(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Повели! Во видеово е многу убаво објаснето како да се надмине стагнирањето:

На SV1911, Marge, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    Јас решив постепено да ги отфрлам работите кои ми штетат. Лебот беше прв и успеав да не јадам цела недела и продолжив, после него беше благото и грицките, 4 дена издржав и вчера после кавга со мајка ми и брат ми, еден куп нервози уште што не апнав. Кога сум под стрес јадам и тоа ми е многу лоша особина. Вчера изедов два чоколадни мафина, едно ќесе чипс и некои крекери и стварно цел ден имав грижа на совест и вечерта кога легнав почна желудник да ме боли, дали од измешани оброци, дали од нервозата не знам. Битно денес почнав ден со овесна каша со путер од кикиритки, бадеми, семки и банана. Ова ми е оптимален хранлив доручек.

Инаку пошто сега упаѓам во темава да си ја кажам приказната. Кога почнав да работам, цел ден стоев на нозе, немав време за соодветна исхрана и живеев на банички и сендвичи. Качив 6кг и никако не можам да ги решам веќе 3 год, константно таа килажа. Реално вака не изгледам дебело многу, барем не во целост, ама имам стомак и рацете ми се многу здебелени што најмногу ми смета зошто секогаш имав убав и слаб горен дел од телото.
    Не се ставам на диета ама пробам да си внесам ред, сабајле овесна каша или јајца, на пладне да не мешам месо и компир или ориз, туку да јадам со салата и вечерта да јадам ептен нешто лесно. Проблем ми е што имам болки во желудникот кога јадам касно, а бидејќи работам до касно стварно ми се пријадува и не знам како да го решам ова.
    Последната година се борам постојано со издуван стомак и потешкотии со цревата, болни гасови и не можност да функционирам како што треба, мислам дека ми е од нездравите јаглехидрати, шеќерот и млекото. Го заменив шеќерот со стевиа и млекото со растително, од бадеми и кокос, поскапо е ама јас и онака пијам само со смути и со кашата.
    Ќе видам како ќе влијае ова. Почнав и редовно да вежбам во теретана, кардио и со тежини, а дома јога. Знам дека може нема да ги намалам килограмите, ама барем да направам мускул и тој да тежи, а не салово. Инаку идеално се осеќав со 57кг и би сакала да сум толку.

На SV1911, Maleno, SwanMay и 4 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Броjче, овес кога jaдев порано, повеке од 4-5 дена едно по друго, и особено ако не беше искиснат добро..ме болеше желудник. Исфрли бананата. Замени со друга овошка.
    Кашата пробаj со сок некое време, или jогурт место млеко или замена. Кисело млеко само к.млеко jaди во денот. И навечер,ако желудникот ти е надразнет, стопли млеко и со шекер/замена..испиj. Грицките и мене ме убиваат. Од нив и издуен стомак, гасови.

На dunika, SV1911, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.978
    Допаѓања:
    45.683
    @zhap4e и мене ме болеше од неа додека не сфатив дека не ја варам доволно тука ја јадам жива, последните неколку недели ја варам тамн и со замена на млекото и напротив се чувствувам полесно, столицата ми е средена(порано страдав од многу нередовна) и не сум подувана од тогаш. Бананата може треба да ја исфрлам оти секако многу е калорична. Сокови немам навика да пијам ич, ама грицките и мене ми се слабост, многу. Компирот дефинитивно најмногу ми прави проблем сум приметила и сакам да го избегнам ама омилен ми е. А за киселото млеко имаш право треба да консумирам, ем за кандидава со која се борам, ама пусто ич немам навика, ете може не сум пиела јогурт и кисело млеко месец и повеќе, само павлака.

На theowndemon и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Познати ми е оти истите проблеми ги имам. Компир не ми споминjaj. Цела врека да испечам, цела ке изедам. Друго не. Кисело млеко и joгурт али сркаj си. Нека ти стане навика. Павлаката повеке ми го стужнува стомакот,мене:)) со лесно, аj.

На dunika, SV1911, SwanMay и 2 други им се допаѓа ова.
  6. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    Морам итно да ослабам 20 кг како?

7. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.158
    Имаш диети на форумов, разгледај, одбери и почни. УН и Хроно се најпопуларни моментално, а и најздрави.

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.857
    Денес за тоа шо имав слаб појадок, имав јак ручек и уште сум сита и кузнај кога ќе ми биди вечерата. Последниве неколку месеци толку ми се навикна организмот со помалку исхрана од обично шо реално ретко имам потреба да јадам поќе од тоа колку шо сум се навикнала да внесам.
    Утрово сабајле се напив пола банана, со 5-6 јаготки, лајче орев, скоро две лајци овес - изблендирани со вода.
    За утре сабајле во план ми е едно јаболко, еден морков, лајче цимет, две лајци овес - изблендирани со вода.
    Денес за ручек имав некакви тестенини, им заборавам име, со сирење, така да внесив поќе калории него шо обично внесвам за ручек така да скокам ужинка и дирек на вечера која е планирана за сардина со зеленчук или пилешки филети со печен зеленчук и печурки.

Вагата де крева на 60, де спушта на 59. Не баш од ден на ден, ама сепак варирам.

Периодов guilty pleasure ми се ресаните, таман исклучив кафето со млеко и шеќер и пијам црно и горко, сега мајка купва секоја недела кило ресани и видов кај седат и на почеток каснував по 10тина (премногу!), сега намалив до три на ден. Можи зато вагата се дума дал да се качи на 60 или да остани на 59. :D Ама не можам да поминам покрај најлончето и да не провнам раката внатре и да земам. 8-|

На dunika, zhap4e и SV1911 им се допаѓа ова.
  9. tribuzma

tribuzma Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Кето диета или ротациа хидрати. ун диетата не е здрава. Телото трпи стрес од гладување и складира масти. Со ротациа хидрати скинав 15кг за 7 месеци.

Телото е навикнато на тој режим на храна и е потребна промена,шок систем за да се прекрши тоа плато. Намали уште 300 калории и вметни храна која што не си ја јадела досега само да не е масна храна.

Последна измена од модератор: 14 август 2018
  10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    :hai:

Епа после неполни четири месеци вежбање, намалив во обем 5 цм (струк и колкови). Сега сум 71 цм во струк и некои 101 цм во колкови.

Се немам мерено на вага, и така не ми е некој репер бидејќи вежбам редовно и не морам повеќе да ги стегам рацете за да ми се познаваат мускулите, веќе убаво се оцртуваат, така да има помалку сало, а повеќе мускули. :muscle:

Не бројам калории, јадам онолку колку имам потреба. Грицки јок, единствен начин да им одолеам е да не ги купувам, па така место пакетче чипс или колачи, на плотната во кујна ми стои голем тањир полн со разно овошје, па ако ми се грицка ќе посегнам по тоа.

Кога излегувам, гледам прво да се најадам од дома нешто здраво и корисно, зошто се знам себе си и нема да издржам при најмало чувство на глад да не купам нештпо што не треба. Уште работам над моментот кога ќе можам гладна да поминам покрај храна што не треба да ја јадам и да не ми се посака да купам од тоа.

Не оди брзо, ама се движам во правилната насока, го гледам тоа на себе.

Мотивација за вежбање ми се фактите дека доста беше да ги игнорирам потребите на телото, доста беше да наоѓам изговори и бидам мрза надевајќи се дека генетиката ќе ме спаси од гојазност, доста беше трошење време на глупости место тие половина час да ги искористам правилно. Кога се сака сѐ се може, па така и јас - решив и исполнувам.

На 1209, dunika, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.857
    Јас секогаш се навраќам на мојата омилена диета и после невнимателен ден осеќам дека треба пак да се вратам на драга диета ирена. Вагата е уште меѓу 59-60, мразам стагнации.

Утрово се фатив со други работи и заборајв да јадам, па сега да видам шо овошки имам. На бегање требаше банани да си купам ама изумив, па се надевам на татко ми дека му текнало .Така да засега во план е банана и јаболко или некоја друга овошка.
    Ручек сигурно ќе ми биди малку ориз, неколку маслинки, лепче си викам и еден домат со кромид салата.
    За вечера копан со салата од зелка или од краставица. Кога планирам попаметно јадам па редно е вака да почнам.

Со купив и ново џиџе, па да си земам овошјето и се фрлам на вежбање. За вчерашната немотивација денес одам тубо.

На zhap4e и SV1911 им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Денес 69 кг:rock:.
    Конечно 6 напред.
    Почнав и со вежбање, имав пауза од околу 3 недели.
    Без глутенот сум како нова.
    Јадам понекогаш и Нутела, кога ќе размислам јадам калорична но здрава храна.
    Целта сега ми е 65.
    Идеално 60-62.
    Ама треба време и труд.

На zhap4e, SV1911, smooch и 4 други им се допаѓа ова.
  13. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    @ALISA0000 до каде си со диетиве има промена? 8)

14. Bubu111

Bubu111 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    119
    Здраво женски. Дали некоја го има користено сирупот за слабеење honey slim. Како што гледам на фб има многу задоволни клиенти. Позз

15. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    Имам 66 кг, сакам да ослабам до 60 килограми. Пред 5 дена започнав сериозно со процесот на слабеење, т.е 1 оброк (ручек), 3 часа интензивно пешачење + 45 минути вежбање во текот на денот. Без шеќери, благо, газирано, грицки, тестенини, леб и сл, освен тој еден оброк кој вообичаено е кисело млеко и зеленчук или јајце и зеленчук. Воедно конзуирам 2 литри вода дневно.
    За колку време мислите дека би ја постигнала својата цел? :?:

16. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Прилично брзо, ама успат ќе поминеш низ пекол. Не си играј со здравјето. Подобрп јади 2 3 пати дневно и внесувај се што му е потребно на организмот. Не си ни нешто дебела па да превземаш вакви мерки.

На theowndemon и Animali им се допаѓа ова.
  17. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    Немој да се оставаш со само еден оброк на ден. Ќе го забавиш метаболизмот и уште поголем проблем ќе си направиш. Јади почесто, во помала количина. Одбегнувај шеќери во проста форма, а внесувај повеќе протеини, здрави масти и сложени шеќери. Пиј многу вода и имај здрав сон. И заедно со физичката активност ќе има резултати. Не се фокусирај само на кардио, прави си и тежински вежби - со тегчиња, склекови, чучњеви, стомачни итн. Сепак, не претерувај со вежбањето, имај 2 дена за одмор во текот на неделата, на пример Среда и Недела. Причината за тоа е да го спречиш зголеменото лачење на кортизол, хормонот на стресот, кој го отежнува слабеењето. :)

На theowndemon и Animali им се допаѓа ова.
  18. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Ima li nekoj vo grupata sto e na dieta bez blago i leb . Za kolku vreme pocnavte da oslabnuvate i dali imavte rezultat. Kaj mene seuste nema pa da prasam dali da.prodolzam ili dr care da si baram hahha

19. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    posle 15 dena pocnuva da se osejkat rezultati. 6 meseci pravev dieta i masni naslagi nemav ic. Posle prestanok na dietata za 2 meseci se se vrajka.

20. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Да се пријавам тука , после бременоста си се вратив на мојата килажа , ама пак качив така да за да си дојдам до посакуваната цел треба да ослабам 15-20кг. Совет?