(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Дали некоја од вас го пие чајот од Марија, за слабеење? На инстаграм има секое утро во 10ч live, и вежбаат 30мин.. :)

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.774
    Допаѓања:
    162.921
    Јадам. :worried: Сериозно.
    Ама па и сум намалила, денес фармерките не пукаа на мене.
    Ама ако е јагле гледам здраво јагле и три оброци во 8 часа. 16 часа не јадам.
    Транзитирам реков...од понеделник сум нашла и друга "герила" за слабеење. Да тестирам на себе и ако успее ќе шерувам. :| А ако не... уште еден фејл у низата.

На riba79 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  3. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    jas jaglenihirati a posebno ovosje zelencuk mozam non stop da jadam i pak sum gladna ..i da sum najadena i izedam bilo sto ovosje ili zelencuk ili sok da se napijam i odma sum gladna
    a od dr strana so edna konzerva sardina cel den ke pominam, (2 pati jadam od edna so po kriska leb) i mnogu me zasituva
    jas ke treba da se stavam na dieta so konzervi

На Lilit и GlowGirl им се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Ова е многу реално затоа што кога јадеш само јаглехидрати (особено овошје) без или со многу малку протеини и масти многу побрзо ќе ти се испразни стомакот и шеќерот ти скока и нагло се спушта и се прави црна дупка во стомакот која не се заситува колку и да ставаш. :D Затоа јас кога јадам овошје го мачкам со путер од кикирики или куснувам заедно индиски ореви или бадеми со него. Исто е со било кој друг хидрат како ориз или макарони, и да се бели ако ги јадеш со месо ќе се избалансира тоа и ќе те држи сита. Тоа со сардините и кришка леб е одличен оброк ама додади си плус салата ако можеш. :)

На magnolija09 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.774
    Допаѓања:
    162.921
    А добро,кога јадете конзервирана риба, дали ви паѓа притисокот? Мене да и страшно ме нервира, еден оброк помалку за избор.

На Different7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    jas cesto gi jadam no ne sum primetila da mi paga pritisok dobro ne go ni meram ama stoznam prvpat slusam toa

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.774
    Допаѓања:
    162.921
    Е и јас не знаев долго, се дур еднаш ептен не ме комира. И после гуглав и сфатив од што ми е.

8. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Комбинирај со салата, немој само тоа да јадеш.

9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    За 1 месец ослабени 9 кила,тргнав од исхрана,фаст фуд,кечапи,мајонези,чипсови,леб,прженици,шеќери,масти,газирани сокови,густи сокови.Вежбам од понеделник до сабота,само недела одмарам.Имам кризи за нездравата храна која сум ја конзумирал 8-9 години,али решив или ке дојдам до мојата посакувана цел,или ке бидам 300 кила,доста е со играчки со здравјето.

На Izaabella, Ariel, Lola122 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    6.462
    Pisi sto jades odprilika..

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Од леб јадам тонус,2-3 кришки на 2 дена,варен компир,варени јајца,без глутенски тестенини(шпагети,макарони),чоколадо со стевиа едно на 3 недели,ориз со најмалце зачини,микс зеленчук (грашок,пченка,морков),салати марула,краставица,од месо јадам само стек 2 парчиња во една недела.Овошје јадам банана една на 3 дена,портокал,мандарина,во денот по едно обавезно,и гледам после 20:00 часот освен вода,друго ништо да не конзумирам.Сето ова кога ке се искомбинира вежбање 6 пати во недела,ефектот е одличен.

Да не заборавам да кажам,оваа исхрана на мене ми одговара,не секој може ваков режим може да прати,затоа не ја зимајте во предвид.

Последна измена: 5 мај 2020
    На Ariel, Saraa и riba79 им се допаѓа ова.
  12. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    И јас пред некоја година решив да се ставам колку толку во ред со исхраната.
    Ако порано јадев благо по 2-3 чоколади во ден, плус прзени компири за ручек, доручек и вечера, јадење во ниедно време но сепак со некои 3-4 килца плус на себе. Тоа и не беше некоја голема килажа, но јас живеев со тие три четири кила плус и ми беше убаво. Останав бремена, качив 14кг до крај на бременост, а бев само на овошје, јогурт, зеленчук, тук и таму леб и павлка, чат пат сирење и толку. Се вреатив дома со 74, леле балон бев, целата во облини, за месец дена стигнав до 67, и после тоа си реков ако можеше 9 месеци само овошје и зеленчук, без благо, можеш и сега, па најпрво го исфрлив шеќерот од кафето, откако престанав да пијам кафе со шеќер намалив 2 кг, после тоа продолжив наутро со цеден сок и овошје измеѓу до ручекот некоја грицка или благо малку, ручек нормален и вечера кога јадев кога не, вака стигнав до 63 и бев презадоволна, но еве ме сега на 65/6 ужасно се чувствувам знаејќи како ми било на 63-4. 2-3 килограми не се којзнае колку но мене ми сметаат. се трудам повторно да се вратам во колосек, па ќе видам кога ќе успеам. Се надевам резултатите брзо ќе ги постигнам со оглед на тоа што доаѓа лето, има салати, денот е поголем.

13. Frosi333

Frosi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    156
    Zdravo.
    Jas za eden mesec izgubiv duri 10 kg,ne drzev dieta,tuku samo gi otfrliv onie raboti sto debelat t.e gaziranite sokovi,lebot,blagoto itn. Sega mojot problem e sto preterav so slabeenjeto i mi e strav da ne stane uste poloso,jas vekje se naviknav na zdrava ishrana i sakam da pocnam malce po malce da vnesuvam pokaloricna hrana no ne sakam ni da se popravam mnogu, vsusnost ne sakam da mi se vrati jojo efekt. Pa bi sakala da prasam dokolku ima nekoj so slicna situacija da mi kaze kako da ja odrzuvam tezinata,kako da ne se debeleam ni da slabeam vekje?

На GlowGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    И самата си кажа дека си претерала со слабеењето и има многу голема шанса да ги вратиш повеќето од килограмите колку и да се обидуваш. Единствено што можам да ти препорачам е постепено, ама многу постепено да се враќаш на покалорична исхрана, 100-200 калории повеќе дневно и така зголемувај секоја недела. Тој процес на враќање на јадење повеќе храна нека ти трае не помалку од месец, особено бидејќи бргу си ослабела, не ја прави грешката да се нагло вратиш на повеќе храна.

15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.048
    Што е за тебе здрава храна, а што покалорична?
    Те прашувам бидејќи можеш да продолжиш да јадеш квалитетна храна, но да зголемиш количински и на тој начин да накачиш килограми.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.774
    Допаѓања:
    162.921
    Размислувам да ја изедам собнава папуча... ете до толку дојде...

На DevilGirl212, GlowGirl и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  17. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Битно е ШТО ќе јаде а не колку :D

18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.048
    Секако дека е битно што ќе јаде, односно без разлика која и да е целта, секогаш мораме да јадеме квалитетна храна (не сакам да велам лоша/добра, здрава/нездрава).Но нели е едноставно, дефицит за слабеење, суфицит за накачување килажа?

На GlowGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    848
    Јас пак од што сум стрвна за јадење затоа си накачувам во кг. Не дека ми се јади во моментот но кога некој ќе видам дека јади одма сакам и јас мисла ми е за храната. Како да го надминам ова, не сакам да лувствувам желба за храна. Сакам да имам само 3 оброци и толку а не кога ќе видам некој дека јаде одма седнувам и си јадам .:envy:(facepalm)

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  20. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    32.863
    Мораш сама да одлучиш дека нема да јадеш кога јадат другите и да се придржуваш до тоа. Кога ќе јадат другите ти земи занимавај се со нешто, гледај тв, читај, чисти само да не мислиш на храна. Или оди во друга соба за да не гледаш додека јадат. Само одлучност ќе ти помогне.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.