(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.857
    Пред појадок: Пола банана.
    Измеѓу имав утрински и општо домашни вежби.
    Појадок: Мусли од тропско овошје.
    Ужинка: Турско кафе и малку сладолед.
    Ручек: Манџа од компир со месо.
    Ужинка: Мала крушка, четвртина праска, пола зелена слива.
    Вечера: Компири печени со пилешко.

Денес станав покасно па немаше потреба за пред појадок.
    Појадок: Палачинки од овес, цимет и банана, со една јаготка, пола ред чоколадо и две- три вишни.
    Ужинка: Турско кафе.
    Ручек: Грав со колбаси и лепче, плус салата од домат со кромид.
    Ужинка: Нескафе и неколку мешани јаткасти плодови и суво овошје, околу 20тина грама.
    Вечера скокам.

На SV1911, dunika и Carolin. им се допаѓа ова.
  2. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    8 ден денес и -2,5кг
    Денес овошен ден! (hollest)

На SV1911, Ariel, SwanMay и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. BB Clasic

BB Clasic Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    47
    Како се чувствуваш во текот на денот, во денот со овошје? Сита си или чувствуваш глад?

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    309
    Се чуствувам сита, со енергија без вртоглавици а имам многу обврски, затоа што сега јадам лубеница и таа е вода заситува. Пример насабајле две јаболки и 4 урми, за ручек лубеница и за вечера лубеница и праска може. Пијам кафе без шеќер и многу вода.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    19.476
    Денес:
    Топла вода и ѓумбир.
    Д:Кафе праска и кајсија( цел пазар го собрав со кајсии и праски летово)
    Р: јајце и кисело млеко со краставица
    Ужинка: една праска и зелен чај со лимон и нане.(ладно и освежувачко)
    В: туна
    Иако fitnesspal ми вели дека внесувам помалку калории, во однос на тоа што вежбам, јас се чуствувам одлично, нити имам вртоглавици или некои други проблеми, крвната слика ми е супер што е чудно за мене зошто цел живот сум на граница за слабокрвност.

На SV1911, Adriana.O и SwanMay им се допаѓа ова.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Браво феминковци, се наполнило катчево, полно со елан, желба, ентузијазам...Дали дека по купачи планираме да се соблакаме,:D:D или пак вистински ...
    Крвна слика супер, хемоглобин 140, железо 19.
    Уште 1 кг во минус. Сега кг во минус одат многу побавно, но морам да напоменам дека и не сум толку ригорозна. (а ко ќе помислам значи колку ли сум јадела- кујзнае- срамотааа)
    Тотал јануари - јули во минус сум 8-9 кг. Задоволна сум ( 1 кг скоро секогаш имам +-, тоа со грамовите кога ќе премине кон повисокиот или помалиот кг :))))))))) )
    Бидете умни викендот, послабо кафани, повеќе овошје и зеленчук.

На JuLleE, SV1911, Ariel и 5 други им се допаѓа ова.
  7. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Не е грев да внесеш некогаш и помалку калории - посебно на топлово. Само внимавај да не трае тоа многу долго, за да не си го успориш метаболизмот. Сепак, кога вежбаш редовно на телото му треба и храна за да функционира како што треба. :)

На alana95, SV1911 и Carolin. им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    19.476
    Да ти кажам искрено јадам многу овошје летово што не ми се случувало порано. Имав проблем со спор метаболиам, заради што и највеќе почнав да вежбам. Не секој ден ама да речам на 2-3 дена се случува и после вечера да си пресечам дали лубеница, некоја слива да каснам или пак да си направам салата што пак не можам да стигнам до 1200 калории. Најголем внес ми е 870. Баш гледав сабајле.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    А дали така ти изгледа исхраната секој ден? Убаво е внесувањето на овошје и дава многу енергија, но внесувај си и здрави масти и протеинчиња ако можеш. Бадеми, путер од кикиритки, индиски ореви, ленено семе, туна, јогурт и други млечни производи, варено јајце... Така малку ќе го покачиш дневниот внес на калории, а ќе добиеш повеќе енергија, без да се дебелееш. :)

На alana95 и Carolin. им се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.306
    Допаѓања:
    19.476
    Внесувам протеини јајца, кисело млеко, јогурт, сирење, си менувам еден ден туна, еден пилешко, ако јадам на пр. месо го јадам со салата, ако јадам зеленчук правам комбинации со варен компир, морков, грашок маслинки искрено што наоѓам во фрижидер сабајле си го комбинирам за цел ден.
    Кога ке ми текне дека порано не јадев ни пола од ова искрено се мислам кај ми бил паметот, и се чудев како ке ослабам 2кг, а вракам 4. Кога почнав да читам, да се интересирам и сватив дека решението не изгладнување во последниве 5-6 месеци се трудам што поздраво да се хранам. Многу ми е поправена крвната слика за разлика од порано.
    Фала ти за советот ке пробам нешто да искомбинирам повеќе во доручекот барем.:)

На Adriana.O и SwanMay им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Ај ем бек:bandit:
    ПМС ми беше пуштен на најјако па затоа не пишував што се збутав во стомак:emo:

Еве од вчера сум бајче,и со апетитот сум пак на Вие:)
    Доручек банана бред/леб де,со путер од кикирики и боровинки.
    Ручав туна салата,и сега пиев ладно еспресо,со шеќер малце..

За вечера нешто јогурт со мусли малце,или ке си сварам јајце:?:

На SV1911, zhap4e, SwanMay и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Јас деновиве сум тапа. Три дена по ред сум по кафани.

800 и нешто калории се некако малку. Јас обично 1200-1400 дневно внесувам. Жално е тоа што околу 350 калории ми се од кафе - тотално бескорисен пијалок, без којшто животот нема смисла. Кога ќе размислам, и јас преку храна под 1000 внесувам.

Мене клучната задача ми е да ја контрилирам лакомоста. Стрвна сум, тоа ми е најголемиот проблем.

Добро е што почнав да се движам повеќе.

Ах, тие навики...

На Espadrila, Adriana.O, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мора да се упишеме на аеробик. Најекстремното, најмачното... мускули да болат, коски да пукат, пот да тече. :D Еден-два,еден-два.
    Ќе го мантрам до понеделник, белким стварно ќе се јавам да прашам дал имаат слободно место во група. И, замислете да нема. :rofl::rofl::rofl: Тоа ќе биде знак од универзумот дека не е момент да се мисли на убавина. На други ствари да се фокусирам. :rofl: Екскјузес, се разбира.

Не ми оди деновиве. :) Под стрес сум, хаос ми е се' и јас сум во хаос. И, нормално, само се грицка и се грцкаат доста непотребни глупости ради кои половината се растекува на сите страни.:tmi:
    Муза ми фали, тоа е :bug:

На Espadrila, JuLleE, Adriana.O и 4 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Не знам ова дали ќе ти помогне сепак секогаш е до навиките на човекот. Но јас пример ако пишувам секој ден што како јадам дефинитивно немаше да успеам. Сето тоа двоење време пиши па брои е ставање на пиедестал не баш толку битна работа. Тежината не треба да ни е приоритет во животот. Барем не на прв поглед. Сум се поправила? Ок. Ќе припазам од сега. Толку. Нит вака нит така нит у колку саат ќе јадам... Едноставно кога ќе отворам фрижидер знам што да не земам.
    Не знам пак ќе речам. Не сме сите исти. Но пробај. ..

На Espadrila, dunika, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    tnx, Лили. :)

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Точно е ова @LiliBoz што го кажува. Јас најголем успех имав кога решив да сменам начин на исхрана од здравствени причини. Тотално неважно ми беше дали ќе ослабам, сакав само да сум здрава. И се стопив.

Ама не функционира секогаш. Затоа деновиве почнав да запишувам што јадам. Барем неколку дена ќе терам, колку за освестување дека се што ќе стави човек во уста се брои.

И физичка активност треба, и за слабеење, ама и за кондиција. До 2 спрат не можам да се качам, не е ок тоа.

На Espadrila, SwanMay, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Проблем е дека нема мотивација. Затоа се фаќаме за броењето--за да се држиме до планот демек. :) А не се..баш оти нема мотивација, лабава ни е целта.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Ден 51.. речиси два месеци немам забушавено со вежбање! ^_^

Вагата е расипана, не можам да се мерам. :wasntme: Долниот дел од стомакот е тој што треба да замине, како мало топче кое што се познава кога седам.. а кога стојам секогаш стомакот ми е стегнат, мајка ми ме учеше така уште пред 10тина години, па навика ми останало.. и кога бев најдебела не ми се познаваше стомакот баш поради тоа што го држев цело време вдишан внатре. Башка, божем мускулите на стомакот така се зацврстуваат. Да беше точно до сега ќе имав six pack. :!:

Кога ќе помислам на не здрава храна ми се гади.. да не набројувам од што, неќам да провоцирам. :D

Приметив кога јадам многу сирова храна се чувствувам најдобро, многу енергија, меморија подобрена, концентрација исто, помалку сон ми е потребен да функционирам, после тренинзи се опоравувам брзо и метаболизмот ми е супер сега, па вака планирам да продолжам.

Калории имам пишувано дека не бројам, јадам бидејќи сум гладна, а не од дрч.. ептен ако ми е мерак на благо, ќе направам пудинг користејќи само манго, банана, какао.. или авокадо, малку манго и какао.. и ова ми е како ужинка, сепак, не јадам ако не сум гладна.. без додаден шеќер. Шеќер немам јадено кој знае од кога.

Кафе ретко пијам веќе, повеќе сум на зелен чај, подобро ми е после него. Многу, многу вода, а и вода со лимон за добро утро.

За денес:
    Вода со лимон
    Д: праски и манго
    Р: многу салата и најверојатно ориз со зеленчук
    В: многу салата

Обично сабота ми е ден за одмор од вежбање плус постење од храна, ама вчера испадна и тоа и тоа така да денес ќе вежбам и ќе јадам. (fingers)

Јас практикувам да не купувам ништо не здраво, така кога си доаѓам дома гладна нема да посегнам по кафе и мафин кој поради шеќерот ќе ме задоволи, туку ќе мора да си зготвам нешто или да направам салата, а додека готвам ќе изедам некое овошје. Во супермаркетите целосно ги одбегнувам тие рафтови со процесирана храна, не ни влегувам таму да се ставам во искушение да купам некоја глупост. Одам каде што има семки, јатки, мешунки, овошје и зеленчук и право на каса. :angel:

На Carolin., dunika, Despinaa и 5 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.790
    Сакаш мотивација? листај стари слики каде изгледаш онака како сега би сакала. потсеќај се што тогаш те држело во форма. сама ти си си најголема мотивација. немаш потреба апсолутно од никој друг. Јас верувам дека си преубава. :*

На Carolin., dunika, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Na koja aplikacija merite kalorii i kolku e potrebno dnevno da se vnesat vo denot dq se slabee i dali sassy voda ima nekoj efekt za namaluvanje na kilazata