(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Ден 40!

На мени за денес:
    Д: Смуди од манго, омлет од брашно од наут со домати и пиперка и една краставица
    Р: Два сендвича со хумус и зеленчук и една шака индиски ореви и бадеми, предходно потопени во вода (подобро се усвојуваат доколку стојат неколку часа во вода предходно)
    В: Смуди од манго и супа со зеленчук и леќа

Ќе се мерам наскоро, се надевам ќе има резултат и на вагата. Стомакот и нозете ми беа проблематични, па гледам дека вежбањето дава резултати се повеќе и повеќе. Има денови кога не ми се вежба баш, ама ќе се натерам и не попуштам. Утрово вежбав рано, пред работа, а не после како обично што правам и приметив дека подобро ми е вака во однос на енергија и правилно распоредување на приоритетите во текот на денот, па ќе вежбам вака рано секое сабајле. (fingers)

@kikin можеш и во двете теми да пишуваш, што има врска. ^_^ Мислам дека денешното мени ти е добро. Мој совет ти е да најдеш барем 10-15 минути во текот на денот за кардио, побргу ќе ти помогне да ослабиш и општо ќе се чувствуваш подобро. (y)

На dunika и kikin им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    Да ви кажувам ли колку сум гладна или да си кутам хммм?
    турско и шопска огромна со маслинка и сирење денес за ручек
    вечера нема
    само вода
    имам 20и некој ден да симнам 6кг

На LiliBoz, Ariel, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Uff i ja sum mn gladna,drzam nekoja svoja dieta :D jadev samo ednas i toa makaroni so tuna i pijam po 2-3 l voda na den nekogas i limonada si pravam nekogas plus vezbam pa kje vidime dali kje ima rezultati :)

На Ariel, kikin и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Денес 2 саати пливање.
    - Банана, чиа со јогурт и боровинки, макјато, топка вегански сладолед без шеќер, лубеница.
    - Риба со салата, супа, едно чајно колаче
    - Јаболко.
    Можам и подобро. Без сладолед и чајно колаче.

На ALISA0000, Espadrila, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Ве читам и ви се чудам. Можам да кажам дека вашите 'грешки' околу ,,ДИЕТА" збор кој е лошо протолкуван, во превод значи исхрана, а не гладување, со никаков дневен внес на нутриенти, ме натера да креирам профил за да објаснам некои работи. Што мислите со гладување? Така не се слабее, т.е во зависност од процентот на масното ткиво се слабее до одредена граница и тоа нездраво, а што понатаму кога ќе дојде до стагнација? успорување на намалувањето на ,,боди фет", а ние имаме уште на пример 10 кг сурплус? Ќе се намалува храна додека не дојдеме до една банана дневно? Тоа доведува до губење на менструален циклус, успорување на тироидна жлезда, намалено либидо, лошо расположение, намалена енергија, лош хормонален баланс и т.н. Диета не постои, паметно е правилен начин на исхрана. Во фаза кога сакате да се доведете во форма се треба да е испланирано. Одреден дневен внес на калории во зависност од вашата активност, пол, години, метаболизам и минимален дефицит од вашата дневна потрошувачка на калории. Правилен внес на сите макронутриенти: Протеини, Хидрати, масти. Физичка активност, тежински тренинг и кардио вежби одредени во периодот кој е најдобар за користење на мастите за енергија со правилно дозиран интензитет. Девојките прават најголема грешка со саати кардио на ден, 6-7 пати во недела, со тоа што пумпате голема количина на кортизол, стрес хормон, кој складира масти, а притоа ги распаѓа мускулите, што во превод ви значи - успорување на метаболизмот, а откако ќе се вратите на "нормална" храна доаѓа до јо-јо ефект. Нашето тело е сложена машина. Она што треба да го разберете е дека со ниско калорична ,, Диета" без никаков правилен внес на нутриенти никогаш на крајот од ,,диетата" нема да дојдете до посакуваната форма, секогаш ќе остане сало кое ќе ни ја влошува цела фигура, а тоа е токму поради овие грешки кој ги споменав.

На ♡BuBaLe♡, SwanMay, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Можеш ама не мораш @Ariel сеа до толку згодоноќа,шок е:D

Јас имам супер главни оброци,избалансирани перфект,ама ми чепка рачето глупости на моменти,меѓу оброци,најлошото(heidy)

Се на се,добро се држам,не се мерам,оти нагла промена немам,варираат само некои 500/600 гр +/-.Битно ми е да се осеќам лесно и неподуено.

Во глобала вртам иста храна-зеленчук,овошје,полнозрнести житарки во сите форми и обавезно без квасец,лосос и мисиркино,јатки,бадемово,јогурт..
    Напредок ми е прво кафе без шеќер и млеко,во пласневното ставам малку каф.шеќер само..

@kikin вчерашното мени ти беше малку утка,а денешното перфект(fingers)
    Лебот и бејк ролс-от се апсолутно ист ѓавол,не е битна формата кога внесуваш пченично бело брашно.
    Почни го денот што повеќе протеински можеш,и ако не те мрзи стисни си лимон во млака вода за добро утро:)
    Бананата исто премести ја за околу пладне,да ти дојде ко ужина баш кога енергијата почнува да опаѓа;)

Чус,до утре(hollest)

На SV1911, Ariel и kikin им се допаѓа ова.
  7. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Edna drugarka sto ne se imavme videno 2-3 nedeli mi rece deka sum zdebelena.;( Znaci kakooo posle tolku maki? ;(
    Cela motivacija mi iscezna. Nemam nadez...

Ama ajde, prodolzuvam, moze ke se sluci cudo..

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    19.476
    Ова нека ти биде мотивација, нареден пат кога ке те види да ти рече дека си ослабнала. Нема одкажување:muscle::hug:

На waterllady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    Јас сега ке пишам вие утре ке прочитате па ке давате ум
    имам течности задржано отечени прсти на рацете
    шо да јадам пијам да изфрлам течностите

10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @ALISA0000 намали внес на шеќер најмногу што можеш,кафе,вклучувајќи газирани пијалоци кои содржат кофеин,и помалце процесирана храна.
    За да исфрлиш вода помага чај од магдонос(пази паѓа притисок),лимонада без засладувачи,чај од семе од анасон,и физичка активност т.е да се испотиш;)

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Ќе го издржам шокот @dunika :D

Колку лесно се качуваат, а тешко се симнуваат...
    Ајде, нов ден, идемо даље и пуно боље :D

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    благо не јадам газирано ич
    ете од сабајлето почнав со лимон цеден у млака вода да купам поручек магданос од утре и со него ке почнам
    Вчера терав со шопска +сиренце и маслинка а денес планирам скроз овошен да терам
    за почеток 1банана 2мали праски 3сливи црни +бадем 50гр
    ти до кај стигна?

аман со овие староновите воскреснати профили
    Мислиш ние не го знаеме сето ова од погоре?

Последна измена од модератор: 4 јули 2018
    На Adriana.O, Carolin., waterllady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Синоќа направив грешка, каснав 2 коцки проја (малечки ама сепак), ама морав на гости бев. Иначе се на се супер ми се деновиве, терам некако без грешки и со многу физичка активност. Се разочарав многу синоќа после тоа што го слушнав дека сум била многу здебелена, а кој не би кога со денови и недели пази што јаде и подголтнува кога ги гледа другите како си јадат се и сешто, а и душата да му е падната од вежбање и работа. Нормално секој би се разочарал.

Ништо ајде, си продолжувам вака, ако за еден месец не подослабнам барем малце е тогаш стварно ќе се откажам и никогаш веќе диета не почнувам. Смачено ми е цел живот се мачам за пак ваква дебела.

Леле место да давам мотивации овде, јас демотивации. Ама изреволтирана сум ептен.
    Си порачав суќна фармерска преубава, ама ми влегува само до коленици, нагоре не оди.:rofl: Што мислите, ќе можам да ја облечам за месец-два?

На dunika, Carolin. и SV1911 им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    Ке ја облечеш зошто д ане ја облечеш
    нели слабееме деее
    колку кг треба да симиш

На dunika, Carolin., waterllady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    @waterllady таа што те видела ништо не знае! :P

Не се разочарувај, ќе стигнеш до целта. И најважно, сакај ја храната што ја јадеш, зашто само така нема да гледаш на овој период како на мачење.

Ден 41ви!

Вежбав јога/пилатес со фокус на стомачните, убаво ми дојдоа сите растегнувања. Порано вежбав јога речиси секој ден, ама м-р-з-а и сега се задоволувам само со тегови и кардио. А можам подобро.

Денес на мени:

Чаша вода со лимон
    Д: (после вежбање) смуди од манго, две мали банани, неколку сливи и кајсии
    У: неколку кајсии
    Р: две големи манго, неколку кајсии, една мала банана, печени семки од диња и кокосови трошки

Ужинка и вечера сакам само овошје и семки ми бидат, ама ќе видиме. Ова ми е прв пат чисто овошен ден.

На dunika, Carolin., waterllady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    многу сакам да се измериш на вага и на обем колку имаш симнато за овие 41ден
    се мислам дека си стопена

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Me interesira onaka koga izlezete u kafic so piete ? Posto alkohol ne e dozvoleno,gazirani pijaloci ne se?

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608
    ја обично нес кафе и добра вода велнес

19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Ќе се мерам утре, зашто ако се измерам сега после толку храна ќе се депримирам. :D

Вода! :rofl: Или чај, кафе без шеќер, свежо цеден сок, смуди..

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.608

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.