(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Marija Stela

Marija Stela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    Претерав со празниците дојдов до 92.4.Вчера се ставив на нешто слично на ун само повеќе овошје отсабајле смути си правам со банана малини аронија чиа семе,јатки и уште некое овошје до 13 часот.Во 14часот ми е ручекот немешам јаглехидрати со протеини и многу салата 2 парчиња тонус леб.За вечера костени тиква пуканки или мелени семиња со кисело млеко плус порција салата.Начинот на исхрана е од нутриционист минатиот пат за една недела исгубив 3.3 кг.Сега за еден ден 2 кила сабајле вагата покажа 90.4кг.
    Наредно мерење на 2.02.Денес за ручек компир манџа со салата и тонус.Овој пат решителна до целта.

На Summer16 и SwanMay им се допаѓа ова.
  2. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    А јас пак до 93кг (facepalm):headbang::headbang::headbang:
    Многу се знам но ќе продолжам после 20ти со диета бидејќи имаме многу имендени и доколку почнам знам нема да издржам. Сега за сега сум решителна се надевам така и ќе остане:^)

3. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Воедно сакав да те прашам колку време го држеше тој режим минатиот пат и колку килограми беше минус

4. Marija Stela

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    За една недела -3.3кг.Многу се слабее и убаво се чувствуваш со овошјето отсабајле и пијам вода негазирана околу 1.5 до 2 кила.Секое сабајле детокс.Режимот го дава Цвета Динева одев со години кај неа.

На Summer16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Јас бев на ун месец и нешто но правев многу грешки и бев -8 но еве сега за празниците бидејќи немам контрола 3кг вратив :D ти секоа недела слабееше по толку нели

6. Marija Stela

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    Првата после по кило и нешто

На Summer16 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marija Stela

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    Девојки дали ако не се јаде после 18 часот може да се ослабе?Дали имал некој такво искуство?

8. vectra20

vectra20 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    108
    Најголемата грешка е да не се јаде после 18часот или после 20 часот.
    Го забавуваш метаболизмот. Битно е храната да е чиста на пример пилешки стек со интегрален ориз.

9. MrKJ

MrKJ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    164
    : )

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Moжеби грешам ама
    Здраво ли е воопшто да се симне дури над 3 кила за само една недела?:|

11. Brunebrune

Brunebrune Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Незнам дали и на некој од бжвас вусе случило, има веќе 1 недела што почнав со ун диета иако направив неколку прекршоци имам вртоглавица и некако ко изгубен германец сум а пиам многу телности сакам да ослабнам никогаш до сега не ја постигнав посакуваната килажа веќе од мала возраст сум таква
    Висока сум 160 а тешка 87 кг сакам до лето да бидам 70 кг имам брз метаболизам

12. vectra20

vectra20 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    108
    Со ун диета никогаш нема да убрзаш метаболизмот туку баш спротивно, се успорува. Ако се оди почесто во вц незначи дека метаболизмот е брз. Смени диета за да си немаш понатамошни проблеми.

На Brunebrune му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    Дали некој е запознаен со raw food diet бидејќи неможев да најдам ваква тема сакав да прашам дали има ефект во слабеење и што, како ... ?

14. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.943
    Ова ти е сурова храна, поточно, органска и непроцесирана. Веганска. Не смееш да ја загреваш, пржич или печеш. Барем 80% од храната. И ако ја печеш, не повеќе од 50C. Ако мислиш дека би можела да издржиш и ако имаш силна волја и цврст карактер за диета, нема да ти биде тешко. Можеш да си блендаш смути, цедеш сокови. Ќе си направиш еден вид на детокс.
    Свежо овошје и зеленчук, јаткасти плодови, риба свежа, јајца(живо јајце).. 80% од храната не смее да е преработена... варена, печена или пржена. Имаш и raw recipes и десерти по google.
    The raw food diet is made up of foods that have never been cooked. Processed and refined foods are discouraged.
    Не смееш кафе и чај.

На theowndemon и SaraTrajkova им се допаѓа ова.
  15. MrKJ

MrKJ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    164
    Од 113, моментално 76 кила. Во последните 1- 1ипол месец само едно кило симнав, но обемот на стомакот се намали за 7-8 сантими.... : ) Многу вежбање, протеински храни, и кардио, во последниве два месеци. Уште 7-8 кила до стомачни. 68-69 кила, најдоцна до крајот на март, тогаш ќе го трчам првиот планински маратон Водно-матка. : )

Прикачени фајлови:

На Alanna, IamSexyAndIKnowIt, Ariel и 6 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.081
    Уште не јадеш ништо или почна со храна?

Последна измена од модератор: 24 јануари 2019
  17. MrKJ

MrKJ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    164
    Да, јас сум. Инаку веќе еден месец јадам, во последниве 30тина дена 2 пати нејадов, еднаш 3 дена и еднаш 4 дена без јадење, а кога јадам, јадам или само еднаш во денот, и сега кога почнав со доста поинтензивни тренинзи, вежбање со поголеми килажи, два пати во денот, пред тренинг, овошје, салата и високо протеински јадења, најчесто месо(разни врсти, не сум прибирлив за месо седодека внесам доволен број на протеини), и по тренинг исто така месо. : )

Првата слика од лево ми е некаде околу почетокот на 2018 можда Фебруари, и на првата слика веќе имав симнато околу 10-15 кила, бев доста поголем, подебел, и од првата слика, но дури кога симнав нешто малце килажа почетна направив фотки, онака кога сум во највисоките килажи што бев имам само фотки од лицето како селфиа и слично... и сум огромен и во лицето, но не ги прикачувам тие овде...
    Прва слика немав ни грам мускулна маса..

Вторава слика е од сега, вторник. 2019та година, 76 кила, 165 висина, околу 20тина проценти body fat(натпреварувачите за физички тела и бодибилдинг намалуваат body fat под 7 проценти за мажи), околу 6 кила до стомачни и 10тина кила до многу изразени стомачни. : )

Крајна цел околу 5-10 проценти body fat и - следам еден русин на Јутјуб - https://www.youtube.com/channel/UCAcQW_4qZ12wNt3T0M9b-Vw

Вакво некое тело да изградам за 2-3 години. : )

Ти Алиса, како напредуваш?

На vectra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Christine01

Christine01 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Луѓе дали може некој да ми помогне со слично искуство,имам 58 килограми висока сум 163 знам дека не е некој огромен вишок ама сакам барем да симнам 4 килограми.Веќе 1 ипол месец се мачам со диети али никаков ефект не гледам.Хелп:(

19. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Јас ја имав истата килажа и висина. Одев 3 месеци кај нутриционист и стигнав до 53 кг. На кратко, доручек само овошје, ручек зеленчук, манџи, просо, киноа, турлитава и сл, вечера секогаш салата. Месо немав, можеш риба само 2 -3 пати неделно. И пиење вода 2 л. на ден. Пробај, ем здраво ке се храниш ем ке слабееш :)

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.081
    Двете слики не се од ист човек
    Тетоважата е на различни страни
    На првата е на лева рака а на втората десна рака
    Помалце да лажиш друг пат