen 30 za slabeenje so go reklamirat mislite li deka ima efekt od toa i dali go ima nekoj probano?

19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ден 2....(ако има утки пак со оброците објаснете ми ги грешките)
    - од сабајле смути со овошје
    Доручек: едно парче тонус со намачкан хумус, домат, јајце (вчера не јадев јајце сменив со печен компир) и 3 маслинки
    Ручек планирам: салата со туна, марула и слатка пченка
    учинка еден ред црно чоколадо
    Вечера (ако ме фати желба за јадење од причини што гледам да не вечерам) супа

Многу вода цел ден, 3 незасладени кафиња.

ПС. Можеби моиве постови треба да ги ставам во мени за здрава исхрана...некако ко за така ми се повеќе :)

На dunika, LiliBoz и SV1911 им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    кај спомна тонус па и хумус (facepalm) се излигавив! ! не сум на диета ама виолетов тонус потпечен и хумус плус домат ми е слаба страна..

На dunika, kikin и SV1911 им се допаѓа ова.