Можеш 3 јајца да јадеш, со едно парче или две тонус, можеш и свеж зеленчук да комбинираш. Пример еден домат или краставица, или како салата.. ако јадеш некакви семки ти препорачувам и една рака семки од тиква. лупени непечени се разбира. Овесните се јаглехидрат, и ако јадеш почесто јаглехидрати за ручек потешко ќе ги намалуваш килограмите.
Ден 15 Денес на мени За појадок баничка со сирење За ручек омлет со кисело млеко За вечера печен компир...
Знам дека малку внесувам протеини но постам и морам вака.Ми фали јајце таратор стек ама тоа после Велигден.Инаку и вака килограмите одат надолу имам многу вишок.поздрав
Ден 16 Денес за појадок една банана За ручек омлет со печурки и кисело млеко За вечера салата, супа , кисело млеко Вчера непланирано парче торта
7 ден П.смути банана аронија малини и чиа семе една рака лешници Р.компири тиквици шампињони салата леб 1 кришка В.пола без леб
Здраво девојки. Не најдов посоодветна тема па затоа пишувам тука. Две недели сум веќе на диета али многу ми е тешко да се откажам од шеќерот бидејќи и кафето и чајот ги пијам благи. Немам проблем без чоколади и други благи работи али кафето никако не можам да го пијам без шеќер па решив да купам вештачки засладувач од Huxol. Супер е и нема разлика во вкусот само не знам дали е океј да го користам.Дали некоја од вас користи вештачки засладувач и каков е ефектот?
10 ден П.портокал лешници банана и јаболко вода многу Р.турлитава со салата кришка леб В.пола од ручекот
16 ден Овошје Шпагети со посен сос од домати печурки морков и кромид плус краставичка ротквица Вечера пола
Ај кој се разбира повеќе да ми одговори. По колку грама дневно можам јх, масти и протеини додека слабеам? Засега само многу кратам јх, повеќе протеини внесувам, ама да си знам. @vectra20 ?
Па зависи од човек до човек. Протеинскиот внес оди од 1 до 1.5грама протеин на 1кг телесна тежина. 1.5 ти е идеално. Ако тежиш на пример 60кг. дневниот внес од протеини треба да ти е од 60 до 90гр. протеини дневно. Здравите масти 1гр. на 1кг. телесна тежина. Хидратите меможам да ти кажам најточно оти кај секоја личност одат различно пошто секое тело различно троши енергија и зато е најдобро да се следи тежината. Ако гледаш дека долг период нема напредок,кратиш хидрати постепено. Од прилика 2гр. хидрати на 1кг. телесна тежина.