Здраво девојки. Понеделник започнува четвртата недела. Вчера бев на слава, признавам дека мцнав 3 посни сарми, една лажица руска и парче свинско и пилешко. Денес ми беше тешко, па цел ден терам јогурт од литро ипол и пола варен стек. Се држам, има многу позитивна страна, а тоа е дека на почетокот имав проблеми со вежбање затоа што телото ми беше уште во фаза на приспособување, па се осеќав уморно и без енергија меѓутоа последните денови не гледам проблем да извршувам вежби со полесни тежини, т.е не осеќам мачнини или умор. Следната недела ја терам цела без ЈХ, и со завршувањето на месецов ќе имам два дена со високи ЈХ и свечено идеме втор месец на протеинска исхрана, или месецот каде треба да почне со топење правото сало. Да бидете поздравени и да имате успешен диетален викенд. Петок, 09 ноември.
@MrKJ Во студијава не прочитав да пишува дека не треба да не се јаде пет дена. Коригирај ме ако грешам со тоа што ќе ја болдираш таа реченица и постираш овде. Како и да е, стојам зад тоа дека овој начин на нехранење не може да трае вечно, а во моментот кога ќе престане килограмите рапидно ќе се вратат назад. Особено ако го зголемиш внесот на јаглени хидрати. Покрај ротација на јх, intermittient fasting методи, висок внес на протеини, метаболички прозорци во реципроцитет од 8/16 ти одбираш пет дена да не јадеш? What's wrong with you dude? Зошто по ѓаволите? Знаеш колкав проблем може да направат луѓе со ваков начин на 'исхрана' што имаат хипогликемија, хипертироидна, хипотироидна и хашимото? А и воопшто, психички не е здраво. Теши се дека ти е океј, ќе те прашам дали вака ќе се осеќаш уште некој месец кога нема да бидеш во можност овој режим да го издржиш. Кога ќе почнеш да креваш тежини над 70 килограми зошто мускулите воопшто нема да ти имаат дефиниција, и наместо да ти бидат фино обликувани и апотрофни, ќе ги изгубиш. Па наместо регенерација на физичко и психичко ниво, забрзување на метаболизмот ќе доживееш контра ефект - ненормален симултан енергетски пад и слабо согорување калории за време на мирување. Да, нашите тела се конструирани да издржат на долг рок да не се хранат и да бидат во движење..ако се склони на дебелина. Ама дури и да е така, постојат алтернативи кои ќе ти овозможат во иста мера здравје, а ова не е една од нив на долг рок. 27 кила за помалку од една година првенствено претставува шок за организмот, и најголемиот орган во нашето тело - кожата, која нема прилика да се прилагоди брзо после симнување толкава тежина. Еднаш неделно хранење со интензивни тренинзи е процес на изгладнување, ни случајно одлика на здрав живот. Исто, поштеди ме од bullshit пропаганда дека на овој начин се средува и хиперсензитивност на инсулин, зошто и со помош на протеини се средува, и со умерен внес јаглени хидрати.
@MrKJ те читам и искрено се надевам дека се заебаваш барем. Прво, со дефицит на храна, навистина е потешко да изгубиш килажа. Јас имав ваков проблем со вода пред некоја година. Од што не сум пиела доволно вода, телото ми задржувало течности и цревата толку ми беа подуени што ми ги притискаа јајниците и имав силни болки поради ова. Три месеци се грижев што ми е. На ехо ми кажаа среќа дека е само поради недоволно вода. Почнав повеќе да пијам вода и се среди проблемот. Па сега замисли како на телото би влијаело таков начин на исхрана. Второ - колку што имам засега познавања, кога гладуваш телото ја користи глукозата како енергија која дел ја има и во мускулите, па со недоволно јадење, прво слабеат мускулите, а не салото. А како студент на биологија, допрва ќе учам подетално за работиве. Трето - она што ти го кажаа за хормоните и циклусот кај жената е и те како точно. Со толкав мал внес на протеини и масти кои влегуваат во состав на хормоните нема доволно лачење одредени хормони, од овде циклусот изостанува. И ова не е само кај слаби девојки. Јас имам нормална килажа, па да почнам со јадење еднаш во пет дена, циклусот ќе почне да ми доаѓа мене еднаш во пет месеци. Еднаш од обврски насабајле ми се случи да не јадам до кај 2 саат попладне. Знаеш што се случи потоа? Наеднаш ми падна шеќер, се препотив и бев пред колабирање. Побарав само нешто благо и за кратко време ми беше подобро. Така да те молам, не пишувај веќе вакви глупости. Подобро секој ден умерено да јадеш и умерена физичка активност, околу диета како твојава.
Исто сакам да напоменам уште нешто, а заборавив во постот погоре. Огромна е веројатноста да голем дел од тие дваесет и седум килограми кои ги има споменато дечкото, а се симнати во краток рок, всушност да се гликоген и вода, а не реални масти (сало). Процесот на топење сало вообичаено започнува кога се влегува во состојба на кетоза, меѓутоа истата може да се постигне и без тераписко гладување, со среден до висок процент внесување здрави масти и протеини.
Neka vi e bog napomos. 5 dena nejadel i trosel eneegia od saloto  Daj ne gi trolaj devojkite so gluposti. Saloto se topi so fizicka akrivnost a gladuvanjeto doveduva do anoreksia ili biogresia. Natriumot zadrzva voda a kalium i natrium ne se vnesuvat zaedno podolg period.
Да се надоврзам. Имав другар, батката тврдеше дека со електролитен раствор може да тера. За малце ќе му поверувавме пошто функционираше добри четири месеци со него. Ене го сега на токсикологија. Тровање добил, и го ослабел имунитетот. Драстично се исушил, не можат да го опраат ни со инфузија. Ваквиот процес е играње играчки со себе и здравјето.
Dobil anoreksia koja tesko se leci. Bubrezite lacat kiselina koja go truja teloto dokolku ne se vnesuva dovolno minerali a solta pridonesuva za rast na bubrezna kiselina i e smrt solta za bubrezite. Slabejte zdravo. Zabe e ubajanata koga zdravjeto e naruseno. Carb cycle, dietata e majka na slabeenjeto i retko koj go godi dnevniot vnes na makronutrienti.
Sekoj cetvrtok LIVE na instagram vo 22:00 casot milos stojanovic koj bese prvak na diamond kup vo skopje. odgovara na prasanja okolu dieti i treninzi. ima i privaten mail na koj mozite da se konsultirate.
Добар ден Како тушкате денес викендашки Денес на мени појадок цеден лимон портокал и цитрон +1банана +1мандарина +3суви смокви за ручек треба да има салата со ребро свинско на скара исто и вечера Синока се сликавме коа а видов сликата се разочарав Мечка хахахахаха ама ич ич ич никаква промена визуелна нема до сега Јасно ми е дека е рано и дека треба уште многу додека биде видливо за око ама така се изразочарав уште толку повеке а така строго се држам никакви отстапки не правам минливо е ај ке ми помине
Свинското колку можеш избегнувај го. А за визуелна промена треба да си минимум еден месец континуирано.
Цезар салата без кашкавал и дресинг. Пилешко месо со мексиканска салата. Рижото со печурки, говедски стек, или пица маргарита..Има многу опции, само треба да ни текне. Кисела вода од пијалок или чаша бело вино ако е веќе неминовен алкохолот.
Aj vi se molam za pomos za 2meseci kaciv 8kg naglo mi otkrija problem so teroidna ,a zavisnik sum od blago aj nekoe iskustvo bar 4 da namalam i kako da go otkazam blago i lebot
Тревкаст чај, дали било планински, нане, без шеќер. Газирана вода. Е сега не знам за какво ноќно излегување збораш, ама јас пошто одам на потивки места комотно врвам со чај. Ми се чини последниов месец и немам друго нарачано.
исто си со мене и јас сум со истиот проблем бев на нутриоцинист и ми даде режим за мене еве втора недела терам ако сакаш можам во лп да ти го пратам ако планираш да го држиш унапред ке те предупредам дека не е од типот уаааууууу 10 кг за пет дена значи полека оди слабеењето ама баем не си гладен е благо нема а и мораш да го отфрлиш замена за благо наутро има суво овошје јатки или бомбици од суво овошје прелиени со чоколадо за кување Ај да се изповедам денес на затворен ден појадок-цеден портокал +лимон+цитрон +1 банана ручек -туна една конзерва +марула +3-4 цедени лимони вечера нема последние денови не вечерам ми се изгуби апетитот скроз вода си пијам навечер
Понеделнички или почеток на четвртата недела. Викендов ми помина солидно, во граници на континуиран калориски дефицит. Денес е стандард како и сите претходни недели. Најдов рецеп за протеински мафинчиња од спанаќ па решив да го правам и тука да го споделам. Состојки: 70 грама спанаќ варен 120 грама урда нискомаслена 20-30 грама ленено семе 42 грама протеин од сурутка Ставете ги сите состојќи во блендер се додека не добиете кашеста смеса 2. Земете силиконско тавче за мафини и додате ја смесата 3. Ставете ги во микробранова или во рерна (микробранова 8 минути на 650 Вати) или во рерна додека не станат цврста смеса. 4. Ако немате ленено семе заменете со 160-180 грама белки. Вкупно калории: 439 Макронутритивна вредност: 7 грама јаглехидрати, 20 грама масти и 70 грама протеини.
Денеска убаво го почнав денот појадок лимон цитрон и портокал цеден плус 1банана и 1 мандарина е арно ама не бев дома и ручав некое ситно парче свинско месо а требаше да се јадат јајца и салата и не вечерав не е голема утка ама пак утнав у глобала пак беше протеин како шо требаше да биде ако беше јајце