Денес утка ден. Ми се исподешаваа многу работи и ме нападна анксиозноста, па немав избор. Ќе продолжам за вечера со варени јајца и салата и утре ќе си продолжам со скробен. Карајте ме.
Ден 13 П: се прави омлетот Р: туна салата В: пилешко со ориз, рано ќе биде, накај 19 часот. Може е подобро да ги ротирам ручекот да е вечерата и обратно ама таков ќе ми биде денот денес - урнебес.
Den 18 Denes na meni Pojadok banana Rucek pastrmka , 2 kromidcinja, luto piperce i 1 lazica letna mangja. Vecera 1 pleskavica i kromidce.
Хахахаха не уште 3, уште 2 пати. Денот секогаш ми започнува отприлика ова време, си легнувам во 3-4.. Ова допрва треба да го решавам, имам претходно спомнато дека баш заради тоа што доцна појадувам навечер, односно вечерата ми е проблем и гледам да е што е можно помалку калорична и најчесто е салата, краставица итн. Плус зашто би било проблем? Intermittent fasting временската рамка од 8 часа во кои што се јаде е флексибилна и си ја поставуваш кога сакаш, пример мене може да ми биде од 14-22h.
Тоа е премалку според мене. 1200 калории се минимум за жените, ете така се вели, ама 1000 калории премалку како и да е. Тоа е тоа драстично сечење на калории што во никој случај не може да се издржи на долг рок - веднаш штом се вратиш на нормална исхрана, постепено ќе се вратат килограмите.
Отфрлете благо, газирани сокови; премногу леб . Јадете по 2лебчиња ама потпечени. Вежбајте дома или на др. место и тоа е тоа.
Влагата му се зема; Средата полесно и побрзо ќе ја свари желудникот отколку мека-тутки. Ем повкусбо ем се
Јас кажав се што треба. Од 88кг на 75-6кг дојдов рамномерно со висината со правење на горе напишаното. А ти ако сакаш да изиграваш филозоф и памет да продаваш - твој проблем.
И така пак има калории. 'влагата' од лебот шо ти си ја вадел сигурно не те ослабела. Леб си е леб. Како и да го прајш.
Да, калориите остануваат можи ама кога ќе стани посуво и се рони е подобро за желудникот. Побрзо и полесно ќе го свари отколку мек-тутка . Мислам дека ме сфаќаш. За калориите нормално, скроб е како сакаш.
Ти ја сфаќам поентата, ама тоа нема врска со слабеење бе другар. Тоа има врска со желудникот само, како што кажа. И не е скроб, туку јх е.
Татко ми вака слабееше намерно јадеше посув стоен леб зашто повеќе го заситувало, на тазе врел леб нема наситка и без ништо да го јадеш, можда има логика ова..