1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.518
    Допаѓања:
    144.987
    Јас со диетата на Жан Митрев не успеав да ослабам. Таа нели се држи 5 дена, па 2 дена пауза. Јас 5 дена супер издржував и супер резултати имав, ама за тие два успевав се да упропастам. Треба да си крактер и да пазиш и за викенд.

Со УН можеби поспоро оди, ама мене таа повеќе ми успевала.

Најмногу ослабев без некоја посебна диета. Јадев многу салати, пред скоро секој оброк и не јадев благо, освен понекогаш малку мед.

2. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    За да ослабнете најважно е калориски дефицит. Тоа е. Нема некоја филозофија. Повеќе да трошите отколку што внесувате. И физичка активност. Може понекогаш да внесувате и junk food. Зошто да не? И таа е за луѓе, но гледајте тоа да биде сведено на што помалку. Диетата на Жан Митрев е калориски дефицит, но е изгладнување и оптеретување на организмот. Плус, не го храните доволно мозокот. Ве ваќа нервоза, глад, губите концентрација, ви паѓа шеќерот.

На riba79, victoria, CarrieBradshow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    За последниве мислења ^
    Баш зборев страна поназад. Диета е океј ајде за слабеење ама после што? Не е работата ослабни па пак јади све и сешто, туку ослабни и ништо не менуваш во исхрана и си ја одржуваш тежината. Единствено може оброците да бидат поголеми ако сакате да ја одржувате саканата тежина.
    И не мора нула јаглехидрати за да ослабете. Може ќе ослабете ама никако не смее да ви е редовен режим на исхрана.
    Јас еден оброк во денот внесувам јх, доручек или ручек, ама гледам да не се и многу застапени.
    И многу вода.:D

На Nausicaa и teaiva им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.518
    Допаѓања:
    144.987
    Да, повеќе салати всушност водат кон калориски дефицит. Те заситуваат пред оброкот, а малку калории имаат. Плус здрави се.

Каков режим и да држи човек, после 3-4 недели се навикнува и на тој тип на храна, и на помали количини. После веќе не е тешко да се одржува тежината. Само да се издржат 3-4 недели...

На teaiva и riba79 им се допаѓа ова.
  5. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Човек треба да се научи од се да касне. Нема ништо лошо во тоа. Јас веќе 2 години одам во теретана, ама знам да си дозволам junk food повремено. Многу е важно и каква работа работиме, колку работиме, колку трошиме. Канцелариска работа и физичка работа не се исти. Некој што работи на плац истовар-утовар салати не можат да го држат. Изгладнувањето е најлошо. Квалитетните јх даваат енергија и го хранат мозокот.

На Yeeah, Nausicaa, CarrieBradshow и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Здраво на сите:hai: Си го имав заборавено акаунтот и дека едно време бев член на форумот ама ми текна деновиве, баш кога цврсто решив дека сакам да изградам солиден ,здрав однос со храната (првично) и воедно да намалам на килажа малку( изгледам сосема здраво, неколку кила се во прашање).Маката моја датира од времето кога бев малце полничка и со премногу рестрикција ослабев доста(станав таман ) ама развив binge eating disorder како нездрава навика и тоа многу ме изморува и поттиснува( пр си јадам нормално избалансирано 8дена, 9тиот имам an urge од никаде и се трујам самата себе(facepalm)) .Да не бидам офтопик сега, денеска:
    П- не појадував пошто синоќа изедов повише од доволно и не бев гладна
    Р-салата и домашни овесни крекери
    В- јадев портокали:D тоа ми сакаше душата
    Иначе си трчам секое утро и сум на intermittent fasting 16/8 и супер му е тоа на мојот организам, не осеќам глад.:)

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    385
    Кој ја држи диетата на irenna? Ми треба помош малку :doh:

8. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    33.328
    Пиши што ти треба. Ја држев пред 3 години.

9. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    385
    Ја започнав вчера, ококу доручекот не бев сигурна само. Јадев јогурт со овесни, чиа и ленено.. Дали е во ред тоа?
    Денес јадев за доручек палента со павлака, турско кафе без шеќер и зелен чај.. :)

На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Еве јас од денеска:
    П: киви
    Р: манџа грашок(посна) +салата
    В:оризови галети и хумус
    За ужина неколку овесни крекери, физичка активност - трчање

11. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    385
    Која диета ја започна? На Irenna?

12. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Не сум на диета, јадам тоа шо ми вкусно и ме прави да се чувствувам убаво

Денеска :
    П- vegan protein powder, granola bites домашни
    Р- киноа со марула
    В- најверојатно леќа ќе биде

13. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    111
    Искуства од вас која е најефикасна диета и така најбрзо имате резултати, ми треба да симнам уште 2 3 кг што најтешко се симнуваат... :/

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.335
    A гледаш да имаш идеална тежина или телото да го промениш?

15. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    385
    Ленено, овесни снегулки и чиа со јогурт наутро. Батали чоколадо,барем после 17ч немој. Исто и грицки отфрли.
    Мој предлог е да ја практикуваш диетата со лимони 14 дена(прв ден еден линон, втор ден два лимони..) комбинирано со доручеков, ГАРАНТИРАНО, ИСПРОБАНО :)

16. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    П: интегрален ѓеврек со хумус( колку да го пробам дека беше пресен, мало парче си пресеков:rofl:)
    Р: салата
    У: лешници
    В: ориз со праз и печурки
    Трчав како и секое утро и пешачев после пак (така испадна денеска), it was a good day :rofl:

17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.801
    Девојки карантонов си го направи своето :(
    Сега сум права панда :worried:
    Мислам психички се уништив кога видов колку кг имам ..... сакам да ја почнам диетата на жан митрев колку да напрам детокс на организмов ...да напоменам дека пијам чајеви детокс и кирколина и резултатот е само добивам многу гасови и ништо друго ...
    Не знам од каде да почнам и каде да завршам ....;(

На riba79 и zhap4e им се допаѓа ова.
  18. Stefani999

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Овие последни три дена си претерав со благо и грицки |(.. Еве денес сум повеќе на салати и овошје а од утре ќе почнам и со физичка активност :)

19. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24

Фала ти многу. Секако ќе го слушнам. Но ако сите социјални мрежи му се исклучени, каде да го најдам и заследам за подоцна. Не сфаќам зашто би било тоа така... Позз

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.100
    Допаѓања:
    165.809
    Денес почнав ама додека да си легнам да спијам ќе мислам на доручекот утре.
    Т25 кардио што едвај го издржав до пола и глава ме фати.
    Појадок манастирски леб со путер, хумус, варено јајце и печеница, ручек зелена салата и беби спанаќ, варени брокула, карфиол и морков, со пилешки стек, вечера класика мимоза, Велигден е де, додадов и пченка, да не ми дојде ту мач глад де, пуна шеќери, ама... А да, имав и две ужинки сиротата јас, пола банана сабајле и едно зелено јаболко.Утре подисциплинирано.
    Почнав и со домашни вакуум масажи со масло, плус го ископав рилакс енд тоун од дното на плакарот.

Треба да земам некои ензими и пробиотик, не варам протеини добро, белки од јајца ми се ноќна мора.