(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Здраво на сите.. јас некаде 3, 3 ипол месеци како сум на здрава исхрана, без шеќери, сокови и минимум леб и успеав да дојдам до посакуваната тежина. Вежбам на орбитрек и после тоа вежби за стомак и задник.. но, сакав само стомакот да го намалам а мене буквално цело тело ми се стопи, горен дел од стомак исто, долниот дел намален но сеуште не сум задиболна. Барам мислење од поискусните како да продолжам без да слабеам веќе, но да го израмнам и долниот дел од стомакот, дали да продолжам со орбитрек (прочитав дека е и за затегнување на телото не само за слабеење) искрено ми треба ваша консултација :worried:

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.213
    Допаѓања:
    32.863
    Не е можно да слабееш само во стомакот, слабееш насекаде. Лице, гради, стомак, задник, нозе, раце буквално секаде каде има вишок на сало.

На DiCaprio му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Здраво :)
    Честитки за твојот успех :)
    Моето прашање е бидејќи и јас сум на режим , не јадам леб ,благо ,газирано и грицки , само јаткасти плодови јадам, јадам све освен тоа горе споменатото , сакам да те прашам за колку време ти беа првичните резултати?
    И колку кг симна?

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  4. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Здраво, после пораѓај качив едно 7-8 кг, со нејадење на благо и леб, успеав да вратам тежина (пак имав стомак, но не како претходно). Перидов пак качив 2-3 кг, од денеска сум решена построг режим, ќе купам и јаже за скокање, па се надевам за ефект за кратко.
    Се надевам дека нема да подлегнам по благо (тоа ми е најголем проблем).

5. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Имав резултати уште првиот месец, имав 60 сега имам 51 килограм, но допрва треба да внимавам да ја одржувам оваа тежина не е само да се слабее (и вежбање обавезно)

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Честитки за постигнатиот успех :clap: Јас мислам дека треба да паузираш од орбитрек некое време, сега не се разбирам многу, многу, ама тој тренинг мислам е кардио. Ќе си најдиш убај вежби за стомак на јутуб, јас лично сум задоволна од вежбине на Ребека Луис (Rebecca Louise) и ќе си почниш, има многу за различни делови од стомакот, ќе си комбинираш. Среќно!

7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Сакам да ослабам 10кг. Свесна сум дека не е во ред дебелината, не ми е баш ни нешто пријатно ваква... Како да се само мотивирам?!?!? Се' знам, и што треба и како треба, знам што ми смета, ама некако не можам да се решам да започнам. А дефинитивно морам. Како да го исфорсирам кликот да ми кликне и да започнам?!?!?
    Годинава ич не сум карактер значи.. Сигурно барем 6-7 пати започнав.. И скршнав..

Уф... Си се пожалив...

На LejlaD, zhap4e, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.119
    Исто ко тебе немав мотивација. И така почнав уште повеќе да јадам и ставив уште 3 кг плус :bug: Е тек тогаш каква мотивација имав :!:

На LejlaD, Ariel и Espadrila им се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Нецел месец сум на режимот без леб ,благо ,газирано и грицки:muscle: не чуствувам глад во ниту еден момент напротив мн имам енергија и желба за вежбање :muscle:
    Јадам друго све , овошје кога сакам , салата кога сакам , на пример јадев денес мусака , а за ужина смокви , нема да гладувам, не ми фали воопшто благото , (до душа не ни јадев благо , јадев мн леб и пецива , бурекот само малку ми недостасува) вежбањето ми е до сега пешачење 3 пати неделно 10 км ...планирам да почнам со вежби ...
    Имам некој мал резултат но режимов е на долги стази и веќе големи видливи резултати очекувам во октомври :sun:

На LejlaD, zhap4e, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас не сум стигната до изгледот што го сакам, но, сум во процес. УН диета во комбинација со вежбање од јутуб плууус вежбите од предизвикон од Ана. Цел живот си сум дебелка, и тоа несразмерно. Се ми оди во колковите и горниот дел од нозете. Другите делови, горе долу таман. И претходно пробвав, де со диети, де со вежбање и одма прекинував. Желба имав ама немав мотивација. И така еден убав сончев ден се качувам на вага 80 кг, дамла ме удри, пешачам 3км се удишувам а сум млада, средни дваесетти. Почнав со диетава да се оддалечам од осумдеската што е можно повеќе, и со вежбање за да не приумирам на три чекори. Поминати се два месеци откако почнав, и морам да признаам дека ми оди побавно отколку што мислев, ама битно оди :D .

На hermosa, Justicija и KiT им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.909
    Си викам, ако ти пишам, може и јас ќе се мотивирам :D
    Јас целживот сум на диети, ама најмногу ослабев кога ми беше за здравје. И секогаш така успевам, кога ќе го ставам здравјето во преден план. Сега со короната ослабев неколку кила, затоа што луѓето со прекумерна тежина се во ризична категорија, па некако многу сериозно го сфатив тоа. Тоа што немаше кафани и собиранки, само дополнително ми помогна :)

Ама тогаш за тогаш, после пак по старо продолжив.

На Bozica1980 и Espadrila им се допаѓа ова.
  12. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Едноставно пробај да влезеш во стара гардероба. Најдобра мотивација, за да сфатиш колку си поправена. И, back to reality.

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Не ми е јасно зошто после 1 месец без ронка леб,ни 1 гр благо,нитуу газирани сокови и алкохол , јас не сум ослабена ни грам ?
    Па главоболки издржав и све а нема резултати ;(

14. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Физичка активност?

15. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Пешачам , колку толку , сепак со откажување на тие производи би требало да има резултат , испаѓа дека исто ми се фаќа и да ги конзумирам и да не ги конзумирам , вагата ќе покаже исто ;(

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.908
    Нема врска што си ги исфрлила скроз, можеби внесуваш многу од сета друга храна?Пак е најбитно да јадеш помалку калории за слабеење.

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Ако ги конзумираше сигурно ќе беше подебела. Стагнираш затоа што немаш преголема активност за да почне телото да троши вишок, троши од тоа што внесуваш селојдневно. Треба да внесуваш помалку калории оф што трошиш за да ослабиш.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас познавам луѓе што ослабеле драстично со режим како твојот. Ама за една година и повеќе. Ако сакаш брзи резултати треба да пробаш со нешто друго. Али бавното слабеење е поздраво само што треба да си многу трпелива. Башка, пробај да не јадиш пржено, вметни повеќе салати, пијај вода повеќе и резултатите нема да изостанат. Ова си нагаѓам, не знам како се храниш.

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.412
    Допаѓања:
    180.003
    да ви се придружам?
    ама шо фајде коа грам нема да симнам нема диета што ми делува мене

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.898
    Допаѓања:
    81.472
    Најдобронамерно
    За почеток смени си го убедувањето.

На Bozica1980 и ALISA0000 им се допаѓа ова.