Протеинот е протеин,битен е изворот и брзината на апсорбирање. Протеините од орев,лешник,кикири,бадеми, ленено семе,чија семе,кокос,грав,грашак,овез,тие се билни протеини и не се рачунаат во дневен внес на протеини пошто не се комплетни протеини пошто не ги содржат сите амино киселини. Но може да се комбинират повеќе семина и јаткасти плодови за да се добие некој грам протеин но и воедно се внесуват големи количини на масти шо не е и толку здраво. Може да се додаде веј протеин во исхраната за да се замени месото некој период. Сепак месото неможе да се замени целосно со веј. Со веј има полно рецепти на пример бомбици со лешник,овез и веј протеин и малку млеко,превкусна ужина
Пола-пола се Жабо со јх, не се чисти протеини, баш вчера се зачудив за ова. 10 години се труби дека се протеини. Дури мислам за нијанса повеќе имаше јагленихидрати од протеини во печурките. Некна со судни маки, откако јадев јајца, урда, месо, туна, пиев протеински напиток и јадев протеинско крем јогуртче на Бимилк, КОНЕЧНО стасав до 38% протеини. Уште 2% и таму ќе си седам.
Веројатно зависи какви печурки. Барајќи нурицивни вредности само за (common) mushroom (бели шампињони), најдов дека имаат 3.3 гр ЈХ на 100 гр печурки, што е многу многу малку ЈХ. А на 100 гр имаат 3.1 гр протеин, што е доста високо, поготово за зеленчук. Башка на 100 гр. имаат само 22 калории.
Почнувам исхрана со 1500 калории дневно.Минатиот пат за 1 недела ослабев 2.5кг. Денес П.1 банана и 1 круша или јаболко Р.леќа со салата и 1 лебче Ужина овесна каша Вечера салата рендано цвекло и морков
Сакам да почнам со ун диетата ама некако во последно време имам огромен апетит и не можам да се контролирам. Имам 7кг за симнување. Ако има некоја како мене па да се дружиме може полесно ќе биде.
Одма после тренинг протеини или хидрати,што е препорачливо? И како последен оброк дали е ок да се мешаат масти и хидрати.
Posle neznam koj pat go pisam istoto. Odma posle trening se zemat prosti sejkeri kako dextroza. Moze i suvo grozje ili banana. Posle 40min. 150gr. meso i malku kompir i pred spienje zdravi masti kako kikiri, lesnik ili badem. Moze avokado ili 200grama pavlaka. Masti i hidrati ne se mesaat vo golemi kolicini poradi sto mastite go usporavuvat varenjeto na hidratite. Del od hidratite ke se iskoristat za izvor na energia a ostatokot od hidratite se pretvorat vo masti i se talozat po teloto.
Успешно поминат втори ден протеини Киноа +печурка +кравјо кисело млеко Имам ли друшки? Кај ми се мојте борци? @zhap4e ,@Espadrila ,@JuLleE ,@mareane @NarCis@ Да ги викнам и @stetoskop и @Lilit гледам и они војуват
Тука сум јас, стандард безглутенска храна, ама нешто удрив на леб и стојат оние 69 кг. Се мислам плус на некоја диета да се ставам, да стигнам до оние 65 кг. Продолжувам и со вежбање оф корс.
Леле,како ми требаше ваков поттик,срам ме фати скроз сум се опуштила периодов па и вагата ми откажа дружба... Ќе се активирам кај и да е во групава со некоја диета
Овошен ден, арна сум со нервите Туку зошто втор ден протеини? По друг редослед ја правиш или почна со овошен?
Јас си реков ќе ме дружи некој во ун диета Не касам, ама ако ми побара мм развод, на овошен ден ќе биде
Јас почнав со диетата на Ирена. Од петокот па наваму се чувствувам полесна. Стомакот ми се повлече. Вчера само ја прекршиив имавме за ручек палачинки со сирење и се мислев дал да јадам но јадев и не вечерав. Сите останати денови се придржувам. Мислам дека ќе има ефект