Добра вечер. Немав време да пишувам вчера, ама еве ме денеска. Случајно прескокнав појадок. Ручек ми беше свинско печено месо со малку кашкавал, вечера интегрални шпагети со лут сос, карамелизирани тиквички и кромид. Не вежбав затоа што го преспав денот искрено, затоа и имам малку оброци. Не сум задоволна од денот, многу сиромашни оброци со ни малку доволно зеленчук како јас што сакам. Денеска правев чизкејк и уште еден десерт за роденден на блиска личност. Едвај чекам да ги пробам утре. И да имам роденден, јадења, бла, бла. Ме знаете мене дека сум против рестрикција на се што има на трпеза за време на празници и прослави, НО, во мојата фамилија е проблематично што имаме 10 родендени во овој период на декември и јануари, плус празници. Затоа за утре целта ми е да јадам понекалорична (солена) храна, за да можам на мир да си јадам по парче од благото. И плус ќе вежбам. Ќе направам репорт како ќе биде. Секој коментар не е покана за тензија, туку е само коментар. Немав никаква намера со тоа што те цитирав и нема потреба да си ставаш се при срце.
Јас денес јако му влегов на јадењето. П: лате Р: супа, туна салата, златно млеко. У; макјато В: макарони, бадеми Имам вишок супа, макјато, златно млеко и бадеми. Едно 600-700 калории плус. Ме фати нервоза и одма на храна удрив.
Океј, идемо данас. Појадок: интегрална кифла Ручек: салата Вечера: салата, некое сувомеснато, кашкавалче (мезе) И како што споменав вчера, ќе има и десерт денеска. Знам, ЗНАМ дека многу лошо ми се распоредени микронутриентите, ама утре поубаво ќе ги избалансирам! Обични јајца не сум јадела многу долго па тоа планирам. Едвај чекам... да јадам.....омлет... Се ближи денот за мерење (за околу недела дена)! Ич не очекувам големи резултати, само сакам да сум 2 кила подоле. Не е амбициозно ама е реалистично и е цел и сакам да сум успешна во зацртаната цел. Fingers crossed... Искрено, не (ми) е баш лесно да се изгуби еден килограм. По моите истражувања 1 килограм е 7 700 калории. Јас се обидувам да имам здрав дефицит околу 200-300 калории дневно, плус вежбање што мислам дека е околу 400-600 калории, 4-5 пати неделно. Да речеме дека кратам 4500 калории неделно... тоа е малку повеќе од пола кило. Секогаш сум за споро и цврсто губење, но сакам барем 1 килограм неделно. Се обидувам ама некако како да не можам да постигнам -7000 калории неделно. Ај ќе видиме што ќе каже вагата и димензиите на 19-ти. Имајте убав и успешен ден!
Секој ден се наканувам денот да го започнам со топла вода и лимон и пак прво кафе пијам Ко бајаги толку тешко се прави хах. За синоќа да пријавам и 2 чаши вотка Денеска Доручек -томато со две јајца како пржено, к.млеко, парче леб и крастевица салата. Ужина- манго или грозје ќе биде. Ручек- ќе печам цели компири со се лушпа и сирење. Јас станувам покасно па затоа имам само доручек, ужина и ручек. Ручекот ми завршува околу 5 часот и искрено не осеќам потреба за повеќе храна. Кога би станувала многу рано, секако би имала три оброци и плус ужина. Со грешки ама битно да одиме напред, без откажувања!
Ден 19 Денот започнат со цеден лимон и кафе. П: мусли со јогурт Р: сезонска салата и многу малку стекче В: најверојатно ништо, ако ми се јаде има и краставици и оризови галети и намаз, може и такво нешто. Мерење планирам на 30ти ден, ма да не верувам дека ќе издржам до тогаш да не се измерам, како и да е, ќе ве известувам. И без тоа промените се видливи, и психички и физички, а тоа е и повеќе од доволно.
Денес малку порано да дадам извештај, ќе се шета после. А ќе биде и декадентно. П: Кафе лате, златно млеко Р: банана и јогурт В: на прослава сум, значи се што ќе ми се најде пред очи. Се надевам само дека барем алкохол нема да пијам.
Не, ништо што претставува храна за организмот. Целта е самиот организам да ги разградува мастите и хидратите за енергија. Да нема внес на никакви шекери(хидрати), протеини и масти.
Добро вам јутро даме. Денеска се чувствувам многу мотивирана сабајлечки, па да ви пишам. Се чувствувам дека денов ќе го поминам поубаво од било кога затоа што навистина ми се смачи од неубави јаглехидрати кои ги внесував последната недела. Идемо протеини (и масти де). Појадок: две јајца, сирење, едно парче печен суџук, ајвар Ручек: пилешко скара, салата Вечера: јогурт/кисело млеко и уште нешто лесно, не знам што Ужини ќе бидат овошки, плус сега кафе што пијам. Вежбање ќе има многу, тежински и кардио. Вода, 4-5 шишиња од 650 милилитри. Spoiler: Вчера Да си кажам дека пиев и вино и ладно нес со многу млеко и шеќер и на крајот на вечерта бев толку многу издувана и полошо чувство нема. Мислам дека грозното чувство по јадење неубава храна е мотивација сама по себе да се храниш поубаво. Бљак.
Викендите се декадентни. Вчера малку јадев, ама испив 4 пијачки. Денес почнав со панцерота. Седнав на чорба, немаа и излезе панцерота. Ќ’умрам колку ми е мачно од мрсното. За ручек ќе биде пире со колбаси. Барем ќе вежбам, колку-толку да има баланс.
Ден 20 Цеден лимон, кафе, 1 тркалце ресанче П: мусли со овошен јогурт Р: стек со ориз и салата В: може нема ни да има Вчера го прескокнав вежбањето, денес ќе надокнадам.
25 den denes. Sabajle doruckuvav 100tina gr samo stek. Rucek omlet i salata. Vecera salata i stek. Se zasituvam od malku hrana, ocigledno dobro mi odi Utre se meram posle 2 nedeli.
Ден 21 Цел ден сум надвор и сосема случајно излезе “воден” ден зашто сеуште немам јадено ништо, а не сум ни гладна. Ќе продолжам денес вака, ќе пијам уште едно кафе, некој чај, а ако ми се јаде ќе јадам една краставица со фета и супа.
Helllooo 26 den Sabajle se merev. So 93 pocnav, sega sum 88 kg neznam dali izbrzav , se merev na posledna den od mens. , no, ne e vazno, vazno uste malku padna vagata i za mene pretstavuva ogromna motivacija. Zalepenite trenerki pocnaa da mi se komotni. Farmerkite mi se top, isceznaa spoljerite... Of, uste 2 nedeli do nova godina.. se nadevam barem 2 kg uste. Denes za pojadok 2 japonski jabolki Rucek telesko meso i kompir. Uzina. Malku utnav. Malo parce domasna pica. Vecera japonaki jabolki ( uzivam vo niv)