(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Вода од 2 до 3 литтри на ден обавезно. Една од причините зошто не слабееш е калорискиот суфицит. Внесуваш повеќе калории одколку што трошиш. Спушти ја MyFitnessPal, и број калории, односно ограничи ги да бидеш во блак калориски дефицит, и слободно пиј вода многу е битна хидрираноста. За мерење треба наутро на празен стомак откако ќе завшиш работа во тоалет, тоа е релевантно.
    Исто така можно е и премногу јагле хидрати да внесуваш, 1грам јагле хидрати врзува 3грама вода.

Друга работа не се ослонувај многу на вагата, направи слики сега и по 2 недели и така споредувај, измери обем на струк, колкови, гради раце, нозе и споредувај тоа.

Можно е и да јадеш посолена храна па задржува повеќе вода и затоа вагата не покажува минус, но не ти викам да не јадеш сол, солта е битна ако вежбаш, бидејќи е директен активатор на енергија. Јас пред тренинг пијам 3-5 грама Натриумова или Калиумова сол и плус преворкаут суплемент.
    Натриумова сол задржува вода поткожно, а калиумова мускулно, тоа е разликата.

zajka1 likes this.
  2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

:hai:

Видов некој пишал во темава па и јас сакам да пишам во име на деновите пред НГ кога беше активна. :)

Јас дечки заболев многу, пиев антибиотици и уште сум доста болна. Дефинитивно не е само до слабеењето, но сметам дека слабеењето значително ми придонесе до намален имунитет. Последнава недела+ дефинитивно јадам во суфицит и се имам здебелено (но, не знам колку) и ми е криво поради тоа, но се случи што се случи. Сега повторно ќе се враќам во игра, но многу полека и многу попромислено.

Неколку дена ќе правам дефицит од 100 калории, што е речиси незначително, но со цел да не правам шок на организмот. Ќе почнам да вежбам денеска, болна или не, идеме.

После тоа, уште не сум сигурна колку калории ќе внесувам, ама сакам да бидат повеќе од 1400 затоа што реално, тие калории се премалку за мојата тежина. Ќе претражам убаво некои калкулатори за калории и ќе видиме.

Се надевам не сум го поебала организмот до голем степен. :doh:

S.o.F.i and DiCaprio like this.
  3. zajka1

zajka1 Истакнат член

Наутро сум на Хербалајф шејк збогатен со различни видови семиња и овошје.Ужинка или овошје или јаткасти плодови.Ручек зависи што но без леб.Не вечерам

AAKG likes this.
  4. AAKG

AAKG Популарен член

Тое мит дека мора да се пие голема количина на вода за телото да слабее. Водата нема блага веза со слабеење а колку повеќе вода се внесува,телото толку повеќе вода исфрлува. 1гр хидрат задржува 2.2гр вода.
    Вода се пие спрема потребата на организмот а и женското тело задржува повеќе вода неголи машкото. Телото исфрлува токсини кога има потреба без разлика дали спиеме,трчаме или работиме....
    @zajka1 Намали со хидратите и сол. Пијај вода спрема потребата на организмот за да не задржуваш вода поправо гликоген непотребно.
    Намали хидрати за 50гр. и прати напредок 2 недели и ако нема промена на вага,ќе бараш чаре во тренингот.
    Нема потреба да броеш калории пошто телото колку калори троши можи да се увиди само лабараториски. Одиш само со пратење на телесната тежина и броеш само грамажа на хидрати масти и протеини а другото не е воопшто битно.

5. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

You are so wrong buddy. Водата е нмогу тесно поврзана со слабеењето, и препорачливо е во поголеми количини, а воедно и прочистување на крвта прави со што се зголемува кислородот и има подобра коагулација.

Според законот за запазување на енергија, ако внесиш повеќе калории(енергија во кило-џули) одколку што ти се потребни за потрошња останатото ќе го складираш, ако внесиш помалце за да надохнади телото ќе троши свои калории за енергија. Затоа за да не идеш во лабораторија, прво кратиш 200калори, по една недела ако не мрдниш кратиш уште двеста, или ако сакаш да се дебелееш додаваш по 200 и пратиш цело време. А бројките на вагата не се најрелевантни. Само слики и обем!

Хербалајв шејкот ти е нај обичен протеин, како што го има во продажба во сите продавници за спортски суплементи. Само разликата е во тоа што, тој е во пакување од 300г и е околу 1000 денари, а другиов од подобри фирми е 1кг 1300-1400 денари. Па сега види. Иначе од тој шејк ако вистина сакаш да имаш придобивка се пијат по 30грама. Намали на овошје има многу шеќери(јаглехидрати).

Last edited by a moderator: Jan 14, 2020
    Srckata28, zajka1 and lovestoneddd like this.
  6. AAKG

AAKG Популарен член

Заборави да кажиш дека и поголема количина вода исто така ко кисели организмот наместо да го држи во базна состојба. :D
    Во врска со калориите...Битен е изворот на калориа пошто 200калори од протеин и 200калории од хидрати се иста клориска вредност шо значи битно е што се јади а не колку калори.
    Крвта не се прочистува со водата туку се прочистува со исхраната која е во базна состојба. Месото ја кисели крвта а киселата храна ја држи во базна состојба. Тие кисеоники се исфрлуваат само преку измет а преку потта многу малку.
    Ако ние јадеме храна која го кисели организмот,џабе користиме детох методи.

7. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Од каде поголема количина вода го кисели организмот?
    1грам Протеин - 4кцал
    1грам Јхидрати - 4кцал
    1грам Масти - 9 кцал

Детокс метода е црниот дроб, и за детокс не разговарам подалеку од тоа.

Пиши ми ЛП ако сакаш , да не идеме офтопик тука.

8. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Тие шеќери не се штетни, се разбира доколку се зема во дозволена количина, како и водата од 2-3л на ден ама не повеќе.

S.o.F.i and DiCaprio like this.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

ме примате :tmi::tmi::tmi:

GlowGirl, Espadrila, Ariel and 2 others like this.
  10. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Точно во право си, не се штетни во одредена количина. Бидејќи се фруктоза, таа се складира само во црниот дроб, и збира околу 50тина грама, се друго оди во масти. Да не се претерува. :)

AAKG and LadyLollypop like this.
  11. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Хај.
    Што да ви кажувам, нели вчера требаше само да прекршам. Ама јас цели 5 дена јадам се' и сешто.
    Само калорични работи, колку може повеќе пици,сендвичи, чипс, благо, газирано....цц
    Ми падна мотивацијата и верувајте само на јадење мислев, значи страшна сум.
    Ете што не чини кај мене, дури и да ја постигнам целта јас потоа се губам колку многу јадам и се прејадувам. И да поправена сум:doh:(facepalm).
    Денес почнав пак, се надевам истрајна ќе сум !

Д. Туна и кришка црно лепче.
    У. Половина манго и едно јаболко.
    Р. Сега ќе јадам. Имам печена кокошка и салата. Се чека маж ми(heidy).
    Ај со лесно нека ни е.

AAKG and zhap4e like this.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Никој не ме памте а???
    пред 2 години одев на нутриоцинист ми правеше режим за мене
    за 2месеци симнав некои си 6 кг а у обем изгубив многу
    сега пак почнав со тој режим па ке видиме дали ке ги издржам тие два месеци и колку ке изгубам
    инаку 10треба да симнам

Наутро лимон +млака вода
    П-банана
    Р- пилешко дистано со салата од 7видови зеленчук -сеа ке биде од 3-4 -зелка морков патлиџан краставица магданос со лимон
    В-исто ко ручекот
    деновите планирам да пијам чај од магданос да изфрлам течности бидејки тироидната пак ме зеза
    Кој знае дали и воопшто ке симнам и еден грам бидејки тироидната пак стапи на сцена

Espadrila, zajka1, AAKG and 1 other person like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Вечерва чак јогурт пиев. 3 чаши :smirk: друго..јаболка, портокал, краставица, чај, лимон, кафе. Добро е. Ќе видиме дал утре пак.

14. AAKG

AAKG Популарен член

Неможам да ти пишам лп,незнам шомуе,не се прајка....
    Поради хлорот шо се прочистува водата,самиот хлор содржи киселост. Ако се вари водата тогаш се губи таја киселост а изворската вода не содржи киселост. Поради таја киселост идат разни проблеми со слаба крв,болки во желудник,губење апетит и тако дајле....еден период варев вода и користев јаболкова киселина со минерална вода а од страна на месо јадев само риба и друг извор на протеин ми беа јајцата варени. Здрава метода и се осеќа разлика и месеци уназад немав настинато и немав мака со низок притисок. Зеленчукот е здравје али кој можи да се придржува целосно е прашање :D

DiCaprio likes this.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Same here. Ама да пробаме нели?

Jaс, да, ама да си прашам и за мене :lol:(facepalm)

Те памтиме, како не.
    Иако на почеток добро се држев за новогодишните празници, сепак Божиќните беа тие кои ме решија, СРамота е вака да се зборува, кога тоа се се ниски страсти, али шта чеш. жив човек.
    И како што е многу лесно кило две да се стават за само ден-два, така е многу тешко кило-две да се симнат за недела- две.
    Али, наше е да најпрво да посакаме, тоа се 50% од работата. Следните 50% исто барат многу труд. :nod::nod:.
    Започнав вчера, со малку грешење, ама продолжувам денес.
    Иако порано пиев топла вода ло лимон и мед наутро, сега оопшто не ми е убава и ми шкоди.
    Планот ми е наутро да терам со овошје, јогурт со овесни снегулки и некои семиња. Ручек за ручек што има со салата и лесна вечера, по можност само салата. КАфиња околу 2 на ден, леб минимум а без благо и газирано воопшто.
    Со лет д гејмс бегин.

П.С. И да, и јас пред неколку месеци броев калории и имаше ефект.Ама престанав, па се изгуби ефектот....

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Вчера како за прв ден поминав супер
    Не бев гладна ама мислам вода малце изпив немаше ни 2л
    за денес треба да биде овошје и зеленчук цел ден
    па така денот почнува со чаша млака вода и цеден лимон за тое шо имат висок шекер ке стават и цимет

S.o.F.i, Ariel and Espadrila like this.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Арно е и денес. И денес ќе сум на овошје јогурт. Најмногу некои јатки да каснам малку и тоа ќе е.
    Сабајлето, какао, едно јаболко и една кива. Чаша јогурт прееска. Сега едно кафе ќе сркнам...до подоцна некоја јатка и јогурт. Толку. Не се осеќам стрвно и гладно.

S.o.F.i, Ariel and ALISA0000 like this.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Дали некој од вас има пиено чај од магданос ???
    се осекам дека имам задржано многу течности па да пробам со него

19. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

ако ти треба диуретик увин земи си...ама боље ти е да намалиш на сол и хидрати

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

јас задржувам течности бидејки имам хипо и никако неможиме да ја стабилизираме
    од неа ми се задршките
    еве изпив литро чај доста е за денес