Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Незнам за вас,но мене многу ме обесхрабрува кога некој ќе ми каже лелееее колку си се поправила. ;(
    Аман,ми се смачи овие два месеца од тие зборови. :@ Не сум којзнае колкава,отсекогаш сум важела за слаба,но последните неколку години во зима се поправам околу 3-4 кг а на лето ги губам.Но проблемот е што сега се можеби малку повеќе,и веднаш се забележуваат,и јас си го знам тоа.Од S почнав да носам M работи,ама навистина мислам дека нема потреба од толку вознемирувачко ''лелеееееееее'' од околината.Аман веќе.Понекогаш кога ќе го слушнам тоа,ми се чини во вода ми паѓа и вољата за слабеење и за вежбање.

2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Ацерола размисли...ако ти зборуваат некои непознати тогаш можеби станува збор за љубомора :) Доколку ти самата се сметаш дека изгледаш добро и токму така се чувствуваш и во својата кожа тогаш навистина нема потреба да се тревожиш и обесхрабруваш.
    Бидејки верувај ми, се додека ти се чувствуваш ок во врска со килограмите и доволно енергично за да ги извршуваш сите работи како и претходно немораш да се секираш.
    Остави ги луѓето нека зборуваат тие тоа често го прават од завидливост, верувај ми ;)

3. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    Aaa си се поправила ... го слушав и јас на секој втор збор ... мака ми беше да ги видам луѓето кои ми го велеа тоа , згора на се и мајка ми братучетка ти ослабе 7кг а ти ?? Ми се смачи ... и затоа решив ќе слабеам па што сака нека биде ...

Но сепак јас бев поправена ... а ти ако таква каква што си се чувствуваш добро кулирај нека зборуваат што сакат ;)

4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Не,нема за мене денеска подршка.Сабајле се најадов четврт бурек,после дома кога дојдов крај 3 сатот поткаснав малце кашкавал и салама.И вечерва каснав чоколада и се напив две чаши Кока кола.И плус тоа не извежбав денеска затоа што се чуствувам уморено оти цел ден нешто работев.И сега се чуствувам никако,стомакот ми е тапан направен,цел ден сум на нездрава храна...уфф ама се нервирам вака.ОД утре ветувам ке се вратам на старото и ке надохнадам со вежбите :)

5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Колку што внесов денес во мене цеден портокал никогаш во животот не сум внесла. :lol:
    денес бев на два родендени и не јадев тортааааа ниту нешто друго. Дури и на брат ми пица му донесов без да ја помирисам а не па да пробам. :muscle:
    Испив и некој алиса безалкохолен коктел, и после се префрлив на газирана вода. Цедениот портокал може до шворц да ве доведе да си знаете па колку и да е убав :rofl:

Нозете можам да кажам дека пак си ги сакам после долго време, пак ми го добија слабиот изглед и среќна сум. Језда нозете скоро секогаш ми биле совршени и без целулит ама проблем ми е огромниот стомак ... Ај ќе го нема и него. Тралалап. Среќна сум вечерва. Ај рили ем среќна. Дури и него го побудалев што ме виде две секунди ... Јупи. ОДам од утре со построго темпо, ма уште 15 кила и има да одам во викторијас сикрет. :rofl:

На LivingGlam, Trendafilka, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Јас зезнав работа вчера. Возев точак 2 саата, ама во тие 2 саата, јадев 2 топки сладолед и после дома сендвич :(
    И за тоа, го обвинувам ПМС-то, зошто сабајлево КОНЕЧНО добив и ништо не ми се става во уста, па затоа се надевам дека од денес повеќе ќе се контролирам :D

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Јавно да му се заблагоарам на иноваторот на Coca Cola Light, затоа што навистина е бедно да одиш во кафиЌ и сите за пијуцкаат што им душа сака, а ти да нарачаш минерална вода... :(
    Затоа една кока количка лајт, шишенце од 0.25 мл има дури 0,7 кал.
    Нецела една калорија.
    Не е најздраво, ама е нискокалорично побогу, една во две недели не штети.

Јас да си кажам дека неделава не симнав ниту едно кг, останав на моите 5, но се надевам на поубави резултати од утре.
    Храната која ја јадам е истата, како количински, така и содржината... не сум во пмс, имам уште 10-тина дена до менст. и вежбам со истото темпо.
    Не знам зошто е вака, ама не се разочарувам.

Секако нема да земам да гнетам сега, од мака...

Мојата груба пресметка за потрошени калории со вежбање е некаде од 350-400 на ден.
    25 мин. орбитрек, 10 мин. тае бо, 20 зумба и 3-4 км пешак на ден.

И кога гледам житно минијатурно чоколатце кое содржи 150 калории, а јас сум се убила од вежбање да симнам 350, ми се оди да го џитнам на месечината...
    Само ги купувам и ги складирам, не сум каснала ниту едно...

На JuLleE, teddybear и zhap4e им се допаѓа ова.
  8. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Многу се нервирам од стриите. Порано ги немав ама сега ми се познаваат на страничните делови од половината и на нозете. Може ли некој да ми препорача некоја поефикасна крема која ќе ги отстрани стриите или пак ќе ги намали барем да не се познаваат толку :worried: ???

9. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    денес истрчав 10км .. презадоволна сум :) Продолжувам со диетата ... четврт ден ми е .. има видливи резултати ... почнаа луѓето на улица да ми велат ... ааа си ослабнала :$ Продолжувам понатаму :D

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене ме фатија мушичките, 4 дена само на по една краставица салата. Не дека сакам толку малку да јадам, туку немам апетит многу е жешко не можам да јадам на такво жешко време. И се осеќам ослабено, летото секогаш слабеам дека воопшто немам апетит.

Се мислам да си направам ладен зелен чај и да си го пијам после, тој со женшен на Виталија ми е добар.

11. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23

Јас имам на стомакот и половината иако со текот на времето ми се избледоа (зборувам за половината) али за стомакот не, за стрии нема никаков лек освен ласер или операција, се е лажење тоа со кремите, ништо не помага- јас имам фрлено купишта пари за се и свашта и guess what- nothing. Имам чуено дека има некои креми- пудри како се викаа... кавр дерм или нешто слично- што ги даваа на тв еден период штоо кријат се од тетоважи до стрии, ама тоа само моментално ти е...

Единствено ти останува да не се замараш и ич уво да не те боли пошо едноставно решение нема... ;)

12. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    дечки многу сакам да си ги ослабам нозете,ама незнам како :( .сестра ми ја држеше УН диетата и многу ослабна ептен и нозете и ослабнаа и се,ама она имасе и поголема маса,мене не ми треба мн да ослабнам,некаде до 5 кг,ама горниот дел од телото,поточно трупот го слабеам,ама нозете никако не ми слабеат,поточно мн малку слабеат и мн споро па речиси и не забележувам разлика.би сакала да ми каже некоја која имала ист или сличен проблем,како се справила со него,зашто мн се разочарувам коа ке си ги погледнам нозете :( ,незнам која диета да држам или нешто да пијам (ма да несакам да пијам таблети за слабеење и чаеви затоа што после брзо се враќаат килограмите)ама што и да е нека ми каже некоја па да пробаме

На tigeress му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Tрендафиљ житнине колачиња имаат 100 калории :D инаку не си ослабела ни едно кило неделава, ама за тоа следната недела ;) на вагата, во несвест ќе паднеш, сигурно -3 ќе отидеш :lol:
    инаку јас имам такво воспалење мишича, што се движам ко да
    ме ебеле црнци
    :rofl:
    се ме боли, башка и овие ролеркиве не се многу удобни, рани ми направија по нозете ама ако, вечер пак!
    инаку веќе се осеќам дека сум ослабена :$ Aма не се мерам додека не ми заврши клетава менст, и додека не поминат 5 дена за да не биде виновна после таа ако нема убав број! :)
    вечер во 21 до 22 ќе ролам, нема да правам како вчера 2 саата, зашто ќе ми пукнат мускуливе!
    и това цурици!
    јадев за ручек мусака од тикви, сега чекам варени икри :inlove: ( само 80 калории имаат на 100гр да знаете)
    и тоа ќе биде се за ручек!
    за вечера не знам, ваљда чрешки

На Valerin, teddybear и Blumarine им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.464
    Допаѓања:
    250.973
    Вчера како што си ветив јадев само зеленчук и овошје. И вода. Синоќа излегов. И пак вода. Испив околу 660 мл вода, повеќе од пола литар и цела вечер бев дежурна во wc-то :D . И едвај издржав. Денес ќе си имам барем еден нормален оброк. Ќе ручам. За појадок зедов една банана и еден портокал, за ручек компир, а вечера некоја салата.
    Вечер ако излегувам пак, ќе пијам Кока Кола Лајт, не можам веќе вода, плус не пијам газирана и морам да пијам обична. Една вечер вода, друга Кока Кола Лајт. Ќе комбинирам :D .

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Луѓе јас некако ко да си се заборавив со јадење.. вчера шпагети, благо, мрсни работи абе шо :( Утре планирав да одам на плажа ама стомаков ко поголем да ми е :(
    Морам построго да се придржувам на диетава иначе ја фатив удолницата :D
    Бај д веј, во една полна чинија пилешка супа, колку калории има? Без фиде.

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Срамотаааааааааааа !!! :tmi:
    Изедов пола
    лубеница
    :rofl: :rofl: :rofl: Вие помисливте торта има во спојлерот а? :D

Сериозно, кога видов мама дека ми носи огромна лубеница, поголема од мојата глава, е вака ми светнаа очите [​IMG] :D И буквално од 12 до сега пола ја изедов јас сама а пола овие другиве дома :D
    Инаку сабајле изедов два реда чоколадо и со другарка ми јадевме пуканки 100 грамчиња.

А попосле да спадне воа лубеничиште ќе јадам печени пилешки прсти.

Мммм превкусен ден. :dance:

На JuLleE и ludoto19 им се допаѓа ова.
  17. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Вчера ми беше слободен ден и само што станав испив сок од цеден портокал, бадеми, суво грозје, јаболка, еден литар вода, четири парчиња калорична пица, 3 коцки чоколадо за готвење, 2 кајсии и една мекица со половина залче сиренце :D
    Вежбав два часа и согорив 800 и нешто калории ама не е доволно бе :D Пак нешто се наталожи, гарант.
    Денес стандард пак по еден час и спиење :rock:

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле валерин, ти бајааги слободен ден си земала, дури и накај стечај идеш :rofl: !
    немој толку да претеруваш., не зашто ќе се наталужи, туку шок му правиш на организамот, ништо не јадеш, и од еднаш опп, се прејадуваш :)

19. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Доручекот секогаш ми се состои во тоа и тој ме слабее како и водата. Фактички само трите коцки чоколадо, пицата и едната мекица требаше да ги согорам :)
    И имав многу енергија.
    Денес бев на стек и салата :)

20. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Oд утре ја почнувам диетата со јаворов сируп, ќе ми треба огромна морална поддршка! :) од најблиските, домашните (освен од сестра ми) и сл не добив, ама знам дека тука можам да ја најдам у секое време :D желбата за слабеење is connecting people :D

На zhap4e и gaga.rocks им се допаѓа ова.