(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Инстаграм му е активен моментално.
    https://instagram.com/dr_stojmenov?igshid=1r6xp26f4msq8
    Секој ден има нови сториња со начини на тренинзи и исхрана.

2. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.793
    @Justicija не си само ти.Скоро сите во карантинот качивме по некое кило. Ако сакаш поддршка јас сум од утре на ун. Ако кирколината е лаксатив само белја можеш да си направиш!Почни од ден 1 на ун па step by step, day by day ќе одиш.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Мој предлог, доручкувај овесни со јогурт, додај ленено и чиа, пијај вода со лимон по 2л барем, на ден. Не вечерај скроб ни јаглерохидрати. Само протеин и салата. Можиш пред легнување да пиеш вода со мед и цимет за 2/3 дена ќе бидиш како нова :)

4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Да се префрлам скроз на месо и зеленчук ? Дали е издржливо и дали има ефект?

5. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    32.863
    Нема потреба. За издржување ќе издржиш ама сигурно не ќе можеш цел живот само месо и зеленчук да јадеш. Веднаш штом прекинеш со тој начин на исхрана ќе се вратиш на стари навики и ќе јадеш јх, леб, благо ко невидена (и мене ми се случи истото, скоро година не јадев леб, благо, само еднаш неделно црно чоколадо и после година почнав да јадам и друго благо, леб, тестенини, не можев да се исконтролирам колку јадам. Реков доста е, нема да си забранувам што да јадам. Сега јадам и благо и леб(едно парче) и тестенини и се што сакам, ама со контрола не да земам цела чоколада да изедам или пола леб. После диетата имав 54кг а сега откако јадам се имам 58кг. Морам да напоменам и дека вежбам секој ден и пијам доста вода).

Она што сакам да ти предложам е да исфрлиш сокови и грицки и бел леб, а да намалиш на благо ќе јадеш пр. 3 пати неделно за да не ти се случи истото што ми се случи мене. За појадок јади овесна каша, варени јајца со парче ржан леб, хумус со парче леб, можеш и смути. Кафе и чај без шеќер и млеко. Ручек може секакви манџи, печени или варени меса, ориз и компири во помали количини, салата задолжително и парче леб ако не можеш без тоа. Вечерата гледај да е полесна пр. јогурт со семиња, салата од зеленчук, може и јајце со чаша јогурт, само да не внесуваш шеќери навечер. Нормално можеш да јадеш и пица и тестенини и се што сакаш, само да не е често и ако за ручек јадеш покалорично за доручек јади само овошје или прескокни ја вечерата. Јас вака сега се хранам и немам никакви кризи за ништо. Добро би било да имаш некаква физичка активност.

Сметам дека сите диети имаат краткотрајни резултати, треба се што сакаме да јадеме ама умерено и да не се прејадуваме.

6. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Не пишав така, ни јас не го правам тоа. Доколку сакам проја, кифли, макарони, земам наутро. За ручек не се замарам многу ама гледам да не мешам протеин и скроб. А за вечера да не е јгх и скроб. Салати најчесто. Земам изварка, краставица рендана, малку павлака(2 лажици) и ореви сецкани, мешам и јадам :)

7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Протеини и скроб одат заедно, масти и хидрати не се мешат.

8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Фала за долгиот пост :)
    Вака мака мачам со диетиве , бидејки имам вишак , штом држам диета ке ослабам но проблемот е што одма ги враќам кг :(
    Што се однесува на режимот без леб,благо,газирано , не знам зошто но ова не делува кај мене , сум пробала но никаков резултат

На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Под масти на какви се мисли? Месо и млечни производи?
    Зашто месо и во протеини се става, затоа прашувам.

10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Па не биди на диета, имај си здрава исхрана со која ќе тераш цел живот што се вика.
    Затоа сум против диети. Особено УН ми е многу глупа.
    А вежбаш?

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Немам мн време за вежбање :worried:

12. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Па месото е основен извор за протеин како и јајца, риба, млеко, јогурд, кашкавал, сирење. Е сега имаш масни протеини и чист протеин.Чист протеин ти се јајцата, белото пилешко месо, риба, мисиркино месо. Масни протеини(кој содржат лош холестееол) свинско, телешко, риба панга, говедско месо,цело јајце. Млекото содржи масти али содржи и лактоза како и сирењето. Масти било лоши или добри, не се мешаат со хидрати пошо дел од хидратите се искористуват за енергија а дел одат во сало поправо поткожна вода а мастите дирекно во сало. Мастите се варат споро и ради то ја успоравуват дегестијата на хидратите. Добри масти се фстак, ореев, кикира, лешник, бадем.. Лоши масти имаме во чипс, пржен компир, свинско месо, жолчка од јајце....

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.820
    Допаѓања:
    40.922
    Сигуно можеш да најдеш барем 20 мин - 30 мин?
    Инаку, штом викаш немало ефект кај тебе исфрлањето на благо и газирано , тогаш веројатно и другиот дел од исхраната не ти бил регулиран.
    Пробај да ги планираш оброците, направи си распоред за следен ден или неколку дена што ќе јадеш и води се според тоа.Можеш и да зготвиш нешто однапред.
    Леб не ти треба скроз да исфрлиш, замени го со леб од цело зрно, исто и благото ограничи го на многу помалку од тоа што јадеш сега.Не јади меѓу оброци, во случај веќе да го правиш тоа.Исто и читам си пишала горе да се префрлиш само на месо и зеленчук, зеленчук дефинитивно внесувај секој ден, ама месо не ти треба во толкави колични, затоа што можеш да имаш и други неубави последици.

На Justicija и AAKG им се допаѓа ова.
  14. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Професионално објаснето браво :)
    Така е и правилно, зеленчукот е доста битен, можи и без гладување да се слабее.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    32.863
    Ги враќаш бидејќи откако ќе ослабиш се опушташ и јадеш повторно исто како и пред диетата. Најдобро ќе е според мене да јадеш се што јадеш досега ама на пола, пр ако јадеш две прачиња бел леб замени со едно парче ржан, од ручекот пола, од благо ако јадеш цел ред чоколадо сега пола и така за се. Измеѓу ако ти се јаде можеш салата, или овошје и јатки, таман сега иде лето и ќе има се во изобилство. Исто пиј течности и ќе имаш чувство на ситост. Со ваков начин каде што ништо не исклучуваш од исхрана, а ќе намалиш количински нема шанси да вратиш кг. Ќе ослабиш со сигурност ама на подолг период не за една недела како со диети. :)

На Ariel, Justicija и AAKG им се допаѓа ова.
  16. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Јас имам симнато апликација за вежбање, штиклираш кој дел од телото сакаш да го средиш, па ти дава програма според тоа. Јас избрав стомак и нозе, вежбите ми се 6 мин, ама јас ги правам дупло и вежбам околу 13/14 минути, секоја вечер или преку ден, зависи. Ефективни се, денес ми е 14 ден. Секој 5ти ден пауза ама пак вежбам и тогаш, мене што ќе ми текни :)

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    578
    Некој што ја држел/држи кето диетата ако може да ми пиши лп :)

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.926
    Ќе може да ја пишеш која е апликацијата?!
    Тенкс.

Ден 5ти.
    Диета, лепота. Жива гладна, зобам бадеми непечени. Пропусти еден тон, но -3кг, тоа вишокот течности. Ова ми е транзит кон посериозно нејадење и слабеење.
    Вчера рипнав и не вежбав, ама пешачев, имам сериозни денови кога не можам мал прст да мрднам, не па да вежбам. Вчера беше таков страшен ден, па го поминав со пешачење, дури и тоа беше ту мач.
    Имам страшни главоболки. Секогаш вака кога токсини вадам од себе, ми се плачеше дури.

На SunnyGirl2 и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Adidas Training е исто добра апликација.

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    :dance::dance::dance:
    Ги симнав. :D

Мислам дека сум официјално -17 кг. :o Не сфатив колку е голема бројката додека не ја напишав...

Мојата цел е да ослабам уште 15 кг. Тоа ми е цел до Нова година. И тогаш би била со вишок, но секако очекувам и повеќе мускули и се тоа да изгледа подобро. :)

Едит:
    Инаку, верувале или не, откако започнав да слабеам, до ден денес, не сум мрднала ни сантиметар во бутовите/внатрешниот дел на нозете. Мислам дека до 60 кила да стигнам, 55 од нив ќе ми се во бутовите. :D Најмногу каде што ми се познава е горниот дел кај рамењата и клучните коски и лицето, а и во горниот дел на стомакот и малку во долниот.
    И тоа не е затоа што не правам доволно вежби за нозе туку затоа што кога слабееш телото ти одлучува каде прво ќе ослабеш. Ве читам, и само сакав да ви го кажам тоа, дека правење стомачни не ви го намалува стомакот туку самото трошење на калории и вашата генетика која одлучила за тоа. Така да ако не сакате такви вежби, не се мачите. ;)

Последна измена: 24 април 2020
    На Ariel, Nausicaa и Emilija97mk им се допаѓа ова.