(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    @ALISA0000 околу 15 кг имам. УН ја држам, се надевам на резултати..

Иначе денес на мени ориз со моркови, само така варен, незачинет.. Ми се згади.. како да не гледаш на ова како мачење? :lol:

На Carolin., SV1911 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  2. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    ,,Старонови воскреснати профили?!" Прв пат во живот се регистрирам на форумов, а го немам ни следено можеби само неколку пати. Од тоа што го прочитав враќајќи неколку страни наназад на оваа тема, очигледно е дека не знаете. Немам намера со никого да влегувам во никакви расправии, па ниту да ти реплицирам. Да ги знаевте работите што ги пишав погоре немаше да правите грешки какви што правите од тоа што го читам. Поздрав и имај си убав ден ;)

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.856
    Кафе.
    Кога е поладно идеално турско, еспресо, ама сега зошто е жешко си дозволвам пофенси кафе со млеко.
    Јас зошто бројам, во ден би си скратила други работи ако сакам чашка рум, па математиката да ми испадни како шо треба.
    Ако има некаде свежо цедена лимонада преферирам.

Денес добро ми тргна денот.
    Појадок: едно мало зелено јаболко, едно мало црвено јаболко, две мали жолти сливи, една голема црна слива и пола голема праска.
    Ужинка: Нескафе.
    Ручек: јајце на око, една виршла, пола домат, третина краставица и половина морков.

Вечера сум со план да скокам зошто наскоро ќе одам кај другарка ми па она ќе ми правела нешто за пиење како шејк, ама малку покалоричен, со чоколадо, шлаг и не знам ти шо, па дур не напрам математиката не планирам вечерата. :D

На Frosi333 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.820
    Кога сум преку ден во кафич, и да е ладно и да е топло, си нарачувам чај и воопшто не се замарам. Многу сакам чаеви, било од што. Баш вчера бев на кафе со другар од средно и дечково мртов ладен ме гледа со келнерката додека нарачував чај како да сум нарачала убиство:rofl:. Ми се чудат ама јас не се замарам8) А и да, топол чај, со филтер ќесичка, не Ice Tea. :inlove: Ако е стварно многу топло, го чекам да се олади чајот ама не скроз и си го шмркнувам.:D

На dunika и Frosi333 им се допаѓа ова.
  5. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    najaka dieta so ja imam citano e UN dietata:rofl:
    uste koga ke pise nekoj za dorucek ovosje i kraj na dietata,insulinski spajk uste od rani zori koga teloto e gladno za protein a ne za hidrati i eteti od fruktoza pretvoranje vo masti. zamisli denes jades samo ovosje, a nikoj ne razmislil so se desava so insulinot i sejkerot vo krvta. sleden den proteinski ili hidraten den i vo toj slucaj teloto samo skladira rezervi. Posle prestanok i kg se vrajkat kako ludii i zosto toe taka? oti teloto gladuvalo za hidrati i koga se zapocnuva so vnes na hidrati op naglo debeleenje. Nemozeme cel zivot da bideme bez hidrati no ako se zapocni programata rotacia hidrati high, medium, low e togas e druga prica. 90% od devojkite pa i od mazive ne vnesuvaat ni 1 gram protein na 1 kg telesna tezina. bez proteini nema slabeenje.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.820
    Инаку денес на мени:
    Појадок-- Најпрво чаша Пролом вода, по триесетина минути еден портокал, една банана и 5-6 печени бадеми.
    До ручек имам испиено литро ипол Пролом вода и имам изедено најмалку кило овошје по желба. Водата не се пие за време на оброци и 2 часа по нив.
    Ручек во 14 часот и тоа грашок без запршка, многу малку хималајска сол, маслиново масло, просо, хељда и салата со 2 домати и една блага пиперка со маслиново масло без сол, и да навика е без сол, без гајле не е бљантаво:rofl:
    Вечера: овошје, претпоставувам лубеница.

7. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Она што е потребно да се внесе наутро е да, протеини, но и Хидрати. Она што треба да се разграничи е каков вид на Хидрати? Хидратите од самото овошје, односно фруктоза, ,,моносахарид", прост шеќер не треба да е прва варијанта. Прва варијанта треба да е оброк со Протеини и Јаглехидрати, полисахариди, односно Хидрати кој споро се варат и не прават толкав скок на инсулинот како што е случај со ,,простите" шеќери. Сложените јаглехидрати бавно ослободуваат енергија, а покрај тоа шеќерот во крвта го држат во нормална граница. Како втора варијанта може уз оброкот да се внесе едно овошје на пример банана, со што телото ќе го доведеме во изградба( анаболизам) без страв дека тие шеќери ќе завршат во масно ткиво, бидејќи телото има потреба од брзо надополнување на енергија по не внесувањето на никаква храна 8-10 часа додека траела фазата на одмор. Кога сме кај протеините, 1гр на кг тт е сосема доволно за девојка која не се бави со физичка активност, додека за по активните таа граница е повисока. Кога сме кај ,,диетите" без разлика која ,,диета" е: Сите функционираат, на крајот на денот е најважен калорискиот внес, доколку сме во калориски дефицит секако ќе слабееме, па макар тоа било и ,,УН", ,,Киви диета "и уште какви не. Не е проблем ,, диета", слабеење, проблем е како се одвива тој процес, јас ќе речам начин на живот на правилна исхрана, а не строг режим кој трае неколку месеци како што многумина мислат. Разграничив вчера која е разликата помеѓу здравото и нездравото слабеење.

На dunika, martin01, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.613
    Допаѓања:
    181.608
    од кај знаеш ти кој со каков проблем се соочува мислев здраствен проблем па со тоа оде и зголемена тежина
    од кај знаеш дека не се трудиме доволно?
    темава е за мотивација а не за ум давање
    ако си за да обучуваш даваш совети и ум има други теми баш за тоа
    а и совет се дава коа ке ти го побара некој
    остај не да си тераме

На Frosi333 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Епа сега вака: Да ти одговорам на сите прашалници кој ми ги постави, иако некој прашања не заслужуваат одговор. Прво ме познаваш ли ти мене за да навлегуваш дали знам или не знам кој со какви здраствени проблеми се соочува? Стручен сум на оваа тема. Стварно со зголемена тежина одат здраствени проблеми?|(кој се? можеби: Дијабет милитус, Хипертензија, резистенција на лептин...Па токму поради тие здрастени проблеми е потребно да се намали килажата, но не на овој начин на исхрана како што го применувате вие. Второ каде наведов јас дека некој не се труди доволно? Трето: Никому јас не давам ум, баш напротив доколку беше со висока вредност на IQ ќе сфатеше дека само разграничувам што е здраво слабеење, а што е нездраво.

,,Остај нė* да си тераме?!" Ти немаш право да зборуваш за другите, бидејќи некому добро ќе му дојдат советите кој ги кажав и на време ќе сфати што и како треба да функционира. Ти, доколку мислиш дека сė знаеш, тогаш терај си.;)

Последна измена: 4 јули 2018
  10. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Jas izedov edna vitanova odso mnogu mi se jadese ama mislam deka e zdrava neli?
    I da prasam soncogledot dozvolen li e?

11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Денес пливање еден саат од прилика.
    -Две кафиња со млеко, чиа со јогурт и банана, лубеница
    -свинско и зеленчук на скара, салата, парче леб потпечен на скара (последново не беше од глад, туку од што сум стрвна, ќе се изборам ли еден ден против ова?)
    -Јаболко.

Во кафич нарачувам ладно еспресо, кисела вода или цеден сок. Навечер, главно кисела вода.

На dunika и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  12. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Верувај ништо лошо нема во тоа парче леб, доколку си го внела после едно-часовна аеробна активност како што е пливање. Резервна енергија во мускулите и црниот дроб е ,,Гликоген", кој се троши при активност. Со тоа парче леб, две, три, не постои шанса за складирање во масно ткиво, туку само надополнување на енергијата користена за време на физичката активност, со тоа се спречува катаболизам на мускулите, се спречува успорување на метаболизмот, а и опоравувањето од самата активност е подобро. Зеленчук секогаш подобра варијанта од овошје. Витамините, минералите, но и шеќер кој ќе ги внесеш преку овошје, можеш да ги внесеш преку зеленчук без внес на непотребни шеќери. Покрај тоа, зеленчукот содржи и влакна кој се важни за добро варење на храната, особено кога имаме оброк со месо, во случајов свинско кое потешко се вари. Поздрав и поддршка (y)

На dunika, theowndemon, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.613
    Допаѓања:
    181.608
    таман работа да знам се
    убаво е кога некој ек ти каже кај грешиш ако па и е стручен и таа тема е супер
    коа спомнав здраствени проблеми мислев на мојот случај
    јас имам проблем со тироидна и од неа ниедна диета или режим на изхрана не ми делува габе се трудам и траскам
    ако пак има некој резултат тоа е ептен минимален
    еве штом викаш дека си стручен убаво ви било да ми кажеш како би требало да се хранам во еден ден

14. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Намалена функција на Тироидната жлезда, односно кога регулаторите, Хипоталамус, Хипофиза на хормоните од тироидната, Т3, Т4 не стимулираат тиреостимулирачки хормон доаѓа до намалена функција на тириодната жлезда. Проблемот со успорениот метаболизам не треба да претставува проблем за да намалиш килограми. Неможам да ти кажам како треба да изгледа храната во текот на денот, бидејќи незнам ништо за тебе. Сигурно не треба да изгледа онака како што можам да прочитам од тоа што јадеш во текот на денот. Доколку сакаш можеш да се јавиш во пп, па ќе поразговараме. (y)

15. Stephanieee21

Stephanieee21 Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Lele mora dieti ama nekoja od tie detox za pobrzo da oslabeme do plaza hahaha cela godina nisto sega nabrzinka sitee sakame

16. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Да не внесуваш многу Натриум, сол, а премалку вода? Претпоставувам ако внесуваш сол е поради јодот и твојот проблем со тироидната жлезда. Најдобри природни диуретици се: Кафето, обична вода и чајот од коприва. Превенција е: физичка активност, умерен внес на Натриум, повеќе вода, доколку имаш здрави бубрези самото тело ќе ги избалансира елетролитите и минералите и ќе имаш потреба од мокрење, со тоа и исфрлување на вишокот вода. Можеш да јадеш и храна која содржи Калиум.

17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Денес сум недисциплинирана - за појадок две палачинки со праска и млечен намаз, ручек ориз со салата. Нормално, две кафиња со млеко. До вечер уште некое овошје ќе се изеде, најверојатно јаболко.
    Јаглехидрати за сите пари.

Уште не сум отишла на плажа пошто изгорев, што значи дека повеќе од 45 мин сигурно нема да пливам. На едно влегување во вода - толку.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Jas deneska nemam jadeno skoro nisto samo malku soncogled i edna vitanova i voda aktiv celo sise ispiv od 1 litar,nemam apetit ovoj den voopsto od se mi se gadi nz zosto taka ne mozam nisto da jadam samo voda pijam i toa go jadev duri vo 8 sabajle :^)

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    И мене воопшто не ми се јаде, денес сум само на едно пециво (јх ден ми е) и тоа во 12 го изедов и отидов на плажа. Цел ден пливам и иако се преморив, пак не огладнав. Се мислам дали да вечерам, во план ми беше овесна каша ама уста не ми се отвора.:shake:

Вага немам за да се мерам, ама се гледам по себе ни барем малце немам резултат. Не знам до кога вака, ама упорна сум, не ми е логично да ја држам строго УН и да немам резултати иако имам 15 кг за симнување. Мора да има резултат. Можеби побавно оди овој пат затоа што не вежбам, ама па на работа сум на нозе цело време, трчам лево десно, кревам туркам и стварно кога ќе си дојдам преморена сум.

Како и да е, уште еден успешен ден без ниту една грешка.:sun: Идемо далје.(highfive)

На SV1911 и Ariel им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.613
    Допаѓања:
    181.608
    Во јадењето користам хималајска сол ,вода пијам3 литра секако во денот
    кафе без шекер ,леб не јадам со години ,благо еднаш у месец празник за душа коа е хахах
    претежно се хранам со протеини и ептен редко пр еднаш неделно скроб и тоа лека или боранија др не
    и пак вага не мрда обем не мрда
    овие три дена бев на овошје и зеленчук за да побрзо спласнам и да ми олесне барем малце
    од утре ке почнам со протеин ручек
    па ке видиме како ке оде

Денес добро изтерав
    појадок 1банана после јадев 2праски и 4сливи
    па после тоа шопска со сиренце и маслинка
    тоа е се за денес
    од утре уклучувам и протеин уште сега лиги ми течат за варена киноа со додадено к млеко и печурки

Последна измена од модератор: 6 јули 2018
    На SV1911 и Ariel им се допаѓа ова.