Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.188
    Допаѓања:
    156.713
    Днска,посабајлечки,у од си изедов две третини канче од кисело млеко,ама полно со малини и една мала праска.
    Сега се токмам на муска со тиквички и шампињони свежи ни салата и толку е.Вчера на варено пилешко месо и три помали варени компирчиња,е сеа вечерта кикирики кснав со пиво,ама нема везе,малку беа,поише се осолував.
    У принцип имам еден главен,мал и тро сиромашен оброк,остатокот е овошка и вода.Се радувам на пиперките,па си печам на плотна по дома,мајка ми се притресува,ама нема везе,печено пиперче,со малце солца или вегетка,а може и сол со ноктец,уз некоја лажачка ко варено јајце,пилешко,одлиќно е!

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Јас пак се растресов со зумбава :rofl: 4 песни одиграв :wasntme: Многу бе, леле, што така? да не се задишав случајно :wasntme: !
    Море и јас имам кисело млекце, ама го чувам за задутре, со крастајци да го јадам за ручек!
    имам и пола литро јогурт, така да задутре само јогурт кисело млеко и крастаици ќе јадам, утре ќе се мезам со мусака ос тикви, господово јадење, едвај чекам :D
    Ајде уште 17 дена до одмор, мора да се стегнам!
    Лилит ти имаш веќе видни резултати со зумбава? и по колку саати на ден вежбаш? :)

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.188
    Допаѓања:
    156.713
    Престанав да зумбам на некое време.Зошто некако колку и да се трудев,само ме потеше,не ми правеше напор,за кардио,да,ама у секој случај не можам да се пожалам,имаше резултати доста,плус задолжително и орбитрек 15 мин. до 30,зависи од денот,времето и колку зумбам,ко допуна.Гледам неделно 120 мин вежбање да ми се соберат,минимум,ма да далеку повеќе ми се собираат,со оглед на тоа дека вежбам речиси секој ден по 60 мин. те секој втор,еве нека бидат во просек 4 дена во неделата вежбам задолжително.Сепак не ми е сеедно да вежбам секој ден и на крај да станам отпорна на активноста и да почнам да верглам само во празно без резултат,а башка несраснати скинати мускулни влакна,не фала.
    Мене ме нервира тоа што одреден делови на телото се склони на складирање,а не можеш да ги стопиш,ко на пример внатрешната страна на нозете и тн спојлер кој сега е у граници на нормала,ама сепак,ме нервира,не го чувствувам ко свој ни ваков. :D
    Од пред некој ден на тае бо сум,а и заборавив да напоменам,не зумбував само и пилатес си вежбав.Си имам уште оддамна симнато едно видео од 45 мин.Не е воопшто лесно и колку и да сум во кондиција и се,на секоја недела со зголемување на интензитетот на вежбите,ми се случува упала да добијам.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    со возење ролерки за 1 саат 60 килажен човек троши 700 калории :) :o

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.950
    Допаѓања:
    26.290
    А да не знаеш како е за точак?? колку калории се горат?

Инаку денес, за доручек јадев сирење со патлиџан, за ручек тањир посна боранија... Вечера не ми е во план :D Ќе возам точак од 7 додека можам...

6. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Тоа е премногу! Ако е така значи дека сите што возат ролери по неколку саати дневно треба да одат во минус со внесени калории дневно :?: Не верувам дека се трошат повеќе од 300-350 калории...

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Абе на нет прочитав :?:
    пишете си на англиски што ви треба ќе ви отвори :)

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.079
    Допаѓања:
    66.917
    Мене ми е протеинскиот ден денес. Ништо не сум јадела, немам желба, уста не ми се отвора. Вчера ми беше овошен, мислев денес ќе бидам гладна, ама не. На психичка база е ова. Џабе, не можам да се натерам да јадам.

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Ева табела од прилика колку калории се трошат за еден час, но не заборавајте - зависи од сопствената тежина, интензитетот на вежбање, брзината која ја употребувате... милион фактори влијаат, не сме сите исти луѓе. Ова е онака, просек.
    http://www.mayoclinic.com/health/exercise/SM00109

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Rollerblading 913 на 73 кила! значи за 60тина некаде 650-700
    ;) ете и на Трендафилка станата тоа вика :D

11. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Zdravo na site. Jas sum nova ovde, gi citav vasite mislenja i na nekoj nacin mi davaat uteha :D resiv i jas da vi se pridruzam. Od sekogas sum imala problemi so tezinata, koga bev pomala bev debelka potoa oslabnav, ne primenuvav nikakva dieta no ucenjeto me dotolci celosno. Mnogu ucev (1-va god sredno medicinsko) malku jadev i se dvizev pocesto. Sepak ne ja dobiv posakuvanata linija. No koga pocnav 2 godina zimata e togas se zapustiv nacisto. Si vecerav sekoja vecer i toa mnogu kaloricna hrana a nemav nikakva aktivnost, ucenjeto bese namaleno taka da prosto ne vodev nikakva griza za sebesi. Dodeka se svestiv veke imav 10 kg poveke. Moite doma se zagrizija da ne sum se razbolela nesto pa tolku sum se zdebelila, no nikakva bolest ne bese vo prasanje tuku jadenjeto. Se zapisav na teretana i vo rok od 1 mesec simnav okolu 4-5 kg bez nikakvi dieti. Sega pocnav vtor mesec i se obiduvam da drzam nekoj rezim na ishrana. Nasabajle jadam nesto integralno ili koga sum doma pileski virsli so sirenje i salata obavezno, pijam mnogu voda i zelen caj so limon i plus vezbam. Sakam da simnam okolu 5-6 kg ovoj mesec bidejki sledniot odam na odmor. Imate li vie nekoj sovet sto ke mi pomogne da simnam poveke kg??
    [mod-kirilica:3063nl2l][/mod-kirilica:3063nl2l]

12. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Пиј мноооогу вода,храната нека биде претежно варена или печена,виршлите не ти ги препорачувам,можеш да ги замениш со стек,варен или на скара,а насабајле како доручек или овесни снегулки со јогурт или пак мусли било какви со млеко.Лебот отфрли го. Настојувај да имаш повеќе оброци дневно за да го држиш метаболизмот активен. Благо не одбегнувај,можеш или 1 ред чоколадо за готвење неделно,витанова или пак оние на виталија што се со л-карнитин. Би ти препорачала и да трчаш навечер околу 30мин,низ населба,на кеј..

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    женцки саат време ролав :D Ау, потоини бев, се затуширав сега, во 21 пак ќе ролам, ау мерачко ми е, ем уживам, ем не осеќам никаков напор, ко на пр со орбитрејк, ем топиш калории и се зацврстуваш!
    уште ќе ролав, ама не си земав цигари и вода :D

14. tatjana1

tatjana1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    E поздрав до сите на форумов.
    И јас сум нова и да ви казам за еден нацин како полесно да ослабеме.
    Се пие секој ден 1 л.вода со прв ден 1 исцеден лимон.
    2 ден 1 л.вода со 2 цедени лимони.
    3 ден --------- 3 цедени лимони.,секој ден така се до 10 цедени лимони во 1л. вода.
    Потоа се вракаме на 9 цедени лимони на 1л. вода,
    па 8,па 7.........до 1 лимон .
    Се топела маснотијата од телото.Писете ако некој го испробал ;)

15. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    ООф се убивам од вежбање секој ден по 2 саати во теретана ... пијам многу вода и зелен чај ќе терам вака еден месец па ќе видиме. Да се надеваме дека ке има резултати. Сепак ви благодарам :)

16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535

Tатјана јас сум ја пробала оваа и навистина делува ама од тогаш навака имам сериозни проблеми со желудникот. Ако веке ја применуваш немој да одиш до 9 ден направи си ја со 7 или со 6.

На tatjana1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    колку калории има нес кафе 3 во еден знае некој ?? :)

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Леле у 8 саат пак излегов и до сега ролав леле :sweat: ваква сум! :lol:
    утре од 20 до 21 и пол ќе ролам!
    значи денес 2 саата и некои 15-20 мин :rock: :rock:
    и + зумбата и сега ако не слабеам :devil: ќе се убијам :rofl:
    18 дена само ролање и зумба зумба!
    а зумбата сега ќе ми прости ама немам сили вечерва за неа :)

19. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18
    И јас ги пиев и ослабев ....после една недела откако престанав да ги пијам ништо не ме најадуваше и се здебелив 8 кила. Веќе никогаш нема да слабеам со апчиња...од нив почнав побрзо да се уморувам и имам слушано дека некои имале здравствени проблеми после нивното користење :(

заборавив да кажам ми се појавиа и стрии и сега си се шетам со нив..изгледа од нагло слабеење и дебелеење

20. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Не ми требаат ни таблети, ни капсули, ни вежбање...
    Две - три дози нервози и за 2 дена сум минус 2 кг.
    Ако продолжат овие нервози ќе се сторам костур!