(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.945
    Јас со диетата на Жан Митрев не успеав да ослабам. Таа нели се држи 5 дена, па 2 дена пауза. Јас 5 дена супер издржував и супер резултати имав, ама за тие два успевав се да упропастам. Треба да си крактер и да пазиш и за викенд.

Со УН можеби поспоро оди, ама мене таа повеќе ми успевала.

Најмногу ослабев без некоја посебна диета. Јадев многу салати, пред скоро секој оброк и не јадев благо, освен понекогаш малку мед.

2. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    За да ослабнете најважно е калориски дефицит. Тоа е. Нема некоја филозофија. Повеќе да трошите отколку што внесувате. И физичка активност. Може понекогаш да внесувате и junk food. Зошто да не? И таа е за луѓе, но гледајте тоа да биде сведено на што помалку. Диетата на Жан Митрев е калориски дефицит, но е изгладнување и оптеретување на организмот. Плус, не го храните доволно мозокот. Ве ваќа нервоза, глад, губите концентрација, ви паѓа шеќерот.

На riba79, victoria, CarrieBradshow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    За последниве мислења ^
    Баш зборев страна поназад. Диета е океј ајде за слабеење ама после што? Не е работата ослабни па пак јади све и сешто, туку ослабни и ништо не менуваш во исхрана и си ја одржуваш тежината. Единствено може оброците да бидат поголеми ако сакате да ја одржувате саканата тежина.
    И не мора нула јаглехидрати за да ослабете. Може ќе ослабете ама никако не смее да ви е редовен режим на исхрана.
    Јас еден оброк во денот внесувам јх, доручек или ручек, ама гледам да не се и многу застапени.
    И многу вода.:D

На Nausicaa и teaiva им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.945
    Да, повеќе салати всушност водат кон калориски дефицит. Те заситуваат пред оброкот, а малку калории имаат. Плус здрави се.

Каков режим и да држи човек, после 3-4 недели се навикнува и на тој тип на храна, и на помали количини. После веќе не е тешко да се одржува тежината. Само да се издржат 3-4 недели...

На teaiva и riba79 им се допаѓа ова.
  5. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Човек треба да се научи од се да касне. Нема ништо лошо во тоа. Јас веќе 2 години одам во теретана, ама знам да си дозволам junk food повремено. Многу е важно и каква работа работиме, колку работиме, колку трошиме. Канцелариска работа и физичка работа не се исти. Некој што работи на плац истовар-утовар салати не можат да го држат. Изгладнувањето е најлошо. Квалитетните јх даваат енергија и го хранат мозокот.

На Yeeah, Nausicaa, CarrieBradshow и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Здраво на сите:hai: Си го имав заборавено акаунтот и дека едно време бев член на форумот ама ми текна деновиве, баш кога цврсто решив дека сакам да изградам солиден ,здрав однос со храната (првично) и воедно да намалам на килажа малку( изгледам сосема здраво, неколку кила се во прашање).Маката моја датира од времето кога бев малце полничка и со премногу рестрикција ослабев доста(станав таман ) ама развив binge eating disorder како нездрава навика и тоа многу ме изморува и поттиснува( пр си јадам нормално избалансирано 8дена, 9тиот имам an urge од никаде и се трујам самата себе(facepalm)) .Да не бидам офтопик сега, денеска:
    П- не појадував пошто синоќа изедов повише од доволно и не бев гладна
    Р-салата и домашни овесни крекери
    В- јадев портокали:D тоа ми сакаше душата
    Иначе си трчам секое утро и сум на intermittent fasting 16/8 и супер му е тоа на мојот организам, не осеќам глад.:)

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Кој ја држи диетата на irenna? Ми треба помош малку :doh:

8. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    32.863
    Пиши што ти треба. Ја држев пред 3 години.

9. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Ја започнав вчера, ококу доручекот не бев сигурна само. Јадев јогурт со овесни, чиа и ленено.. Дали е во ред тоа?
    Денес јадев за доручек палента со павлака, турско кафе без шеќер и зелен чај.. :)

На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Еве јас од денеска:
    П: киви
    Р: манџа грашок(посна) +салата
    В:оризови галети и хумус
    За ужина неколку овесни крекери, физичка активност - трчање

11. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Која диета ја започна? На Irenna?

12. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Не сум на диета, јадам тоа шо ми вкусно и ме прави да се чувствувам убаво

Денеска :
    П- vegan protein powder, granola bites домашни
    Р- киноа со марула
    В- најверојатно леќа ќе биде

13. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    111
    Искуства од вас која е најефикасна диета и така најбрзо имате резултати, ми треба да симнам уште 2 3 кг што најтешко се симнуваат... :/

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    A гледаш да имаш идеална тежина или телото да го промениш?

15. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Ленено, овесни снегулки и чиа со јогурт наутро. Батали чоколадо,барем после 17ч немој. Исто и грицки отфрли.
    Мој предлог е да ја практикуваш диетата со лимони 14 дена(прв ден еден линон, втор ден два лимони..) комбинирано со доручеков, ГАРАНТИРАНО, ИСПРОБАНО :)

16. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    П: интегрален ѓеврек со хумус( колку да го пробам дека беше пресен, мало парче си пресеков:rofl:)
    Р: салата
    У: лешници
    В: ориз со праз и печурки
    Трчав како и секое утро и пешачев после пак (така испадна денеска), it was a good day :rofl:

17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Девојки карантонов си го направи своето :(
    Сега сум права панда :worried:
    Мислам психички се уништив кога видов колку кг имам ..... сакам да ја почнам диетата на жан митрев колку да напрам детокс на организмов ...да напоменам дека пијам чајеви детокс и кирколина и резултатот е само добивам многу гасови и ништо друго ...
    Не знам од каде да почнам и каде да завршам ....;(

На riba79 и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Овие последни три дена си претерав со благо и грицки |(.. Еве денес сум повеќе на салати и овошје а од утре ќе почнам и со физичка активност :)

19. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24

Фала ти многу. Секако ќе го слушнам. Но ако сите социјални мрежи му се исклучени, каде да го најдам и заследам за подоцна. Не сфаќам зашто би било тоа така... Позз

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.930
    Денес почнав ама додека да си легнам да спијам ќе мислам на доручекот утре.
    Т25 кардио што едвај го издржав до пола и глава ме фати.
    Појадок манастирски леб со путер, хумус, варено јајце и печеница, ручек зелена салата и беби спанаќ, варени брокула, карфиол и морков, со пилешки стек, вечера класика мимоза, Велигден е де, додадов и пченка, да не ми дојде ту мач глад де, пуна шеќери, ама... А да, имав и две ужинки сиротата јас, пола банана сабајле и едно зелено јаболко.Утре подисциплинирано.
    Почнав и со домашни вакуум масажи со масло, плус го ископав рилакс енд тоун од дното на плакарот.

Треба да земам некои ензими и пробиотик, не варам протеини добро, белки од јајца ми се ноќна мора.