Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Леле неможев и неможев да издржам.Зошто по цела ден ништо не ми се јади не чуствувам глад,а на вечер умирам за јадење.И многу се нервирам,вечерва изедов макарони потпечени и сега многу ми е грдо :(

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ]:) изедов 2 полнети пиперки и едно колаче :envy:
    Tаква депресија ме мавна што ги фатив ролерките и до сега ролав :rofl: саат време!
    леле денес се напнав на нив!
    се напнав!!! ]:)
    супер се осеќам, фала на прашање 8)
    едит- значи од 2 и пол саата ролање и пола саат вртење со хулахол што мислите колку калории сум потрошила??? :wasntme: :?:

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Многу лудо, според неколку табели со еден саат ролање се топат некои 1000 и нешто калории, а ти 2 саати си ролала, значи 200о и нешто плус некои 300 калории .... Охооо ... си се стопила.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    знам дека викаат толку многу :D Ама не верувам дека до толку многу е :( Јас 1000 да сум стопила за тие 3 саата активност (со се хулахолот) одма идам
    да седнам на шоља и да серам од среќа
    :lol:

На zhap4e, LivingGlam и teddybear им се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Еве, пресметај и види за посигурно :) http://www.sparkpeople.com/resource/cal ... xercise=14

А ако не знаеш тежина во паундс што ни јас не знам, пиши на гугл има уште мал милион вакви калкулатори и ќе видиш. :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Лилит а зашто се опретеруваш со бројки ако "фармерките ми клапнале,стомакот ми се вовлекол,изгледам ко да сум ослабела"....јас мислам побитен е обемот, одколку самите килограми. Ете и сама знаеш дека не е сало :)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    Ај нека ми каже некој колку калории има лубеницата и дали дебели?

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Нормално дека не дебели кога најголемиот состав е вода. Најводлестото овошје од сите.
    Впрочем, ниту едно овошје - не дебели, дури ни бананата. Ептен ако се з'гнеш па да изедеш 10, тоа си е веќе проблем.

Во 100 гр. лубеница има 30 калории, значи во 1 кг = 300 калории.
    Колку за информација, тука некаде е и дињата, 36 во 100 гр, значи 360 во кг.

На JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Еве јас веќе три дена пазам што јадам и не внесувам повеќе од 1200 калори, вежбам зумба и навечер пешачам. Сега до одмор ке бидам на овој режим па ке видиме дали ке има резултати. ;)

Прикачени фајлови:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  10. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    од завчера и јас почнав диета... си купив шорц еден број помал од конфецискиот број што го носам и ми е премногу тесен :D на фрижидерот си залепив слика кај што изгледам мн дебела а и братми ми закачил лист на кој пишува не отворај - ДЕБЕЛА СИ :lol: :lol: за јадење за појадок јадам едно тенко парче црн леб со јогурт... за ручек нешто овошје.. а за вечера салата :) инаку физичка активност немам некоја посебно, само секој ден одам на плажа..вкупно ми се собира максимум 2 и пол часа пливање :^) сакам до 15 јули да ослабам 6 килограми.. ама и со 4-5 би била задоволна :)

ајде на сите со лесно да ни е хаха :D

На CharmedGirl и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Брее, сте ја наполниле темава :lol: Три дена ме нема и се изгубив во коментарите :rofl:
    Минативе 2 дена бев болна така да и јадење и вежбање слабо, па се мерам денес, и оп, едно кило помалце.Изгледа требало да се разболам за да се мрдне вагата :rofl:
    Си продолжувам со режимот-јадење само од 10 до 18 часот, целосно се откажав од благото, а кога ме фаќа криза, земам лажиче мед.А од денес, ќе продолжам со вежбање, малце да го активирам статичниот точак не ќе биде лошо :wasntme:

12. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Браво Чармед, продолжи.

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес сабајле пиев нескафе и цедевита како што може да претпоставите. :D А сега јадев макарони. :) До после има време да размислам што сакам.

Се обидов да зумбам со полн стомак и тоа беше биг дисапоинтмент. Друг пат ќе вежбам па по пола саат ќе јадам. :P

14. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    И јас почнав од вчера динамично со слабеење и денес се придружувам :) Пред две недели имав 55кг но намалив само на леб, благо и чипсови (кои инаку ми беа секојдневие) и сега стигнав до 53, иако не се гледа по мене дали сум ослабена, бар јас не се гледам. Целта ми е да стигнам до 47-8 до август...

Порано имам почнувано вакви ‘режими‘ ама никако да истерам до крај, сега летово некако решена сум и ваљда ќе успеам. Денес доручкував салата со свежи домати и пиперки и сирење, и пасирани печени пиперки со пасирани печени црни патлиџани, парче леб и маало парче поховано пилешко крилце. До крајот на денот планирам канче кисело млеко со краставици да изедам и мноооогу вода.
    Можно е подоцна да пешачам, но сега за сега ќе рипам низ соба на видеово x3 и ќе направам серија 30 стомачни..

http://www.youtube.com/watch?v=M38HDCGmhm4

Ajде со лесно ни е на сите што планираме да го истопиме вишокот кгг :) :*

15. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    А колку си висока?47-8 кила е малку за некој што е висок над 160 цм-сигурно не сакаш да изгледаш како да имаш анорексија :!:

16. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287

Да имав над 160цм, со килажава воопшто немаше ни да слабеам :)
    Мизерни 155цм си имам, малечко сум :)

17. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Супер тогаш, нека ти е со лесно слабеењето :muscle:

На MissSpark му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Неколку коцки пилешки стек сварен + најубава салата со домат и пиперче за ручек.
    Жешко ми е за супа, а и не ми се јаде некако, како вчера на пример. :devil:

Буквално збеснав, таму накај 10.30 ноќеска не се издржуваше веќе, здробив малку салата од зелка.
    И онака зелката се брои во т.н. негативни калории и убаво ми дојде.
    Преживеав некако.

Јаготките ги снемува, а јас праски многу не љубам. Кајсиите исто не ги сакам, во замена на тоа, мавнав една шолја компотче од вишни сабајле за појадок, немав друга идеја.

Час пешачење и два пати по 20 минути зумба.

Вечер малку тае бо и орбитрек... и секс. :D

И тоа би било.
    Ако некој слабее побавно од мене, нека крене две прстиња... :(

На JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.083
    Допаѓања:
    66.932
    А колку е калорична рибата? Денес сакам да каснам малку, пастрмка да речеме? :wasntme:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.192
    Допаѓања:
    156.759
    Абе се учлени некој друг на тоа спарк?!Таму ви пишува се и калории на колку грамажа.

Него Трендафилке,ти бавно слабееш,а јас што качувам со диети?!Шо праиме со тоа?!
    Другар ми ми вика,жено не гладувај,шок ти треба,шок.Ако ти е тешко од вечер половично смени си го доручекот,сабајле набрзинка допрај го и тоа јади,како минува денот намалувај храна,ќе видиш како се слабее.Тебе телото ти е навикнато на малку јадење и станало резистентно,а кога вежбаш тоа малце што го јадеш го качуваш у мускул,што и не е така лошо право да ви кажам,ама сепак,нејќум мускул,доста ми е.Муабетов од паталец,а не гаталец,ама мене шубе ме фаќа.Како може да ослабам од протеински појадок од 400 калории?!
    Кој знае,шо знае!!!