Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас ручав туна со кришка леб, и јадев пуканки. Вечер сум на роденден, ваљда ќе пројдам со цеден сок повторно. (се надевам) :D

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929

Колку што знам јас, со фолија само ја вадиш водата од организмот, тоа не е целулитот, а водата е многу битна за одржување на природната рамнотежа на организмот. Една моја другарка трчаше завиткана со фолија секој ден и почна да губи свест, да малаксува, од кога ја тргна и почна да пие повеќе вода се поврати веднаш.

3. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    теди а да си дозволиш тенко парче торта?

4. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не,зашто веќе си дозволив кришка леб поради тоа што ми доаѓаше нагон на повраќање од туната а морав да јадам нешто :tmi: Смучена ми е, кај што никогаш не ја сакав :D

5. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Па земи од лебот Жито Лукс кафеавиот, една кришка 60 калории.
    А на диета некоја си или смислен режим?
    :)

6. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Само одбегнувам тоа што јас сметам дека не треба да се јаде, и некој мој режим терам. ;) Тука барем секој ден пишувам што, колку и кога јадам. Сабајле овошје, нескафе и цедевита претежно, ручам што било од ориз до месо, вечерам туна, марула, салата некоја и така ...

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Искрено да ви кажам без лутење многу се оптоварувате со тие калориите.Зошто едноставно не си јадете све во помали количини,Отколку да сметате пресметувате колку онолку.Јас пробав една ден да пресметувам и спобудалев.Си јадам све во помали колочини и поздрава храна и за скоро време се надевам ке има некакви резултати.

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Јас денес ручав нешто ко пинџур, од печени пиперки, домат и тиквички. Со многу лук :lol:
    Дојдете да ви хухнааааам, ааааааа :devil:

И минијатурно парче сиренце.
    Се мислев помеѓу леб и сиренцето победи, цели 20 дена без него... Hola mi amigo! :)

А супа си имам сварено постојано, кога ме маваат кризи, вадам подгревам и сркам.
    Снемувам веќе од домашниот јаболков оцет, премногу е добар, се надевам и тој што ќе го купам ќе биде барем малку ист.

Започнав да пијам и по 2 шолји чај на ден, незасладен.
    Прво го допив еден заборавен од памтивек по дома, Слим енд фит, од Виталиа, а сега сум на зелен.

Па слободно кажете некој нискокалоричен оброк, некое трикче за подобро слабеење.
    Јас освен овесната каша, немам друго да споделам, ја јадам околу 13.30 часот, точно помеѓу појадокот и ручекот и одлично ми го балансира денот.

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :rofl: и јас јадев пунџур со 30 грама сирење, и плус мусака од тиквички од вчера :devil: тоа јадев во 2, сега изедов 1 мала праска, во 8 и пол ролање, и во 10 саат чаша јогурт со крастајца или праски и црешки :)
    едит- Tрендафиљ купечки супи јадеш?
    мене татко ми ми купи, ама не знам дали да варам зашто се си викам мрсни се :worried:

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Па пишав еднаш, со наградна игра - пронајди го месото. :D
    Купечки бре, едни нискобуџетни од Таково мислам дека се.
    Пилешка и говедска супа, со 40% смалени маснотии.
    Една чинија има помалку од 50 калории.

Секако нема да јадеш со кнедли или крем супи.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Лудо, вари супа и уживај, 70 калории имаат во порција, во вита чим цвета ми ги даваше по колку сакам да јадам значи немај гајле.

И се туку се токмам д а те искарам нешто и еве дојде моментот :D, овошје не јади после 12 часот, шекерите што ги содржи ти се складираат во организмот, а до 12 ако сакаш 2 кила изеди ... од кога ќе имаш еден оброк, после тоа овошје не би требало да се внесува. :)

Tрендафилке и јас тие супи ги јадам, 13 денари една :rofl:

На ludoto19 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    а на овие пишува 15 калории :D значи цела чинија тука некаде!
    ајде ќе сварам утре, и ќе го барам месото и јас :rofl: Jаде ми се супичка, ама овие домашниве ми се тмурни :worried: :puke:

На teddybear и Trendafilka им се допаѓа ова.
  13. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Јас имам едно списание и од него црпам податоци.
    БРАШНО-8ч.до14ч.
    ОВОШЈЕ-8л.до18ч.
    ЗЕЛЕНЧУК-неутрално
    МЕСО, МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ-12ч.до20ч.

14. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    Гага а колку е поштетно да се јаде пржени компири отколку варени ?

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Нема споредба меѓу пржен и варен компир, пржениот е еднаков на куп калории, а варениот е обилен здрав ручек полн со скроб ... подобро варен компир салата, отколку помфрит.

И јас преферирам овошје после 12 не, така сегде сум читала, така и од вита имам навика тоа до 6 попладне овошје малку ми е нерелевантно.

16. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    Може да ми кажеш каква е таа диета? плис :$ :angel:
    Накај колку саат нема никој по кеј? Затоа што и јас сакам да трчам,ама несакам за време гужва меѓу оние кои се се “фрцкаат“ само за да ги видат останатите :D Се извинувам морав да искоментирам :) Ја читам темава, па не се чудете ако не скоро секој коментар правам “Цитирај“ :D :$

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.191
    Допаѓања:
    156.750
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.404
    Допаѓања:
    250.384
    За овошјето велите до 12 часот ама јас станувам накај 13:30, па накај 14 каснувам овошје, па накај 17 часот ручам. Еве сега завршив со ручекот. Јадев гравче и салата. Накај 19:30 планирам да трчам, а потоа да вечерам некоја салата. Тоа ќе биде најкасно до 21 часот. И толку. А легнувам накај 4 часот после полноќ. Нездраво е, знам, ама таков ми е начинот на спиење во лето. Немам обврски за да се будам порано, а сакам.
    Мислите дека влијае тоа во колку појадуваш?

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Појадок е препорачливо да биде во првиот час по станувањето, а најубаво е веднаш пос танување да се испијат 1-2 чаши вода.

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.404
    Допаѓања:
    250.384
    Знам, значи прво што правам кога станувам од кревет пијам вода. Околу пола литар, едно шишенце , бидејќи си мерам вода колку пијам дневно. Потоа следува овошјето. До ручекот гледам водата да биде 1 литар до литар и половина. Зависи. Пола час пред јадење и околу еден час после јадење не пијам вода. На овие правила строго се придржавам. И овошје никако после ручекот. Значи до ручек може, после не.