(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Леле неможев и неможев да издржам.Зошто по цела ден ништо не ми се јади не чуствувам глад,а на вечер умирам за јадење.И многу се нервирам,вечерва изедов макарони потпечени и сега многу ми е грдо :(

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ]:) изедов 2 полнети пиперки и едно колаче :envy:
    Tаква депресија ме мавна што ги фатив ролерките и до сега ролав :rofl: саат време!
    леле денес се напнав на нив!
    се напнав!!! ]:)
    супер се осеќам, фала на прашање 8)
    едит- значи од 2 и пол саата ролање и пола саат вртење со хулахол што мислите колку калории сум потрошила??? :wasntme: :?:

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Многу лудо, според неколку табели со еден саат ролање се топат некои 1000 и нешто калории, а ти 2 саати си ролала, значи 200о и нешто плус некои 300 калории .... Охооо ... си се стопила.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    знам дека викаат толку многу :D Ама не верувам дека до толку многу е :( Јас 1000 да сум стопила за тие 3 саата активност (со се хулахолот) одма идам
    да седнам на шоља и да серам од среќа
    :lol:

На zhap4e, LivingGlam и teddybear им се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Еве, пресметај и види за посигурно :) http://www.sparkpeople.com/resource/cal ... xercise=14

А ако не знаеш тежина во паундс што ни јас не знам, пиши на гугл има уште мал милион вакви калкулатори и ќе видиш. :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Лилит а зашто се опретеруваш со бројки ако "фармерките ми клапнале,стомакот ми се вовлекол,изгледам ко да сум ослабела"....јас мислам побитен е обемот, одколку самите килограми. Ете и сама знаеш дека не е сало :)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vesna31

vesna31 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    Ај нека ми каже некој колку калории има лубеницата и дали дебели?

8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Нормално дека не дебели кога најголемиот состав е вода. Најводлестото овошје од сите.
    Впрочем, ниту едно овошје - не дебели, дури ни бананата. Ептен ако се з'гнеш па да изедеш 10, тоа си е веќе проблем.

Во 100 гр. лубеница има 30 калории, значи во 1 кг = 300 калории.
    Колку за информација, тука некаде е и дињата, 36 во 100 гр, значи 360 во кг.

На JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Еве јас веќе три дена пазам што јадам и не внесувам повеќе од 1200 калори, вежбам зумба и навечер пешачам. Сега до одмор ке бидам на овој режим па ке видиме дали ке има резултати. ;)

Прикачени фајлови:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  10. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    од завчера и јас почнав диета... си купив шорц еден број помал од конфецискиот број што го носам и ми е премногу тесен :D на фрижидерот си залепив слика кај што изгледам мн дебела а и братми ми закачил лист на кој пишува не отворај - ДЕБЕЛА СИ :lol: :lol: за јадење за појадок јадам едно тенко парче црн леб со јогурт... за ручек нешто овошје.. а за вечера салата :) инаку физичка активност немам некоја посебно, само секој ден одам на плажа..вкупно ми се собира максимум 2 и пол часа пливање :^) сакам до 15 јули да ослабам 6 килограми.. ама и со 4-5 би била задоволна :)

ајде на сите со лесно да ни е хаха :D

На CharmedGirl и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Брее, сте ја наполниле темава :lol: Три дена ме нема и се изгубив во коментарите :rofl:
    Минативе 2 дена бев болна така да и јадење и вежбање слабо, па се мерам денес, и оп, едно кило помалце.Изгледа требало да се разболам за да се мрдне вагата :rofl:
    Си продолжувам со режимот-јадење само од 10 до 18 часот, целосно се откажав од благото, а кога ме фаќа криза, земам лажиче мед.А од денес, ќе продолжам со вежбање, малце да го активирам статичниот точак не ќе биде лошо :wasntme:

12. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Браво Чармед, продолжи.

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес сабајле пиев нескафе и цедевита како што може да претпоставите. :D А сега јадев макарони. :) До после има време да размислам што сакам.

Се обидов да зумбам со полн стомак и тоа беше биг дисапоинтмент. Друг пат ќе вежбам па по пола саат ќе јадам. :P

14. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    И јас почнав од вчера динамично со слабеење и денес се придружувам :) Пред две недели имав 55кг но намалив само на леб, благо и чипсови (кои инаку ми беа секојдневие) и сега стигнав до 53, иако не се гледа по мене дали сум ослабена, бар јас не се гледам. Целта ми е да стигнам до 47-8 до август...

Порано имам почнувано вакви ‘режими‘ ама никако да истерам до крај, сега летово некако решена сум и ваљда ќе успеам. Денес доручкував салата со свежи домати и пиперки и сирење, и пасирани печени пиперки со пасирани печени црни патлиџани, парче леб и маало парче поховано пилешко крилце. До крајот на денот планирам канче кисело млеко со краставици да изедам и мноооогу вода.
    Можно е подоцна да пешачам, но сега за сега ќе рипам низ соба на видеово x3 и ќе направам серија 30 стомачни..

http://www.youtube.com/watch?v=M38HDCGmhm4

Ajде со лесно ни е на сите што планираме да го истопиме вишокот кгг :) :*

15. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    А колку си висока?47-8 кила е малку за некој што е висок над 160 цм-сигурно не сакаш да изгледаш како да имаш анорексија :!:

16. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288

Да имав над 160цм, со килажава воопшто немаше ни да слабеам :)
    Мизерни 155цм си имам, малечко сум :)

17. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Супер тогаш, нека ти е со лесно слабеењето :muscle:

На MissSpark му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Неколку коцки пилешки стек сварен + најубава салата со домат и пиперче за ручек.
    Жешко ми е за супа, а и не ми се јаде некако, како вчера на пример. :devil:

Буквално збеснав, таму накај 10.30 ноќеска не се издржуваше веќе, здробив малку салата од зелка.
    И онака зелката се брои во т.н. негативни калории и убаво ми дојде.
    Преживеав некако.

Јаготките ги снемува, а јас праски многу не љубам. Кајсиите исто не ги сакам, во замена на тоа, мавнав една шолја компотче од вишни сабајле за појадок, немав друга идеја.

Час пешачење и два пати по 20 минути зумба.

Вечер малку тае бо и орбитрек... и секс. :D

И тоа би било.
    Ако некој слабее побавно од мене, нека крене две прстиња... :(

На JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.241
    Допаѓања:
    67.760
    А колку е калорична рибата? Денес сакам да каснам малку, пастрмка да речеме? :wasntme:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.769
    Допаѓања:
    162.879
    Абе се учлени некој друг на тоа спарк?!Таму ви пишува се и калории на колку грамажа.

Него Трендафилке,ти бавно слабееш,а јас што качувам со диети?!Шо праиме со тоа?!
    Другар ми ми вика,жено не гладувај,шок ти треба,шок.Ако ти е тешко од вечер половично смени си го доручекот,сабајле набрзинка допрај го и тоа јади,како минува денот намалувај храна,ќе видиш како се слабее.Тебе телото ти е навикнато на малку јадење и станало резистентно,а кога вежбаш тоа малце што го јадеш го качуваш у мускул,што и не е така лошо право да ви кажам,ама сепак,нејќум мускул,доста ми е.Муабетов од паталец,а не гаталец,ама мене шубе ме фаќа.Како може да ослабам од протеински појадок од 400 калории?!
    Кој знае,шо знае!!!