(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. vectra20

vectra20 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    108
    Точно така. Само незнам дали тие составите што ги пишува нанив се верни :) Мислам дека сепак содржат шејќери веј протеините иако пишува 0гр. шејќери. Читав на нет дека и стевијата правела инсулински скок како и обичниот шејќер. Кога сне кај тироидната,кој се симптомите дека не е во ред сонеа освен дебелеењето.

2. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Да не ме пцуете ама..
    Имам филинг дека до крајот на јануари колективно дружбински ќе кикснеме. :bandit:

Вие што сакате да ослабете мев, бутови, руки..тоа таман пост - празнично. Зошто мотивот се активира само со солиден вишок. 8)

На Adriana.O му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    За празници една кратка пауза ќе направиме де:rofl:
    Јас имам малце меше ама баш тоа малце повеќе ме фрустрира:doh:
    А за празници, таман пред испитна сесија, нема ни да додадам нешто вишок зошто стрес ме слабее мене брзо и кога си гнетам:|

На Adriana.O и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не се верни брат.
    Пред било кој производ да се купи треба детално да се истражат компанијата и составот на асортиманот што се нуди. Имаш на интернет мал милион извори и рецензии за секој од нив. Исто, немој да купуваш шејкови само затоа што тренерот/power lifter другарот ти кажал дека од тоа постигнал невиден успех. За секој од нас изборот на суплементацијата и дозирањето се индивидуални. Исто како и резултатите нели.
    0% шеќери my ass. Лажги со опашки. :P

Сепак, знај дека шеќерите и јх генерално не ти се непријатели. Тие се извор на енергија и иако еволуциски телото не стигнало да се прилагоди на нив, како и на процесираната храна стандардизирана за денешни услови, сепак во умерена количина не е штетна. Така да шејковите што содржат минимални проценти шеќери се во ред, али да знаеш, никад не е тоа позитивна нуларица. :D
    ..Поентата е да не бидеме на строги рестрикции, и да не го изгладнувате организмот. Три кришки паштета аргета сабајле за доручек не се big deal ако ги каснете два три пути месечно. Не се секирајте, и понатаму ќе губите тежина ако вежбате и се придржавате на режимот..

На vectra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Сега прогуглав за ендоморф. Во сите карактеристики се пронајдов. :| Значи тоа било мојот проблем, искрено прв пат го слушам терминов.
    "Вистинските ендоморфи ја оставаат душата во салата во обид дека ке ја достигнат посакуваната форма, цело време водејќи борбата со проклетството на бавен метаболизам и “тежината” дали ќе внесат некоја калорија плус."

Леле делов морав да го цитирам, дефинитивно мој опис. :rofl:
    Значи јас иако правилно се хранам и правилно вежбам, испадна дека тоа било погрешно за мојов организам, што е и логично ама мене цело време во глава ми се имаше увртено некоја болест.:wasntme:
    Најдов планери за исхрана и вежби наменети за овој тип, па ајде почнувам со нив од утре. Со тешко срце пак ја прекинувам УН, овој пат искрено се надевам на резултати.

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Морам да те коригирам, грешка си за кафето, влијае и тоа многу, особено кај дијабетичари, луѓе со инсулинска резистентност, луѓе со метаболички синдром, луѓе со предиспозиции за дијабетичари и други чувствителни групи од тој тип.

Реакцијата што ја предизвикува со инсулинот нема врска со млекото/шеќерите, туку со кревањето на адреналин, што понатаму предизвикува друга ланчана реакција.

Еве и зошто, кој го интересира да прочита.

http://drewsdailydose.com/post/135697995358/is-your-daily-coffee-making-you-insulin-resistant
    http://care.diabetesjournals.org/content/27/12/2990

И ова

Although caffeine is not a carbohydrate and has zero calories, it does stimulate the pancreas to secrete a small amount of insulin, particularly if you are prone to insulin resistance and hyperinsulism. The reason this happens is because drinking coffee enhances the effect of two hormones, adrenaline and glucagon, which release stored sugar (glycogen) from the liver and a small amount of energy from fat stores resulting in higher blood sugar and elevated insulin.

Инаку, има еден куп спротивставени мислења на темава, така што, јас лично би препорачала секој да си го набљудува телото и да види што му годи. Пример, пиеш 3-4 недели кафе кога ќе ти текне и следиш. После пиеш 3-4 недели со оброк и следиш. Па кој како сака. :)

На agios му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vectra20

vectra20 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    108
    Тоа е веќе друго кај дијабетичарите. Кај здрави лица кога се крева шејќерот во крвта,го поттикнува панкреасот да лачи инсулин за да го снижи вишокот на шејќер али кај здрави лица кафето неигра голема улога во инсулински спајк. И ако се деси кафето да го покачи инсулинот како што пиши во некој студии,нема да му штети на организмот за време на тренинг пошто инсулинскиот скок е во нормала и нема да доведи до пад на крвниот притисок но ако се внесат шејќери како на пример декстроза,во тој момент инсулинот се крева нагло и нагло паѓа али го паѓа и крвниот притисок. Кога се внесува храна се покачува инсулинот што е нормално пошто инсулинот е единствен хормон кој ги трансферира макронутриентите до мускулните ќелии. Ова го читав во темата на анаболички прозор. Баш за кафево незнаев дека можело да доведи и до пораст на инсулин.

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Колку ве демотивираат гомнојадците ?

Точно да, оние кои јадат го*на околу тоа колку јадам јас и зошто изгледам така како што изгледам. Како од џебот да ме рани.

До мојата самодоверба не допира, иако не поминува ни незабележано. То е тежок тригер кај емотивните (пре)јадувачи.

Еве конкретно, на околу 6кг до крајната цел, се најде да коментира, овај оговара, човек кој самиот има животно загрозувачка тежина. Настрана естетика, не велам од инает. Им прокоментира на колешките, дека сум била, со негови зборови, голема и порано послаба.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Крајната цел ја достигам многу порано од очекувано. Сега рестрикциите не ми се строги како поранo, ама и желбата за нездрава храна е во целост намалена. Имам добар долгорочен план, се се одвива правилно засега.

На SwanMay, Adriana.O, vectra20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Откако дојдов на факултет, се здебелив 20 кила и никако да ги намалам. Совет некаков како да ја намалам тежината?

10. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    ^^^
    Физичка активост и поздрави избори во храната. Ама калориски дефицит инаку е апсолутно џабе.

Имаш кето, имаш УН како најпопуларни по форумов, прочитај ги.

На Caci55 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ооооооо, здраво! Не сум ја видела темава, да се приклучам малку тука. ;)

Јас сум со апсолутен хипотиреодизам и Хашимото, плус хиперинсулинемичар со ненормален дефицит на Д витамин. Бомбона. А да, најважното, со +30 кг.
    На кето сум веќе месец и пол по препорака на ендокринолог, терам со -11 кг. Строга сум максимално без ниеден излет, ама не вежбам. Уште немам дозвола заради други Х причини, го чекам правиот момент. Баш ми е мило што ја видов темата, ќе се дружиме и бодриме! :)

На GoodGirl45 и SwanMay им се допаѓа ова.
  12. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Јас сум на ун диетата ама ќе а продолжам после празнициве :D:D досега сум -8кг а 57ден ми е ама со многуу грешки значи денот не ми мине без грешка. А и сега со празнициве има да направам безброј киксови така да после божиќ се надевам ќе продолжам но без грешки. ;)

На sexymama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. waterllady

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Има некој? Или сите паузираме за празнициве?:lol:

14. sexymama

sexymama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    84
    Ја не планирам да паузирам
    Можни се грешки , менување денови ама не застанувам ,зашто можно е да застанам и да не продужам
    Мене ме секира само што кога ќе сакам да ја прекинам?
    Како понатаму да се хранам и да стојам на иста бројка

15. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    На сармата и руската им се нафрлив после 2 месеци вегетирање на скоро сирова храна.
    Од денес опет чистење, нема шанса да се вратам онаму каде што бев.

Ви посакувам на сите среќна Нова диетална година. :))

На GoodGirl45 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се надевам мојата диетална година ќе ја почнам од денес :devil: 03.01.2019.
    Се наоружав со фотографии од убави моми-манекенки за да се депресирам и држам подалеку од фрижидер. Се надевам поиздржлива и фокусирана ќе сум од лани и телово не ќе ме издава оти, за обострано добро е, мајку му.
    Ќе се почне со чистење. Овошје и течности.

На Ladu in pink и Summer16 им се допаѓа ова.
  17. waterllady

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    И јас од денес ќе почнував ама татко ми зготви се најнездраво, грев ми беше да го одбијам пошто скоро никогаш не готви, се потрудил денес. Па збутав и две парчиња торта под изговор "веќе јадев нездраво, ми пропадна денот". :rofl:
    Еве јас од утре 04.01 ја почнувам мојата диетална година, храбро од моја страна пошто ми претстојат и вршачка и одење по гости и не знам како ќе поминам.:lol:

Мора храбро овој пат. 2019 е наша! :emo: :!:

На Ladu in pink, GoodGirl45, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    И јас сакав да почнам од денес но не успеав хаха
    Изгледа после празниците ќе продолжам оти иде и божиќ и два имендена имаме после и ред др празници па нема да издржам :headbang::headbang::D

На waterllady и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Јас направив пауза деновиве:wasntme::D
    Туку, сакам да пробам некоја диета ама не знам каква. Слабеењево не ми е за губење килограми во број, туку за топење на сало. За вежбање секако дека вежбам, ама ми треба и предлог диета за тоа, ако знае некој.

На waterllady и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @waterllady и @Summer16 некој друг ден од 2019. ќе е ваш :D Наздравје нека ви е.
    Јас се одржав денеска на течности:worried: али тоа затоа што глава немам кренато од работа и немав време да мислам на јадење. Испасирани две јаболки, куп кафе, малку млеко и толку е денес денов. Ќе ги ѕиркам сега манекенкине ради мотивација :smirk:

На waterllady и Summer16 им се допаѓа ова.