(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Добро е и ова, стисната тупаница е 1 cup, нема шанси бар кај мене имам ситни раце ]:) најдобро на кујнска вага ама немам

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    578
    Дали е некој на summer challenge-от на Ана Стојанова?

3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Сакам да ве прашам нешто.. пробувам за вечера да јадам еден тањир супа или 10 бадеми/ореви или едно варено јајце, но некако не успевам т.е не ми е доволно. А кога ќе изедам тањир супа и плус 10 бадемчиња или наместо едно изедам две варени јајца тогаш ми е доволно. Прашањето ми е дали вака е многу како за вечера што мислите

4. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    1.505
    Pisi prvo koja ti e celta, dodavnje muskulna masa ili samo gubenje kilaza. Navecer se jadi protein i masti. 4 vareni jajca, 2 celi, 2 samo belka, edna porcia marula i posle obrokot edna raka fstak. Pred legnuvanje magnezium so D3 i edna tableta omega 3.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.350
    Не е многу. Имам спомнато и претходно, може слободно да ти биде до кај 400 калории секој оброк (и пак да достигнеш околу 1200-1300 калории на ден) па и повеќе нормално во зависност од тоа колку ти е калориски дефицит. Две јајца се околу 170 калории. Тоа е премалку. Додај парче ржан леб, малку хумус, домат, краставица, било какви зеленчуци за да зголемиш волумен на оброк а тоа да биде со малку калории и ќе ти останат плус калории што можеш да ги внесеш преку ете леб, хумус, сирење, маслинки, супа и слично.

На theowndemon, AAKG и KiT им се допаѓа ова.
  6. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Слабеење :)

На AAKG му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    1.505
    Гледај дневниот внес на макронутриенти да ти е во соодност на 2:1:1 значи 50% од храната да е протеини, 30%масти и 20% хидрати.
    Пред спиење најдобра опциа е варени цели јајца, риба, малку гриз со путер од кикири, црвено месо или пилешки стек....
    Можеш и да ги зголемиш дневните калории од страна на протеин и подобро ќе слабееш без гладување. Ако гладуваш, организмот започнува процес на преживување така што складирва сало.
    Овошна салата исто така е добро пред спиење да те засити да не си гладна. Гледај само да не внесуваш хидрати или хидрати и масти.

8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Искрено мислам дека јагле хидратите ми се на минимум.. р сега кога викаш овошна салата навечер се мислам. Овошјето го внесувам обично измеѓи доручек и ручек пошто нели навечер не треба

9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    19.125
    Јас сум

10. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    578
    Како си задоволна? Има ли резултати?

11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    19.125
    Јас последнава недела го сменив доручекот ( смути си правам) пошо многу на сува храна е нема манџи само два пати неделно. А за резултати рано е да кажам. Ни па се имам метено.
    Инаку гладна не се чуствувам има доволно за јадење мене некогаш и премногу ми е па пола оставам од ручекот. Ама јас имам организам кој е навикнат 3-4-5 чорба да јаде неделава и тоа ме правеше да се чуствувам подуена и затоа го сменив појадокот. А инаку е сличен еден ден смути другиот јајца.

12. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Знае некој една коцка месо колку грама е, коцка колку локум таа големина, ако сте мереле на вага?

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Не се преоптеретувај со ова. Нема да ослабиш со мерење секое залче. Јади нормални порции, најбитно е да си сита. Спремај на здрав начин, варено, печено, а не ја смалувај порцијата. Внеси салати за да си посита, пиј многу многу вода, вежбај кардио и тежински тренинг и вежбај тебе да ти биде тешко. Тоа не значи да дигаш по 100 кг на бенч, ако ти со 10 кг внесуваш напор, тоа е супер и има ефект. Практикувај брзо одење и угорници или пак hiit вежби од интернет. Јади по 4-5 здрави оброци. Резултатот ќе биде видлив и траен. Вака со мерење залчиеа ем ќе ти здосади, ем ќе си нонстоп гладна и нема да го смалиш вишокот туку напротив. Телото ќе таложи резерви зашто не му даваш колку што му треба.

14. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Во ред ти благодарам, само прашувам може некој мерел вака, додека да си купам кујнска вага, а и ваквото мерење за мене стана навика како и броењето калории, без да сум преоптеретена со тоа ;);)

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Јас да прашам нешто.
    Доручек имам некаде во 9-10, ручек некаде 3-4 саат. Е сега обично ако ручекот ми има месо, ме заситува и да не изедам многу и до вечер не ми се јаде воопшто. Евентуално ако останам до касно осеќам глад пред спиење, ама ретко. Вака ми е океј, ама севкупно вака не внесувам доволно калории, иако не бројам и не се замарам многу со броење, сепак се малку.
    Дали да си продолжам вака и да јадам само ако ми се јаде, или да јадам сепак и кога не сум гладна?
    Еве прееска ручав во 4, уште се осеќам заситено ко пред малце да сум јадела.

16. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    32.863
    Слушај си го телото :)

На KiT и Tan4ence им се допаѓа ова.
  17. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Да, според потребите на организмот така прави. Ако не си гладна не јади, па и да се малку калории, ке си имаш кал.дефицит, исто како мене :D

18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    1.505
    100гр е.
    22гр протеин
    5гр хидрати и околу 2гр масти ако е пилешко

19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    100 грама толку мало парче?!? Мора да си купам вага под итно значи |(

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Еве вака пресметај. Да речеме дека парче стек од месара купено е 150 гр. Ако го исечеш на 5 коцки, една коцка е 30гр.
    А вага ако купуваш, гледај да мери од 1гр и да е дигитална, инаку нема точно да ти ги мери овие количиниџ