(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Е таа е таа морална поддршка и тоа е тој мајнсет со треба да си го подесиме. Ама треба да си го подесиме..
    Се подесив за цигарите. Кажав и ги оставив и ич мака си немам. Освен шо дел од кг, сигурно ми се и од тоа. Ама не ми е тоа муабетот.
    Туку изборот.
    Ќе решиш, ќе донесиш одлука, ќе направиш избор..
    Ќе си го подесиш мајндсетот.
    И јас сум за умереност. А тоа е најтешко.

На GoodGirl45 и Doozy им се допаѓа ова.
  2. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    194
    Како е понеделнички феминки диеталки? :D
    Ден 8
    Д: парче проја со јогурт
    Р: туна салата
    В: нешто ситно како краставичка, касно ќе ми биде ручекот може и без тоа, таков е денов.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Hellooo devojki :)

Kako denovite poveke odminuvaat taka poveke sum srekjna :)

Den 13 :)

Si simnav sliki i gi zalepiv koga bev 63 kg :)
    Najglavnata slika e vo mojata glava... no, potsetnik...

Denes na meni
    Pojadok 3 bademcinja i zitarici 50gr od vitalija .
    Rucek stek , 3 maslinki, 30 gr sirenje i salata od domati
    Vecera salata i supa

Ovaa nedela na rabota takov ke mi bide dorucekot. Ke gledam utre banani da si zemam, nesto nabrzinka. Imame kontrola i vremeto ne dozvoluva poveke...

Ispesaceni 8km deneska.

4. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @sesilija doagjaj vamu :)

Devojki.. nesto ste mi tivki vecerva , kade e motivacijata?

На GlowGirl и sesilija им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Репорт.

Денеска јадев: пилешка супа, банана, 1 парче преклопена пица, јогурт, јаболко, пилешка супа, 2 киви.

Активност нема ради тетоважа и пак сум настината.

Се на се успешен ден. Многу чај и вода.

6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Denes
    P 2 Mali jabolcinja 1 banana I t.kafe
    R pire I meso so salata
    V 2 Mali mekici
    I uste 1 t.kafe...

7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Фала @Doozy што пиша опширно што те мотивирало тебе. Мене постот ептен ми е мотивирачки.

Многу сакам да развијам таков однос кон храната. Дека тоа е само храна. Како поминуваат годините, се повеќе сум опседната со храна. Како да барам утеха или забава во неа.

Сега... продолжувам во спротивна насока :D
    Втората недела секогаш ми е најтешка. Најчесто, тогаш се откажувам. Не знам ни сега дали да пишувам што сум јадела или лицемерно е што сум во темава. Не ми откажувајте љубов оваа недела. Многу ќе ми треба поддршка. Карајте, тепајте, што знаете прајте, само да издржам :D

П: мусли и кафе лате
    Р: салата и риба
    У: овошје
    В: грашок, пола лепче со путер и мед
    Бонус: Од манџата за утре да ја пробам, неодолива беше :D и макјато

Последна измена: 2 декември 2019
    На Bozica1980, zeka, Espadrila и 3 други им се допаѓа ова.
  8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Dobro utro deckiiii :)

@Ariel , kafinjata ti se najgolem problem. Vnesuvas kalorii so nikakvi vrednosti :)
    Hranata kako takva sto ja konzumiras, ne e losa. Odvoj 10 min, vrati se na 430 do 500 strana od temata, ke procitas mnogu ,mnogu motiviracki postovi, megju koi i Tvoi :)

Denes stanav pomotivirana od bilo koga, vsusnost so sekoj izminat den sum se pomotivirana :)
    Bolkata e privremena a otkazuvanjeto trae cel zivot.

Ovaa nedela pak na odmor, vcera vo 20h me izvestija. Ke ima vreme za vezbanje, reguliranje na hrana, prigotocki na obroci.

Den den 14........ i ... -4.5 kg.

Za mnogu , mnogu e. No napocetok slabeenjeto odi pobrzo. Imam 3 obroci i ne kratam nisto. No sum fizicki aktivna, i toa mnogu.

Imav doma vaga. Celo vreme mi pokazuvase 83, 84.. super, ima vreme aj... mi e sram da kazam, pojdov kupiv nova, se posomnevav. Se kacuvam.. 93 ;(
    Sega sum tocno 88.5 ! Do 31vi dekemvri cel mi se uste -7 kg. Potoa sekako, ke odi posporo, no, zadoolna ke bidam ponatamu i.so.-4 do -5 kg meseno.

Za razlika od predhodnite denovi sto konzumirav samo ovosje, denes promeniv.

Za pojadok zedov 70 gr svinsko meso i praz 2 lazicki.
    Mi otide okoto, vnimavam na kolicinata, dali smee ili ne, ne se rakovodam po 'naucnici'..
    Naucnik sum jas na moeto telo.
    Za rucoce pleskavica so salata marula i komidce.
    Vecera istoto od rucekot :)

Blagoto, lebot, gaziranoto stanaa del od moeto minato , gi ima vo izobilstvo, no, ne.posegnuvam. mojata cel ja gledam, toa mi e najvazno.

На Ariel и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Хеј.

Прекинав со IT fasting денеска затоа што се чувствувам болна и едноставно неспремна за постење. Но тоа е во ред затоа што ITF не ми е цел, сакав само да пробам.

Појадок 1: зелено смути (брокула, киви, спанаќ, јаболко, банана, лимон)
    Појадок 2: 2 јајца, сирење и спанаќ.
    Ручек: ладен сендвич
    Вечера: спанаќ со мелено месо

Верувале или не, денешниов ден е помалку од 1500 калории.

Јас ќе се мерам на 18ти затоа што со процесов започнав на 18ти јули па ми остана датата така. :)

На DiCaprio, Ariel и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  10. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Друштво тука сум и јас, не сум се откажала.
    Не пишувам секој ден бидејќи ми се вртат скоро истите оброци, посебно за доручек. Јајца комбинирани кога со сирење или к.млеко, или пак туна со кришка црн леб и салата.
    За ручек секој ден е различно гледам да прилагодам и за мене и за маж ми, бидејќи искрено ми досади посебно да јадеме, како што порано правев. Вака ем заедно, ем гледам што поздраво да биде.
    За ручек планирам да зготвам свинско месо и печурки. Гледам помали порции да јадам, т.е кога ми е најслатко се прекинувам. Во неделата како што реков имав слободен ден и јадев што сакам, ама не сум претерувала. Сега за сега така се залажувам. Сепак борбата со себе е најтешка за водење.
    @Srckata28 до сега колку кг имаш намалено, дека велиш си почнала од јули месец. Или до сега се немаш воопшто мерено ? :)

На Srckata28 и zeka им се допаѓа ова.
  11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Период јули, август и септември намалив 12 килограми. Октомври и поголемиот дел од ноември држев тежина затоа што не се хранев како што треба за да слабеам. Сега ќе видиме. :)

На Ariel и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Дневен извештај:
    П: пола кроасан, кафе лате
    Р: салата со рукола и моцарела, ориз со печурки
    У: овошје, неколку ореви
    В: манџа со њоки и телешко

Беше малку декадентно денес, ама ај, ќе вежбам. Леле денес колку ми се јадеше благо. Среќа што веќе 10 дена не јадам благо и не сакам да прекршам, па тоа ме држи. Што повеќе денови поминат, тоа повеќе ќе ми биде жал да прекршам.

Од кафе не знам дали би се откажала. Големо задоволство ми е. Дел од идентитетот ми е. Позадина на компјутер ми е, слики со кафиња имам еден куп, секаде околу мене. Ова колку да доловам каков зависник сум. Го сведов на едно со млеко на ден, сабајле, плус две еспреса. Еспресата не ги ни бројам, без шеќер немаат нешто многу калории. Ама еве, ќе пробам да намалам млеко во утринското кафе. Тоа е навистина калорично. Во голема чаша, повеќе од пола со млеко. Многу е.

Друго нешто ме мачи периодов. Некако ми се успори метаболизмот. Често сум отсутна од дома и тоа секогаш ми се одразува на метаболизмот, а со тоа и на слабеењето. Од следната недела треба да е подобро, треба да можам полесно да воведам ред.

@zeka одлични резултати, браво!!! За колку кратко време! Сигурно е огромна мотивација да продолжиш, а и за сите нас во групава!

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Всушност јас млеко кравјо што користам, 3.2% масност, нема толку калории колку што мислев. 100 мил. (половина обична чаша) има 63 калории. Мислам дека многу лесно може да се вметне во секојдневната исхрана. А и штом си љубител на кафе, не си го скратувај задоволството. :)

Едит: Исто така мене сосема во ред ми изгледа тоа што јадеш, не гледам некаде дека е премногу.

На Doozy и Ariel им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Денес
    Т. Кафе, мала банана и јаболко
    Р полнети пиперки х2.... и многу салата,
    В од на децата чипсот и 3 парчиња о кејк.... Грешев, ама мора и така некако и некогаш да скршнам, за да не се скршам....
    Идемо даље утре

На DiCaprio, Ariel и Srckata28 им се допаѓа ова.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    23.735
    Добро утро. Утрото го минувам со чаша топло нес во рака додека чекам јајцата да ми се сварат. :D

Однапред се извинувам ако моите постови се демотивирачки заради мојата исхрана која е далеку од строга. Ама, мојот пристап е да изградам здрав однос со храната што ќе ми издржи на долг рок. А тоа значи дозвола да си јадам се и на тој начин паметот да не ми оди кон прејадување (т.е. binging).
    Сега доаѓаат празници. Претходните години мојот пристап кон трпезите беше да изедам што повеќе за да не пропуштам убава храна, па од утре ќе почнам строго. You guessed it, тоа утро никогаш не доаѓа.
    Да се разбереме, мојата цел не е ниту да си ја тестирам сопствената издржливост, па да јадам краставче додека има секаква друга храна. Целта ми е да јадам тоа што ми се јаде во моментот, а не се што нема да има утре. Зашто реално, секоја храна ми е во секој момент достапна. Ако сакам руска салата ќе се симнам до Тинекс ќе си купам. Зошто да јадам повеќе откако сум најадена? Храната не ми бега.

Денешното мени:

Појадок: ѓаволски јајца (Deviled eggs - варени јајца, жолчката мешана со мајонез и сенф) и парче интегрален леб со р'ж од КАМ
    Ручек: проја или геврече со јогурт
    Вечера: не знам, што прави мама. :D Освен ако не прави тестенини, во тој случај ќе јадам салата или нешто слично, затоа што тестенини никогаш не сум успеала да ги вметнам во дневните калории (иако интегрални), кој им дозволи да бидат толку калорични. (facepalm)

Сфатив не сум многу зборувала за што сакам да постигнам. :) Јас имам МНОГУ за симнување, нема што да се срамам, таа сум си. За сега целта ми е да бидам -32 килограми до средината на април. Веќе имам симнато 12 килограми, ми остануваат уште 20? Мислам дека е реална цел, ама ќе видиме. Секако очекувам барем 15 да симнам до тогаш.
    После тоа имам уште за симнување ама првична зацртана цел ми е горенаведената.

Се распишував ама уште ова да си кажам. Од утре до недела имам патување, уште сега да си кажам дека имам во план да јадам компирчиња и пилешки нагети од McDonalds па што сака нека е. :inlove:

И така. Имајте убав и успешен ден. :D

На Касија, Ariel и Doozy им се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Точен одговор :D кога ќе ми текне колку патев за кафе со млеко, па правев од бадеми, па пиев соино... будала

Еве сега пијам и куцам :)

Ариел, намали јх, зголеми протеини и зеленчук :*

@Ariel

На Bozica1980, Srckata28 и Ariel им се допаѓа ова.
  17. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    194
    Да известам и јас, вчера ме немаше, хаотичен ден, но не забегав многу :lol:
    П: ладен сендвич
    Р: чинија макарони со сирење
    После две недели во еден ден удрив само на тесто, ама не е страшно, сфатив дека сум се навикнала, телото веќе не ми ни бара леб ниту нешто слично за разлика од пред некој ден кога уште додека се будев си мислев на лиснати и симитки. Вчера менито беше такво заради сплет на околности, ама и да не е, откако веќе се навикнав, не ми е тешко. Денот си го почнувам со помислата што вкусно ќе си зготвам денес, однапред си ги планирам оброците и дури и се радувам што не ни помислувам на прженици, благо и сл.
    Денес ден 10:
    Д: омлет
    Р: марула со ракчиња, домат, лимон, плус супа
    В: шопска или таратур
    Мерење вечер или утре сабајле :D

На Ariel и Srckata28 им се допаѓа ова.
  18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Dobro vecer deckii :)

Tuka sum i jas.

Denes na meni .. den 15

Pojadok 1 gjevrek
    Rucek oriz so batak. Marula salata
    Vecera varena carevka..

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Од 4ти декември до 31 сакаш уште 7 кг и мислиш нема да има јојо!? Хм..

20. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Od naucnici kako tebe mnogumina ne pisuvaat vo temata. Ti potrudi se za sebe, oslabes/odrzuvas tezina ne se sekiraj za mene dali ke imam jo-jo efekt ili ne.
    Pozdrav